Elance - posao od kuće

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#76 Re: Elance - posao od kuće

Post by vjesticanametli »

ma kako kod odrase te banke :( uzme stranjska banka 5 eura pa rbb 5 i eto ma niĐŽe veze
paypal skrill sve isto sranje kao i elance sto se tice povlacenja love..........
kokodaa

#77 Re: Elance - posao od kuće

Post by kokodaa »

vjesticanametli wrote:ma kako kod odrase te banke :( uzme stranjska banka 5 eura pa rbb 5 i eto ma niĐŽe veze
paypal skrill sve isto sranje kao i elance sto se tice povlacenja love..........
Pa naravno, ti bi da ti netko dostavi lovu iz Amerike bez placanja ikakve takse?! :)
U prosjeku "rucno" povlacim lovu 2 puta mjecno preko PayPala (sto je 10$ fee), i smatram da im cijene nisu uopce velike.
5$ po withdrawalu sa tim da ti je lova na racunu za 3 dana stvarno nije puno
vjesticanametli

#78 Re: Elance - posao od kuće

ne bi ja nista guzovace vec samo kazem
da se neko ko zaradi na elance 20 dolara ne zaleti da povuce i da se taj neko ne razocara kada dobije pola od te sume
kokodaa

#79 Re: Elance - posao od kuće

Post by kokodaa »

Valja paziti
angrybird

#80 Re: Elance - posao od kuće

Post by angrybird »

pozdrav dobri ljudi :D
evo i ja se registrirao na elance pa me zanima kada predajem ponudu što se točno ovdje popunjava??
Image

naročito ovo Billed to Client mi nije jasno, kako ću tu sumu smisliti

također jel mi možete objasniti ovaj delivery date :-)

i za paypal...imam već otvoren paypal račun, kako ga povežem sa elanceom? sve sam pročešljao u postavkama ali nigdje da nađem
je li to onaj dio kada moram prvo potvrditi telefonski broj pa onda tek mogu dodati način isplate??
GriFoN

#81 Re: Elance - posao od kuće

Post by GriFoN »

angrybird wrote:pozdrav dobri ljudi :D
evo i ja se registrirao na elance pa me zanima kada predajem ponudu što se točno ovdje popunjava??
Image

naročito ovo Billed to Client mi nije jasno, kako ću tu sumu smisliti

također jel mi možete objasniti ovaj delivery date :-)

i za paypal...imam već otvoren paypal račun, kako ga povežem sa elanceom? sve sam pročešljao u postavkama ali nigdje da nađem
je li to onaj dio kada moram prvo potvrditi telefonski broj pa onda tek mogu dodati način isplate??
Trebaš popuniti samo jedno od ta dva gornja polja, a drugo će automatski izračunati. Dakle, staviš pod My Earnings onoliko koliko planiraš dobiti nakon odrađenog posla, a ovo ispod Billed to Client predstavlja iznos koji će klijent morati platiti, pošto Elance uzima neki procenat. U Delivery Date uneseš vrijeme koje ti je potrebno da obaviš zadatak i računa se od trenutka kada te klijent izabere.

Za dodavanje PayPala otvori Manage -> Financial Accounts. Dalje će ti sve biti jasno.
Brkooo

#82 Re: Elance - posao od kuće

Post by Brkooo »

Evo da se i ja pridružim ovoj temi...

Imam jednu ideju..(vidim ima nas podosta) da se grupisemo svi u jednu imaginarnu kompaniju (neko je doba prevodilac, neko programer, a ima nas Bgm i dizajnera), placa se cirka 20-30 $ mjesecno (to je onaj profil kompanijski)...i imacemo vise onih pinova, vise izbora, bolji rejting...

sta velite ? :D
bull21

#83 Re: Elance - posao od kuće

Post by bull21 »

Primate li novake u tu grupu? :D
swanfilter

#84 Re: Elance - posao od kuće

Post by swanfilter »

Mene mozes uracunati u tu racunicu. Prevodjenje, pisanje raznih stvari. Ukratko, drustvena smjer sa prilicno iskustva ... Vec malo vremena potrosio na ovoj stranici al nis posebno. Tu sam ...
angrybird

#85 Re: Elance - posao od kuće

Post by angrybird »

Brkooo wrote:Evo da se i ja pridružim ovoj temi...

Imam jednu ideju..(vidim ima nas podosta) da se grupisemo svi u jednu imaginarnu kompaniju (neko je doba prevodilac, neko programer, a ima nas Bgm i dizajnera), placa se cirka 20-30 $ mjesecno (to je onaj profil kompanijski)...i imacemo vise onih pinova, vise izbora, bolji rejting...

sta velite ? :D
nije loša ideja, mogao bih i ja pristupiti :)
jest da sam još student i na početku tog dizajnerskog posla, taman bi mi i pomoć dobro došla
znam njemački i engleski što se prijevoda tiče

napravimo grupu i srušimo one pakistance što stavljaju uvijek dumping cijene i uzmu sve :evil:

@GriFoN

hvala puno za odgovor :)
angrybird

#86 Re: Elance - posao od kuće

Post by angrybird »

btw....zaboravio sam pitati

da li studenti smiju raditi kao freelanceri, naročito ovdje na elance-u?
vidim svi što se prijavljivaju na natječaje su iskusni ljudi sa završenim fakultetima :/
stidljiv

#87 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Ma smiju, niko te ne pita jesi li student ili nisi nego znas li raditi...

