el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fedor

#1101 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote:
fedor wrote:
505sCrtom wrote: Mourinho je isto privremeno rješenje. Vjeruj mi. On se ne uklapa u filozofiju, stil, tradiciju kluba. On je privremeno rješenje (da osvoji šta). A pravi RM će graditi neko drugi. Moje mišljenje.
Ne znam, sad zasad ne vidim neko bolje rješenje od njega. Navijači su gladni pobjeda i trofeja RM-a. Dugo godina se RM muči, ali nikako da izađe na pravi put!
E pa to je ono o čemu sam ranije pisao. Očajni su, zato su ga i doveli. Misle ako iko može onda je to on. Ja nikad neću razumjeti zašto su prodali Sneijdera i Robena. Pa obojica su prošle godine igrali u finalu LŠ i u finalu SP. To su vruhunski igrači i oba su bili lojalni Realu. RM terba novi Zidane, R Carlos, Raul. Ne mamini sinovi (iako ne volim ovakve nazive, izvinjavam se).
Kad je Barcelona bila u krizi sa van Gaalom, zadnju sezonu, (iako su imali jake igrače) moji prijatelji iz Barcelone (grada) su mi govorili kako igrači "ne osjećaju boje cluba" (Holanđani). E bojim se da je to sad slučaj sa RM.
Ovako jaka Barcelona može samo pomoći Realu da naprave jači tim. Gledaj, Iniesta je u Barceloni skupa s Xavijem od svoje 5. godine života. Onu asistenciju od juče je mogao i zatvorenim očima dodati. 10 igrača je trenutno iz te škole i znaju se praktično, cijeli život. Stalno momci iz B tima igraju za prvi tim, upoznaju se, stiču iskustvo. RM je igrao 2000 minuta više s prvih 11 od Barcinih prvih 11 ove godine u La Liga. Villa, Pedro su došljaci, ali su isto tako domaći. Pronašli su svoje mjesto. Iz istog su podneblja, pa i to pomaže.
RM je veliki club ali od sadašnjeg tima ne znam jel imaju dva igrača koji su osvojili nešto za taj club. Nije sad samo cilj osvojiti nešto, nego napraviti jak tim za generacije. Ove godine, čisto sumnjam. Iduće, možda.
U većini se slažem s tvojim komentarom. Za mene je recimo i glupost što je RM olahko dao Gutija, a iskreno nije ni dobivao priliku da pokaže šta zna i umije. Po mom skromnom mišljenju Guti je majstor, samo nije imao priliku da se pokaže.
S druge strane, RM-u trebaju "djeca Reala", kao što su bili Raul, Hierro, Guti isl. A ne neki Robinho i njemu slični.... Ne znam, iskreno se nadam da će se RM uspjeti vratiti u pravom smislu te riječi, i slažem se, ne može to biti ove godine, od iduće možda. Ali ja sam željan gledanja "pravog" RM, koji je bio strah i trepet! Ovo sad je skupa a lahko kvarljiva roba!! ;-)
Pozdrav i sve najbolje :thumbup:
Jack Be Nimble

#1102 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Jack Be Nimble »

Nijednu utakmicu do sada nisam gledao po drugi put, ali ovu od jucer sam vec pregladao 4 puta od prve do zadnje minute. Nisam ljubitelj RM niti Barse, ali je ljepota gledati Barsu kako igra.
respo

#1103 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by respo »

505 kriza ne znaci da igraci ne osjecaju boje kluba
nego jednostavno losa taktika losa pozadina sto od predsjednika preko ostalih pa i do nedostatka srece
to sto je 10 holandjana igralo ne znaci da nisu igrali srcem
nabrojat cu ti bar 3 koja su igrala srcem za barcu f de boer overmars i zenden (zasto njih 3 znam iz nekih drugih stvari nevazno) jednostavno im se nisu poklopile sve kockice i to je to
KPNCTNJAH

#1104 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by KPNCTNJAH »

Better Man wrote:Ako se Manchester susretne sa Barcelonom ove sezone u LP, budi siguran da se Barcelona nece naigrati.
West Ham - Manchester 4:0

Image
Bosanski_kralj

#1105 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote: Pa ja, isto kao što se potrefilo Ajaxu neku noc da ne ide ništa od noge,a Realu ide sve od noge pa im uvališe 4 komada ;-) samo tad nije bila ta prica :mrgreen: ...to je relativiziranje i racionalizacija onog sinošnjeg debakla...Barsa gazi Real vec nekoliko godina i kod kuce i na strani.
Pelegrini (koji je oznacen kao dežurni krivac) je prošle godine u dva derbija primio ukupno 3 gola (oba susreta je izgubio) a Murinjo sinoc u jednom primi peticu.
Očito je da je Barca bolji tim od Reala, ali da se razlika između njih ogleda u rezultatu 5:0, ne bih baš rekao.

