Električni podizači stakala - ugradnja?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
belan08
#1 Električni podizači stakala - ugradnja?
Gdje se može obaviti ugradnja električnih podizača i koliko to otprilike košta? Kontam ako nije preskupo ...
- Sarayman
Posto niko jos nije dao odgovor, evo ja cu ti povrsno reci sta znam (jer ne znam konkretno gdje ima dobra ugradnja po povoljnoj cijeni).
Ugradnju elektricnih podizaca prednjih stakala bi trebali imati u ponudi mnogi autoelektricari u gradu. Electronic Centar se time bavi ali nisam siguran za povoljnu cijenu. Sjecam se da su meni prije 5 god dali ponudu na 500 KM za prednja stakla za Opel Vectru. Danas su cijene sigurno povoljnije i mozda bi mogao proci i sa par "joja" ako nadjes kakvog strucnog avlijanera.
Ugradnju elektricnih podizaca prednjih stakala bi trebali imati u ponudi mnogi autoelektricari u gradu. Electronic Centar se time bavi ali nisam siguran za povoljnu cijenu. Sjecam se da su meni prije 5 god dali ponudu na 500 KM za prednja stakla za Opel Vectru. Danas su cijene sigurno povoljnije i mozda bi mogao proci i sa par "joja" ako nadjes kakvog strucnog avlijanera.
- pringless
#3 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
Evo da malo izvadim iz mrtvih
Jel neko radio u ovom periodu, ima li kakava preporuka kod koga da se ode da ugradi ako bi ja nabavio potrebne dijelove
Jel neko radio u ovom periodu, ima li kakava preporuka kod koga da se ode da ugradi ako bi ja nabavio potrebne dijelove
- AmADin_gospo
#4 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
zavisi od modela i godišta auta. kod starijih je lakše, a kod novihih teže i skuplje, pošto se mora priljučici na kompjuter od auta
- pringless
#5 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
audi 80, '89 godiste
- AmADin_gospo
#6 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
ma sa otpada kupi kompletno sve i montiraj, il kupi vrata s podizačima pa prelakiraj.pringless wrote:audi 80, '89 godiste
ako budeš kupovao u djelovima da sastavljaš, ne zaboravi unutrašnji tapacirung, prekidače i releje i provjeri da li sve to radi, da ne montiraš i ne skontaš da ti prekidači nerade.
- pringless
#7 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
Ok, hvala
a za sta je taj tapacirung, jel ima neku specijanu namjenu i treba li bas specifican il mogu ja izrezat pa tu stavit.
I kako da ti provjerim sve jel radi?
a za sta je taj tapacirung, jel ima neku specijanu namjenu i treba li bas specifican il mogu ja izrezat pa tu stavit.
-
emko1234
#8 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
tapacirung osim estetske ima ulogu da zastiti unutrasnjost vrata ako imas elektronike od vanjskih uticaja,stetnih naravno
i da ti auto ne bi izgledalo unutra ko auto za brdske trke..nadjes tog audija na otpadu,isti model s boljom opremom i vidis jel sve ispravno i kupis cijelu instalaciju i odes kod nekog elktricara da ti namontira..problem rijesen..
- AmADin_gospo
#9 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
ma tapacirung radi toga što se na njemu nalaze kučišta za prekidače za prozore.pringless wrote:Ok, hvala
- pringless
#10 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
aha, ok imama vec takav tapacirung.
Hvala za pomoc
Hvala za pomoc
- pringless
#11 Re: Električni podizači stakala - ugradnja?
emko1234 wrote:tapacirung osim estetske ima ulogu da zastiti unutrasnjost vrata ako imas elektronike od vanjskih uticaja,stetnih naravnoi da ti auto ne bi izgledalo unutra ko auto za brdske trke..nadjes tog audija na otpadu,isti model s boljom opremom i vidis jel sve ispravno i kupis cijelu instalaciju i odes kod nekog elktricara da ti namontira..problem rijesen..