Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mojgrad

#251 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by mojgrad »

tech10 wrote:Mene kod domacih najvise iritira pretjerana upotreba mobitela i PDA kod koristenja istoga.
Ide sredinom Ferhadije imitacija tajkuna uredno izbrijane glave i dere se na sav glas kako je zauzet ovih dana, tako da ga svako cuje, kao fol on biznismen i ubi ga ova dinamika posla, a on upravo razgulio sa kafice.
Slucaj drugi: komsinica u liftu zove kucu i kaze: "Hajde otvori vrata, eto me dolazim" :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amalia

#252 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by amalia »

callmethebreeeze wrote:mene ludo zanima gdje su tate u svoj toj prici oko dijaspore, djece, mama i divljanja po parkovima?
:D
Cuj gdje su, vozaju se najnovijim mercedesima po Sarajevu, da pokazu "kako su se snasli" :D :D :D
callmethebreeeze

#253 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by callmethebreeeze »

meni je u posjet dosla moja 17-godisnja rodica iz sarajeva. ona kaze da njena raja uopste ne diskutuje temu dijaspore.
mozda, ipak, ima nade.
:D
Mala sirena

#254 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Mala sirena »

E mala sirenice ljuti se ti koliko hoces ali takvi to ti kvare Bosni prosjek
Ti kao sto kazes iz jako vaspitane familije se svadjas na dan bar sa dve tri nepoznanice samo zato sto su iz dijaspore .Sta li je tek sa domacim koje znas.Ili izvini ja dugo ne zivim u Bosni ali ne razumjem ni ja sta ti znaci pravilno haharski usmjeravaju djecu.Haharski meni zvuci ko .....papanski..
E vidis nase majke nas nisu cuvale ispred ulaza i kulturnija sam od tebe .Necu te napasti dok me ne povuces za jezik.E to da zahvalim ocevima koji su nas ucili" ko tebe sine kamenom ti njega ciglom." I mogu ti reci da mi nikad nista nije falilo i imali smo postovanje prema starijima .
Zamalo da zaboravim.Ja kad dodjem tu ima da se ponasam kako god ja hocu .I ja sam Bosanka i odrasla tu do 25 .Zato ne vidim zasto ti ili tvoje dijete imate vise prava od mene.Kad ti pocnes placati kazne za verbalni abuse ja cu da pocnem placati kazne za moju dijecu koja se igraju u parku.I aj zdravo sad na tvom kulturnom javaskom ili kako ti to zoves hahhanskooom.

A to dijeca ebiga izletilo ko tebi da se mi po amerikama i inim zemljama EU..bla bla bla...
[/quote]
Ko kvari prosjek ja ili ti nisi kompetentna da sudis. Ne svadjam se sa zenama zato sto su iz dijaspore, vec zato sto su im djeca raspustena i maltretiraju i mene i moju djecu. Sta ces nemam rezervni park dok dijaspori traju odmori. "Haharski" u sarajevskom zargonu nikada nije bilo papanski (ima Rijecnik sarajevskog zargona - valjda ga i napravise za dijasporu koja je zaboravila). Da mnogo si kulturna. Ponasate se kako god hocete, jer tu gdje si ako tvoje dijete drugom razbije glavu kamenicom, tuziti ce te, pa ces platiti kaznu, ili eventualno gurne drugo dijete sa tobogana pa ono slomi nogu opet ces biti tuzena i platiti kaznu. Pa tu vodis racuna kako se ponasas i ti i tvoje dijete. Ali zato u Bosni raj na zemlji. Razbijena glava, slomljena noga nikom nista. Bas lijepo. Nisam rekla da trebate plati kaznu zato sto vam se djeca igraju u parku,
Da imam vise prava do tebe u ovoj zemlji zato sto ja ovdje zivim, radim i placam poreze. A to sto si se rodila ovdje ne daje ti za pravo da me /nas maltretiras kad se pojavis na odmoru.
Zdravo je sasvim normalan pozdrav. Tebi vozdra ili ti treba prevod?
Meni nije izletilo da uglavnom ne smijete pisnuti po raznim zemljama, zato se opustite kad dodjete u Bosnu.
karanana

#255 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by karanana »

sirenice, ne mogu se snaci jer ne vidim gdje je quote a gdje ti pricas, ali kolko sam shvatio ti napadas dijasporsku djecu jer se ponasaju jalijaski.
ma bogami nisu ni domaca djeca nista bolje sto se toga tice, vjerovatno su gora.
callmethebreeeze