Ovdje mnogi Barcelnu uzdižu na taj nivo da je ona na 1. mjesto a svi ostali su su od 10. pa na dole. Mišljenja sam da u Evropi ima 4-5 timova koji sa Barcelonom mogu ravnopravno igrati i da Barcelona neće uspjeti ove godine osvojiti LP
ProbuseniDolar

#1106 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ProbuseniDolar »

Better Man wrote:
ProbuseniDolar wrote:Nisam simpatizer ni jednog tima, ali Barca ovo glat uzima minimum 2 razlike, jer zu za 2 klase kvalitetniji tim ;)
Gluplju i smjesniju izjavu nisam cuo odavno!

Mislim da zasluzujem bar izvinjenje ;)
sumirprimus

#1107 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sumirprimus »

eh kad se slegose utisci,prespava i hladne glave odgleda utakmica,jedna stvar je jasna,barcA JE EKIPA za ovaj i ovakav real...
ono dodavanje na zvanicnoj utakmici,ko da su na ulici,pa prodaju folove,nemoj djaba...i da je bio penal na ronaldu, i da je ponisten go zarad opsajda,opet real ne bi imo ni 2% sanse,jednostavno nisu im mogli nista...
respo

#1108 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by respo »

jedini tim koji je "nadigrao" barcu u zadnje 2-3 godine je kopenhagen nedavno na svom stadionu
Better Man

#1109 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Better Man »

505sCrtom wrote:
fedor wrote:
505sCrtom wrote: Kako? Sačekaj prvo da RM odigra sa Valenciom, Sevillom, Villarrealom. Do aprila RM bi mogao biti i na -10.

Idućih 5 za Barcelonu: Osasuna 12, Real Sociedad 9, Espanyol 4, Levante 16, Deportivo 14

Idućih 5 za Real Madrid: Valencia 5, Zaragoza 20, Sevilla 8, Getafe 11, Villarreal 3
Nemoj biti nestrpljiv dečko. Sve ćemo te utakmice da riješimo u svoju korist! Vidimo se iduće godine!
Pa naravno. Samo što je Barca već pobjedila sve jake timove i pored Espanola u decembru, nema jakog protivnika do marta. Dok RM ima 3 teške utakmice u idućih 5 a moraš priznati da je malo i samopouzdanje popustilo od sinoć. Ja pokušavam razmišljati racionalno, A Ti mislim, više emotivno.

Pitanje. RM je davao otkaze trenerima čak i kad su pobjeđivali. Misliš li da bi se to moglo desiti i sadašnjem (pogotovo ako ne osvoji ništa ove godine)?
ne dobiva se prvenstvo, nti gubi na jakim klubovima, vec malim. Djaba sinoc spektakularna pobjeda Barcelone, ako ne budu uspjeli pobijediti male klubove, tj. ako izgube od tih malih klubova.
5 0 5

#1110 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Guardiola (to the players in the dressing-room after the game): "Stay modest, but the game you have played was a fucking show." [md]

Xavi: "When it's 4-0 you still want more, with respect of course. At not because it's against Madrid, always."

Xavi: "For a culé, it's a wonderful feeling to score against Madrid."

Xavi: "Footballwise, this game was better than the 2-6. We're playing better than ever, we have matured."

Puyol: "Punch Ramos? I have a good relationship with him. It's already forgotten: what happens on the pitch stays on the pitch."

Puyol: "We had a very complete game and played very well. We started very aggressively, playing our football and everything went perfectly."

Puyol: "I didn't expect a thrashing like that. But when you least expect it, it can happen. Now we need to enjoy this victory."

Xabi Alonso (Real Madrid): "Barça was better at everything."

