ekupon.ba
-
strongwoman
#251 Re: ekupon.ba
Mislim da ne bi bilo lose kada bi sklopili ugovor sa trgovackim centrima i da stave na ponudu sve prehrambene artikle kojima rok istice recimo za nekih 15 dana i da stave spisak tih artikala za od 50-60% jeftinije...
-
Cafe Camargue
#252 Re: ekupon.ba
trenutno odlična ponuda na ekupon - FOOD OFFICE za 7 KM !
neograničena hrana za dvije osobe

neograničena hrana za dvije osobe
- ChataDodajStaHoces
#253 Re: ekupon.ba
Mislim da ce fokus biti prvenstveno na usluznim djelatnostima ala ove do sada koje su izbacivali
tesko da cemo vidjeti neke tehnike, jer 50% snizenje pravi ogromnu razliku...
- ChataDodajStaHoces
#254 Re: ekupon.ba
Sto se odjece tice, svako od onih snizenja "50-70%" koje objavljuju, mogu odraditi preko ekupona i svaka sposobnija prodavnica ce upravo iskoristiti ovaj nacin reklamiranja...
S obzirom da je ekupon pusten u rad prije mjesec, do sada radi odlicno
S obzirom da je ekupon pusten u rad prije mjesec, do sada radi odlicno
- iPod
#255 Re: ekupon.ba
Fino ga i ti pretjera, ja sam spomenuo elektroniku, a ne nuklearni reaktor, pa da toliko preuvelicavas! Ako je tako onda se moze staviti eFood.ba i to je to, dajte parfema, garderobe, sitne elektronike i slicno...Zux wrote:Jest vala bas je bezveze, mogli bi auta uvrstiti u ponudu, u pola cijene, zamisli: Insignia za 20000, Rav4 za 25000, bas bi to super bilo![]()
-
Zux
#256 Re: ekupon.ba
Malo sam karikirajuci pokusao docarati koliko si nerealan. Kako mislis da neko ko prodaje neki "komad" elektronike za 300-400 KM, ti ponudi isti za 50% nizu cijenu? Nije isto 200 KM i 20KM, bez obzira na kolicinu. Ova vrsta ponude je uglavnom bazirana na usluznim djelatnostima, to je poenta.iPod wrote:Fino ga i ti pretjera, ja sam spomenuo elektroniku, a ne nuklearni reaktor, pa da toliko preuvelicavas! Ako je tako onda se moze staviti eFood.ba i to je to, dajte parfema, garderobe, sitne elektronike i slicno...Zux wrote:Jest vala bas je bezveze, mogli bi auta uvrstiti u ponudu, u pola cijene, zamisli: Insignia za 20000, Rav4 za 25000, bas bi to super bilo![]()
- Bihnela
#257 Re: ekupon.ba
ima li neko da mi objasni..nesto sam se zbunila
..ako je kupon za dvije osobe, a na kuponu je naznaceno ime osobe koja moze koristiti kupon + njena pratnja cije ime se ne navodi na kuponu ili ipak trebam napisati imena obje osobe koje ce koristiti kupon?
-
Gospoda Ministarka
#258 Re: ekupon.ba
Odlicna ideja. Stanovi u novogradnjiZux wrote:Jest vala bas je bezveze, mogli bi auta uvrstiti u ponudu, u pola cijene, zamisli: Insignia za 20000, Rav4 za 25000, bas bi to super bilo![]()
-
Cafe Camargue
#259 Re: ekupon.ba
ma dobro to je sad pretjerivanje, ali recimo da bi se mogli ponuditi dobri popusti od 10,20,30% za neke tehničke uređaje, pod uslovom da se javi određeni broj zainteresovanih...Zux wrote:Jest vala bas je bezveze, mogli bi auta uvrstiti u ponudu, u pola cijene, zamisli: Insignia za 20000, Rav4 za 25000, bas bi to super bilo![]()
-
Gospoda Ministarka
#260 Re: ekupon.ba
Vec prodato 395 kupona za Food Office...
Ja mislim da je osoba ispred ekupona, koja je napravila ovaj deal sa njima (po ovoj cijeni) za pohvalu.