#256 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by callmethebreeeze »

joj, sirenice, koliko ti gluposti napisa... :-) :-) :-)
nema mi nista gore kad ljudi na osnovu vlastitih iskustava izvlace opste zakljucke. sigurno ces naci mamice iz dijaspore koji ce iste stvari reci za bosansku djecu...
i ne znam sto se iz godine u godinu vode ove glupe rasprave. nama je, kao, iznenadjenje da u dijaspori ima krkana, i svi se, kao, iznenadimo da i u matici ima krkana. :-)
Mala sirena

#257 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Mala sirena »

karanana wrote:sirenice, ne mogu se snaci jer ne vidim gdje je quote a gdje ti pricas, ali kolko sam shvatio ti napadas dijasporsku djecu jer se ponasaju jalijaski.
ma bogami nisu ni domaca djeca nista bolje sto se toga tice, vjerovatno su gora.
To mi je bio najsvejeziji primjer, a razvio se u diskusiju, bez potrebe.
Nisu domaca puno bolja nisu, ali me makar razumiju. Dijaspori su puna usta Bosne ljubavi za Bosnom, ali nemaju vremena djecu nauciti bosanski, sami su kao pozaboravljali pola rijeci iz svog jezika (samo obratite paznju dok hodate ulicom ili sjedite u nekoj basti), dodju Bosnu na odmor i sad bi mi svi redom trebali popadati jer su oni tu. Briga me. Ja moram zivjeti i sa njima i bez njh, a cinjenica je da naprave pometnju, guzvu, a bude i incidenata. Sto puta ponovih da nisu svi isti, ali to ocito niko nije primjetio. Normalni ljudi se od mase ne vide. A ta masa mi ide na zivce.
Madame de Pompadour

#258 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Madame de Pompadour »

Zasto su ljudi u Bosni toliko ljubomorni na dijasporu? 8-)
lunci

#259 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by lunci »

Mala sirena wrote:E mala sirenice ljuti se ti koliko hoces ali takvi to ti kvare Bosni prosjek
Ti kao sto kazes iz jako vaspitane familije se svadjas na dan bar sa dve tri nepoznanice samo zato sto su iz dijaspore .Sta li je tek sa domacim koje znas.Ili izvini ja dugo ne zivim u Bosni ali ne razumjem ni ja sta ti znaci pravilno haharski usmjeravaju djecu.Haharski meni zvuci ko .....papanski..
E vidis nase majke nas nisu cuvale ispred ulaza i kulturnija sam od tebe .Necu te napasti dok me ne povuces za jezik.E to da zahvalim ocevima koji su nas ucili" ko tebe sine kamenom ti njega ciglom." I mogu ti reci da mi nikad nista nije falilo i imali smo postovanje prema starijima .
Zamalo da zaboravim.Ja kad dodjem tu ima da se ponasam kako god ja hocu .I ja sam Bosanka i odrasla tu do 25 .Zato ne vidim zasto ti ili tvoje dijete imate vise prava od mene.Kad ti pocnes placati kazne za verbalni abuse ja cu da pocnem placati kazne za moju dijecu koja se igraju u parku.I aj zdravo sad na tvom kulturnom javaskom ili kako ti to zoves hahhanskooom.

