Hvala
Električne cigarete?
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#51 Re: Električne cigarete?
Babo mi je dugogodisnji pusac, prije je pusio i 3 kutije na dan (jbga nocna smjena pa ode samo tako) dok je sada smanjio na kutiju. Kod kolege je vidio elektricnu cigaretu i rekao je sebi da zeli to pokusati. Rekao je da NE ZELI okuse mente, okuse voca i slicno, vec OKUS CIGARE. Ne znam sta postoji na taj fazon pa bih vas zamolio da me posavjetujete sta da kupim i gdje da kupim 
Hvala
Hvala
- fatamorgana
#52 Re: Električne cigarete?
Evo čitam da je u Italiji čovjeku elektronska cigareta eksplodirala u ustima, ostao i bez jezika i bez usta, hrane ga cjevčicama kroz nos .... valjda bila neka kineska, lažnjak marka, 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- Psn
#54 Re: Električne cigarete?
Pa - ok. eGo model je standard za e-cig .. ostace kasnije tecnosti uzimati, nesto zamenskih glava (coil heads).. usput i odrzavati.un1ted wrote:Kako god, narucio sam starom ovu
http://www.chinabuye.com/double-stem-eg ... able-e-cig
Sve u svemu - ok.
Problem je sto ja ne znam domace shopove (ako ozbiljnih uopste ima), ali kako ti vidim kupovina preko neta strana nije - http://www.heaven-gifts.com/ i http://www.healthcabin.net/ su najpopularniji shopovi/sajtovi. Mada, healthcabin-u trenutno ne radi AirMail, pa salje skupljim DHL-om.
Za tecnisti.. i njih ima dosta proizvodjaca - probaj sa http://www.inawera.com/index.php?language=en .. nju obicno posecujemo mi iz okruzenja.
ps. "eGo" je inace oznaka konekora, da znas zbog kompatibilnosti delova. eGo "sadrzi" u sebi i "510 "konektor/navoj - tako da je komparibilan i sa njim.
Itd. Sretno tvom ocu sa prelaskom
pps. Gledaj da mu prve tecnosti budu min 18mg/ml jacine..
- un1ted
#55 Re: Električne cigarete?
Da li te mogu zamolii da mi preporucis neku tecnost tj taj okus s tom kolicinom
?
Jesu li to ovi okusi:
Jesu li to ovi okusi:

- Psn
#56 Re: Električne cigarete?
@un1ted .. pazi, tecnosti (e-liquid, e-juice..) su tako jedan sirok, raznovrstan i individualan deo price, da o tome ne mogu nista konkretno da kazem.
Ukus paljevine smese duvana i papira nemaju uglavnom ni jedna. Ali asocijativni ukus/miris ne goruceg duvana imaju.. ali je i naziv vise opisnog karaktera tonova ukusa, nego ekvivalent jednolicnom (ne)ukusu cigarete.
Tako da je jedini put - naruciti i probati licno. A da se "pogresi" i moze i ne moze, jer ne zavisi od tecnosti, vec od ukusa korisnika.
Tobacco je svakako nekako najuniverzalniji ukus. Svi ostali su uglavnom pogoditi ili promasiti.
Ostali ne-duvanski su jednostavniji za izbor, tj. budu ono kako se i nazivaju.
Tako da - biras po intuiciji.. a ako bas ne valja - drugi put ne uzimas to.
I da malo zakomplikujem - isti naziv tecnosti, nema isti ukus kod razlicitih proizvodjaca (svako ima svoju viziju kako taj naziv/ukus treba da izgleda) - ne postoji standard. Sto je i dobro - ako se ne dopadne Tobacco od Inawere, dopasce se od Ritchy-a, ili Joyetech-a, ili Dekang-a.. itd.
Gledaj i da se trosi obicno oko 3ml/dan, da planiras kolicinu koju porucujes.
Ako se coveku dopadne, posle mozes uzimati posebno baze, a posebno arome od Inawere, "muckati" sam i proci jeftinije..
pozz za sada
Ukus paljevine smese duvana i papira nemaju uglavnom ni jedna. Ali asocijativni ukus/miris ne goruceg duvana imaju.. ali je i naziv vise opisnog karaktera tonova ukusa, nego ekvivalent jednolicnom (ne)ukusu cigarete.
Tako da je jedini put - naruciti i probati licno. A da se "pogresi" i moze i ne moze, jer ne zavisi od tecnosti, vec od ukusa korisnika.
