Terorizam je opravdan protiv onog ko cini ulocine protiv civila i ko ne zeli da pregovara, to cak i nije terorizam nego oruzana pobuna, pogledaj u Siriji, nisam vidio da se svi borci protiv krvoloka Asada nazivaju teroristima?Rampage wrote:
Ma shvatio sam ja odmah u koju tikvu ti pušeš, samo sam htio da ti kažeš, glasno i jasno, čiji (odnosno PROTIV KOGA) terorizam je opravdan.
Ekspanzija terorizma
-
aratet
#2101 Re: Ekspanzija terorizma
- insomnia78
#2102 Re: Ekspanzija terorizma
Jah, pogotovo ovi 19, 20-godisnjaci rodjeni u toj istoj zemljiaratet wrote:Svi od reda su osjetili kolonizaciju u svojoj zemlji od strane zemlje u kojoj ce pociniti teroristicki napad.insomnia78 wrote:Svi od reda su muslimani ili su konvertirali na islamBlack swan wrote:treba nači zajedničku osobinu svih napada i izvući nit koja sve povezuje
po meni su to saudijci i njihovi petrodolari te radikalni propovjednici koji isrtžustvari iz konteksta
dakle...ovo napamet pišem po sjećanju
obično je napadač mlad
18-29
dio života je bio sitni krimos
malo je bio u zatvoru
nema jako formalno obrazovanje niti vjersko obrazovanje na priznatim školama
obitelj je brojna za današnje pripadnike većinske religije sekularizma
slaba očinska figura ili otac sličnog ponašanja više na terenu ili u zatvoru a manje s obitelji
osnovno poznavanje elektronikei oružja
sumnjiva literatura koja se ne izučava na univerzitetu u kairu
-
aratet
#2103 Re: Ekspanzija terorizma
Sarkazam.insomnia78 wrote: Jah, pogotovo ovi 19, 20-godisnjaci rodjeni u toj istoj zemlji
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2104 Re: Ekspanzija terorizma
voljeli su i crkve palitiaratet wrote:Okreces temu u skroz drugi pravac, ali nek ti bude, OVK je osnovan 1994 godine, a rat na Kosovu je zapoceo 1998.godine.insomnia78 wrote:Pazi sto neofirno ubaci Albance da izjednaci![]()
![]()
![]()
Dje su to oni izvodili teroristicke napDe po Srbima?
Izmedju te dvije godine je bilo mnostvo sukoba izmedju policije i vojske sa jedne strane i OVK-a sa druge strane, ginuli su i policajci ali i civili.
- Rampage
#2105 Re: Ekspanzija terorizma
aratet wrote:Terorizam je opravdan protiv onog ko cini ulocine protiv civila i ko ne zeli da pregovara, to cak i nije terorizam nego oruzana pobuna, pogledaj u Siriji, nisam vidio da se svi borci protiv krvoloka Asada nazivaju teroristima?Rampage wrote:
Ma shvatio sam ja odmah u koju tikvu ti pušeš, samo sam htio da ti kažeš, glasno i jasno, čiji (odnosno PROTIV KOGA) terorizam je opravdan.
Nemoj dalje, živ bio
(Ne)ljudi koji uništavaju vjerske objekte mi nikada neće biti jasni.Black swan wrote:voljeli su i crkve palitiaratet wrote:Okreces temu u skroz drugi pravac, ali nek ti bude, OVK je osnovan 1994 godine, a rat na Kosovu je zapoceo 1998.godine.insomnia78 wrote:Pazi sto neofirno ubaci Albance da izjednaci![]()
![]()
![]()
Izmedju te dvije godine je bilo mnostvo sukoba izmedju policije i vojske sa jedne strane i OVK-a sa druge strane, ginuli su i policajci ali i civili.
Tako ni dan danas ne mogu shvatiti artiljerce koji su srušili dvije džamije koje se nalaze u mojoj blizini (jednu zapaljivim granatama, stara džamija, izgorjela do temelja)...