A to dijeca ebiga izletilo ko tebi da se mi po amerikama i inim zemljama EU..bla bla bla...
Mala sirena wrote:Ko kvari prosjek ja ili ti nisi kompetentna da sudis. Ne svadjam se sa zenama zato sto su iz dijaspore, vec zato sto su im djeca raspustena i maltretiraju i mene i moju djecu. Sta ces nemam rezervni park dok dijaspori traju odmori. "Haharski" u sarajevskom zargonu nikada nije bilo papanski (ima Rijecnik sarajevskog zargona - valjda ga i napravise za dijasporu koja je zaboravila). Da mnogo si kulturna. Ponasate se kako god hocete, jer tu gdje si ako tvoje dijete drugom razbije glavu kamenicom, tuziti ce te, pa ces platiti kaznu, ili eventualno gurne drugo dijete sa tobogana pa ono slomi nogu opet ces biti tuzena i platiti kaznu. Pa tu vodis racuna kako se ponasas i ti i tvoje dijete. Ali zato u Bosni raj na zemlji. Razbijena glava, slomljena noga nikom nista. Bas lijepo. Nisam rekla da trebate plati kaznu zato sto vam se djeca igraju u parku,
Da imam vise prava do tebe u ovoj zemlji zato sto ja ovdje zivim, radim i placam poreze. A to sto si se rodila ovdje ne daje ti za pravo da me /nas maltretiras kad se pojavis na odmoru.
Meni nije izletilo da uglavnom ne smijete pisnuti po raznim zemljama, zato se opustite kad dodjete u Bosnu.
E vidis ja nisam iz Sarrajevaa..I nemam pojma za taj rijecnik.Ali vidim da iz Sarajeva ima jako boljih ljudi od tebe sirenice male.Pricaj na satrovackom mozda te bolje razumijem.I molim te sljedeci put nastoj da otvoris quote isto kao sto ga i zatvoris.To je hala koju ja cistim Programiranje.Preglednije je citati ili je to neko toliko izfrustriran da brise pola ekrana pa ispocetka.
I gdje si se ti informisala o nasim zakonima.U sapunicama spanskim ili prisluskivala na kafi negdje sto do sebe.E opusti se nisu nasi zakoni bas toliko strogi ,bar ne gdje ja zivim.Zao mi je sto nemas pomocni park dok se mi tuda setkamo.Mozda je i najbolje da ostanes kuci .Mogla bi naletiti na tvrd orah i dobiti po glavi .Kung fu panda je trenutno u fazonu ovo ljeto.
Last edited by lunci on 10/07/2008 12:47, edited 1 time in total.
pustopoljina

#260 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by pustopoljina »

mala sireno-tvoje- nisu svi isti, dodje kao postapalica...ono sto ti pises jeste-ako nisu svi isti, jeste vecina. e nije, vala, ni vecina.
i nas su kao djecu, zvali sa balkona, mi zvali ispred zgrade, jer su nam interfon pokvarili dok se postavio...osamdesete godine prosloga vijeka... :lol:
prije rata je bilo bacanja smeca sa balkona, pa akcije ciscenja kvarta. dok se postave kante za otpad-vec ih je neko skinuo ili zapalio...
danas, kad je smece na travnjaku: "to su sigurno izbjeglice"...tragedija. ako se urla-to je dijaspora... nikad nista nije do nas... i kad jeste do nas- imamo mi ispricnicu :lol:
prica ti je ogranicena i puna predrasuda...a tek sto si ogorcena...uh...
paranoja uzela mi dusu, sve mi uzela aaaaa sve mi uzela

za lunci i ove sto brkaju bi i bih:
ja biH,
ti bi
on,ona,ono bi
mi bismo
vi biste
oni,one,ona bi
lunci

#261 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by lunci »

pustopoljina wrote:mala sireno-tvoje- nisu svi isti, dodje kao postapalica...ono sto ti pises jeste-ako nisu svi isti, jeste vecina. e nije, vala, ni vecina.
i nas su kao djecu, zvali sa balkona, mi zvali ispred zgrade, jer su nam interfon pokvarili dok se postavio...osamdesete godine prosloga vijeka... :lol:
prije rata je bilo bacanja smeca sa balkona, pa akcije ciscenja kvarta. dok se postave kante za otpad-vec ih je neko skinuo ili zapalio...
danas, kad je smece na travnjaku: "to su sigurno izbjeglice"...tragedija. ako se urla-to je dijaspora... nikad nista nije do nas... i kad jeste do nas- imamo mi ispricnicu :lol:
prica ti je ogranicena i puna predrasuda...a tek sto si ogorcena...uh...
paranoja uzela mi dusu, sve mi uzela aaaaa sve mi uzela

za lunci i ove sto brkaju bi i bih:
ja biH,
ti bi
on,ona,ono bi
mi bismo
vi biste
oni,one,ona bi
Ispravila nema sta.
Mala sirena

#262 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Mala sirena »

lunci wrote:
Mala sirena wrote:E mala sirenice ljuti se ti koliko hoces ali takvi to ti kvare Bosni prosjek