Tobacco je svakako nekako najuniverzalniji ukus. Svi ostali su uglavnom pogoditi ili promasiti.
Ostali ne-duvanski su jednostavniji za izbor, tj. budu ono kako se i nazivaju.
Tako da - biras po intuiciji.. a ako bas ne valja - drugi put ne uzimas to.
I da malo zakomplikujem - isti naziv tecnosti, nema isti ukus kod razlicitih proizvodjaca (svako ima svoju viziju kako taj naziv/ukus treba da izgleda) - ne postoji standard. Sto je i dobro - ako se ne dopadne Tobacco od Inawere, dopasce se od Ritchy-a, ili Joyetech-a, ili Dekang-a.. itd.
Gledaj i da se trosi obicno oko 3ml/dan, da planiras kolicinu koju porucujes.
Ako se coveku dopadne, posle mozes uzimati posebno baze, a posebno arome od Inawere, "muckati" sam i proci jeftinije..
pozz za sada
- fakat
#57 Re: Električne cigarete?
Otisao sam na jedan forum vapor korisnika i ostao zbunjen, nesto nalik ovoj slici sto je Psn stavio, komplikovano brate, hemikalije, mixanje, probao e-cigs iz granapa i prva NJOY nije bila losa, druga Blue preblaga (SAD).
Pronalaze se nove stvari, sada postoji i "ploom"...
- Psn
#58 Re: Električne cigarete?
Jes' video cega sve imafakat wrote:Otisao sam na jedan forum vapor korisnika i ostao zbunjen, nesto nalik ovoj slici sto je Psn stavio, komplikovano brate, hemikalije, mixanje, probao e-cigs iz granapa i prva NJOY nije bila losa, druga Blue preblaga (SAD).
Blu im je nesto slabiji model. Green Smoke, V2.. nesto popularniji.
Itd. Ima toga raznovrsnog.
Joyetech eRoll aka Ovale eMini (USA) je nekako najbolji model. Umesto cartomizers, koristi atomizer-tank sistem, koji je nesto komplikovaniji, ali dugotrajniji (nije jedokratan (mada se i jednokratni kartovi dopunjavaju)), i ide u kompletu sa PCC, i tako se i koristi. Nekoliko puffs-a i odlozi se u PCC (koji jako slici iPhone-u). Tako se puni do sledeceg vadjenja..
A onda sve ostalo "iznad" tih basic modela
Ha-ha, a Ploom je neka druga prica (mada isto zanimljiva u svom domenu)..
ps. I ne nazivaj tecnosti "hemikalijama"
- fakat
#59 Re: Električne cigarete?
hvala na odgovoru, javim se kada malo vise to istrazim.
- un1ted
#60 Re: Električne cigarete?
Kupio sam ocu elektricne cigarete, danas stigle i prije nego mu posaljem testirao sam.
U pitanju su ove http://www.youtube.com/watch?v=Gb4Ol1wfQq8
No imam problem, ubacio sam sve, radi. Kada pusim moram stisnuti ovaj button ? Eh kada stisnem mogu vuci, ali je dim prejak nema sanse da mogu pusitit !? U cemu grijesim !? Stavio previse ulja ili ?
Hajde pomozite, otac ce se jos manje snaci
U pitanju su ove http://www.youtube.com/watch?v=Gb4Ol1wfQq8
No imam problem, ubacio sam sve, radi. Kada pusim moram stisnuti ovaj button ? Eh kada stisnem mogu vuci, ali je dim prejak nema sanse da mogu pusitit !? U cemu grijesim !? Stavio previse ulja ili ?
Hajde pomozite, otac ce se jos manje snaci
- Psn
#61 Re: Električne cigarete?
Trenutno nemam pun protok neta, pa ne mogu pustiti video. Ali vilidim da je eGo C model u pitanju.. i ok je to e-cig.
Button - da
. Dokle god je baterija aktivirana (pritisnuto) - dotle i grejac radi i isparava tecnost.
Puno (jake) pare..? Toliko isparava, nije "prepunjeno". U principu, od tecnosti i same e-cig zavisi kolicina i kvalitet pare. Jako to varira, ali ako je ima dosta - ne moze skoditi
Treba se malo navikniti, svakako. I na tom modelu obavezno "vuci" polako i duze. Ako je kraratko i/ili snazno - procurece. I gledaj da ne ostane "suva" na kraju i zagori.
