ELDIN HUSEINBEGOVIC

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Merjem_Sa

#51 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Merjem_Sa »

Moze li novi link, molim vas ? :)
AmoK

#52 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by AmoK »

Imam ja rapidshare premium, stavit ću da je direktan download (da ne treba premium). Samo nek mi neko pošalje PM (jer slabije dolazim na SaX).
Basketas8

#53 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Basketas8 »

Novi link

http://www.mediafire.com/?unitn3dmuay

Pozdrav i uzivajte.
jolly34

#54 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by jolly34 »

:roll: Hvala velika!!
Pozdrav
serpico

#55 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by serpico »

Moze li neko da obnovi link. Ja tek danas slucajno "otkrih" Eldina. Hvala unaprijed
ultima_palabra

#56 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by ultima_palabra »

Danas vidjeh ovog lika na tv-u, ma vala neki miks između Al'dina i Šabana Burhana, previše patetično :oops:
TOM SCHOLZ

#57 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by TOM SCHOLZ »

KO IMA UŠI NEK ČUJE... ;-)
alcho

#58 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by alcho »

Moze li link ponovo?
caes

#59 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by caes »

ultima_palabra wrote:Danas vidjeh ovog lika na tv-u, ma vala neki miks između Al'dina i Šabana Burhana, previše patetično :oops:

otprilike .. svakog trenutka mislim da ce dusu da ispusti kad ga cujem da pjeva.
amensur

#60 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by amensur »

Da li neko moze da stavi nove linkove ..... hvala unaprijed
Bosanac_21

#61 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Bosanac_21 »

Izasao prvi album:

Eldin Huseinbegovic - Kaldrma - 2010

Image

"Zahvaljujem prijateljima, porodici i posebno medijima koji su zajedno sa mnom gradili ovu 'Kaldrmu'. Nadam se da će album dobiti pozitivne kritike javnosti”, rekao je Eldin Huseinbegović na press konferenciji u prostorijama RSG radija gdje je promovirao svoj album prvijenac pod nazivom „Kaldrma“, u izdanju Hayat production.

Na albumu se nalazi 12 prekrasnih pjesama i sve pjesme je kako kaže posvetio svojoj supruzi Emki. Na naslovnoj stranici albuma možemo vidjeti Emkine oči koje su ujedno bile Eldinova inspiracija .

Eldin Huseinbegović je rođen 1978. godine u Sarajevu. Svoj prvi javni nastup imao na festivalu "Mali šlager" 1987. godine u Sarajevu. 1992. godine je završio Nižu muzičku školu u Sarajevu, a u periodu od 1992. do 1996. godine bavio se izvođenjem duhovne muzike.

Učestvovao je na brojnim festivalima i osvajao značajna priznanja. Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja opernih predstava i koncerata.

Od 2007. intenzivno autorski sarađuje sa najvećim muzičkim imenima u regionu kao što su Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Elvira Rahić, Enes Begović, Osman Hadžić, Dženan Lončarević i Jelena Tomašević.

Album "Kaldrma" sadrži 12 pjesama od kojih su već urađena dva spota i to za pjesme "Strijela sudbine" i "Tako bih rado". CD predstavlja autorsko djelo Eldina Huseinbegovića i sniman je u njegovom studiju "Džan".

Izdavanjem ovog CD-a se nastojala ukazati podrška radu Udruženja oboljelih od multiple skleroze na način da 1 KM od cijene originalnog CD-a ide na račun Udruženja kako bi se podržao njihov rad i povećala svijest javnosti o ovoj bolesti.

Planirano održavanje ulične prodaje CD-a koja će se održati 23.07.2010. godine od 11 do 18 sati na platou ispred Katedrale u Sarajevu.

Ovom prilikom će se Eldin družiti sa svojim fanovima i dijeliti autograme za svaki kupljeni CD. Istovremeno će i Udruženje oboljelih od multiple skleroze imati priliku upoznati građane sa svojim ciljevima i aktivnostima.
(hayatproduction.com)
Azamo

#62 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Azamo »

Žao mi je što ne stigoh danas da kupim CD,Eldin legendaran :thumbup:

"Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele,
jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi,
pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album."

(Eldin Huseinbegović)

Teško se sa ovim nositi
emirchata

#63 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by emirchata »

moj uzor u zivotu..covjek kojeg najvise cijenim..dabogda svi bili k'o on i bice nam dobro..

jako sam tuzan zbog Emke i ne prodje dan da ne pomislim na nju i Eldina ... :sad:
salemh

#64 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by salemh »

Ima li taj link please?
mirzazmaj

#65 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by mirzazmaj »

jel moze link moooolim vas??
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#66 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Pera Trta »

Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")
emisaki

#67 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by emisaki »

Pera Trta wrote:Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")
Tebe Pero bas ko da te je trta uhvatila pa lupetas...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#68 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Pera Trta »

Vidim da se priča o njegovom privatnom životu, odavno čovjeka (Edhema) ne viđam na TV-u, pa se pitam.
north

#69 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by north »

Pera Trta wrote:Jel' mu još živ onaj babo alkos? (Edhem Huseinbegović, takođe povremeni pjevač, hit "Salko, bolan, Salko, ja ti haljina nemam")
:lol: kako dirljivi stihovi.....šta kažeš povremeni pjevač :lol: sjećam se tog lika, cirkus žešći.....
citroen

#70 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by citroen »

Ljudi moze li mi neko reci gdje se moze kupiti originalni CD kaldrma od Eldina Huseinbegovica???na kojim mjestima....
Pera Trta

#71 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Pera Trta »

north wrote:
:lol: kako dirljivi stihovi.....šta kažeš povremeni pjevač :lol: sjećam se tog lika, cirkus žešći.....
Nije citirana, ali evo :D

http://www.youtube.com/watch?v=9QfFnQ_IV6E&
Better Man

#72 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Better Man »

citroen wrote:Ljudi moze li mi neko reci gdje se moze kupiti originalni CD kaldrma od Eldina Huseinbegovica???na kojim mjestima....
U Magazi Dine Merlina.
citroen

#73 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by citroen »

Better Man wrote:
citroen wrote:Ljudi moze li mi neko reci gdje se moze kupiti originalni CD kaldrma od Eldina Huseinbegovica???na kojim mjestima....
U Magazi Dine Merlina.
Hvala :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Šunj

#74 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Šunj »

Molim linkove za dovnload! :roll:
Apocalypto

#75 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Apocalypto »

Možda je fin i prijatan
lijep glas nesumnjivo ima,
čak,koliko mi se čini,pokušava progurati neki svoj stil u kojem kroz tekstove ljubav prema ženi obrađuje do svetosti.
Ali avaj.....ja većeg gnjavatora,kad kroz svoje rigorozno sito protresem i raznorazne Kiće-te, Leo-ve,Mata harije i ostalo smeće koje je masala u BIH napravilo jednu pozamašnu muzičku deponiju......
dakle...većeg gnjavatora Bože mi oprosti- od ovog Huseinbegovića trenutno nema.

P.S.
I uvjek kada vidim nekog ko njega sluša priupitam ga ''OMG.....kako možeš!!!!!,kaaako možeš!!!!!!
Post Reply