eksplozije u Londonu

Post Reply
pitt

Post by pitt »

Eki uhvate.....pa znaci ne smijemo ni tvrditi da je osama odgovoran za 9/11 jer jos nije uhvacen???????
Sta imas cekat....vidis da su preuzeli odgovornost. jedno je sumnjat na pocetku (kao za oklahomu) a drugo je kad se idioti sami oglase da su to uradili.
BECHO

Post by BECHO »

novalic wrote:
BECHO wrote:
novalic wrote: pa u tome i jeste poenta, moj becho... zrtva je zrtva, pa bilo gdje.. i ne bi trebali razlicito reagovati na ove ili one..

a posebno reci, boli me kurac :(
Ma ne radujem se bona, hajd procitaj ponovo moj post. Kurac me zaboli za Englesku globalno a normalno da mi je zao svakog nevinog covjeka. Kroz historiju su a i u bliskoj nam proslosti suzbog necije licemjerno-dubiozne politike uvijek ispastali nevini ljudi. U ovom slucaju je engleska imperijalisticka politika najveci krivac sto uopste dolazi do ovakvih situacija. Dakle, sve dok ne provirujes s nosom u tudju avliju, ne boj se da ce te neko uci u tvoju. Nadam se da se razumijemo. ;)
ne kontam becho, kurac te boli za englesku ali ne i za engleze :-? tako ispade.. i otuda moja reakcija...
zadig je postavio itekako interesantno pitanje... i kada se zamislim nad odgovorom.. nesto mi muka..

zasto ne udaraju po amerima..
ako je po dogovoru.. :(
1. Mislio sam na Englesku kao drzavu, kao fiskus, kao politicku tvorevinu, kao kraljevinu, kao domicil Engleza

2. Otkud znas da nece opet po Amerima? Poznato je da su Amerikanci najomrzenija nacija sirom svijeta bas zato sto turaju nosinu tamo gdje treba a najviste tamo gdje ne treba.

3. Engleska, Spanija kao i ostali ciljevi teroristickih napada su savaznici Amerikanaca u napadima na Irak. Dakle, nisam jos cuo da su teroristi napali Njemacku, Svicarsku, Dansku, Svedsku, Norvesku i sl. osim nekih 'manjih' problema interne prirode kao sto je to bio slucaj sa Holandijom. ;)

Sve dok te zemlje ne promijene svoju vanjsku politiku prema ostatsku svijeta i ne prestanu se ponasati kao sherifi koji si umisljaju da mogu raditi sta hoce, pojave ovakve vrste terorizma bi vec odavno pale u zaborav.
pitt

Post by pitt »

Da se ne mjesaju......samo ako je nama u interesu onda mogu :D:D
BECHO

Post by BECHO »

Prenj wrote:Becho,

gdje ce ti dusa zaboravna?
Znaci da sada Srbi postave bombe po Americi kao osvetu za bombardovanje Beograda i Pala, to je po tebi pravedno?
"sto su provirivali nosom u tudju avliju", je li?
To pitaj nekog Srbina da li je pravedno ili nije! ;)
Prenj

Post by Prenj »

HamzaC wrote: Nije to poenta Prenj! Poenta je da niko jos sa sigurnoscu ne zna ko je to uradio. Mozda je IRA (cisto sumnjam), ali i kada se desila eksplozija u Oklahomi, prvi optuzenici su bili 'Islamski" teroristi. Sacekajmo dok se ne uhvate pocinioci. Kad se uhvate, onda cemo ih osudjivati, ko god oni bili.
OK, znaci sve dok ne uhvatimo konkretnog cetnika koji je poslao granatu na Markale, ne bi trebalo cetnike osudjivati i za to?
Mx

Post by Mx »

Cisto pravno Nemoze se osuditi niko dok mu se ne dokaze djelo za koje se sudi. Moze se sumnjati ali to pravno nije relevantno. :roll: ?
GENEX

Post by GENEX »

hananah wrote:London je najnerasistickiji grad na svijetu. Prokleti arapski extremisti, zbog njih i na postene Arape svi gledaju sa strahom. Ja bih oko tog Avganistana izgradila zid i ne bih im nikad dala nigdje da idu. Prokletnici
ne znam koliko je nerasistican london - ali ocito je da Bler pobjedjuje bez obzira na to sta radi s Bushom i sta Bush radi po svijetu.
Saian

Post by Saian »

Mx wrote:Cisto pravno Nemoze se osuditi niko dok mu se ne dokaze djelo za koje se sudi. Moze se sumnjati ali to pravno nije relevantno. :roll: ?
zar nije "preuzeti odgovornost" = "priznati chin" ili sam ja na tom kratkom putu dedukcije nesto ispustio :roll: :roll:

P.S. najjachi si :D (al chisto pravno onako :D )
Mx

Post by Mx »

:shock: Hajde da postavimo sebi ovakvo pitanje: ko jos u svijetu ima interesa za ovakve i slicne teroristicke napade osim Al Q i zasto?
Last edited by Mx on 07/07/2005 15:51, edited 1 time in total.
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Forumski islamisti?