Vidim da ti je YT ok, ima dosta videa o odrzavanju i koriscenju tog modela.. prelistaj malo. A ako sta "zaskripi" - tu smo
Button - da
Puno (jake) pare..? Toliko isparava, nije "prepunjeno". U principu, od tecnosti i same e-cig zavisi kolicina i kvalitet pare. Jako to varira, ali ako je ima dosta - ne moze skoditi
Treba se malo navikniti, svakako. I na tom modelu obavezno "vuci" polako i duze. Ako je kraratko i/ili snazno - procurece. I gledaj da ne ostane "suva" na kraju i zagori.
Vidim da ti je YT ok, ima dosta videa o odrzavanju i koriscenju tog modela.. prelistaj malo. A ako sta "zaskripi" - tu smo
-
vivace
#62 Re: Električne cigarete?
probala sam danas tu mustiklu. ima okus duvana,ali nikotina nema uopste... 
- Psn
#63 Re: Električne cigarete?
Ha-ha, i?vivace wrote:probala sam danas tu mustiklu. ima okus duvana,ali nikotina nema uopste...
Ono - dimi (pari).. i to je to
Ako nicotina nema, verovatno je onako.. vazdusasto.
-
vivace
#64 Re: Električne cigarete?
da,para izlazi,ali mora malo jace da se povuce. ne verujem da ce moj buraz niti srecan sa njom,daj boze da hoce....Psn wrote:Ha-ha, i?vivace wrote:probala sam danas tu mustiklu. ima okus duvana,ali nikotina nema uopste...
Ono - dimi (pari).. i to je to
Ako nicotina nema, verovatno je onako.. vazdusasto.
- un1ted
#65 Re: Električne cigarete?
Uh blago tebi, ja povucem mali, malecki dim usta puna dima :S Nekako mi je ovo "prejako". Mozda je do ovog e-liqud sto je doslo s pakovanjem. Kako god, meni je prejako a vjerujem da ce i ocu biti, nema sanse da mogu normalno ovo pusiti 
- Psn
#66 Re: Električne cigarete?
Vas dvoje, i taman para bude na sredini 
@vivace .. zavisi od ..mizera (atomizer, kartomizer, kliromizer..) sta/koji je. Ima sa rupom za vazduh gore, dole, sa strane.. pa ima sa jednom, dve, tri.. pa sire, uze.. i draw zavisi od svega toga. Nadam se i ja da ce se bratu dopasti/odgovarati. A i ako ne iz prve, ima toga jos dosta za probti, pa i naci sta odgovara.
@un1ted .. ti bese ne pusac? Ono, "jako" ume biti i pusacima.. ali se brzo naviknu. I prva cigareta im verovatno nije bila "slaba", pa se navikli
. Sad su i "eksperti" 
@vivace .. zavisi od ..mizera (atomizer, kartomizer, kliromizer..) sta/koji je. Ima sa rupom za vazduh gore, dole, sa strane.. pa ima sa jednom, dve, tri.. pa sire, uze.. i draw zavisi od svega toga. Nadam se i ja da ce se bratu dopasti/odgovarati. A i ako ne iz prve, ima toga jos dosta za probti, pa i naci sta odgovara.
@un1ted .. ti bese ne pusac? Ono, "jako" ume biti i pusacima.. ali se brzo naviknu. I prva cigareta im verovatno nije bila "slaba", pa se navikli
Last edited by Psn on 21/02/2013 20:41, edited 1 time in total.
- un1ted
#68 Re: Električne cigarete?
Tacno, ne pusim ali sam probao oobicnu cigaru pa da kazem kakav je okus. Cak sam i onu kubanku probao i ona je jaka, al u poredjenju s ovom to je nista
Uporedio bih s jakom nargilom kada zagori samo sto ova ne smrdi
Moguce da je jak ovaj okus sto dolazi s cigarama
Sutra ce otac dobiti pa ce mi javiti utiske 
Hvala ti sto nam pomazes na ovoj temi
Hvala ti sto nam pomazes na ovoj temi
- Psn
#69 Re: Električne cigarete?
@un1ted .. ok 
Da otac da svoj sud.. pa da vidimo na cemu smo sa e-cig
Da otac da svoj sud.. pa da vidimo na cemu smo sa e-cig
- bilo koje
#70 Re: Električne cigarete?
