Elektricni radijator vs. Elektricni konvektor

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
duplanula

#1 Elektricni radijator vs. Elektricni konvektor

Post by duplanula »

Planiram kupiti za svoj dom ili konvektor ili radijator. Kuca je izolovana koliko toliko a visina stropa je cca 270 cm. Imam dvije prostorije:

Trpezarija/kuhinja i dnevni boravak cca 20 m2
Hodnik (4 m2) i kupatilo (6m2) - mozda moze da se otvore vrata pa da se grije zajedno.

Kako mi je dnevni natrpan namjestajem imam jedino opciju da stavim vertikalno (a konvektori ne postoje u vertikalnoj izvedbi). Nasao sam od Atlantisa serija Solaris od 2kW vertikalnu izvedbu ali su elektricni radijatori (ne uljni nego na elektricnu energiju princip sunceve toplote nesto :)). Da li je neko koristio ove radijatore i da li mi se to isplati uzeti iako su zara skupi oko 350 km za kesh. Zanima me da se ugrijem ono ga hodam u majici kratkih rukava po stanu :). BIlo kakav strucni savjet mi je potreban :)
rovac13

#2 Re: Elektricni radijator vs. Elektricni konvektor

Post by rovac13 »

Po ko zna koji put,evo jos jednom.
Sta god da izaberes ako grijes na istu temperaturu potrosices isto struje,jer po specifikaciji i konvektor i radijator kao i grijalica od 30KM svi oni ako trose 2kw struje oni i izbace 2kw toplote.

To sa suncevom toplotom si ti nesto pobrkao,svi su oni elektricni i svi isto trose.

Moguca razlika uljnog radijatora je da ce malo sporije ugrijat dok zagrije ulje u sebi i da ce vjerovatno malo duze ostat topao dok se ulje ohladi.

Generalno da bi hodao kratkih rukava i grijao se na taj nacin ce kostat poprilicno,koliko tacno ne moze niko znat,zavisi kakva je izolacija.
Post Reply