Mala sirena wrote:Ko kvari prosjek ja ili ti nisi kompetentna da sudis. Ne svadjam se sa zenama zato sto su iz dijaspore, vec zato sto su im djeca raspustena i maltretiraju i mene i moju djecu. Sta ces nemam rezervni park dok dijaspori traju odmori. "Haharski" u sarajevskom zargonu nikada nije bilo papanski (ima Rijecnik sarajevskog zargona - valjda ga i napravise za dijasporu koja je zaboravila). Da mnogo si kulturna. Ponasate se kako god hocete, jer tu gdje si ako tvoje dijete drugom razbije glavu kamenicom, tuziti ce te, pa ces platiti kaznu, ili eventualno gurne drugo dijete sa tobogana pa ono slomi nogu opet ces biti tuzena i platiti kaznu. Pa tu vodis racuna kako se ponasas i ti i tvoje dijete. Ali zato u Bosni raj na zemlji. Razbijena glava, slomljena noga nikom nista. Bas lijepo. Nisam rekla da trebate plati kaznu zato sto vam se djeca igraju u parku,
E vidis ja nisam iz Sarrajevaa..I nemam pojma za taj rijecnik.Ali vidim da iz Sarajeva ima jako boljih ljudi od tebe sirenice male.Pricaj na satrovackom mozda te bolje razumijem.I molim te sljedeci put nastoj da otvoris quote isto kao sto ga i zatvoris.To je hala koju ja cistim Programiranje.Preglednije je citati ili je to neko toliko izfrustriran da brise pola ekrana pa ispocetka.
I gdje si se ti informisala o nasim zakonima.U sapunicama spanskim ili prisluskivala na kafi negdje sto do sebe.E opusti se nisu nasi zakoni bas toliko strogi ,bar ne gdje ja zivim.Zao mi je sto nemas pomocni park dok se mi tuda setkamo.Mozda je i najbolje da ostanes kuci .Mogla bi naletiti na tvrd orah i dobiti po glavi .Kung fu panda je trenutno u fazonu ovo ljeto.
Drago mi je zbog tebe sto zakoni nisu strogi, pa si bar kod kuce. I onako usput nemam ja vremena za spanske sapunice, a u kafanu idem iz drugih razloga, ne da prisluskujem sta ostali pricaju. Ipak mi je izvor informacija o zakonima na drugoj strani. Ja kuci sjediti necu zbog dijasore. Mene su naucili da ljudi probleme rjesavaju razgvorom, a ne fizickim obracunom, pa ovo necu shvati kao prijetnju. Mogu ja i na satrovackom, ali me tek onda neces razumjeti. Zao mi je sto si se nasla uvrijedjenom. Mozemo i prestati na ovu temu jer ovo nigdje ne vdi. Samo kad dodjes molim te obrati paznju na ljude u Sarajevu, vidjeces o cemu sam govorila.
hrizantema

#263 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by hrizantema »

Evo i tate da se javi,cccc! Za sirenicu: Jadna tvoja djeca s tobom , kad ti sve na zivce ide... Sva djeca koja trenutno rastu po EU ili nekim drugim dijelovima svijeta uce nas jezik (svako dijete ima autenticni odgoj, pa tako i nasa u dijaspori).Medjutim , da malo bolje razmislis i da si nekad bila izvan BiH , znala bi da u sredini u kojoj preovladava "nematernji"jezik dijete prvo uci ono sto cesce cuje.
Svi se mi trudimo da nasu djecu ucimo Bosanski , ali i pored tog, moje dijete kaze recenicu pola-pola. DOduse, 4 mu je godine ali se uopste ne sekiram zbog toga i drago mi je , jer sa 4 on vec prica dva jezika(reci ces , ne prica nijedan kako treba, al je bitno da je glavno uradjeno, da je naucilo rijeci i sve ce vremenom doci). To sto si ti iskompleksirana samom pojavom takvog djeteta , tebi ne govori u prilog kao majci , jer bi , opet kazem , da si ikad bila negdje u EU, vidjela kako se njihove bake, majke, djedovi i svi ostali lijepo ophode prema mom djetetu bez obzira kojom "polovinom recenice' nesto izgovarao.
Ono sto ti platis poreza, jedan dijasporac ostavi dole za pola svog odmora. A sto se tice auta, pa moramo i mi nesto voziti!
Sto se mene tice, meni je i stojadin prije par godina bio dobar, al mi je lijepo i u ovom malo boljem autu, a volim vidjeti i neko wau auto ma ko sjedio u njemu. Onako normalno, bez zavisti!
I na kraju rezime- sirenica: zavidna, isfrustrirana, iskompleksirana, losa majka puna predrasuda!
JEDRILICA

#264 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by JEDRILICA »

Ja sam poznavao istu ovakvu jednu poput male sirene! Prije nego sto se udala za dijasporca do krvi smo se svadjali zbog toga sto je stavljala svu dijasporu pod istu kapu! Pametovala je,mada nije imala cime i imala je tako plitka razmisljanja. Naravno udaja za DIJASPORCA mijenja razmisljanje! :D
Sada se, kako ona kaze, "kaje" i smije sama sebi. Postala je tvrdolinijaska dijasporka! Ne radi nista po citavu godinu i dok muz rinta ona uci jezik! Kada dodje u "svoje mjesto", onda se mlada raspojasa ili kako ona kaze, "da ja sada njima poka'em" kako se zivi"! Uhhh tigrice! :D :D

