ELDIN HUSEINBEGOVIC
Moderator: _BataZiv_0809
-
Merjem_Sa
#51 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Moze li novi link, molim vas ? 
-
AmoK
#52 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Imam ja rapidshare premium, stavit ću da je direktan download (da ne treba premium). Samo nek mi neko pošalje PM (jer slabije dolazim na SaX).
-
Basketas8
-
serpico
#55 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Moze li neko da obnovi link. Ja tek danas slucajno "otkrih" Eldina. Hvala unaprijed
- ultima_palabra
#56 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Danas vidjeh ovog lika na tv-u, ma vala neki miks između Al'dina i Šabana Burhana, previše patetično 
-
TOM SCHOLZ
#57 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
KO IMA UŠI NEK ČUJE... 
-
caes
#59 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
ultima_palabra wrote:Danas vidjeh ovog lika na tv-u, ma vala neki miks između Al'dina i Šabana Burhana, previše patetično
otprilike .. svakog trenutka mislim da ce dusu da ispusti kad ga cujem da pjeva.
-
amensur
#60 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Da li neko moze da stavi nove linkove ..... hvala unaprijed
- Bosanac_21
#61 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Izasao prvi album:
Eldin Huseinbegovic - Kaldrma - 2010

"Zahvaljujem prijateljima, porodici i posebno medijima koji su zajedno sa mnom gradili ovu 'Kaldrmu'. Nadam se da će album dobiti pozitivne kritike javnosti”, rekao je Eldin Huseinbegović na press konferenciji u prostorijama RSG radija gdje je promovirao svoj album prvijenac pod nazivom „Kaldrma“, u izdanju Hayat production.
Na albumu se nalazi 12 prekrasnih pjesama i sve pjesme je kako kaže posvetio svojoj supruzi Emki. Na naslovnoj stranici albuma možemo vidjeti Emkine oči koje su ujedno bile Eldinova inspiracija .
Eldin Huseinbegović je rođen 1978. godine u Sarajevu. Svoj prvi javni nastup imao na festivalu "Mali šlager" 1987. godine u Sarajevu. 1992. godine je završio Nižu muzičku školu u Sarajevu, a u periodu od 1992. do 1996. godine bavio se izvođenjem duhovne muzike.
Učestvovao je na brojnim festivalima i osvajao značajna priznanja. Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja opernih predstava i koncerata.
Od 2007. intenzivno autorski sarađuje sa najvećim muzičkim imenima u regionu kao što su Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Elvira Rahić, Enes Begović, Osman Hadžić, Dženan Lončarević i Jelena Tomašević.
Album "Kaldrma" sadrži 12 pjesama od kojih su već urađena dva spota i to za pjesme "Strijela sudbine" i "Tako bih rado". CD predstavlja autorsko djelo Eldina Huseinbegovića i sniman je u njegovom studiju "Džan".
Izdavanjem ovog CD-a se nastojala ukazati podrška radu Udruženja oboljelih od multiple skleroze na način da 1 KM od cijene originalnog CD-a ide na račun Udruženja kako bi se podržao njihov rad i povećala svijest javnosti o ovoj bolesti.
Planirano održavanje ulične prodaje CD-a koja će se održati 23.07.2010. godine od 11 do 18 sati na platou ispred Katedrale u Sarajevu.
Ovom prilikom će se Eldin družiti sa svojim fanovima i dijeliti autograme za svaki kupljeni CD. Istovremeno će i Udruženje oboljelih od multiple skleroze imati priliku upoznati građane sa svojim ciljevima i aktivnostima. (hayatproduction.com)
Eldin Huseinbegovic - Kaldrma - 2010

"Zahvaljujem prijateljima, porodici i posebno medijima koji su zajedno sa mnom gradili ovu 'Kaldrmu'. Nadam se da će album dobiti pozitivne kritike javnosti”, rekao je Eldin Huseinbegović na press konferenciji u prostorijama RSG radija gdje je promovirao svoj album prvijenac pod nazivom „Kaldrma“, u izdanju Hayat production.
Na albumu se nalazi 12 prekrasnih pjesama i sve pjesme je kako kaže posvetio svojoj supruzi Emki. Na naslovnoj stranici albuma možemo vidjeti Emkine oči koje su ujedno bile Eldinova inspiracija .
Eldin Huseinbegović je rođen 1978. godine u Sarajevu. Svoj prvi javni nastup imao na festivalu "Mali šlager" 1987. godine u Sarajevu. 1992. godine je završio Nižu muzičku školu u Sarajevu, a u periodu od 1992. do 1996. godine bavio se izvođenjem duhovne muzike.
Učestvovao je na brojnim festivalima i osvajao značajna priznanja. Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja opernih predstava i koncerata.
