Radi se o sljedecem.
Kupio sam stan prije 5 godina i sve moguce "rezije" sam uspio prebaciti na sebe bez ikakvih problema i bez ikakve nadoknade. Samo sam odnio kopirani ugovor u: Rad, Vodovod, OKI, kablovsku i uspio promjeniti ime i prezime sa starog vlasnika na sebe ponavljam bez ikave nadoknade = 0 KM.
U Elektrodistribuciji su prije tih 5 godina trazili cini mi se 40 KM za odjavu starog vlasnika i 40 KM za prijavu novog vlasnika. Iz nekog principa nisam htio nikada pristati na ovakve uslove. Prije 2-3 godine je bila neka frka oko nelegalno uzimanih ovih 80 ili 40 KM pa je pokrenuta velika akcija prikupljanja dokumentacije za sve slucajeve promjene imena vlasnika mjernog mjesta. Akcija je bila besplatna, prikupio sam svu dokumentaciju i predao u svoju poslovnicu a oni su istu prebacili u glavnu direkciju. Prema nekim insajderskim informacijama za promjenu imena vlasnika prijavilo se preko 50 000 korisnika samo za podrucje Sarajeva. Sva ta dokumentacija "prdi" negdje u nekom magacinu EP i nije se pomaklo sa nule ka rjesavanju ovakvih slucajeva.
Nekako sam se vec navikao da svoj racun umjesto da pronadjem u svom sanducetu hvatam po drugim sanducicima ili isti pronalzim izgazen u haustoru i pocjepan ali ovoga mjeseca su bas pretjerali. Hajde sto godinam citam mrsko ime i prezime na racun za struju, makar je bila tacna adresa zgrade. Sada su uradili neku glupost gdje je isto ime i prezime ali adresa je totalno sa druge opstine. Nekao sam uspio doci do svog racuna i odem u svoju lokalnu poslovncu i iznesem im problem. Kaze kopirate ugovor o kupovini stana ovjerite ga, kopirate licnu kartu i idite u centralu. Spremim ja dokumentaciju i pravac dole. Red boze sacuvaj, ulaze po dvoje nesto slicno kao kod doktora. Ne smijes pricati na mobitel kao ometa portire u radu (niste banka u mp3) i tako docekam svoj red. Iznesem problem pokazem zeni prosli racun i ovaj sadasnji. Ibreti se zena, rekoh molim vas gospodjo nemojte da sad platim necij tudji racun, kaze neces evo ovdje ti pise da je adresa mjernog mjesta ispravna. Cirkus zivi adresa za dostavu racuna je totalno druga opstina ali je adresa mjernog mjesta OK hajde rekoh neka je barem to OK. Pregleda papire uze mi ugovor, kopiju licne nije ni pogledal uzela licnu na uvidi dokucala jos neke podatke tipa kontakt telefon i kaze sada tu na blagajnu platite 23,40 KM. Nisam ponio kes sa sobom pa je pitam mozel se to dodati na sljedeci racun NE, OK mogu li platiti karticom NE, onda me morate izvinuti da odem do bankomata kaze nije problem ja cu spremiti sve i fakturu (u prilogu). U sustini placam neko izdavanje EES - promjenu naziva kupca.

ne morate cekati udjite da mozete platiti i tako ti ja platim 23,40 KM. Rijesenje o promjeni cu dobiti za nekih mjesec do mjesec ipo na kucnu adresu. Bas su azurni nema sta za 45 dana mogu dobiti pismo sa Aljaske i odgovoriti na isto ali ja cu znaci jos dva racuna moratih hvatati po haustoru.
Lopovi da me mozes vjerovati, malo im sto uzimaju na sve strane evo sada i ovako.
Da sumuram:
KJKP RAD = 0 KM
Vodovod = 0 KM
OKI = 0 KM
kablovski operater = 0 KM
UKUPNO: 0 KM
Elektrodistribucija = 23,40 KM FUJ