Facebook Pique (16:21): "It was a historic night! 400 million people saw one of the best games in the history of FC Barcelona."
Obuca9

#1111 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:
vaučer wrote:Adebayora su kaznili kad je pretrčao cijeli teren da slavi gol za City ispred Arsenalovih navijača.
Zašto?

Jer je poanta u 'trljanju nosa' ne u slavlju po sebi.
A da će ih podjebavati, pa normalno da hoće, upravo su rastavili arogantnog i mrskog protivnika na komade.
U Engleskoj su navijače molili da budu tiši jer ometaju svojim navijanjem igrače na terenu.

Jebeš Englesku!
Potpis. :thumbup: :mrgreen:
NekoIzMase

#1112 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by NekoIzMase »

NekoIzMase wrote:Mislim da je pogrešna analiza ovog susreta kroz pojedince Messija i Ronalda iako su oni ključni igrači ekipa. Pored njih, na terenu se nalazi još deset igrača i obično je kolektiv taj koji pobjeđuje. Vjerujem da Barcelona ima jači kolektiv od Reala i zato će slaviti u narednoj utakmici...
Vidjelo se sinoć koliko znači imati jači kolektiv :)
Baron_Samedi

#1113 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baron_Samedi »

45 str :shock:
Charuga
Globalni moderator

#1114 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

Image
Charuga
Globalni moderator

#1115 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

Image
veljaca

#1116 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by veljaca »

Jose Mourinho je sjedio u nevjerici, Iker Casillas je vrtio glavom, a ostali Realovi igrači su se tražili pogledima, nesvjesni šta ih je zadesilo u najvećoj nogometnoj utakmici na svijetu.

Barcelona je do nogu potukla Real. Neko bi možda rekao kako je Barcelona odigrala vhunsku utakmicu, kako su Guardiolini momci dali sve od sebe, ali igrači Barcelone su odigrali samo jednu običnu utakmicu, igrali su onako kako najbolje znaju. To je sve.

Jose Mourinho je nekoliko dana prije El Clasica rekao kako je derbi za njegov tim samo jedna u nizu običnih utakmica. Međutim, činjenica je sasvim druga. Za Real je El Clasico u posljednje vrijeme postao nešto više od igre, Barcelona im je jednostavno nabila kompleks. U Madridu se utakmica s Barcelonom očekuje mjesecima, dok se u Barceloni na utakmicu s Realom gleda malo drukčije.

Istina, nisu na utakmicu s Realom ni u Barceloni potpuno nezainteresovani, ali je uvijek dočekuju s dosta manje naboja nego u Madridu. Razlog je možda i strah od neuspjeha. U Madridu su posljednjih godina doživjeli toliko poraza, toliko su para bacili, da je nevjerovatan strah s kojim se ulazi u svaku utakmicu, a posebno onu s Barcelonom.

Sinoćnja utakmica na Nou Campu trebala je biti veliki praznik nogometa širom svijeta, ali samo trebala. Očekivala se velika utakmica dva velika tima, taktičko nadmudrivanje dva velika trenera, dva gospodina, ali je na terenu slika bila potpuno drukčija. Igrala je samo jedna momčad. I ne samo igrala, već se poigravala sa svojim protivnikom.

Xavi, Iniesta, Messi, Villa, Pedro, Busquets, Pique, Alves, Puyol, Abidal i Valdes su izgledali kao NATO snage protiv šačice uplašenih vojničića naoružanih s nekoliko poluatumatskih pušaka i par ručnih bombi. A s druge strane, igrali su tako jednostavno.

Pep Guardiola je napravio takav spoj unutar momčadi da se igra Barcelone činila nekako kao dječija igra. Znate ono kad djeca igraju igru ko dodirne loptu dva puta ispada iz igre. Tako su igrali Xavi, Iniesta, Messi, Pedro i Villa. Što više jednostavnosti. Takva igra bila je prejaka za Real.

Zamjerke za igru Barcelone ne mogu se naći. Blaugrana je odigrala utakmicu u kojoj su mogli uživati ljubitelji nogometa diljem planete, a Mourinhova momčad nije mogla preći pola terena. Toliko mučenja nije viđeno odavno, posebno od strane jedne tako velike momčadi kao što je Mourinhov Real, koji u prethodnih 19 utakmica ove sezone nije doživio niti jedan poraz.

