Električar/Majstor Skuter
Moderator: anex
-
Funkinbeats
#1 Električar/Majstor Skuter
Električar/Majstor Skuter
Last edited by Funkinbeats on 12/04/2024 08:43, edited 1 time in total.
-
AtillaS
#2 Re: Anksioznost i lose misli
Okupiraj misli nečim drugim, ljudi ne umiru i kad žele a ne ti da umreš od suvišnih misli. Pusti ba to. Nađi hobi, zadaj se u nešto punim.
-
Capljina74
#3 Re: Anksioznost i lose misli
Procice to, jarane.
Posebno ako si mladji, hoće to da se javi. Procice, ne brini.
-
Funkinbeats
#4 Re: Anksioznost i lose misli
Bas je zeznuto, i stalno strah da cu dobiti bolest koja je neizljeciva, kazu da covjek mora sam skinuti taj teret sa sebe ali bas je tesko ako nisi toliko psihicki jak, a ja izgleda nisamCapljina74 wrote: ↑04/11/2021 19:48 Procice to, jarane.
- Grof U Grofu
#5 Re: Anksioznost i lose misli
https://www.youtube.com/watch?v=bb9g9mt ... dToTheWiseFunkinbeats wrote: ↑04/11/2021 19:45 Zdravoo
Imao sam probleme s anksioznoscu i panicnim napadima, idem psihologu redovno i pijem xanax, medjutim ostale su crne misli i strah od smrti koji je opsesivan..Stalno je u glavi, kako mogu umrijeti svaki cas i onda neki osjecaj zaljenja..Da li je doslo do zasicenja neceg il neznam sta, nalazi su svi uredni ali to je misao koja ne izlazi iz glave...![]()
Ovaj covjek ti moze zivot promijeniti. Savjetujem ti da procitas njegovu knjigu : ''12 pravila za zivot : protuotrov kaosu'' . Barem za pocetak.
-
El_comadante
#6 Re: Anksioznost i lose misli
recimo hobi bi mogao pomoći recimo planinarenje, duge šetnje, vožnja biciklom čisto za početak da okupiraš misli da misliš o tome a ne osmrti i bolesti
- Filter
#7 Re: Anksioznost i lose misli
vjerovatno visak vremena i snage... idi nekome iscijepaj drva, sadi drvece, ocisti park od smeca... ucini nesto korisno, mozda nadjes smisao
-
Funkinbeats
#8 Re: Anksioznost i lose misli
Moguce je, imao sam i panicne napade i svaki tezi oblik anksioznosti, to je jednostavno neki vid nesigurnosti u sopstveno zdravlje i zivot...
- FunkyzeitGames
#9 Re: Anksioznost i lose misli
Djeluje kao neki paranoidni oblik egzistencijalne krize. Nije rijetko koliko misliš, postoji određen broj ljudi koji imaju fazu paničnog straha od bolesti, smrti i nestajanja svijesti, i to im zna potrajati mjesecima. Ako te tješi, prolazno je. Izađi među ljude, pogledaj ih malo, djelovat će ti neobično kod pojedinih kako su nasmijani i bezbrižni iako znaš da im vrijeme curi do neizbježnog momenta, ali to je u našoj prirodi, znamo na nekom instinktivom nivou da smrt nije kraj ako proživimo ispunjen život i ostavimo potomstvo iza sebe. Tebi vjerovatno fali taj ispunjen život, nađi neki hobi, prošetaj malo, pomiluj simpatičnog psa, dodirni list na grani, reci dragim osobama koliko ti znače. Dođi u kontakt sa drugim živim bićima i vidjet ćeš da nisi sam i da i tvoj i njihovi životi imaju svrhu. 
-
swanfilter
#10 Re: Anksioznost i lose misli
Baci te tableteu kantu dok nije kasno.Funkinbeats wrote: ↑04/11/2021 19:45 Zdravoo
Imao sam probleme s anksioznoscu i panicnim napadima, idem psihologu redovno i pijem xanax, medjutim ostale su crne misli i strah od smrti koji je opsesivan..Stalno je u glavi, kako mogu umrijeti svaki cas i onda neki osjecaj zaljenja..Da li je doslo do zasicenja neceg il neznam sta, nalazi su svi uredni ali to je misao koja ne izlazi iz glave...![]()
Kao sto sam kazes, sve je u glavi ...
