Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
-
71440
#1 Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
I sada naravno vecinom nasem narodu smeta sto onaj drugi ima,smeta im sto ljudi vole Bosnu Bascarsiju,Sarajevo setanje Ferhadijom sto svrate na cevape.Mislio sam da nasi ljudi nesto vise vrijede ,sada necemo otome koliko dijasporci doprinose Bosni. A ne bodu vam oci "KRIMINALCI" sto voze skupocijene automobile vec dijasporci sto su posteno zaradili.OCISTITE SMECE ISPRED VLASITE KUCE.
Last edited by 71440 on 19/08/2007 20:22, edited 2 times in total.
-
Santos
Samo cu rec upravu si.Jebem ga ja frajeru u mom ulazu razvalise auto prolazi tip ono gleda kad skonta da je strana registracija nasmija se u stilu e nek su koga jebe.Jadno da nemoze jadnije bit.Zajeban smo mi narod.Nesmeta mu tamo neki mafijas sa luxuznim autom politicar koji ga muze klosar koji prije rata nije imo ni za cigara.Ali tako je i u pravu si 100%.
-
71440
#5 Oprosti!
VMG wrote:Bravooooooooooo...................bravisimo!!!danas wrote:ne iritira, ali iritiraju me itekako oni koji i dalje ne znaju da se upitno "li" pise odvojeno od glagola...
Ako ti toliko smeta!?
Pocetak recenice uvijek velikim slovom.
- danas
#6 Re: Oprosti!
ma necemo sad otome...71440 wrote:VMG wrote:Bravooooooooooo...................bravisimo!!!danas wrote:ne iritira, ali iritiraju me itekako oni koji i dalje ne znaju da se upitno "li" pise odvojeno od glagola...
Ako ti toliko smeta!?
Pocetak recenice uvijek velikim slovom.
PS i sto brate razdvoji sad... bas je ono 'iritirali vas' bilo jebozovno...
-
peanuth
prije mjesec dana, u centru tuzle su mi razbili prednje staklo, izvukli iz auta dv d player i jos neke sitnice..Santos wrote:Samo cu rec upravu si.Jebem ga ja frajeru u mom ulazu razvalise auto prolazi tip ono gleda kad skonta da je strana registracija nasmija se u stilu e nek su koga jebe.Jadno da nemoze jadnije bit.Zajeban smo mi narod.Nesmeta mu tamo neki mafijas sa luxuznim autom politicar koji ga muze klosar koji prije rata nije imo ni za cigara.Ali tako je i u pravu si 100%.
sve u svemu dosla murija i smiju mi se u lice..kaze tip "nije imao veselijeg slucaja."
PS: ako ko nadje gresku u pravopisu neka je ostavi za sebe
-
jugoistocnjak
#10 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijaspor
Ne mozes tako generalizovati stvari. To vise govori o tebi nego o onima o kojima pricas.71440 wrote:I sada naravno vecinom nasem narodu smeta sto onaj drugi ima,smeta im sto ljudi vole Bosnu Bascarsiju,Sarajevo setanje Ferhadijom sto svrate na cevape.Mislio sam da nasi ljudi nesto vise vrijede ,sada necemo otome koliko dijasporci doprinose Bosni. A ne bodu vam oci "KRIMINALCI" sto voze skupocijene automobile vec dijasporci sto su posteno zaradili.OCISTITE SMECE ISPRED VLASITE KUCE.
Valjda mislis da je tvoja velicina i bogastvo vece ako te kao svi mrze. Nije bolan tako. Nisu su svi isti.
-
Orbini
Mene iritiraju dijaspirci koji se foliraju parama, kamerama, i naglas da svi cuju biflaju jako los svedski, danski,...
Ali me jos vise iritiraju vozaci kojima u retrovizoru vidis u ocima mrznju i koji bi te pomeli da mogu zbog parking mjesta, voznje po ogranicenju,.. A najvise policajci koji te zaustave i "nadju nesto".
Jedni su dijasporska fukara koja se na socijali docepala nekog kredita i izigrava nesto, a drugi su domaci vjeciti zavidnici koji te mrze samo zato sto misle da imas vise srece.
Ali me jos vise iritiraju vozaci kojima u retrovizoru vidis u ocima mrznju i koji bi te pomeli da mogu zbog parking mjesta, voznje po ogranicenju,.. A najvise policajci koji te zaustave i "nadju nesto".
Jedni su dijasporska fukara koja se na socijali docepala nekog kredita i izigrava nesto, a drugi su domaci vjeciti zavidnici koji te mrze samo zato sto misle da imas vise srece.