Messi je potpuno zasjenio Ronalda, Xavi i Iniesta su pokazali da su u ovom trenutku ipak ispred Alonsa i Khedire. Mourinho nije imao rješene za Guardiolu. Iako se rezultat 5:0 čini kao prava katastrofa, on je mogao biti još ubjedljiviji da na golu Reala nije stajao Iker Casillas, u ovom trenutku najbolji golman svijeta.

Pred Realom je sada period oporavka od velikog poraza, a na proljeće je novi El Clasico. Možemo samo zamisliti kakav će naboj biti u Madridu, jer će želja za osvetom biti veća no ikada. U takvom stanju moguć je novi debakl Reala, jer, Barcelona je u ovom trenutku ipak bolja. Iako sam navijač Reala stvari treba gledati realno.

-----------------------

Dosta REALan pogleda navijaca reala ....
ultima_palabra

#1117 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Image
Joj ko sve može pisati o fudbalu :-) Šta kaže, postavio istu taktiku :lol:
Evo Jesenkoviću nauči nešto... greška je bila postaviti visoku odbranu, a vezni red ostao blizu njih i nije radio presing. Xabi i Khedira nisu previše brzi igrači, a nisu imali podršku od četvorice navalnih igrača, tako da su brzo ispadali iz igre i Barca je dolazila u situacije da može odigrati loptu u prostor, stoperima je u tim situacijama teško svaki put postaviti ofsajd zamku kako treba i onda nastupa katastrofa...

Protiv Barce se može igrati na dva načina, prvi je onaj koji je primjenjivao Hiddink i sam Mourinho, znači strogi bunker sa odbranom koja igra "u krilu golmana". Drugi je onaj koji je igrao Pellegrini prošle sezone, a i još par ekipa (Stuttgart odigrao odličnu utakmicu kući u CL)... znači odgovor istom mjerom, visoka odbrana i pritisak po cijelom terenu, pa ko se prije umori :-D Tu se onda stvori situacija da je 20 igrača na prostoru od 40tak metara, tu je i Barcinim majstorima teško naći prostor. Naravno, u zavisnosti od rezultata ove dvije taktike se mogu kombinirati ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1118 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Barcelona jeste osramotila ekipu Reala, to je cinjenica. Citam ovu izjavu Osima i jedna stvar mi djeluje kao relativiziranje. Ispade da se Real vazda branio protiv Barcelone. Ovo sa posljednje utakmice se ne moze okarakterisati kao branjenje ili kao bunker, jer kad fasujes 5 komada, onda se i nisi bas branio. A pogotovo postava Reala na terenu je bila sve samo ne odbrambena. Benzema, C.Ronaldo, Ozil, Di Maria i nisu igraci defanzivnih zadataka.
Mislim da Osimova izjava ima malo vecu dozu subjektivnosti, jer je ocigledno da simpatise Barcelonu. BIlo je obrnutih situacija, kada je Real bio superioran u odnosu na Barcelonu, kada je Real igrao...a iz ove izjave gospodina Osima ispade Real Pofalicki :D
5 0 5

#1119 World press amazed by Barça

Post by 5 0 5 »

As has become wonderfully common in recent times, the world was enchanted by Barça’s incredible win against Real Madrid.
Not only did the 5-0 result have a massive impact on the Catalan and Spanish press, where it made the headlines left, right and centre, but all around the planet the world’s media was stunned by such a convincing display in the clásico.

Sports press

Image

It goes without saying that the Barcelona papers had news of the victory emblazoned on their covers. ‘Sport’ led with the headline “Slap in the face for Mourinho. Rout, humiliation and leaders”. ‘Mundo Deportivo’ simple went for ‘5-0’, the result of the incredible win against the all-whites. ‘El 9 Esportiu’ went for the header “And without abusing”.

Image

‘Marca’ and ‘As’, published in Madrid, had no option but to accept FC Barcelona’s superiority. ‘Marca’ went for “Mouchísimo Barça”, a play on the Spanish word for ‘much’ and the name of the defeated manager, while ‘As’ said “Thrashed and driven mad”.

Humiliation for Madrid in national papers

The general interest newspapers also featured Barça v Madrid on its front pages. In Catalonia, ‘El Periódico de Catalunya’ was titled “Reality bath”, ‘La Vanguardia’ stated that “Barça humiliates Real Madrid with an exhibition of football”, and ‘Avui’ filled its front page with ‘5-0’. ‘Ara’, which came out for the first time on Sunday, also included Barça v Madrid by asking “And now what?”.

