Elektricna cetkica za zube

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Dino_noDi

#1 Elektricna cetkica za zube

Post by Dino_noDi »

Cisto me zanima vasa iskustva. Je li toliko bolja od starog nacina ciscenja? Ko je su najbolje i gdje uzeti povoljno. :D
Don Zivconi

#2 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Don Zivconi »

Dino_noDi wrote:Cisto me zanima vasa iskustva. Je li toliko bolja od starog nacina ciscenja? Ko je su najbolje i gdje uzeti povoljno. :D
Probao i mogu ti reci fantasticna stvar imas ispolirane zube nakon upotrebe, a sad koliko je zdravo ne znam ali na ovoj sto sam ja koristio od brauna oral B 5000 imas dosta onih cetkica za vise namjena pa saltas. Kad predjes jezikom preko zuba nakon pranja sa obicnom cetkicom pa od odmah nakon el. vidis drasticnu razliku u glatkoci ;)

samo skupa 100 eura a nastavci 25 par komada ;)
Keiko

#3 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Keiko »

Don Zivconi wrote:
Dino_noDi wrote:Cisto me zanima vasa iskustva. Je li toliko bolja od starog nacina ciscenja? Ko je su najbolje i gdje uzeti povoljno. :D
Probao i mogu ti reci fantasticna stvar imas ispolirane zube nakon upotrebe, a sad koliko je zdravo ne znam ali na ovoj sto sam ja koristio od brauna oral B 5000 imas dosta onih cetkica za vise namjena pa saltas. Kad predjes jezikom preko zuba nakon pranja sa obicnom cetkicom pa od odmah nakon el. vidis drasticnu razliku u glatkoci ;)

samo skupa 100 eura a nastavci 25 par komada ;)
Slazem se 100%. Ove Braunove OralB su fantasticne. Jednom prilikom sam zaboravila napunit' bateriju pa sam morala oprati zube obicnom cetkicom. Osjecaj je bio kao da ih nisam ni prala.
GaRGa

#4 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by GaRGa »

Braun oral B samo, a oni nastavci traju po 6 mjeseci a kostaju oko 35 KM 4 komada
samo pazi da ti ne uvale fush nastavke jer ih je pun ebay
http://www.ebay.de/itm/Braun-Oral-B-Auf ... 336e32c9d1
Dino_noDi

#5 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Dino_noDi »

Vidio sam u dm marketu ima oral b braun 70 KM. odlicna cijena.
Vincent_Chase

#6 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Vincent_Chase »

Dino_noDi wrote:Vidio sam u dm marketu ima oral b braun 70 KM. odlicna cijena.
Je li ima neko iskustva sa ovom Oral B Braun iz DM-a, jer vidim u DM ima i nekih jeftinih, ali ne znam koliko je to dobro uzeti? Je li ok ova od 70 KM? Vrijedi li tih para?
dnaxy

#7 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by dnaxy »

probo sam braunovu cetkicu.bila je dobra dok nisam isprobo/preso na philips sonicare..eh,to je pranje zubi. :D razlika je drasticna..kod philipsa cetkica ne rotira nego treperi,vibrira preko 30000 puta ui min. baterija duze traje..cesto budu paketi za dvije osobe po cijeni jedne..ca. 100 € kostaju,ali vrijedi svaki cent.
The Realist

#8 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by The Realist »

Da obnovim ovo, kakve su električne četkice iz DM-a, mislim na one Braunove? I vidim da je ovdje gore forumaš neku Philipsovu spominjao, pa me zanima gdje bi se te mogle kupiti? Hvala.
Don Zivconi

#9 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Don Zivconi »

dnaxy wrote:probo sam braunovu cetkicu.bila je dobra dok nisam isprobo/preso na philips sonicare..eh,to je pranje zubi. :D razlika je drasticna..kod philipsa cetkica ne rotira nego treperi,vibrira preko 30000 puta ui min. baterija duze traje..cesto budu paketi za dvije osobe po cijeni jedne..ca. 100 € kostaju,ali vrijedi svaki cent.
takodjer braunove rade na ovaj sistem
dnaxy

#10 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by dnaxy »

Mozda ove nove sad,One stare nisu.A na njemackom amazonu budu cesce ove dvije u paketu.odes novu godinu su kostale 80 eura
sirotinja

#11 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by sirotinja »

Bacanje novca. Mi koristimo one jeftine od 10-ak maraka i sa dobrim ciscenjem sa koncom, i sa cistacem jezika od 5 maraka, nista bolje i skuplje netreba. Previse ribati po zubima nije dobro.

Ja licno ne koristim te elektricne jer dobijem nesvjesticu kad koristim.
Pirija

#12 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Pirija »

sirotinja wrote:Bacanje novca. Mi koristimo one jeftine od 10-ak maraka i sa dobrim ciscenjem sa koncom, i sa cistacem jezika od 5 maraka, nista bolje i skuplje netreba. Previse ribati po zubima nije dobro.

Ja licno ne koristim te elektricne jer dobijem nesvjesticu kad koristim.

i sad ti treba da budes relevantan...
Amy82

#13 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Amy82 »

Ja imam ovu i meni je sasvim ok (jest da je na baterije al Boze moj):

http://www.oralb.com/products/pro-healt ... ion-clean/

Ja probala iz dm one njihove nastavke univerzalne sto mogu i na Oral B, ali nije to to...bas se vidi razlika u kvaliteti, ovi mi traju po nekoliko sedmica i vec su za bacit. Gledacu sad da ih potrosim malo brze, pa cu opet kupit original nastavke...
bjelic

#14 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by bjelic »

Amy82 wrote:Ja imam ovu i meni je sasvim ok (jest da je na baterije al Boze moj):

http://www.oralb.com/products/pro-healt ... ion-clean/

Ja probala iz dm one njihove nastavke univerzalne sto mogu i na Oral B, ali nije to to...bas se vidi razlika u kvaliteti, ovi mi traju po nekoliko sedmica i vec su za bacit. Gledacu sad da ih potrosim malo brze, pa cu opet kupit original nastavke...
ja sam nedavno uzeo onu dentadont cetkica iz DM-a. zasad nije loše:)
staradis

#15 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by staradis »

Kakve su ove iz DMa 70 KM nije puno
Female_Sa

#16 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by Female_Sa »

Moje iskustvo nije bas pozitivno. Kupila sam elektricnu cetkicu, skupo kostala, meni bila extra..super, ali se javio problem sa povlacenjem zubnog mesa. Zube sam prala na nacin kako je bilo i navedeno u uputstvu ali vjerovatno su mi desni bile osjetljive te se stanje izuzetno pogorsalo. Sad sam ponovo pocela koristiti obicnu cetkicu, curaprox, koju kupim u apoteci, kao i konac za zube.
mahalik

#17 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by mahalik »

Valja li ova četkica električna za zube
Image
shazz

#18 Re: Elektricna cetkica za zube

Post by shazz »

super star extra cisti...
ta 30 mara jedina mana je sto kupujes baterije... a eto probe radi ima nekakva carera cetkica od 15KM koja ima svoju bateriju imas je u tehnomagu.
4 glave dodju pa probaj prije nego das vise para :)
Post Reply