Ovaj dio gdje Milan kaže da mu je najbolji drug bio Amer Haverić iz Sarajeva..to mi je tako..super (valjda jer sam i sam u tom gradu)..Zna li iko tog Amera?..ja bih bio ponosan da sam imao čast biti drug jednog takvog čovjeka majke mi..
Za podsjećanje i jedan isječak iz Slobodne Bosne..
"Milana je najviše nervirao primitivizam, nedostatak dobrog ukusa. Ne samo u estetici, već u otvorenosti, u razmišljanju. Bio je strpljiv i mogao je satima u studiju pokušavati odsvirati pjesmu dok ne bi uspio da ju složi. Imao je pozitivne energije dovoljno za cijeli svijet. No, jeli su ga polagano.
Devedesetih su Milan i raja iz Beograda dobili poziv da sviraju u Banjoj Luci. Odbio je to govorivši da su tamo srušili džamiju. Tu izjavu su potom vrtili na radiju bjesomučno. Ubijalo ga je to huškanje. On je jedini od rokera bio dobar đak. Volio je da su stvari takve i takve, bio je koncizan i ništa se nije smjelo dešavati bez opravdanog smisla. Cane iz Partibrejkersa ga je proglasio predsjednikom Rimtutituki benda. Preminuo je 5. studenog 1994. godine u Beogradu. Umro, ali vjerovatno se istog trenutka negdje rodio i nastavio svoj put."
EKV - Dokumentarac
Moderator: _BataZiv_0809
-
konyan
#27 Re: EKV - Dokumentarac
Dokumentarac je odlican. Bacio me u neki EKV trans. Visio sam u zraku do jutra.
- Better Man
#28 Re: EKV - Dokumentarac
Večeras u Cinemasu (nekadašnja Sloga) je premijera dokumentarca o EKV. Projekcija je u devet sati.
-
Timscho
#29 Re: EKV - Dokumentarac
Meni se film juce, sve u svemu dopao. Mozda bi mu neko s aspekta filmskog stvaralastva i nasao neke zamjerke ili propuste. Najbitnije je da smo mogli cuti svjedocenja velikog broja ljudi vezanih za EKV i malo bolje osjetiti ono sto se oko njih desavalo. I bilo mi je isto jako drago vidjeti onako puno ljudi koji vole EKV a pogotovo mladjih koji nisu ni imali priliku dozivjeti ih dok su ovi jos bili aktivni ali ipak cijene njihov rad.
Kako ste vi, ostali dozivjeli sinocnju projekciju?
Kako ste vi, ostali dozivjeli sinocnju projekciju?
- Better Man
#30 Re: EKV - Dokumentarac
Nisam bio na projekciji jer mi nije odgovarao radni dan i termin projekcije. I imam zamjerku što projekcija nije održana u nekom od Sarajevskih kina, jer ipak je projekciji tu mjesto. Mislim da se ne bi smjelo završiti na jednoj projekciji, već da se prikazuje barem 7 dana.
- Chuck
#31 Re: EKV - Dokumentarac
Projekcija u Slogi je bila dosta dobra,bilo je dosta ljudi,a i dokumentarac je dobar
-
7th_Heaven
#32 Re: EKV - Dokumentarac
Ima li mozda neko dokumentarac Sarlo te gleda od Sonje Savic?
ili zna gdje se moze nabaviti...na youtubeu nema.
vjerujem da je Sonja mozda i bolje odradila posao od Duska..
ili zna gdje se moze nabaviti...na youtubeu nema.
vjerujem da je Sonja mozda i bolje odradila posao od Duska..
- autotoxis
#33 Re: EKV - Dokumentarac
Moze li neko postaviti link za dokumentarac "kao da je bilo nekad" po mogućnosti da je bolje kvalitete. Znam da ima na youtubu ali mi nije nešto kvalitet. Trazio sam po netu ali se baš i nisam snašao. Unaprijed hvala.