Examples from elsewhere in Spain included ‘La Razón’ (“Barça wins by absolute majority”) and ‘El Mundo’ (“Barcelona humiliate Madrid once again”).

From Portugal to Argentina

Image

But there was also an extraordinary amount of coverage in the international press. ‘Jornal do Notícias’, in Portugal, went for the self-explanatory “Real humilhação”; ‘L’Équipe’ in France made it the main headline, proclaiming “Barcelonesque”, and ‘Corriere dello Sport’ spoke of “Barça scream. Real Mouto!” (a play on the Italian for ‘mute’. On the other side of the Atlantic, Argentina’s ‘Clarín’ (“Barcelona dance and rout in the clásico”) and ‘Olé’ (“Mourirte de risa” (die laughing, again playing with the name of the Madrid coach) were just two of the papers that praised the job done by Guardiola and his men.

Image
Jack Be Nimble

#1120 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Jack Be Nimble »

ultima_palabra wrote:Image
Evo Jesenkoviću nauči nešto... greška je bila postaviti visoku odbranu, a vezni red ostao blizu njih i nije radio presing. Xabi i Khedira nisu previše brzi igrači, a nisu imali podršku od četvorice navalnih igrača, tako da su brzo ispadali iz igre i Barca je dolazila u situacije da može odigrati loptu u prostor, stoperima je u tim situacijama teško svaki put postaviti ofsajd zamku kako treba i onda nastupa katastrofa...

Protiv Barce se može igrati na dva načina, prvi je onaj koji je primjenjivao Hiddink i sam Mourinho, znači strogi bunker sa odbranom koja igra "u krilu golmana". Drugi je onaj koji je igrao Pellegrini prošle sezone, a i još par ekipa (Stuttgart odigrao odličnu utakmicu kući u CL)... znači odgovor istom mjerom, visoka odbrana i pritisak po cijelom terenu, pa ko se prije umori :-D Tu se onda stvori situacija da je 20 igrača na prostoru od 40tak metara, tu je i Barcinim majstorima teško naći prostor. Naravno, u zavisnosti od rezultata ove dvije taktike se mogu kombinirati ;-)
Mourinho nije smio da podstavi istu taktiku kao sto je uradio sa Inter. Ne bi vise bio trener pa makar Real i pobjedio. On se nadao da njegovi igraci mogu igrati Barcelonovu igru i uzeti ih na kontru. Naravno zezno se i to je sam priznao na pocetku drugog poluvremena. Kada je izbacio Ozila, to je bio pokusaj da sacuva glavu. Ali ni to nije pomoglo.

Sve u svemu, trebamo da budemo sretni sto smo imali priliki gledati Barsu u takvom izdanju. Necu reci da su najbolji ikada ali zasluzili su svoje mjesto u ovoj grupi

Brazil 1970
Ajax 1970-74
Bayern 1975-79
Milan 88-92
5 0 5

#1121 The Front: El Mundo Deportivo (01.12.2010)

Post by 5 0 5 »

THE 5 – 0 PARTY

Image

Eto’o and Llorente attended to the celebration of the “manita”.

The world bows to Barça.

Xavi: “It’s better than the 2-6″.

Messi has already assisted 9 goals so far.

Villa, seven goals to Madrid.

Scandal: Ramos, one-match ban! UEFA has also banned Mourinho (1+1 matches) and finned Ramos, Alonso, Casillas, Dudek and the club itself.

Higuaín, who suffers from a slipped disk, could need surgery.

Ramos and Carvalho will not play on Saturday.

Image

BARÇA TOUCHES THE SKY

The international press bows to the world’s best team.

Guardiola has won all five matches to Madrid and has scored them 16 goals.

A special night. Pep got excited with the victory and Piqué, Xavi and Puyol had dinner with Eto’o.

And Mourinho is attacked from everywhere. Florentino questions him and UEFA bans him with a match for the yellow cards issue.