Inace ta ideja oko nekog grupisanja je ok mada mislim da je neizvodiva iz nekoliko razloga.

Najbolje bi bilo da napisete sta ko zna raditi pa da individualno pokusamo pomagati jedni druge, zavisno ko sta zna.
angrybird

#88 Re: Elance - posao od kuće

Post by angrybird »

pa možda najbolje da tako započnemo, obzirom da se ni ne poznajemo
ja sam student 3. godine arhitekture

dok sam se sjetio da pitam, ako netko zna :)
kada hoću predati neko rješenje za konkurs, je li to može biti samo idejno rješenje ili moram detaljno izvođačko napraviti??
naravno ne predajem zgradu od 250 stanova nego ili neki štand ili rješenje interijera neke sobe, manje stvari ;)
vjesticanametli

#89 Re: Elance - posao od kuće

stidljivi ti si u mojoj grupi :D kako ide?
lajk

#90 Re: Elance - posao od kuće

Post by lajk »

raja mozel mi ko poblize objasniti sta je ovo :D koje vrste poslova imaju :-D
angrybird

#91 Re: Elance - posao od kuće

Post by angrybird »

ljudi molim vas je li mi možete reći sada kada se hoću prijaviti za posao, je li ja tu već šaljem svoje viđenje i rješenje?
konkretno radi se o dizajnu biznis kartice, je li ja sada nju napravim pa se prijavim za posao pa kasnije pregovaram sa klijentom o izmjenama i sl?

je li se to radi preko ovog ''Describe Your Proposal'' ?

je li u ovo veliko prazno polje napišem nešto o sebi i o tom projektu kako sam zamislio i uradio? i onda dole koliko para tražim otprilike?

molim vas pomozite, znam da je svima u interesu da eliminiraju konkurenciju ;) ali idemo radije da pare idu u bosnu nego u pakistan ili šri lanku :)

@lajk
ovdje imaš dobro objašnjeno o čemu se radi
što se tiče vrste poslova, imaš od programiranja (npr napraviš android aplikaciju ili program neki za pc) do dizajna svega mogućeg, od webstranice do logoa neke firme, pa do kutije za cipele, onda imaš i prevođenja sa jednog jezika na drugi, pisanje životopisa za nekog, uređivanje istih i pravljenje powerpoint prezentacija, pravljenja projekata za kuću i sl....
najbolje odi na elance (freelance, odesk...) i vidi pod ''search job'' kakvih sve ima poslova :)
vjesticanametli

#92 Re: Elance - posao od kuće

hjoj ne kukaj ziv bio nisi nikom konkurencija i probiti se tamo moras sam :)

kad se prijavljujes ne saljes svoje nista vec napises sta radis i znas i upisi cijenu i vrijeme koje ti je potrebno za izradu zadatka...........uzmi u obzir troskove elance-a pri formiranju cijene i povedi racuna da ne napises da ces uraditi za jedan dan ako to ne mozes. Budi fer i posten :-D

ja u describe proposal napisem sa kojim jezicima radim i da sam zainteresovana sa taj posao bla bla i dodam jos nesto.

i ne kukaj vise QQ :D evo pomazemo ti :lol:
angrybird

#93 Re: Elance - posao od kuće

Post by angrybird »

hvala ti :-D

e da pitam još...ja onda kad se prijavim, je li klijent onda od nekoliko izabranih ljudi traži rješenje ili izababere samo jednog i od njega traži rješenje?

je li se to radi u ovom roku koji je stavio klijent (ovo Time left) ili se tek poslije toga sa njim dogovoara i pregovara?
stidljiv

#94 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

vjesticanametli wrote:stidljivi ti si u mojoj grupi :D kako ide?
Naravno, nas dvoje skupa :D :D

Ma ide ok, koliko god se moze odraditi...kod tebe? :D
IlijaLadin

#95 Re: Elance - posao od kuće

Post by IlijaLadin »

da li je neko o vas nesto zaradio do sada?

imal nafake?
stidljiv

#96 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Ja sam okrenuo oko $20.000 za malo jace od godinu preko Elancea :D

Ima nafake, samo treba covjek da zna da radi...i da bude uporan 8)
mousstapha

#97 Re: Elance - posao od kuće

Post by mousstapha »

stidljiv wrote:Ja sam okrenuo oko $20.000 za malo jace od godinu preko Elancea :D

Ima nafake, samo treba covjek da zna da radi...i da bude uporan 8)
Sta si ti radio, pa si okrenuo toliku sumu? :-)
stidljiv

#98 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Radio ono sto znam da radim, ukljucivao pomalo i druge ljude i tako :D

Nije tesko doc do posla, tesko ga je realizirati :roll:
vjesticanametli

#99 Re: Elance - posao od kuće

dobro je ma super zadnja 2 mjeseca ca. 5000 km :D

zapitkivacu radis od trenutka kada te klijent odabere i do tada mu ne dajes nikakva rjesenja ili slicno.........nekada izabere "kupac" i nekoliko ljudi da rade
bull21

#100 Re: Elance - posao od kuće

Post by bull21 »

Dajte neka neko objasni kako se dođe do posla. Ne trebaju mi takve cifre, par stoja mjesečno i ja sam prezadovoljan. Znam engleski (studiram ga) i rad na računaru. :-D
Može i na pp...
Post Reply