Ja mislim da je osoba ispred ekupona, koja je napravila ovaj deal sa njima (po ovoj cijeni) za pohvalu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#261 Re: ekupon.ba
Digoh i ja jedan kupon
bas da vidim kako ovo funkcionise 
- marketleader
#262 Re: ekupon.ba
Evo ja sam ispucao svoja 3 kupona, i tako sam kontao ici ovih dana da vidim to ALL YOU CAN EAT... eh koliko mogu pojesti, mislim da ce me istjerati iz restorana hahaGospoda Ministarka wrote:Vec prodato 395 kupona za Food Office...
- iPod
#263 Re: ekupon.ba
Zux wrote:Malo sam karikirajuci pokusao docarati koliko si nerealan. Kako mislis da neko ko prodaje neki "komad" elektronike za 300-400 KM, ti ponudi isti za 50% nizu cijenu? Nije isto 200 KM i 20KM, bez obzira na kolicinu. Ova vrsta ponude je uglavnom bazirana na usluznim djelatnostima, to je poenta.iPod wrote:Fino ga i ti pretjera, ja sam spomenuo elektroniku, a ne nuklearni reaktor, pa da toliko preuvelicavas! Ako je tako onda se moze staviti eFood.ba i to je to, dajte parfema, garderobe, sitne elektronike i slicno...Zux wrote:Jest vala bas je bezveze, mogli bi auta uvrstiti u ponudu, u pola cijene, zamisli: Insignia za 20000, Rav4 za 25000, bas bi to super bilo![]()
Svugdje u svijetu se posao pravi tako sto " moving quantities " , i upravo se ide na kolicinu prodatih jedinica. Zato stavis fino 50 kupljenih kupona, 32" LCD , cijena 600 KM, 50%, pa neka bude i 20% popust, vidjeo bi da bi bilo dosta kupljenih kupona.
Inace sto se hrane tice, na svakom cosku u gradu
-
Zux
#264 Re: ekupon.ba
Ma samo tvoje ime stoji na kuponu i to je dovoljno, kod placanja pokazes i das im ga. Ako ste potrosili novaca do odredjene sume, to je to, a ako ste prekoracili doplatite koliko je prekoracenje.Bihnela wrote:ima li neko da mi objasni..nesto sam se zbunila..ako je kupon za dvije osobe, a na kuponu je naznaceno ime osobe koja moze koristiti kupon + njena pratnja cije ime se ne navodi na kuponu ili ipak trebam napisati imena obje osobe koje ce koristiti kupon?
-
interwal
#265 Re: ekupon.ba
Prednost grupne kupovine za ponuđača je u tome da se oglasi velikom broju korisnika kako bi što više ljudi isprobalo proizvod i vratilo se. Zbog toga mogu dati popust od 50%-90% jer u cijenu koju nude preko ekupona ulazi samo cijena sirovina. Ovi ponuđači u osnovi ulažu svoju maržu/profit od 100-200 prodatih kupona u reklamu kako bi se oni koji kupe kupon i probaju jelo/uslugu vratili slijedeće sedmice i poveli još par ljudi.iPod wrote: Svugdje u svijetu se posao pravi tako sto " moving quantities " , i upravo se ide na kolicinu prodatih jedinica. Zato stavis fino 50 kupljenih kupona, 32" LCD , cijena 600 KM, 50%, pa neka bude i 20% popust, vidjeo bi da bi bilo dosta kupljenih kupona.
Inace sto se hrane tice, na svakom cosku u gradu
Prodavnice tehnike i robe široke potrošnje ne mogu raditi na taj način jer oni koji kupe npr TV neće se vratiti za 10-15 dana da kupe još jedan jer im ovaj dobro radi. Upravo suprotno, većina će reći: "Ok, nisam kupio sada TV sa popustom od 50%, sačekaću još 2-3 mjeseca, sigurno će biti opet."
Takođe, za razliku od beauty centara, slastičarni i restorana, koje su u stvari proizvođači (i samim tim imaju veću mogućnost manevrisanja sa cijenom) prodavnice uglavnom rade sa 15%-30% marže što prema konceptu stranica grupne kupovine (-50% do -90%) nije dovoljan popust.
- Ja_Ja
#266 Re: ekupon.ba
Ovdje je racunica jednostavna. Oni koji daju ovakve ponude ne zaradjuju gotovo nista ako uopste i zaradjuju nesto. Njihova glavna beneficija jeste u oglasavanju te se stoga u svijetu ponudjacima na slicnim servisima savjetuje da uracunaju ucestvovanje u jednom ovakvom servisu u svoj marketing budjet. Samim tim isplativost projekta ce biti mnogostruko veca no da ocekuju zaradu od istog.