Hahaha kad se sjetim mog prvog dimaun1ted wrote:Uh blago tebi, ja povucem mali, malecki dim usta puna dima :S Nekako mi je ovo "prejako". Mozda je do ovog e-liqud sto je doslo s pakovanjem. Kako god, meni je prejako a vjerujem da ce i ocu biti, nema sanse da mogu normalno ovo pusiti
-
vivace
#71 Re: Električne cigarete?
moj brat je uzeo tu mustiklu i stvarno manje pusi...ja mu kadkad uzmem da vidim kakve su...ukusa su duvana ali nemaju nikotin...
- bilo koje
#72 Re: Električne cigarete?
Mozda je nabavio tecnost bez nikotina. Postoji i to mada to nema nekog efekta.vivace wrote:moj brat je uzeo tu mustiklu i stvarno manje pusi...ja mu kadkad uzmem da vidim kakve su...ukusa su duvana ali nemaju nikotin...
- un1ted
#73 Re: Električne cigarete?
Kako rijesiti problem curenja ulja
? Ego-C, nisam mjenjao nista, samo donasipao ulje i koristim je vec 20tak dana i opet curi dole kod baterje 
- Psn
#74 Re: Električne cigarete?
Da li od pocetka curi tako?
Hoce zbog:
- Prejako se "vuce", pa previse tecnosti dodje na grejac.
- Prekratko se greje, pa ne ispari dovoljno i "nagomila" se.
- "Joyetech" firma pravi eGo C atomizere. Ako je u pitanju kopija ovog atomizera, hoce da "to ne bude to".. i da zbog toga ne radi savrseno.
- Fabricki, fitilj u "glavi" nije najbolje namesten (treba ga mrvu uvuci ili izvuci).
Otprilike tako.
Rasklopis, operes mlazom tople vode, produvas, prebrises. Mozes i par puta po cca 5 sec "spaliti na prazno", blago duvajuci u "glavu", ako izlazi bilo kakav miris/dim - onda dok taj miris/dim ne prestanu.. sklopis i krenes sa vrha spiska.
Dakle, "vuce" se polako i dugacko.
Ako i onda curi, mehanicki nesto nije kako treba.
I usput, kada je sve oprano i prebrisano, proveris da kojim slucajem ne curi na spoju "igle" i tanka. Ako atomizer nije originalan, hoce i da tu ne dihtuje bas najbolje. A i na originalnom hoce vremenom da propadne otvor tanka.. ali je tebi suvise rano za tako nesto.
I ima jos jedan detalj. Stvara se tu kondenz, koji niz zidove curi na dole (prema bateriji). Ako ti se cini da to sto curi nije tecnost, vec kondenz - brisati cesce unutrasnjost "tela" gde je tank ("cone" se to zove).
Hoce zbog:
- Prejako se "vuce", pa previse tecnosti dodje na grejac.
- Prekratko se greje, pa ne ispari dovoljno i "nagomila" se.
- "Joyetech" firma pravi eGo C atomizere. Ako je u pitanju kopija ovog atomizera, hoce da "to ne bude to".. i da zbog toga ne radi savrseno.
- Fabricki, fitilj u "glavi" nije najbolje namesten (treba ga mrvu uvuci ili izvuci).
Otprilike tako.
Rasklopis, operes mlazom tople vode, produvas, prebrises. Mozes i par puta po cca 5 sec "spaliti na prazno", blago duvajuci u "glavu", ako izlazi bilo kakav miris/dim - onda dok taj miris/dim ne prestanu.. sklopis i krenes sa vrha spiska.
Dakle, "vuce" se polako i dugacko.
Ako i onda curi, mehanicki nesto nije kako treba.
I usput, kada je sve oprano i prebrisano, proveris da kojim slucajem ne curi na spoju "igle" i tanka. Ako atomizer nije originalan, hoce i da tu ne dihtuje bas najbolje. A i na originalnom hoce vremenom da propadne otvor tanka.. ali je tebi suvise rano za tako nesto.
I ima jos jedan detalj. Stvara se tu kondenz, koji niz zidove curi na dole (prema bateriji). Ako ti se cini da to sto curi nije tecnost, vec kondenz - brisati cesce unutrasnjost "tela" gde je tank ("cone" se to zove).
-
Cluster
#75 Re: Električne cigarete?
A ima li gdje u Sarajevu da se prodaje ta tecnost?