Na zalost veoma puno je ovakvih zavisnih i ogranicenih ko balkon! :roll:
Mala sirena

#265 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Mala sirena »

Ne ide meni na zivce sve. Za ocijeniti necije roditeljstvo teba malo vise od razgovora na forumu. To koliko ja platim poreza nemas pojma i nije ni bitno, ali ga uredno platim. Ja auto pomenula nisam, a sta ko vozi njegova stvar. Bitnija je saobracajna kultura. Krasno je sto ti dijete govori dva jezika, pa i sto su recenice pola na jednom, a pola na drugom jeziku je simpaticno, naucice. Ali te sigurno razumije na kom god jeziku govoris, zar ne? Ja u zadnjih 10 dana ovdje nisam srela ni jedno koje govori ili razumije bosanski. A ovi sinoc u parku su bili stariji od tvog djeteta. Jesam se ja micala iz Sarajeva i vidjela kako se tamo ponasa, a vidim i kako se ovdje "raspojasa" i to je ono sto meni smeta. Nisam zavidna dijaspori. Neki su morali ici, neki su sami izabrali. Ja na srecu nisam morala, a sama sam izabrala da ostanem i ne zalim se.
amalia

#266 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by amalia »

Mala sirena wrote:Ne ide meni na zivce sve. Za ocijeniti necije roditeljstvo teba malo vise od razgovora na forumu. To koliko ja platim poreza nemas pojma i nije ni bitno, ali ga uredno platim. Ja auto pomenula nisam, a sta ko vozi njegova stvar. Bitnija je saobracajna kultura. Krasno je sto ti dijete govori dva jezika, pa i sto su recenice pola na jednom, a pola na drugom jeziku je simpaticno, naucice. Ali te sigurno razumije na kom god jeziku govoris, zar ne? Ja u zadnjih 10 dana ovdje nisam srela ni jedno koje govori ili razumije bosanski. A ovi sinoc u parku su bili stariji od tvog djeteta. Jesam se ja micala iz Sarajeva i vidjela kako se tamo ponasa, a vidim i kako se ovdje "raspojasa" i to je ono sto meni smeta. Nisam zavidna dijaspori. Neki su morali ici, neki su sami izabrali. Ja na srecu nisam morala, a sama sam izabrala da ostanem i ne zalim se.

:shock: :shock: :shock:

Gdje ti zivis?!
Mala sirena

#267 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Mala sirena »

amalia wrote:
Mala sirena wrote:Ne ide meni na zivce sve. Za ocijeniti necije roditeljstvo teba malo vise od razgovora na forumu. To koliko ja platim poreza nemas pojma i nije ni bitno, ali ga uredno platim. Ja auto pomenula nisam, a sta ko vozi njegova stvar. Bitnija je saobracajna kultura. Krasno je sto ti dijete govori dva jezika, pa i sto su recenice pola na jednom, a pola na drugom jeziku je simpaticno, naucice. Ali te sigurno razumije na kom god jeziku govoris, zar ne? Ja u zadnjih 10 dana ovdje nisam srela ni jedno koje govori ili razumije bosanski. A ovi sinoc u parku su bili stariji od tvog djeteta. Jesam se ja micala iz Sarajeva i vidjela kako se tamo ponasa, a vidim i kako se ovdje "raspojasa" i to je ono sto meni smeta. Nisam zavidna dijaspori. Neki su morali ici, neki su sami izabrali. Ja na srecu nisam morala, a sama sam izabrala da ostanem i ne zalim se.

Gdje ti zivis?!
Ocito nisam srela ni tebe ni tvoju djecu. U sred Sarajeva.
amalia

#268 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by amalia »

Mala sirena wrote:
amalia wrote:

Gdje ti zivis?!
Nisi, i neces me ni sresti ove godine. Odlucili smo godisnji odmor provesti na nekom drugom mjestu, zelimo na taj nacin dati svoj prilog "civilizovanijem i kulturnijem" Sarajevu. Moja djeca ce ove godine "divljati" po parkovima nekog drugog grada.
dacina_curica

#269 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by dacina_curica »

