el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ek0
#301 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Dolazak u Barcelonu. Docek 2000 navijaca.
-
aleDP
#302 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ako ne razumijete ogorčenost i bijes Barceloninih navijača kada je u pitanju Real Madrid, onda bolje nemojte ništa pisati, nego da se provaljujete.
Real kao povlašten klub od kralja i države, kojem se prelijevaju novci svih poreskih obveznika u Španiji, te tako ne moraju nikad napraviti ni jednog igrača, jer će kralj otvoriti džep kad zatreba, ne vidim da bi trebao biti ljubimac navijača ostalih klubova. Pogotovo navijači najljućih rivala, Barcelone i Athletica.
Smiješni ste s tim moralom. Treba karati večeras plaćenike, u svakom pogledu.
Real kao povlašten klub od kralja i države, kojem se prelijevaju novci svih poreskih obveznika u Španiji, te tako ne moraju nikad napraviti ni jednog igrača, jer će kralj otvoriti džep kad zatreba, ne vidim da bi trebao biti ljubimac navijača ostalih klubova. Pogotovo navijači najljućih rivala, Barcelone i Athletica.
- ultima_palabra
#303 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne lupaj o MaksimealeDP wrote:Ako ne razumijete ogorčenost i bijes Barceloninih navijača kada je u pitanju Real Madrid, onda bolje nemojte ništa pisati, nego da se provaljujete.
-
extraordinary
#304 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
hz__semir wrote:Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj
Isto k'o što pišu statuse i political views na FB, Catalunya is not Spain. A kad im kažeš RS is not Bosnia, hoće za vratove
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#305 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Nije u pitanju moralisanje. I drugi klubovi su imali supacke doceke od navijaca Barcelone. U Barceloni ne igraju ljudi za pare, igraju za corbu, daj molim tealeDP wrote:Ako ne razumijete ogorčenost i bijes Barceloninih navijača kada je u pitanju Real Madrid, onda bolje nemojte ništa pisati, nego da se provaljujete.
Ko to trazi da ih vole navijaci Barcelone, Atletica...ali mogu biti malo dostojanstveni, ovo isto da se opravdavaju desavanja iz Sirokog
Znaci, bilo bi ok da je na terenu veceras Casillas sa ahmedijom, da je C.Ronaldu koji sav na glavi... ili da je neko od igraca Reala zavrsio u bolnici zbog kamenovanja.
Pravda je relativna, i treba biti zadovoljena samo kad nama odgovara, u suprotnom nije potrebna. Cinizam
-
leo karan
#306 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
al haj to sveTomahawk11 wrote:Dobro, to si u pravu, igrom slucaja mi je stari na terenu u Barceloni, kaze da su stvarno sitne duse. Ono, supci sa dna kace. Tako da, kad Madrid nije u pitanju, onda oni nadju neki supacki razlog da hebu mater gostima ma ko oni bili. A Ronaldinho & co su dobijali aplauz na Bernabeuleo karan wrote:sigurno su ih i lombardski grofovi iz milana ugnjetavali k'o general franko pa su i protiv intera bjesnili kao listicani kad im gostuje sarajevoTomahawk11 wrote:
Nije to samo sportski rivalitet, oni ne mogu Madrid smisliti iz drugih razloga![]()
Mislim da je ova reakcija vise rezultat straha navijaca Barcelone kontra nikad jaceg Reala. Sve se radi da se ta snaga umanji.
al zvizdat i vrijedjat samuela etoa u polufinalu, koji je srcem igrao za barsu i pristajao i na smanjenje plate samo da ostane i na kraju bio ipak otjeran i obezvrijedjen
zato kazem da su bolesni
-
fixer
#307 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
A bio im je najbolji napadac u zadnje vrijeme.leo karan wrote:
al haj to sve
al zvizdat i vrijedjat samuela etoa u polufinalu, koji je srcem igrao za barsu i pristajao i na smanjenje plate samo da ostane i na kraju bio ipak otjeran i obezvrijedjen
zato kazem da su bolesni
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#308 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Nisu to bili navijaci Barcelone, to su dosli Interovi navijaci i vrijedjali SVOG IGRACA
Oni samo navijaju za svoju svetinju, ne diraju nikoga.