S druge strane, tako sam ponosan na crkvu koja je ostala netaknuta a koja se nalazi između te dvije džamije...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2106 Re: Ekspanzija terorizma
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje, komentarisanje moderacije”
» animals, Drvosjeca iz Dejcica, GeeTnT, zg1911
2 sedmice
» animals, Drvosjeca iz Dejcica, GeeTnT, zg1911
2 sedmice
- Point.
#2107 Re: Ekspanzija terorizma
Ih al zaginuse na ovoj temi.
- Point.
#2108 Re: Ekspanzija terorizma
Nikakvo opravdanje nema da se neko raznese i pobije neduzne civilie. Tom logikom milijardu Indijaca bi se trebalo raznositi po Britaniji, Bosnjaci po Prijedoru, Visegradu, ovi iz Rwande po Belgiji i tako dalje.
Arapi najvise ratuju jedan protiv drugih i besmisleno je traziti opravdanje o prisustvu britanaca/francuza/jenkija u arapskim zemljama.
Arapi najvise ratuju jedan protiv drugih i besmisleno je traziti opravdanje o prisustvu britanaca/francuza/jenkija u arapskim zemljama.
- ioannes
#2109 Re: Ekspanzija terorizma
za onoga koji ne zna i ne moze da poveze geostrateske interese i napravi prave zakljucke,za toga je sve besmisleno
- zateznistub
#2110 Re: Ekspanzija terorizma
Shehidili...Point. wrote:Ih al zaginuse na ovoj temi.
- zateznistub
#2111 Re: Ekspanzija terorizma
Vela havlearatet wrote:
Terorizam je opravdan protiv onog ko cini ulocine protiv civila i ko ne zeli da pregovara, to cak i nije terorizam nego oruzana pobuna, pogledaj u Siriji, nisam vidio da se svi borci protiv krvoloka Asada nazivaju teroristima?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2112 Re: Ekspanzija terorizma

ovako plaše djecu i obezvredjuju civilne zrtve
-
aratet
#2113 Re: Ekspanzija terorizma
Zamisli situaciju da zivis u drzavi gdje ti policija ubija djecu, a pravosudni organi su gluhi na to, sta raditi u takvom slucaju? reci im hvala?zateznistub wrote:Vela havlearatet wrote:
Terorizam je opravdan protiv onog ko cini ulocine protiv civila i ko ne zeli da pregovara, to cak i nije terorizam nego oruzana pobuna, pogledaj u Siriji, nisam vidio da se svi borci protiv krvoloka Asada nazivaju teroristima?
Evo konkretno ne volim palestinske teroriste i njihove napade na demokratski Izrael, ali nemam problem ako napadaju vojne ciljeve, to je neki vid borbe, samo nek ne napadaju civile.
- zateznistub
#2114 Re: Ekspanzija terorizma
Cuj sta, opisati se trotilom, vitezitom ili nekim sličnim i raznijetirsku zapadnoevropskim djecu koja većinom i ne zna gdje je Sirija...aratet wrote:Zamisli situaciju da zivis u drzavi gdje ti policija ubija djecu, a pravosudni organi su gluhi na to, sta raditi u takvom slucaju? reci im hvala?zateznistub wrote:Vela havlearatet wrote:
Evo konkretno ne volim palestinske teroriste i njihove napade na demokratski Izrael, ali nemam problem ako napadaju vojne ciljeve, samo nek ne napadaju civile.
Ali prije svega iskoristiti svu blagodati koju mrski zapad pruža...
-
Novak20
#2115 Re: Ekspanzija terorizma
Novi teroristički akt u Egiptu.
Naoružani napadači pucali su na autobus koji je prevozio koptske hrišćane u provinciji Minja. Portal RT prenosi da je 23 ljudi ubijeno, a najmanje 25 povrijeđeno.
Guverner provincije je potvrdio preliminarni broj mrtvih, javlja Reuters.
Napad se desio dok su Kopti putovali iz provincije Beni Suef do manastira Anba Samuel nedaleko od grada Minje.
