Elektricni servo problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pokerboy11

#1 Elektricni servo problem

Post by Pokerboy11 »

Poz. U pitanju je Audi A3 sportback... Neki dan sam bio kod simanica jer su mi gorile lampice od abs-a, esp i senzor ugla volana. Abs je gorio jer je otisao mjerac na zadnjem lijevom tocku i morali su promjeniti lezaj, usput sam uradio reparaciju klijest jer je curilo ulje, nakon sto smo pogasili esp i abs nastaje problem. Ne radi bi servo volana nikako. Odmah sam to primjetio kad smo auto spustili. Volan se jedva okrece moze se voziti ali veoma tesko, dok je prije volan bio kao perka... Ja sam bio svo vrijeme dok su radili, uz to odradio mali servis. Tako da oni nista nisu dirali oko prednjih tockova. Isto tako vazno je napomenuti da od kad sam uzeo auto imam problem u rikverc kad idem puni lijevo tocak zapne skroz za lafetu i moram krenuti naprijed da odblokira.. Oni tvrde da su velike felgre jer su na njemu 18 " 225 40.. Na spuri smo utvrdili da letva volana uopste nije centrirana u desnu stranu npr ide skoro 3 kruga, a lijeva jedva dva... Ali 2 god sam vozio tako i servo volana je normalno radio. Neko govori da su mozda krajnice lose namotane itd. Nmg ljude okriviti jer sam bio tu kad su radili... Ulje nikako i ne ide u servo jer kazu da je elektricna letva volana i servo.. Sto je najgore rijetko se ko hoce prihvatiti tog posla da cacka oko letve... U simanicu su mi rekli da dodjem opet u cetvrtak pa da probaju rijesiti. Fkt vise ne znam kod koga da idem...
Post Reply