elektricitet u meni
- kockica_kockica
#1 elektricitet u meni
- kockica_kockica
#3 Re: elektricitet u meni
karanana wrote:vise sexa
-
harka
#4 Re: elektricitet u meni
previse su ti suhe ruke,krema za ruke pomaze.kockica_kockica wrote:vec danima ne smijem nista dohvatiti da je metalno odmah me strese struja....
kako da se rijesim toga... kad krenem otvoriti vrata od kancelarije svaki put me strese struja, ma sta god da dohvatim cvrrrrrr vec mi je dosadilo, pa kad krenem za steku prvo pipam isto ludjakinja kakva pa tek onda uzmem za steku... i sto je najzesce nekad mi se posreci pa me ne strese ali to je jednom od 100 puta...
Desava mi se isto.
- stochar
- potpuni stranac
#7 Re: elektricitet u meni
a i mene to pecka kad izlazim iz auta, ne smijem steku uhvatiti već samo gurnem staklo da se zatvore. nešto kontam, ako je kod tebe - a kod neme +, možda bi si mogli uzajamno pomoći..........konekcijom...........na brzaka..i bez obaveza.kockica_kockica wrote:vec danima ne smijem nista dohvatiti da je metalno odmah me strese struja....
kako da se rijesim toga... kad krenem otvoriti vrata od kancelarije svaki put me strese struja, ma sta god da dohvatim cvrrrrrr vec mi je dosadilo, pa kad krenem za steku prvo pipam isto ludjakinja kakva pa tek onda uzmem za steku... i sto je najzesce nekad mi se posreci pa me ne strese ali to je jednom od 100 puta...
- Namik
#8 Re: elektricitet u meni
mislim da se nemozes rijesitit toga, barem ja nisam uspio, godinama imam isti problem, to tzv. "statički elektricitet" i u toku godine dva-tri puta imam problema s tim, a najcesce se javlja u prijelaznim periodima proljeće-ljeto; ljeto-jesen, struja je nekad jaka da mi na tren svi misici utrnu u ruci
jednom sam cak imao problem s djevojkom s kojom sam tada izlazio nismo se dvije-tri sedmice mogli poljubiti jer bi nas od mene struja tako jako udarila da su usne zestoko pekle 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: elektricitet u meni
možda vučeš noge kad hodaš
- kockica_kockica
#10 Re: elektricitet u meni
Namazah ruke kremom.. kontam ako su masne ruke ne moze struja....
Smori me ovo pipkanje steka ... pipkanje vrata od auta...

Smori me ovo pipkanje steka ... pipkanje vrata od auta...
- kockica_kockica
#11 Re: elektricitet u meni
komi wrote:možda vučeš noge kad hodaš
obicno mi kazu ljudi da skakucem dok hodam... ali eto sad cu i na to pripaziti...
- Amazonka27
#12 Re: elektricitet u meni
carape....su ti sinteticke... 
- illuminated
#13 Re: elektricitet u meni
za pocetak probaj ukloniti sinteticku odjecu, sinteticke cilime - obicno se desava od plasticnog poda ili tako,....itd...odnosno prvo uspostavi korelaciju gdje ti se to desava i sta od odjece imas na sebi...pripazi kad skidas odjecu da li varnici (kockica_kockica wrote:komi wrote:možda vučeš noge kad hodaš
obicno mi kazu ljudi da skakucem dok hodam... ali eto sad cu i na to pripaziti...mozda previse skakucem
- potpuni stranac
#14 Re: elektricitet u meni
danas je sve od plastike, od podova, namještaja pa do odjeće, tako da bi za realizaciju uklanjanja (sa kojom se apsolutno slažem) trebalo par desetina hiljada km.illuminated wrote:za pocetak probaj ukloniti sinteticku odjecu, sinteticke cilime - obicno se desava od plasticnog poda ili tako,....itd...odnosno prvo uspostavi korelaciju gdje ti se to desava i sta od odjece imas na sebi...pripazi kad skidas odjecu da li varnici (kockica_kockica wrote:komi wrote:možda vučeš noge kad hodaš
obicno mi kazu ljudi da skakucem dok hodam... ali eto sad cu i na to pripaziti...mozda previse skakucem
znam da smijesno zvuci...)
- kockica_kockica
#15 Re: elektricitet u meni
Amazonka bojim se da nije do carapa... kupujem iskljucivo one koje su pamucne.... no mozda i grijasim
Pod je prekriven keramickim plocicama... i preko ima tepih
mozda jeste do njega, ali se meni ovo desava svuda ne samo u kancelariji
Juce sam imala na sebi pamucnu majicu i imala sam problem isto kao i danas kad imam dzemper na sebi...
Odvratan osjecaj
Pod je prekriven keramickim plocicama... i preko ima tepih
Juce sam imala na sebi pamucnu majicu i imala sam problem isto kao i danas kad imam dzemper na sebi...
Odvratan osjecaj
- holowey
#16 Re: elektricitet u meni
odjeca koju nosis ima visok procenat sintetike te generise staticki elektricitet, a usput imas problem sa uzemljenjemkockica_kockica wrote:vec danima ne smijem nista dohvatiti da je metalno odmah me strese struja....
uglavnom, nije do tebe, svakome se desava vise ili manje, i poenta je u praznjenju statickog elektriciteta.... kada se elektricitet prazni iz tvog tijela direktnim dodirom, osjetis to peckanje, ali ako bi recimo u ruci drzala kljuc pa prvo kljucem dotakla steku od vrata, vidjela bi iskru kako "skoci" sa kljuca na steku, cula poznat zvuk pzzz ali ne bi osjetila peckanje...
uglavnom, mijenjaj garderobu ili stil oblacenja
- Maraschino
#17 Re: elektricitet u meni
jesi probala gola hodati...onako bez icega...
mozda izgubis taj naboj...
sintetika je cudan materijal a i dlake su cudo...

mozda izgubis taj naboj...
sintetika je cudan materijal a i dlake su cudo...
- kockica_kockica
#18 Re: elektricitet u meni
Maraschino wrote:jesi probala gola hodati...onako bez icega...![]()
mozda izgubis taj naboj...![]()
![]()
sintetika je cudan materijal a i dlake su cudo...![]()
odoh se skinut
- video
#19 Re: elektricitet u meni
Sveeee, ne samo to 
- Maraschino
#20 Re: elektricitet u meni
ne moras radi mene...kockica_kockica wrote:Maraschino wrote:jesi probala gola hodati...onako bez icega...![]()
mozda izgubis taj naboj...![]()
![]()
sintetika je cudan materijal a i dlake su cudo...![]()
odoh se skinut
nego radi one brave na vratima...
- kockica_kockica
#21 Re: elektricitet u meni
ma ja to zbog elektriciteta
skinuh se 
- The Nightwatchman
#22 Re: elektricitet u meni
uzemlji se

- kockica_kockica
#23 Re: elektricitet u meni
The Nightwatchman wrote:uzemlji se
trenutno trazim svoje uzemljenje
- video
#24 Re: elektricitet u meni
Koliko ja znam naelektrisane stvari se trebaju kresnuti da bi se ispraznile od nagomilanog elektriciteta

- kockica_kockica
#25 Re: elektricitet u meni
video wrote:Koliko ja znam naelektrisane stvari se trebaju kresnuti da bi se ispraznile od nagomilanog elektriciteta![]()
upravo odoh ready na jedan tretman istjerivanja elektriciteta iz sebe