Scandal! Only a match ban for Sergio Ramos after the red card in Camp Nou.
C'è solo l'Inter

#1122 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by C'è solo l'Inter »

Meni stvarno nije jasno sto ljudi toliko dizu barcelonu, jesu ubili reala neki dan svaka cast, al govorit da su najbolji tim na svijetu na osnovu jedne utakmice je smijesno. Spanska liga je trenutno smece, imaju 2 tima da valjaju ostali su 3 klase ispod njih. Barcelona je u zadnjih godinu dana imale 2 ozbiljne utakmice, polufinale sa interom, i svi znaju sta je bilo.
Barcelona mi je prije bila simpaticna, al sad mi idu na zivce i to uglavnom zbog njihovog dizanja u zvijezde od likova koji su pogledali 10-tak tekmi u zivotu. Kad covjek cita pojedine komentare pomislio bi da barcini igraci igraju za kruske i iz ljubavi a da su svi ostali placenici.
Better Man

#1123 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Better Man »

Jack Be Nimble wrote:

Mourinho nije smio da podstavi istu taktiku kao sto je uradio sa Inter. Ne bi vise bio trener pa makar Real i pobjedio. On se nadao da njegovi igraci mogu igrati Barcelonovu igru i uzeti ih na kontru. Naravno zezno se i to je sam priznao na pocetku drugog poluvremena. Kada je izbacio Ozila, to je bio pokusaj da sacuva glavu. Ali ni to nije pomoglo.

Sve u svemu, trebamo da budemo sretni sto smo imali priliki gledati Barsu u takvom izdanju. Necu reci da su najbolji ikada ali zasluzili su svoje mjesto u ovoj grupi

Brazil 1970
Ajax 1970-74
Bayern 1975-79
Milan 88-92
Kad već si spomenu Bayern i taj period, trebao si da spomeneš i Liverpool koji je od 1976 ili 1977 harao Evropom sve do 1985 i finala tadašnjeg Kupa šampiona protiv Juventusa. Tu su se (mislim u tom periodu) ubacili i Nothingan Forest sa dvije titule i Aston Villa sa jednom titulom Kupa šampiona. To je bio period apsolutne dominacije Engleskog klupskog nogometa u Evropi. Jedini klub koji je uspio osvojiti u tom periodu Kup šampiona, a da nije iz Engleske je Njemačka Borusia M.
ultima_palabra

#1124 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote:

Brazil 1970
Ajax 1970-74
Bayern 1975-79
Milan 88-92
Onda je trebao probati sa drugom opcijom, a ne ovim promašajem od taktike... mada mislim da ne bi bilo frke ni da je igrao bunker, jednostavno u Madridu su se smanjila očekivanja :)
Charuga
Globalni moderator

#1125 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

C'è solo l'Inter wrote:Meni stvarno nije jasno sto ljudi toliko dizu barcelonu, jesu ubili reala neki dan svaka cast, al govorit da su najbolji tim na svijetu na osnovu jedne utakmice je smijesno.
Ko kaze da je Barsa najbolji tim na svijetu? Gdje si ti to procitao? Moze se reci da igraju najljepsi fudbal za oko ili da su, trenutno, medju najjacim ekipama na svijetu.
C'è solo l'Inter wrote:Spanska liga je trenutno smece, imaju 2 tima da valjaju ostali su 3 klase ispod njih.
Spanska liga je smece, njemacka liga je smece, francuska liga je smece a i italijanska ide sa njima u to smece. Ostadose nam samo Englezi koji su najbolji, najjaci, najtrofejniji pa ne bi bilo lose da se odvoje i da igraju samo domacu ligu a da se mane igranja u Evropi jer tamo igraju ekipe iz smetljarskih liga.
Zar su Villareal i Valencia tri klase ispod Reala i Barse?
C'è solo l'Inter wrote:Barcelona je u zadnjih godinu dana imale 2 ozbiljne utakmice, polufinale sa interom, i svi znaju sta je bilo.
Pretpostavljam da su drugi timovi igrali vise "ozbiljnih" utakmica i da su pokazali snagu u tim utakmicama.
C'è solo l'Inter wrote:Barcelona mi je prije bila simpaticna, al sad mi idu na zivce i to uglavnom zbog njihovog dizanja u zvijezde od likova koji su pogledali 10-tak tekmi u zivotu.
To bi ti bilo isto ko kad bi neko rekao da mu ide na zivce Engleska liga jer su mu ogadili oni koji je dizu kao najbolju ligu svijeta ... ;-)
Locked