Ima li iko da ima iskustva sa ekupi.ba? Imaju jako dobrih ponuda i sniženja, ono što ja pratim se tiče bijele tehnike.
Neke od stvari koje su snižene kod njih su i dalje daleko skuplje u oficijelnim radnjama(npr. Beko).
Ima li tu kakva caka?
Hvala na odgovoru. Ja gledam zbog renoviranja stana pa bi bilo tu nekih par hiljada u igri (ušteda bi u ovom slučaju bila značajna), zato i temapringless wrote:Ja imam odlicna iskustva sa njima. Vec sam narucivao tri puta preko njih (stvari uvijek preko 100 KM), i sve je do sada bilo uredno. Korisnicka podrska im je za sve pohvale.
Nekad je npr garancija na motor 10 godina, a na ostale dijelove ves masine 3 godine.ruud wrote:To sam shvatio. Kažem navodno, jer mi se desilo sa Gorenje mašinom za suđe da je "reklama" bila 5 god. na garantnom listu mi došlo 3.
I ja kažem nije kako je stajalo na reklami, kažu pa eto slučajno greška...
Tačno tako, uvijek ima nekih zavrzlama. Na greškama se uči, nažalost nekad na ličnimmuminovic wrote:Nekad je npr garancija na motor 10 godina, a na ostale dijelove ves masine 3 godine.ruud wrote:To sam shvatio. Kažem navodno, jer mi se desilo sa Gorenje mašinom za suđe da je "reklama" bila 5 god. na garantnom listu mi došlo 3.
Moras detaljno procitati.
Aj ti meni reci kako si zaključio da ti je 3 godine garancija?ruud wrote:To sam shvatio. Kažem navodno, jer mi se desilo sa Gorenje mašinom za suđe da je "reklama" bila 5 god. na garantnom listu mi došlo 3.
Pa kad mi je otišla 'pumpa', pa zvaovaljuga wrote:Aj ti meni reci kako si zaključio da ti je 3 godine garancija?ruud wrote:To sam shvatio. Kažem navodno, jer mi se desilo sa Gorenje mašinom za suđe da je "reklama" bila 5 god. na garantnom listu mi došlo 3.
OhrabrujućeMišo_Kovač wrote:Ekupi je, koliko znam, KimTec-ov webshop. KimTec je dobavljač skoro svega, za skoro svakog ko prodaje računare i opremu. Sve regularno...
Hvalahrasno38 wrote:Ja sam dosta stvari kupio od njih i to za solidne pare na 24 ratei sve je OK i vr profesionalno s tim sto im se nekada desi da stave na stranicu stvari koje ne mogu da nabave...ti narucis i platis i onda ti jave da t nemajupa vracaj pare.....
Ne kontam sta je tu zakonom neuredjeno? Ne izdaju racun, rade na crno? Ako procitate njihove uslove prodaje, fino stoji da nemaju radnju, samo skladiste, pretpostavljam da nemaju svu robu na stanju vec racunaju na dobavljace itd..korkodil wrote:zakonom neuređena oblast, ljudi mlate čistu lovu, kao i pik kao i portali, zato se može naći mnogo jeftinije, kad ih država rebne biće ovde svega, drugim riječima divlji zapad.
kakva glupostkorkodil wrote:zakonom neuređena oblast, ljudi mlate čistu lovu, kao i pik kao i portali, zato se može naći mnogo jeftinije, kad ih država rebne biće ovde svega, drugim riječima divlji zapad.
Mislim da gorenje daje 5 godina garancije za mašine za suđe ali tek od 2015 godine.Bilo je 3 pa su pomaknuli na 5.ruud wrote:Pa kad mi je otišla 'pumpa', pa zvaovaljuga wrote:Aj ti meni reci kako si zaključio da ti je 3 godine garancija?ruud wrote:To sam shvatio. Kažem navodno, jer mi se desilo sa Gorenje mašinom za suđe da je "reklama" bila 5 god. na garantnom listu mi došlo 3.
Kako mislis? Za svaki prozivod dobijes racun? Ne kontam kakve veze ima sa pikom?korkodil wrote:zakonom neuređena oblast, ljudi mlate čistu lovu, kao i pik kao i portali, zato se može naći mnogo jeftinije, kad ih država rebne biće ovde svega, drugim riječima divlji zapad.
Kako nije uređena? Šta ne plaćaju, zaista bi trebao napisati više informacija pa da diskutujemo.korkodil wrote:šta vam nije jasno?
zakonom nije uređena oblast internet kupovine/prodaje i internet biznisa uopšte, nema zakona o internet radnjama itd dakle totalno ne siva zona već crna zona, ne plaćaju nikome ništa ni PIK, ni ovaj ekupi ni internet portali, nema zakona o ba domenu gdje se jasno treba navesti ko je vlasnik domena imenom i prezimenom itd itd ali ko će dobrom bošnji inače poznatom po čitanju knjiga i razumjevanju zakona pojasnit, kada to dobri bošnjo iz svoje glave pravi napamet zakone.

Ja sam svaki put uredno dobio fiskali racun za kupljeni proizvod, tako da, iako zakon za ovu oblast mozda ne postoji, oni uredno posluju kao prodavnica koja prodaje svoje proizvode putem interneta.korkodil wrote:šta vam nije jasno?
zakonom nije uređena oblast internet kupovine/prodaje i internet biznisa uopšte, nema zakona o internet radnjama itd dakle totalno ne siva zona već crna zona, ne plaćaju nikome ništa ni PIK, ni ovaj ekupi ni internet portali, nema zakona o ba domenu gdje se jasno treba navesti ko je vlasnik domena imenom i prezimenom itd itd ali ko će dobrom bošnji inače poznatom po čitanju knjiga i razumjevanju zakona pojasnit, kada to dobri bošnjo iz svoje glave pravi napamet zakone.