Nadam se da nije dupla tema...
Razmisljam da sebi uzmem elektricnu cigaretu. Valja li ovo ista, kako se ovo cudo uopce koristi? Kako se "puni" i koliko kosta sve to?
Unapried hvala.
Elektricne cigarete
Moderator: anex
-
quarterback
#2 Re: Elektricne cigarete
nekima se svidja a nekima ne, meni je ok...Nikolini wrote:Nadam se da nije dupla tema...
Razmisljam da sebi uzmem elektricnu cigaretu. Valja li ovo ista, kako se ovo cudo uopce koristi? Kako se "puni" i koliko kosta sve to?
Unapried hvala.
koristi se tako da se pritisne dugme koje je na cigareti nakon cega se pali grijac, tekucina koja se sipa u rezervoar pri tome isparava i ispusta dim koji je slican dimu cigarete, takodje mozes regulisati tri nivoa kolicine dima tako sto pritisnes dugme par puta nakon cega se pali tako da kazem jaci rezim rada - vise dima ispusta
puni se tekucinom za elektricne cigarete tzv e liquid
kosta zavisno od modela, cini mi se od 30 km pa na vise, kod mene je ego ce4 model (kupljen u BBI na trecem spratu, 60 KM je cigareta, jedna gratis flasica punjenja /naravno daju ti onu koju inace ne mogu prodati recimo 0% nikotin, okus borovnice/ i usb punjac) http://www.diytrade.com/china/pd/102199 ... rette.html koji je ujedno cini mi se i najcesci, jedno punjenje je otprilike ekvivaletno kutiji cigareta
punjenja, tekucine, su razlicite i mozes birati kolicine nikotina u svakom od njih, takodje mogu imati i okuse (vocni okusi recimo), ja konkretno koristim usa mix punjenje sa 12mg nikotina koje je ekvivalent marlboru
princip je da u rezervoar naspes tekucinu (to je ovaj providni dio na slici), napunis bateriju (to je ovaj crni dio na slici) usb punjacem koji dobijes uz cigaretu i "pusis"
kako rekoh jedno punjenje tekucine je oko 1 kutije cigareta a baterija moze izgurati 1-1,5 dan, zavisno koliko pusis, nakon toga se par sati (2-3 sata) puni
potrosni dijelovi su
sama tekucina (u BIH 10 KM za flasicu od 10 ML sto je oko 10 dana koristenja, na ebayu duplo jeftinije)
rezervoar (clearomizer kako ga jos zovu), moze trajati par mjeseci, u BiH je 10-20 KM, na ebayu oko 5 KM
baterija (mislim da moze imati 300 punjenja) u BH ne znam koliko je, na ebayu 15-20 KM
kome sam okus odgovara stvar je ok, prakticno je, mozes "pusiti" bilo gdje
malo je peglanje sto moras voditi racuna o tome da su baterija i tekucina napunjeni, takodje pozeljno je sakih 7 dana "burn out" grijac (mozes naci na youtubeu kako se radi), te postoji problem sa malim (par kapi) curenja tekucine na bateriju pa je potrebno povremeno ocistiti stapicem za usi ili toaletnim papirom, u principu ovo curenje ne utice na samu bateriju ali nervira klokotanje koje se osjeti kod povlacenja dima...
ako te jos nesto zanima pitaj, moj generalni savjet u vezi ovoga je da se ne kupuje nista kod nas jer deru guzove cijenama + cesto nemaju pojedinih okusa sto je problem kad se naviknes na neki pa ti glupavo nude drugi umjesto tog koji koristis (otprilike kao da ti nude druge cigare umjesto onih koje inace pusis), ebay je zakon, za isti novac dobijes 2/3 puta vise punjenja ili rezervoara pa mozes da napravis svoju malu zalihu... ja sam zadnji put narucio 5 punjenja usa mixa + 1 gratis za 30 KM nakon sto u BBIju nisu imali ovaj okus, inace radi o standardnom okusu koji je po meni najblizi klasicnim cigarama i koji vjerujem bar 80% ljudi koristi, jedan od boljih brandova za e liquid je "dekang"
ja je koristim neka 2/3 mjeseca i meni je ok, dobro mi dodje kao zamjena mada se nisam skinuo sa obicnih cigareta, naime, iako ce ti dim i nikotin u potpunosti zamijeniti potrebu za pravom cigaretom meni je ipak veliki cejf klasicna cigareta tako da sam negdje na pola / pola trenutno
-
aldin200
#3 Re: Elektricne cigarete
imas i u trznom centru robot na socijalnom 3 sprat, jeftinije je i kvalitetnije nego u bbi centru a i tecnost imaju dekang i joyetech... ja sam probao hangsen u bbi centru i odvratan je
:( meni najvise odgovara joyetech tecnost