Zato mi ide na zivce slika Reala kao mrskog kluba i ''finog katalonskog ponosa''.
Zato mi ide na zivce slika Reala kao mrskog kluba i ''finog katalonskog ponosa''.
- ultima_palabra
#309 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ako zavirite malo dublje u istoriju, recimo sredinu 80-tih
Zanimljivo je da je tad Madrid osvojio 5 titula u nizu sa ekipom u kojoj su većina bili domaći igrači (famozni Quinta del Buitre), a Barca je dovodila velika pojačanja kao kompenzaciju za neuspjehe na terenu (Maradona, Schuster, Lineker, Laudrup i ostali). Samo pojašnjava istorijsku povezanost ova dva kluba i kolo sreće koje se stalno okreće 
- veljaca
#310 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Kao sto je profesor Roger preslusao Nadala u Londonu - tako ce i Barca pobijediti Real sa 2:1 .....
Murinjo jeste mozda najbolji trener po rezultatima ( mada nisam ni u ovo siguran - jer u zadnjih 100 godina - vjerovatno postoji trofejniji trener ) ali meni se ne svidja njegova igra 8 igraca u svome sesneastercu i 3 ispred na par metara .....
Ja vise preferiram recimo igru Arsena Vengera .....
A kao ekipa - Barca je osvojila prosle godine sve sto se moglo osvojiti i niko je ne moze u tome prestici - nego samo dostici ..... a i to je pitanje ....
Zalosno je da niko u BiH ne prenosi ovaj el clasico ( BHT, FTV, RTRS, Hayat, TV SA .... )
Murinjo jeste mozda najbolji trener po rezultatima ( mada nisam ni u ovo siguran - jer u zadnjih 100 godina - vjerovatno postoji trofejniji trener ) ali meni se ne svidja njegova igra 8 igraca u svome sesneastercu i 3 ispred na par metara .....
Ja vise preferiram recimo igru Arsena Vengera .....
A kao ekipa - Barca je osvojila prosle godine sve sto se moglo osvojiti i niko je ne moze u tome prestici - nego samo dostici ..... a i to je pitanje ....
Zalosno je da niko u BiH ne prenosi ovaj el clasico ( BHT, FTV, RTRS, Hayat, TV SA .... )
-
goibos
#311 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
nemoj sad ti lupati, samo jako neupućena osoba može porediti Kataloniju sa RSomextraordinary wrote: Isto k'o što pišu statuse i political views na FB, Catalunya is not Spain. A kad im kažeš RS is not Bosnia, hoće za vratove
nego, prenosi li ko ovu utakmicu večeras a da ga ima na ELOB tv ???
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#312 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Vidjet cemo veceras ko ce kogaaleDP wrote:Ako ne razumijete ogorčenost i bijes Barceloninih navijača kada je u pitanju Real Madrid, onda bolje nemojte ništa pisati, nego da se provaljujete.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#313 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Jeste, jeste... defanziva teska, 3 gola po utakmici u spaniji, i isto tako u LP 
- vozač
#314 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
aleDP wrote:Ako ne razumijete ogorčenost i bijes Barceloninih navijača kada je u pitanju Real Madrid, onda bolje nemojte ništa pisati, nego da se provaljujete.
što ti je reći "poznavalac političkih prilika u Španiji",
jesi li ti ikad čuo za pojmove poput Baskije i Katalonije
ili su to za tebe "španska sela"
- veljaca
#315 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa da li si gledao revans utakmicu Barcelona - Inter ?Tomahawk11 wrote:Jeste, jeste... defanziva teska, 3 gola po utakmici u spaniji, i isto tako u LP
Sta sam pogrijesio u svezi te utakmice ?
" ...ali meni se ne svidja njegova igra 8 igraca u svome sesneastercu i 3 ispred na par metara ....."
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#316 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
A ne spominjes prvu utakmicuveljaca wrote:Pa da li si gledao revans utakmicu Barcelona - Inter ?Tomahawk11 wrote:Jeste, jeste... defanziva teska, 3 gola po utakmici u spaniji, i isto tako u LP
" ...ali meni se ne svidja njegova igra 8 igraca u svome sesneastercu i 3 ispred na par metara ....."
