Elekticna pumpa za benzin

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ford.ba

#1 Elekticna pumpa za benzin

Post by ford.ba »

Pozdrav svima. Imam sijeru 2.0 i 90 godiste u jako dobrom stanju koja ima ugradjen plin. Pre neki dan sam imao problem. Ujutro sam auto jako tesko upalio sto inace nije obicaj, nije mogao da upali na benzin a imam ga u rezrvaru 15 l. Kad sam upalio na plin i kasnije u toku vožnje(na semaforu dok sam stajao) kad sam ponovo prebacio na benzin auto se ugasilo i nisam mogao da ga vise mogao da upalim nikako. Svijećice sam prije dva mjeseca promijenio i stvio Champion jedna elektroda filter za benzin sam promijenio (onaj metalni iza rezevoara) na proljece. Na vecer sam opet upalio jedva alina plin i kasnije kad sam ga turirao jedva je primio benzin. I sad dva dana radi normalno.Može li mi neko reci šta se desilo jeli moguce da je benzonska pumpa zastekala i nesto drugo?
Hvala.
johntra

#2 Re: Elekticna pumpa za benzin

Post by johntra »

pa jbga...ako već koristiš plin, moraš ga i češće provozati na benzinu, a ne samo paliti tako, da bi spriječio da ti pumpa zašteka ili potpuno ode...naspi nekad po cenera benzina, pa raspali...to je taman sam Sijerom oko 30 km.. :D
ford.ba

#3 Re: Elekticna pumpa za benzin

Post by ford.ba »

Ma ja ga cesto provozam na benzin . Ja na 70-80 maraka plina naspem 20 km benzina i tako vozam a kad god nestane plina vozim na benzin dok ne naspem plina ali mi to se par puta desilo nije uvijek. I kad god idem na kakvu jaku uzbrdicu ja ga obaveno vozim na benzinu da ga malo produvam.Samo pokusavam da skontam sta je problem a i sam majstor vec 20 godina (mašinbravar).
Havala.
Discball

#4 Re: Elekticna pumpa za benzin

Post by Discball »

Na benzinskim pumpama zna često otići kolektor na rotoru, obično ode jedan kontakt. Manifestira se da se nekad može auto upaliti a nekad ne. Obično pomogne šutanje nogom u rezervoar. Kod tebe je vjerovatno otišao još koji kontakt što bi bio uznapredovali stadij. Što će reći nova pumpa. Meni se dogodilo ljetos da sam morao da zamijenim a bio je u pitanju samo jedan kontakt. Ako ne zamijeniš ubrzo če otići i ostali iz razloga što četkice zapinju za prazan prostor.

Lp
ford.ba

#5 Re: Elekticna pumpa za benzin

Post by ford.ba »

Havla.
I ja sam sumnjam na benzinsku pumpu jer ovo auto ja održavam zadnjh desetak godina i zanam da benzinska pumpa nije nikad promijenjena. Ali jednom kad sam ga slepao auto se prilikom trzaja ugasio inisam mogao da upalim, kad sam zvao AMS. oni su mi rekli da je benzinska pumpa. Kad sam ja sam pokusao da je skinem primjetio sam (kako je zovu sigurnosna) sklopka koja se automatski iskljuci prlikom trzaja radi udesa i kad sam je ponovo akivirao auto je radilo. Za to mi oni nisu znali reci da ima ili se nisu sjetili. A sada auto zadnja 2-3 dana radi dobro i ja cu Svakako cu da skinem benzinsku pumpu da je provjerim prije nego sto pocnu minusi. Jer kad sam skinuo svijecice auto nije presaugao, sto zanci da je svakako u pitanju dovod goriva pa cu to da provjerim.
Post Reply