-
Funkinbeats
#11 Re: Anksioznost i lose misli
druze tvoj komentar je hajmo reci jedan koji mi je najbolje legao, i vidim da se bas razumijes oko toga, i nikad dosad nisam cuo za pojam egzistencijska kriza i malo sam guglao, ja sam imo anksioznost i panicne napade, to sam rijesio ali sad je ostao strah od smrti i bolesti i cesto me kao muci to nesto da nesto nisam prozivio, tako da je ovaj tvoj komentar bio jako upadljiv za mene i vec mi je lakse kako si komentsrisao to..Hvala ti punoFunkyzeitGames wrote: ↑04/11/2021 21:07 Djeluje kao neki paranoidni oblik egzistencijalne krize. Nije rijetko koliko misliš, postoji određen broj ljudi koji imaju fazu paničnog straha od bolesti, smrti i nestajanja svijesti, i to im zna potrajati mjesecima. Ako te tješi, prolazno je. Izađi među ljude, pogledaj ih malo, djelovat će ti neobično kod pojedinih kako su nasmijani i bezbrižni iako znaš da im vrijeme curi do neizbježnog momenta, ali to je u našoj prirodi, znamo na nekom instinktivom nivou da smrt nije kraj ako proživimo ispunjen život i ostavimo potomstvo iza sebe. Tebi vjerovatno fali taj ispunjen život, nađi neki hobi, prošetaj malo, pomiluj simpatičnog psa, dodirni list na grani, reci dragim osobama koliko ti znače. Dođi u kontakt sa drugim živim bićima i vidjet ćeš da nisi sam i da i tvoj i njihovi životi imaju svrhu.![]()
- FunkyzeitGames
#12 Re: Anksioznost i lose misli
Nema na čemu, bitno je da znaš da to nije ništa nenormalno niti trajno.Funkinbeats wrote: ↑04/11/2021 22:30druze tvoj komentar je hajmo reci jedan koji mi je najbolje legao, i vidim da se bas razumijes oko toga, i nikad dosad nisam cuo za pojam egzistencijska kriza i malo sam guglao, ja sam imo anksioznost i panicne napade, to sam rijesio ali sad je ostao strah od smrti i bolesti i cesto me kao muci to nesto da nesto nisam prozivio, tako da je ovaj tvoj komentar bio jako upadljiv za mene i vec mi je lakse kako si komentsrisao to..Hvala ti punoFunkyzeitGames wrote: ↑04/11/2021 21:07 Djeluje kao neki paranoidni oblik egzistencijalne krize. Nije rijetko koliko misliš, postoji određen broj ljudi koji imaju fazu paničnog straha od bolesti, smrti i nestajanja svijesti, i to im zna potrajati mjesecima. Ako te tješi, prolazno je. Izađi među ljude, pogledaj ih malo, djelovat će ti neobično kod pojedinih kako su nasmijani i bezbrižni iako znaš da im vrijeme curi do neizbježnog momenta, ali to je u našoj prirodi, znamo na nekom instinktivom nivou da smrt nije kraj ako proživimo ispunjen život i ostavimo potomstvo iza sebe. Tebi vjerovatno fali taj ispunjen život, nađi neki hobi, prošetaj malo, pomiluj simpatičnog psa, dodirni list na grani, reci dragim osobama koliko ti znače. Dođi u kontakt sa drugim živim bićima i vidjet ćeš da nisi sam i da i tvoj i njihovi životi imaju svrhu.![]()
- dječak sa šibicama
#13 Re: Anksioznost i lose misli
Ne bacaj tablete, pusti forum doktore, a uz tablete uzmi si neku okupacionu terapiju, puno slobodnog vremena je tu najveci neprijatelj.
Imaces (ili vec imas) gomilu simptoma misleci da umires, vrtice ti se u glavi ili ces pojacano mokriti ili ces imati probavnih smetnji ili ce ti lupati srce ili ces padati u depresiju i tako dalje. Sve to mozes pobijediti tek kad prihvatis bolest, shvatis da ti je psiha neprijatelj. Onda bude lakse, polako blijedi sve, bices dobar samo se bori.
Imaces (ili vec imas) gomilu simptoma misleci da umires, vrtice ti se u glavi ili ces pojacano mokriti ili ces imati probavnih smetnji ili ce ti lupati srce ili ces padati u depresiju i tako dalje. Sve to mozes pobijediti tek kad prihvatis bolest, shvatis da ti je psiha neprijatelj. Onda bude lakse, polako blijedi sve, bices dobar samo se bori.
-
Funkinbeats
#14 Re: Anksioznost i lose misli
Imao sam sve te simptome, panicni napadi vrtoglavice, to je proslo a sad su ostali strahovi od iznenadne smrti ili bolesti, i ostala je kašasta stolica, vadio sam test na sve, stolica je uredna ali i dalje je kašasta...Hvala vam svima na savjetima lakse je odmadječak sa šibicama wrote: ↑04/11/2021 22:51 Ne bacaj tablete, pusti forum doktore, a uz tablete uzmi si neku okupacionu terapiju, puno slobodnog vremena je tu najveci neprijatelj.