Na licu mjesta se nalazi veliki broj ambulantnih kola koja prevoze povrijeđene u obližnje bolnice.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/294488/napad- ... Y7DGO.dpuf
Naoružani napadači pucali su na autobus koji je prevozio koptske hrišćane u provinciji Minja. Portal RT prenosi da je 23 ljudi ubijeno, a najmanje 25 povrijeđeno.
Napad se desio dok su Kopti putovali iz provincije Beni Suef do manastira Anba Samuel nedaleko od grada Minje.
Na licu mjesta se nalazi veliki broj ambulantnih kola koja prevoze povrijeđene u obližnje bolnice.
-
aratet
#2116 Re: Ekspanzija terorizma
Kakvu djecu? i kakve Zapadne zemlje, pricam ti o istocnim diktaturima, kao npr. Turska gdje vojska razapne dijete i vuce ga po putu i niko za to ne odgovara, a hapse i otjeruju ljude koji imaju F u tablicama na autima.zateznistub wrote: Cuj sta, opisati se trotilom, vitezitom ili nekim sličnim i raznijetirsku zapadnoevropskim djecu koja većinom i ne zna gdje je Sirija...
Ali prije svega iskoristiti svu blagodati koju mrski zapad pruža...
- Rampage
#2117 Re: Ekspanzija terorizma
E duša draga, vid' ga što se zapetlj'oaratet wrote:Zamisli situaciju da zivis u drzavi gdje ti policija ubija djecu, a pravosudni organi su gluhi na to, sta raditi u takvom slucaju? reci im hvala?zateznistub wrote:Vela havlearatet wrote:
Evo konkretno ne volim palestinske teroriste i njihove napade na demokratski Izrael, ali nemam problem ako napadaju vojne ciljeve, to je neki vid borbe, samo nek ne napadaju civile.
Ono kao osuđuje terorizam al' ipak voli neke teroriste:)
- tranquil
#2118 Re: Ekspanzija terorizma
Pa ne znam da li bih djelovanje protiv vojno/policijskih snaga uopće mogao nazvati terorizmom. U samoj definiciji terorizma kaže da je to širenje straha među stanovništvom, a ako isti napadači stalno i iznova napadaju samo uniformisane ciljeve, to mi više liči na klasično ratovanje, vojska na vojsku. Mada je, ako su takvi napadi u urbanom području, to opet neka siva zona. Nisam siguran, ali mislim da slučaj "Lee Rigby" u Britaniji nije okarakterisan kao terorizam, nego kao ratni čin, jer je žrtva izabrana jer je bila uniformisana.
Kad god se desi napad u Turskoj, na osnovu cilja napada, može se nepogrešivo skontati ko je iza toga i prije preuzimanja odgovornosti.
Kad god se desi napad u Turskoj, na osnovu cilja napada, može se nepogrešivo skontati ko je iza toga i prije preuzimanja odgovornosti.
-
aratet
#2119 Re: Ekspanzija terorizma
Citava je rasprava zapocela kad je kolega Rampage postavio neku mapu teroristickih napada i relativizirao al kaidu i al shabab kako su oni bolji od PKK, a naravno da nisu jer je druga stvar napadati vojne snage, a sasvim drugo civile.tranquil wrote:Pa ne znam da li bih djelovanje protiv vojno/policijskih snaga uopće mogao nazvati terorizmom. U samoj definiciji terorizma kaže da je to širenje straha među stanovništvom, a ako isti napadači stalno i iznova napadaju samo uniformisane ciljeve, to mi više liči na klasično ratovanje, vojska na vojsku. Mada je, ako su takvi napadi u urbanom području, to opet neka siva zona. Nisam siguran, ali mislim da slučaj "Lee Rigby" u Britaniji nije okarakterisan kao terorizam, nego kao ratni čin, jer je žrtva izabrana jer je bila uniformisana.