Šeha wrote:
Mala sirena wrote:Moj utisak je da sva dijaspora ima nekoga u Sarajevu za "obic". Do kraja ljeta cemo svi biti rastreseni od njihovih posjeta. Ja se dnevno posvadjam sam dvije tri dijasporaske mame, cija djeca ne razumiju bosanski, a u Bosni im niko djecu nece ukrasti, niti naplatiti kakvu kaznu, pa gospodje sjede i uzivaju u bosanskoj kafi, dok im djeca demoliraju parkove i terorisu djecu roditelja koja nisu iz dijaspore. I ja bih rado sjedila i pila kafu, zaboravila da imam djecu na sat vremena dok sjedim sa prijateljicama koje ne vidim danima, jer radimo, imamo porodice i milion obaveza koje niko za nas nece obaviti. Ali eto imam djecu i stalo mi je da nekog ne gurnu dok se penju na tobogan, da ne razbiju glavu drugom djetetu sa kamencicima u parku. Ukratko stalo mi je da se ne ponasaju kao divljaci. Nije stvar ko je otisao, a ko ostao. Vjerovatno bi svi otisli da smo imali priliku ili smo imali, a nismo je iskoristili. I ko manje ili vise voli Bosno. Stvar je kulture, ponasanja, ophodjenja prema ovoj zemlji i ljudima koji zive u njoj. U amerikama, i inim zemljama EU se i ne cuju i ne vide, a ovdje svi kao pusteni sa lanca (cast izuzetcima, ali ti izuzeci koji se od mase ne vide, su i od kuce otisli normalni). Meni beskrajno idu na zivce, ne generalizujem kao i za sve druge stvari u zivotu. Ali od bjelosvjetskih cistaca hala i kanala mi je zlo.
Tek ces da vidis kad Dacina Curica pocne svog hahara dovoditi! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A tek Mamica papucarka :D :D :bih: :thumbup:
Seha ImageImageImage :lol: :-)
neprilagodjena

#270 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by neprilagodjena »

Nemogu da dodjem sebi od smjeha :lol: :lol:
mamica papucarka

#271 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by mamica papucarka »

Seha, moji najvise vole zubima glodjat one sipke na toboganu. :oops: Ko termiti :oops: :lol: E to im je najveci merak. A sto tek grickaju plastiku :oops: a meni drago sto su mi djeca sita, pa ne moram ici placat rucak u restoranu, vec sjedit u hladu Velikog parka i tracat domace zenskinje :D

joj Jovanko draga sta sve necu procitat na ovom forumu. :run: :lol: Zato uporno i ostajem :D
mamica papucarka

#272 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Mala sirena wrote:
amalia wrote:

Gdje ti zivis?!
gdje si u sred Sarajeva??? jel mislis na onaj djeciji park kod bivse austrijske kuce???
Evo, ja te zovem na kaficu sa djecom ;-)za koji dan cu biti tu ;-)
dacina_curica

#273 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by dacina_curica »

mamica papucarka wrote:Seha, moji najvise vole zubima glodjat one sipke na toboganu. :oops: Ko termiti :oops: :lol: E to im je najveci merak. A sto tek grickaju plastiku :oops: a meni drago sto su mi djeca sita, pa ne moram ici placat rucak u restoranu, vec sjedit u hladu Velikog parka i tracat domace zenskinje :D

joj Jovanko draga sta sve necu procitat na ovom forumu. :run: :lol: Zato uporno i ostajem :D
mamice ja kad porastem hocu da budem ista ti :oops: :D :D :D ...btw. ja cu Dadu sad jos poceti navadjati da glodje plastiku i sipke, pripreme za odmor u matici :oops: :-) :D
mamica papucarka

#274 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

dacina_curica wrote:
mamica papucarka wrote:Seha, moji najvise vole zubima glodjat one sipke na toboganu. :oops: Ko termiti :oops: :lol: E to im je najveci merak. A sto tek grickaju plastiku :oops: a meni drago sto su mi djeca sita, pa ne moram ici placat rucak u restoranu, vec sjedit u hladu Velikog parka i tracat domace zenskinje :D

mamice ja kad porastem hocu da budem ista ti :oops: :D :D :D ...btw. ja cu Dadu sad jos poceti navadjati da glodje plastiku i sipke, pripreme za odmor u matici :oops: :-) :D
mozes, taman su mu zubici izbili :lol:

uh, dosta price, odoh bjelosvjetske hale ribat :mrgreen:
Šeha

#275 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Šeha »

Kad smo vec kod bjelosvjetskih hala dozvolite da primijetim da su ove americke dosta prljavije od evropskih.

Bosanke u americi, stidite se!! :x :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply