Ekupi.ba - Iskustva?
- Pauza
#101 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Dosta su se pokvarili u zadnje vrijeme. Uzimaju novac i potom dugo čekate isporuku. Interno ne znaju kada pošiljke stižu. Dezorganizovani su, i tu ima prostora poprilično da se procesi unaprijede. Korisnička služba je ljubazna, ali proces odlučivanja je trom.
Cijene u zadnje vrijeme su nerealne, dižu u nebesa, pa kao daju popust. Ne znam da li je to legalno. Evo vam današnji primjer:
https://www.ekupi.ba/bs/fitness-i-vjezb ... K000780226 - 1999 BAM i kao mega-giga popust 659 BAM
Kada proguglate regularna cijena u drugim radnjama je oko 300 eura. (bez ikakvih popusta)
Mislim, baš bezobrazno. Dovode kupce u veliku zabludu.
Cijene u zadnje vrijeme su nerealne, dižu u nebesa, pa kao daju popust. Ne znam da li je to legalno. Evo vam današnji primjer:
https://www.ekupi.ba/bs/fitness-i-vjezb ... K000780226 - 1999 BAM i kao mega-giga popust 659 BAM
Kada proguglate regularna cijena u drugim radnjama je oko 300 eura. (bez ikakvih popusta)
- mirota
#102 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
i ja sam danas primijetio za jedan proizvod isto...
- madesa
#103 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Ja uzeo frizider cekao 25 dana na isporuku da bi na kraju rekli nema na stanju. Ali kad su rok probili zvao ih a oni uredno bice dostavljen za koji dan .Uzas. Nemaju nikakve komunikacije sa dobavljačima . Ananas je izmislio za njih sve ovoPauza wrote: ↑07/11/2025 17:32 Dosta su se pokvarili u zadnje vrijeme. Uzimaju novac i potom dugo čekate isporuku. Interno ne znaju kada pošiljke stižu. Dezorganizovani su, i tu ima prostora poprilično da se procesi unaprijede. Korisnička služba je ljubazna, ali proces odlučivanja je trom.
A to oko cijena ste upravu, nabiju nerealnu i onda popust 40 posto a dodje isto kao redovne cijene kod drugih.
-
zippoo87
#104 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Ja sam isto takvo iskustvo imao prosle godine,bas u ovo neko vrijeme,oko praznika. Narucio od njih rernu i keramicku plocu sa ringlama i tako cekao 7 dana,proslo vrijeme isporuke,nista. Kontaktiram ih,kaze da provjere i jave da su mi poslali i da sacekam 2-3 dana. Ja opet cekao 5 dana,opet nista. Opet ih kontaktiram,da provjere...kada kazu,da imaju neki problem kod dobavljaca i da cekaju informaciju od njih i da nisu ni poslali. Pa ja ih pitam,pa kako niste poslali,prije par dana mi kazu da je poslato i da je na dostavi...kad javljaju,problem na stanju imali samo jedan taj set i ostecen je,ne mogu mi poslati. Ja otkazem narudzbu a bio jos nekih stvari nabacao u kosaru i platio. Kasnije to isto nasao na akciji u Neptunu,brat se potrefio u Sarajevu i pokupio robu,jer ovi nisu slali postom. Ne znam da li se sta promijenilo u Neptunu.madesa wrote: ↑08/11/2025 23:43Ja uzeo frizider cekao 25 dana na isporuku da bi na kraju rekli nema na stanju. Ali kad su rok probili zvao ih a oni uredno bice dostavljen za koji dan .Uzas. Nemaju nikakve komunikacije sa dobavljačima . Ananas je izmislio za njih sve ovoPauza wrote: ↑07/11/2025 17:32 Dosta su se pokvarili u zadnje vrijeme. Uzimaju novac i potom dugo čekate isporuku. Interno ne znaju kada pošiljke stižu. Dezorganizovani su, i tu ima prostora poprilično da se procesi unaprijede. Korisnička služba je ljubazna, ali proces odlučivanja je trom.
A to oko cijena ste upravu, nabiju nerealnu i onda popust 40 posto a dodje isto kao redovne cijene kod drugih.
Prije je ekupi bio sinonim za brzu i pouzdanu online kupovinu ali su haman rastjerali sposobne radnike a uzeli ove najjeftinije i sada svi puse sa njima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#105 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
to mnogi rade i to zaista treba dobro kažnjavati. uvijek sam sumjničav kod tih stalnih ogromnih popusta. nekad imam osjećaj da Jysk radi isto, ali nisam se nikad zadavao da i provjerim.Pauza wrote: ↑07/11/2025 17:32 Dosta su se pokvarili u zadnje vrijeme. Uzimaju novac i potom dugo čekate isporuku. Interno ne znaju kada pošiljke stižu. Dezorganizovani su, i tu ima prostora poprilično da se procesi unaprijede. Korisnička služba je ljubazna, ali proces odlučivanja je trom.
-
zippoo87
#106 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Mislim da se u nekom novom zakonu radi na tome i da ce se morati u novom zakonu istaknuti zadnje snizenje koje je bilo. Tako da ako prodje ovaj zakon,ova praksa laznih snizenja ce biti zaustavljena...a do tada,imamo ove popuste od 49+ %

- ZoomZoomKiwi
#107 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Ovdje kod mene ima to.
Piše trenutna cijena, akcijska cijena ako je ima, i najniža redovna cijena u zadnjih 30 dana.
I ima dosta artikala gdje piše lupam:
Regular price: 187.00$
Discounted price: 149.60$
Lowest price in the last 30 days: 149.99$

A vamo na polici ogromnim slovima -20%
Piše trenutna cijena, akcijska cijena ako je ima, i najniža redovna cijena u zadnjih 30 dana.
I ima dosta artikala gdje piše lupam:
Regular price: 187.00$
Discounted price: 149.60$
Lowest price in the last 30 days: 149.99$
A vamo na polici ogromnim slovima -20%
- Rothmans
#108 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
A sta je tesko otic po frizider u tehnomag ili domod itd ? I treba vas lupat po usima
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#109 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Nije teško otići, teško je donijeti
.
- ZoomZoomKiwi
#110 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Nerijetko se znalo desiti da na ekupi bude najjeftinije.
Al’ nebitna je vrsta prodavnice, da li online ili lokalna, svakako treba istražiti sve opcije i mogućnosti prije kupovine.
E, ko kupuje tako na prvu, bilo gdje, njega mi nije žao nimalo.
Al’ nebitna je vrsta prodavnice, da li online ili lokalna, svakako treba istražiti sve opcije i mogućnosti prije kupovine.
E, ko kupuje tako na prvu, bilo gdje, njega mi nije žao nimalo.
- Rothmans
#111 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Ma imaju dostavu svi. Ja razumijem da narucis fen, figaro, mikser s ekupi, al narucit npr frizider, sporet , a da ga prije tog nisi uzivo otvaro, pregledo pregrade, tipke od plate - nidje veze.
- ZoomZoomKiwi
#112 Re: Ekupi.ba - Iskustva?
Ma dobro to odeš pogledaš negdje pa taj model googlaš da vidiš gdje je najjeftiniji.
Sad mi je najgore što su i polovna auta počeli kupovati online.
Jebote u USA imaš Carvana portal od 2012.
Sad mi je najgore što su i polovna auta počeli kupovati online.
Jebote u USA imaš Carvana portal od 2012.