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#317 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Jesam, gledao sam, nisi tu nista pogrijesio, covjek je imao povoljan rezultat iz prve utakmice sa svog terena u kojoj se nije branio i u kojoj je nadigrao protivnicku ekipu, pa je u uzvratu branio taj rezultat.veljaca wrote:Pa da li si gledao revans utakmicu Barcelona - Inter ?Tomahawk11 wrote:Jeste, jeste... defanziva teska, 3 gola po utakmici u spaniji, i isto tako u LP
Ja samo kazem da se ne postavlja sad tako u Realu, a ni veceras sigurno nece biti neka taktika takvog defanzivnog tipa, jer se ne cuva nikakav rezultat, vec se igra za bodove.
- ultima_palabra
#318 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Marca kaže da Higuain nije spreman za utakmicu
Navodno je moguće da ne zaigra ni Benzema, nego da Lass pojača vezni red...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#319 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Cuj toultima_palabra wrote:Marca kaže da Higuain nije spreman za utakmicuNavodno je moguće da ne zaigra ni Benzema, nego da Lass pojača vezni red...
- ultima_palabra
#320 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ma nije sa Mourinhom nikad sigurno 
-
damirm
#321 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Sto se tice price o novcu, tradiciji, ponosu itd. ja bih se samo osvrnuo na stvarne vlasnike FC Barcelona. Što se tiče Katalonije, prošla su vremena kad je jedna regija/nacija imala opravdanja da nameće svoju volju drugoj regiji/naciji. Kako tamo, tako i ko nas.
Visca el Barca! Visca Catalunya!
Visca el Barca! Visca Catalunya!
-
5 0 5
#322 Barça v Madrid: Did you know…?
There is plenty of trivia associated to clásico matches between Barça and Madrid, and here we offer you some of the juiciest nuggets.
These are the two giants of La Liga. The Camp Nou brings together thirteen of the World Cup winning side in South Africa, eight from Barça and five from Madrid.
Oddly enough, Barça have been struggling most at home this season, while Madrid’s problem is on the road. All five of the points Barça have dropped this season were lost at the Camp Nou, while Madrid are 100% at home but have dropped four points away.
The goal stats reflect this. Of Barcelona’s 33 goals, only 12 were scored at home. Madrid have also scored 33 times, but only 10 times away from the Bernabéu.
Barça have scored more away goals than any other team this season, and have also scored the most from team plays, individual moves and from outside of the area. Madrid have the most goals at home, from dead balls, from free kicks and from penalties.
Madrid have nine ever-presents in league matches this season in Casillas, Marcelo, Carvalho, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Di María, Higuaín and Cristiano Ronaldo.
But only four Barça players have played every game, namely Valdés, Alves, Iniesta and Pedro.
The players on either side to have participated in the most actions this season are Xabi Alonso and Alves.
And who supply the most crosses into the area? Well, they’re Di María and Alves again.
Guardiola is coaching his third clásico at the Camp Nou. He is the first non-Dutchman to ever do this after Cruyff (8 clásicos at the Camp Nou), Michels (6), Rijkaard (5) and Van Gaal (4).
Madrid have lost 18 league matches away to Barcelona, and on only one of those occasions did Barça not go on top win the championship (1928/29)
- LoB@
#323 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Na kojem programu ce biti prenos utakmice?
- motachjointa
#324 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
mislis da te dvije stvari imaju ikakve zajednicke poveznice? ali da ne kvarimo temu ti nemoj da lupaš ovdje a barsa ce da nalupa reala, i mirna bosnaextraordinary wrote:hz__semir wrote:Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj
Isto k'o što pišu statuse i political views na FB, Catalunya is not Spain. A kad im kažeš RS is not Bosnia, hoće za vratove
-
sabanss
#325 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
To je bilo u Interu jer je imao takve igrace. Igra Reala ove sezone je daleko ljepsa nego igra Barselone...veljaca wrote: " ...ali meni se ne svidja njegova igra 8 igraca u svome sesneastercu i 3 ispred na par metara ....."
Peglativno kruzenje loptom nije ni izbliza lijepo kao direktni napad Reala. Uostalom i efikasniji su.
Ma vidjecemo veceras