Imamo primjer zadnjeg ekupona sa "food office-om", 7KM za dvije osobe koliko mogu pojesti nije neka racunica. No uzme li se u obzir da ce dobar dio od vec sada 600+ gostiju da se vrati ponovo (statisticki gledano) onda se njima apsolutno isplati raditi to sto rade.
A slazem se da bi bilo suludo ponuditi tehniku na ekuponu. Cak sta vise vec mislim gotovo godinu dana primam emaile sa dva servisa u inostranstvu i nikada nisam vidio da nude nesto slicno. Vecinom su u pitanju masaze, fitnes, hrana, sportske/rekreacione aktivnosti, karte za kino, ulaznice za koncerte, muzeje itd.
Mada trenutno livingsocial ima jedan dio gdje nude godisnje odmore. Bash prije dan dva sam dobio email o 5 noci u Puerto Vallarti za $388:
http://escapes.livingsocial.com/deals/3 ... o-vallarta
Imamo primjer zadnjeg ekupona sa "food office-om", 7KM za dvije osobe koliko mogu pojesti nije neka racunica. No uzme li se u obzir da ce dobar dio od vec sada 600+ gostiju da se vrati ponovo (statisticki gledano) onda se njima apsolutno isplati raditi to sto rade.
A slazem se da bi bilo suludo ponuditi tehniku na ekuponu. Cak sta vise vec mislim gotovo godinu dana primam emaile sa dva servisa u inostranstvu i nikada nisam vidio da nude nesto slicno. Vecinom su u pitanju masaze, fitnes, hrana, sportske/rekreacione aktivnosti, karte za kino, ulaznice za koncerte, muzeje itd.
Mada trenutno livingsocial ima jedan dio gdje nude godisnje odmore. Bash prije dan dva sam dobio email o 5 noci u Puerto Vallarti za $388:
http://escapes.livingsocial.com/deals/3 ... o-vallarta
- ema_
#267 Re: ekupon.ba
Ovaj office food ako ne proda hiljadu kupona....

- bosnianidiot
#268 Re: ekupon.ba
Ljudi, jedno pitanje...Imam raiffeisenovu Maestro karticu, i na poledjini nje nemam ovog CVV2 koda koji mi traze pri uplati ovog ekupona.
Gdje i kako mogu naci taj broj, jer bez njega mi transakcija ne moze proci
- ema_
#269 Re: ekupon.ba
bosnianidiot wrote:Ljudi, jedno pitanje...Imam raiffeisenovu Maestro karticu, i na poledjini nje nemam ovog CVV2 koda koji mi traze pri uplati ovog ekupona.
Na šalteru Raiffaisena, ili u boljem slučaju, preko telefona, al onda baš peglaju prije nego daju informacije..
- bosnianidiot
#270 Re: ekupon.ba
Joj, mislio sam da to peglanje mogu nekako izbjeci. Hvala na informaciji uglavnom, moram to nekako obaviti prije nego prodje ova ponuda za office food 
- ema_
#271 Re: ekupon.ba
Prilika koja se ne propušta
Ma kad bolje razmislim, nije loše, odoh i ja provjeriti svoju karticu
Ma kad bolje razmislim, nije loše, odoh i ja provjeriti svoju karticu
- vjesticanametli
#273 Re: ekupon.ba
mah za 7 km 2 osobe pa da vidimo..........jestivi kupon
uzecu 2 
-
vanjki
#274 Re: ekupon.ba
ema_ wrote:bosnianidiot wrote:Ljudi, jedno pitanje...Imam raiffeisenovu Maestro karticu, i na poledjini nje nemam ovog CVV2 koda koji mi traze pri uplati ovog ekupona.
Na šalteru Raiffaisena, ili u boljem slučaju, preko telefona, al onda baš peglaju prije nego daju informacije..
Mislim da ne moze preko maestro kartice..Ja imam maestro unicredit i rekli su mu da ne mogu
- bosnianidiot
#275 Re: ekupon.ba
Nemoj zezati...covjece koji sam ja pehvanjki wrote:ema_ wrote:bosnianidiot wrote:Ljudi, jedno pitanje...Imam raiffeisenovu Maestro karticu, i na poledjini nje nemam ovog CVV2 koda koji mi traze pri uplati ovog ekupona.
Mislim da ne moze preko maestro kartice..Ja imam maestro unicredit i rekli su mu da ne mogu