U većini se slažem s tvojim komentarom. Za mene je recimo i glupost što je RM olahko dao Gutija, a iskreno nije ni dobivao priliku da pokaže šta zna i umije. Po mom skromnom mišljenju Guti je majstor, samo nije imao priliku da se pokaže.505sCrtom wrote:E pa to je ono o čemu sam ranije pisao. Očajni su, zato su ga i doveli. Misle ako iko može onda je to on. Ja nikad neću razumjeti zašto su prodali Sneijdera i Robena. Pa obojica su prošle godine igrali u finalu LŠ i u finalu SP. To su vruhunski igrači i oba su bili lojalni Realu. RM terba novi Zidane, R Carlos, Raul. Ne mamini sinovi (iako ne volim ovakve nazive, izvinjavam se).fedor wrote:Ne znam, sad zasad ne vidim neko bolje rješenje od njega. Navijači su gladni pobjeda i trofeja RM-a. Dugo godina se RM muči, ali nikako da izađe na pravi put!505sCrtom wrote: Mourinho je isto privremeno rješenje. Vjeruj mi. On se ne uklapa u filozofiju, stil, tradiciju kluba. On je privremeno rješenje (da osvoji šta). A pravi RM će graditi neko drugi. Moje mišljenje.
Kad je Barcelona bila u krizi sa van Gaalom, zadnju sezonu, (iako su imali jake igrače) moji prijatelji iz Barcelone (grada) su mi govorili kako igrači "ne osjećaju boje cluba" (Holanđani). E bojim se da je to sad slučaj sa RM.
Ovako jaka Barcelona može samo pomoći Realu da naprave jači tim. Gledaj, Iniesta je u Barceloni skupa s Xavijem od svoje 5. godine života. Onu asistenciju od juče je mogao i zatvorenim očima dodati. 10 igrača je trenutno iz te škole i znaju se praktično, cijeli život. Stalno momci iz B tima igraju za prvi tim, upoznaju se, stiču iskustvo. RM je igrao 2000 minuta više s prvih 11 od Barcinih prvih 11 ove godine u La Liga. Villa, Pedro su došljaci, ali su isto tako domaći. Pronašli su svoje mjesto. Iz istog su podneblja, pa i to pomaže.
RM je veliki club ali od sadašnjeg tima ne znam jel imaju dva igrača koji su osvojili nešto za taj club. Nije sad samo cilj osvojiti nešto, nego napraviti jak tim za generacije. Ove godine, čisto sumnjam. Iduće, možda.
S druge strane, RM-u trebaju "djeca Reala", kao što su bili Raul, Hierro, Guti isl. A ne neki Robinho i njemu slični.... Ne znam, iskreno se nadam da će se RM uspjeti vratiti u pravom smislu te riječi, i slažem se, ne može to biti ove godine, od iduće možda. Ali ja sam željan gledanja "pravog" RM, koji je bio strah i trepet! Ovo sad je skupa a lahko kvarljiva roba!!
Pozdrav i sve najbolje