Islamisti?

...
pitt

Post by pitt »

Mx wrote::shock: Hajde da postavimo sebi ovako pitanje: ko jos u svijetu ima interesa za ovakve i slicne teroristicke napade osim Al Q i zasto?
Oni aliens iz rata svijetova :oops:
Mx

Post by Mx »

Saian wrote:
Mx wrote:Cisto pravno Nemoze se osuditi niko dok mu se ne dokaze djelo za koje se sudi. Moze se sumnjati ali to pravno nije relevantno. :roll: ?
zar nije "preuzeti odgovornost" = "priznati chin" ili sam ja na tom kratkom putu dedukcije nesto ispustio :roll: :roll:

:oops: ali recimo otkud ti znas ko stoji iza paravana te preuzete odgovornosti, koji lobi, sta, gdje, kako, zasto i sl :oops: ?
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:
Mx wrote::shock: Hajde da postavimo sebi ovako pitanje: ko jos u svijetu ima interesa za ovakve i slicne teroristicke napade osim Al Q i zasto?
Oni aliens iz rata svijetova :oops:
imaju i Crab People isto
:oops:
pitt

Post by pitt »

Mx wrote:
Saian wrote:

:oops: ali recimo otkud ti znas ko stoji iza paravana te preuzete odgovornosti, koji lobi, sta, gdje, kako, zasto i sl :oops: ?
ma izraelsko-krscanska (americka) zavjera. I kina im se prikljucila sto je najgore :D:D
novalic

Post by novalic »

becho, razuvjerio si me..

ja mislila da je najomrazenija drzava srbija.. ali eto, vidim da nije.. zemlja se vrti..

zanima me da li bi te i dalje bolio.. (do sada je i natek'o koliko boli) da sadamica i dalje tamani kurde, da li bi te i dalje bolio da talibani i dalje terorisu narod.. ili ne...

na ovome svijetu uvijek je bilo vise nepravde nego pravde, na nevinom svijetu se izredali i rimljani i krscani i oni sto ni u kakvoga boga ne vjeruju (ne mislim samo na komuniste).. i muslimani..

a sve uvijek na nevinoj raji.. davno su prosla vremena ratnih bojista gdje bi se sastali junaci i tukli se dok jedni ne podviju rep..

uvijek po nevinoj raji..

ja samo kazem, ko je slijedeci na redu... jer, nazalost, na guvernalu svijeta su jos uvijek ciste budale
Zadig

Post by Zadig »

zionistiĆka kina i Ćafirsko krstaŠki truhli west
:oops:
Mx

Post by Mx »

Saian wrote:

:D Vazda, al' nisi ni ti los. :wink:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

ITN ili ITF (TV postaja nisam siguran koja je :-) ) javlja 45 mrtvih .
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

London's burniiing.... :D

Naebase pjegavi... :)
hananah

Post by hananah »

Citam Novalic i nemam sta dodati, premda se ne slazemo u mnogim stvarima sa svakom njenom rijecju na ovoj temi se u potpunosti slazem. Svaka cast Novalic za rezone i razmisljanja na ovoj temi :)
Zadig

Post by Zadig »

nemojte ba ljudi i ovu temu zarazit...
ccc.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Bobi wrote:ITN ili ITF (TV postaja nisam siguran koja je :-) ) javlja 45 mrtvih .
http://www.itv.com/news/index.html
costacurta

Post by costacurta »

..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

The_Fluid

Post by The_Fluid »

U.S. sources say at least 40 dead

Image

Four explosions in London's transport system have killed at least 40 people and wounded dozens more in what Prime Minister Tony Blair said was an apparent terrorist attack. A group calling itself the "Secret Organization group of al-Qaeda Organization in Europe" claimed responsibility in a Web site posting. The authenticity of the claim could not immediately be verified.
(cnn.com)
Post Reply