Od 2007. intenzivno autorski sarađuje sa najvećim muzičkim imenima u regionu kao što su Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Elvira Rahić, Enes Begović, Osman Hadžić, Dženan Lončarević i Jelena Tomašević.
Album "Kaldrma" sadrži 12 pjesama od kojih su već urađena dva spota i to za pjesme "Strijela sudbine" i "Tako bih rado". CD predstavlja autorsko djelo Eldina Huseinbegovića i sniman je u njegovom studiju "Džan".
Izdavanjem ovog CD-a se nastojala ukazati podrška radu Udruženja oboljelih od multiple skleroze na način da 1 KM od cijene originalnog CD-a ide na račun Udruženja kako bi se podržao njihov rad i povećala svijest javnosti o ovoj bolesti.
Planirano održavanje ulične prodaje CD-a koja će se održati 23.07.2010. godine od 11 do 18 sati na platou ispred Katedrale u Sarajevu.
Ovom prilikom će se Eldin družiti sa svojim fanovima i dijeliti autograme za svaki kupljeni CD. Istovremeno će i Udruženje oboljelih od multiple skleroze imati priliku upoznati građane sa svojim ciljevima i aktivnostima. (hayatproduction.com)
- Azamo
#62 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Žao mi je što ne stigoh danas da kupim CD,Eldin legendaran
"Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele,
jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi,
pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album."
(Eldin Huseinbegović)
Teško se sa ovim nositi
"Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele,
jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi,
pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album."
(Eldin Huseinbegović)
Teško se sa ovim nositi
-
emirchata
#63 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
moj uzor u zivotu..covjek kojeg najvise cijenim..dabogda svi bili k'o on i bice nam dobro..
jako sam tuzan zbog Emke i ne prodje dan da ne pomislim na nju i Eldina ...
jako sam tuzan zbog Emke i ne prodje dan da ne pomislim na nju i Eldina ...
-
salemh
#64 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Ima li taj link please?
- mirzazmaj
#65 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
jel moze link moooolim vas??
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#66 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")
-
emisaki
#67 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Tebe Pero bas ko da te je trta uhvatila pa lupetas...Pera Trta wrote:Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#68 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Vidim da se priča o njegovom privatnom životu, odavno čovjeka (Edhema) ne viđam na TV-u, pa se pitam.
-
north
#69 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Pera Trta wrote:Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")
- citroen
#70 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Ljudi moze li mi neko reci gdje se moze kupiti originalni CD kaldrma od Eldina Huseinbegovica???na kojim mjestima....
-
Pera Trta
#71 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Nije citirana, ali evonorth wrote:Pera Trta wrote:Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")kako dirljivi stihovi.....šta kažeš povremeni pjevač
sjećam se tog lika, cirkus žešći.....
http://www.youtube.com/watch?v=9QfFnQ_IV6E&
- Better Man
#72 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
U Magazi Dine Merlina.citroen wrote:Ljudi moze li mi neko reci gdje se moze kupiti originalni CD kaldrma od Eldina Huseinbegovica???na kojim mjestima....
- citroen
#73 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
HvalaBetter Man wrote:U Magazi Dine Merlina.citroen wrote:Ljudi moze li mi neko reci gdje se moze kupiti originalni CD kaldrma od Eldina Huseinbegovica???na kojim mjestima....
- Šunj
#74 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Molim linkove za dovnload! 
-
Apocalypto
#75 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC
Možda je fin i prijatan
lijep glas nesumnjivo ima,
čak,koliko mi se čini,pokušava progurati neki svoj stil u kojem kroz tekstove ljubav prema ženi obrađuje do svetosti.
Ali avaj.....ja većeg gnjavatora,kad kroz svoje rigorozno sito protresem i raznorazne Kiće-te, Leo-ve,Mata harije i ostalo smeće koje je masala u BIH napravilo jednu pozamašnu muzičku deponiju......
dakle...većeg gnjavatora Bože mi oprosti- od ovog Huseinbegovića trenutno nema.
P.S.
I uvjek kada vidim nekog ko njega sluša priupitam ga ''OMG.....kako možeš!!!!!,kaaako možeš!!!!!!
lijep glas nesumnjivo ima,
čak,koliko mi se čini,pokušava progurati neki svoj stil u kojem kroz tekstove ljubav prema ženi obrađuje do svetosti.
Ali avaj.....ja većeg gnjavatora,kad kroz svoje rigorozno sito protresem i raznorazne Kiće-te, Leo-ve,Mata harije i ostalo smeće koje je masala u BIH napravilo jednu pozamašnu muzičku deponiju......
dakle...većeg gnjavatora Bože mi oprosti- od ovog Huseinbegovića trenutno nema.
P.S.
I uvjek kada vidim nekog ko njega sluša priupitam ga ''OMG.....kako možeš!!!!!,kaaako možeš!!!!!!