- rajvosa^
Mene iritira to sto je vise sramota postalo reci da si dijaspora. Bez obzira jes ti supak, hadjo sto se folira s dobrim autom, ili neko ko je imao opciju da bude dijaspora itd...ta tiketa je zaljepljena i skinuti se nemoze. Nervira me to sto je ta tiketa zbog pojedinaca kao sto neko rece povalio se u kredu, nemoze disat da bi svom selu pokazao ko je hadjo i konta on Tito. Nervira me to sto moram sutit gdje zivim da ne bi slucajno bio dio ovih pojedinaca...
Pravo na sve gramaticke greske suzdrazno od strane autora ovog posta

Pravo na sve gramaticke greske suzdrazno od strane autora ovog posta
- cHupjahalic@
e onda ti nemas kvalitetnu masinu pa da ti tu etiketu sapere na 90 stepeni.rajvosa^ wrote:Mene iritira to sto je vise sramota postalo reci da si dijaspora. Bez obzira jes ti supak, hadjo sto se folira s dobrim autom, ili neko ko je imao opciju da bude dijaspora itd...ta tiketa je zaljepljena i skinuti se nemoze.
- rajvosa^
slaba centrifugacHupjahalic@ wrote:e onda ti nemas kvalitetnu masinu pa da ti tu etiketu sapere na 90 stepeni.rajvosa^ wrote:Mene iritira to sto je vise sramota postalo reci da si dijaspora. Bez obzira jes ti supak, hadjo sto se folira s dobrim autom, ili neko ko je imao opciju da bude dijaspora itd...ta tiketa je zaljepljena i skinuti se nemoze.![]()
- cHupjahalic@
zavisi isto koji faks i omeksivac koristis.rajvosa^ wrote:slaba centrifugacHupjahalic@ wrote:e onda ti nemas kvalitetnu masinu pa da ti tu etiketu sapere na 90 stepeni.rajvosa^ wrote:Mene iritira to sto je vise sramota postalo reci da si dijaspora. Bez obzira jes ti supak, hadjo sto se folira s dobrim autom, ili neko ko je imao opciju da bude dijaspora itd...ta tiketa je zaljepljena i skinuti se nemoze.![]()
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ja etikete vazda odrezem makazamacHupjahalic@ wrote:zavisi isto koji faks i omeksivac koristis.rajvosa^ wrote:slaba centrifugacHupjahalic@ wrote: e onda ti nemas kvalitetnu masinu pa da ti tu etiketu sapere na 90 stepeni.![]()
- cHupjahalic@
neke etikete su tako dobro zasivene (citaj: zalijepljene) da ih je nemoguce skinuti tako la`ko, tj sa makazama.
cccc... zivot na Zapadu nas nauci svasta.

cccc... zivot na Zapadu nas nauci svasta.
- cHupjahalic@
i onda se neko cudi sto se dijasporci ponasaju cudno, ne kontajuci da je sve do etikete.Minnela wrote:ih,pa se tako nekad zeznes..kontas mozes otkinuti etiketu,a ono napravis gore nego je bilo
![]()
![]()
..
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
zulja onaj ostatak kad je odrezescHupjahalic@ wrote:i onda se neko cudi sto se dijasporci ponasaju cudno, ne kontajuci da je sve do etikete.Minnela wrote:ih,pa se tako nekad zeznes..kontas mozes otkinuti etiketu,a ono napravis gore nego je bilo
![]()
![]()
..
![]()
- cHupjahalic@
de bona Minno, ne odaji se previse.Minnela wrote:a ako pokusas da otkines i taj ostatak ode odjeca,izdera se..govorim iz iskustva
![]()
gledaj pa nabavi masinu sa dobrom centrifugom do sljedeceg ljeta.
- karabaja-x
kod neke skuplje odjece etiketa je meksa, nit zulja nit smetaMinnela wrote:a ako pokusas da otkines i taj ostatak ode odjeca,izdera sekarabaja-x wrote:zulja onaj ostatak kad je odrezescHupjahalic@ wrote: i onda se neko cudi sto se dijasporci ponasaju cudno, ne kontajuci da je sve do etikete.![]()
..govorim iz iskustva
![]()
- cHupjahalic@
al` opet dzaba... bez obzira koliko je kvalitetna etiketa ti si obiljezen i tacka.karabaja-x wrote:kod neke skuplje odjece etiketa je meksa, nit zulja nit smeta