-
Bodkin
#2120 Re: Ekspanzija terorizma
Ma ovk je regularna vojska. Nisu to teroristiBlack swan wrote:voljeli su i crkve palitiaratet wrote:Okreces temu u skroz drugi pravac, ali nek ti bude, OVK je osnovan 1994 godine, a rat na Kosovu je zapoceo 1998.godine.insomnia78 wrote:Pazi sto neofirno ubaci Albance da izjednaci![]()
![]()
![]()
- Rampage
#2121 Re: Ekspanzija terorizma
Ja relativizirao El Kaiduaratet wrote:Citava je rasprava zapocela kad je kolega Rampage postavio neku mapu teroristickih napada i relativizirao al kaidu i al shabab kako su oni bolji od PKK, a naravno da nisu jer je druga stvar napadati vojne snage, a sasvim drugo civile.tranquil wrote:Pa ne znam da li bih djelovanje protiv vojno/policijskih snaga uopće mogao nazvati terorizmom. U samoj definiciji terorizma kaže da je to širenje straha među stanovništvom, a ako isti napadači stalno i iznova napadaju samo uniformisane ciljeve, to mi više liči na klasično ratovanje, vojska na vojsku. Mada je, ako su takvi napadi u urbanom području, to opet neka siva zona. Nisam siguran, ali mislim da slučaj "Lee Rigby" u Britaniji nije okarakterisan kao terorizam, nego kao ratni čin, jer je žrtva izabrana jer je bila uniformisana.
E jadan i ne bio, razumiješ li bar šta TI pišeš, ako već ne razumiješ šta ja pišem:)
- tranquil
#2122 Re: Ekspanzija terorizma
Napad je vjerovatno došao, ako ne iz iste organizacije, onda iz istog mentalnog sklopa, kao i ovi po Europi. S tim da Kopti nemaju historiju kao kolonijalna sila, nemaju imperijalizma, nemaju zajebane deep state strukture, obavještajne agencije, geostrateške interese...Novak20 wrote:Novi teroristički akt u Egiptu.
-
Novak20
#2123 Re: Ekspanzija terorizma
Onda im je vjerovatno jedini grijeh vjera starosjedilaca. Tužno.tranquil wrote:Napad je vjerovatno došao, ako ne iz iste organizacije, onda iz istog mentalnog sklopa, kao i ovi po Europi. S tim da Kopti nemaju historiju kao kolonijalna sila, nemaju imperijalizma, nemaju zajebane deep state strukture, obavještajne agencije, geostrateške interese...Novak20 wrote:Novi teroristički akt u Egiptu.
Počivali u miru.
- tranquil
#2124 Re: Ekspanzija terorizma
Nisam želio da impliciram da djeca u Mančesteru imaju neki drugi "grijeh" zbog kojih je njihova smrt shvatljivija. Ako je tako zvučalo, da naglasim da sam upotrijebio sarkazam u pogrešnoj situaciji i zbog toga se izvinjavam.Novak20 wrote:Onda im je vjerovatno jedini grijeh vjera starosjedilaca. Tužno.tranquil wrote:Napad je vjerovatno došao, ako ne iz iste organizacije, onda iz istog mentalnog sklopa, kao i ovi po Europi. S tim da Kopti nemaju historiju kao kolonijalna sila, nemaju imperijalizma, nemaju zajebane deep state strukture, obavještajne agencije, geostrateške interese...Novak20 wrote:Novi teroristički akt u Egiptu.
Počivali u miru.
Ako je Islamska država iza ovoga, što je vrlo moguće jer su i ranije napadali slične ciljeve u Egiptu, vrlo je jasno koji je grijeh ubijenih, kako u Europi, Africi tako i Aziji. Islamska država je svoju motivaciju jasno deklarisala ("Dabiq" je prilično lako naći ovih dana), mada nažalost ima ljudi koji ne mogu prihvatiti direktno objašnjenje od ubica zašto rade to što rade, pa smišljaju neka alternativna objašnjenja.
- insomnia78
#2125 Re: Ekspanzija terorizma
E a sta je njima faraon radio. Kako da mladi Egipcanin ostane suzdrzan kad se sjeti tog zuluma, kako?