Ekspanzija terorizma

Post Reply
ABH017

#2051 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

aratet wrote:
ABH017 wrote:@Insomnia78
I?
Tebi svirepo ubistvo nije terorizam?
Lijepo sam napisao primjere sa kakvim teroristima živimo. Onaj ko je spreman da puca u goloruko dijete, na sred ulice, spreman je na sve. Taj se s mozgom i umom davno pozdravio.
Tom logikom je svako ubistvo terorizam.

Postoji razlika kad ubijes nekog sto ti je jebo zenu, nije ti htio dati drogu, zakino te za metar zemlje, to je ubistvo, a postoji razlika kad ubijes nekoga samo zato sto je druge vjere, nacije ili ideologije, koga cak i ne znas ali znas da je potencijalno drugaciji od tebe.
Kakva je razlika između ubistva Vedrana Puljića i 77 Brejvikovih? Osim u broju.
Zar ovaj majmun nije ubio Vedrana baš zato jer je mislio da je balija? Iz Sarajeva.
Last edited by ABH017 on 25/05/2017 20:02, edited 1 time in total.
Pandakonda

#2052 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Pandakonda »

hAZNADAR wrote:
Pandakonda wrote:Fazon je što ako se krene "boriti" protiv Islamskog terorizma doći ćemo do zaključka da je problem u samoj vjeri i kulturi određenih vjernika, preciznije sa bliskog istoka, to važi za sve vjere a ne samo Islam, nije slučajnost što je 99% Islamskih terorista sa područija bliskog istoka. Već sam ranije govorio o tome, razlog zašto muslimani sa naših prostora ne prave te napade jeste zato što su uradili moralnu reformu Islama gdje namjerno ne prakticiraju loše stvari iz vjere + zbog komunizma i multikulture nikad se nije ni davalo prostora nekoj radikalizaciji vjere.
Koje plitko razmisljanje i neinformisanost. Od takvih me i ne cudi sirenje predrasuda i generalizovanja.

Par podsjetnika - Bosnjaci muslimani nisu nikada bili radikalizovani - ni za osmanlija niti poslije. Postoje zapisi o tome a to nisi nikada citao.
Sam B.I je prije nekoliko ecenija bio daleko liberalniji, otvoreniji,.. nego danas. Na starim crno bijelim snimcima napr u Kairu - rijetko da mozes vidjeti pokrivenu zenu - danas je drugacije.
Kultura B.I takodjer nema blege veze sa terorizmom - ima sa konzervativizmom a te dvije stvari izjednacuju samo dibidus ograniceni.

Radikalizam kojeg vidimo zadnjih godina je jednostavno projekat finansiran milijardama. Koji ima svoje politicke ciljeve. Terorizam je cista politika. Nikakva vjera, kultura, ideologija,... - samo politika i nista vise. Politicko sredstvo koje ima jasan cilj i jasan metod. Ubijanje neduznih i zastrasivenje je politicko sredstvo i interes od kada je svijeta i vijeka.
A budala koje se vrbuju za to je uvijek bilo. Bez obzira radilo se o nacionalistickom, mitomanskom, vjerskom,... ispiranju mozga.

Kome je terorizam interes i kome je terorizam politicko sredstvo - se pokaze na kraju - ko je imao od toga najvise koristi.
Ja nisam ni rekao da su Bošnjaci bili radikalizovani. Radikalizacijom Islama je i nestao taj liberalni BI. Ako kultura nema veze sa tim zašto je onda 99% terorističih napada počinjeno od strane ljudi sa bliskog istoka ? Ko ima koristi od mrtve djece ?
aratet

#2053 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote:
aratet wrote:
I?
Lijepo sam napisao primjere sa kakvim teroristima živimo. Onaj ko je spreman da puca u goloruko dijete, na sred ulice, spreman je na sve. Taj se s mozgom i umom davno pozdravio.

Postoji razlika kad ubijes nekog sto ti je jebo zenu, nije ti htio dati drogu, zakino te za metar zemlje, to je ubistvo, a postoji razlika kad ubijes nekoga samo zato sto je druge vjere, nacije ili ideologije, koga cak i ne znas ali znas da je potencijalno drugaciji od tebe.
Po tome sto je prvo ubistvo poizaslo iz navijackih nereda, ne krivim nikog za te nerede, desavaju se sirom Svijeta, samo kazem da je to bila vanredna okolnost, poprilicno neprijateljska.

Kod Brejvikovog slucaja si imao neke momcice i djevojke koje su mirno isplanirale da provedu dan i onda je naisla budala koaj je planirala da ih posalje na drugi Svijet zbog druge ideologije.
hAZNADAR

#2054 Re: Ekspanzija terorizma

Post by hAZNADAR »

LBVIEW wrote:
animals wrote:
ABH017 wrote:
Ma jok. Malo se izašlo iz kuća sa naoružanjem da se puca. To je milosrdni čin pročišćenja i lišavanja života golorukog mladića. Svakako se kasnije ispostavilo da je greška. "oklen ga s turcima?"
Sukob navijacki skupina je terorizam..
ajd da nesto i naucimo..
Kakac crni sukob navijackih skupina, momka su hladnokrvno izresetali. No, od koga je ne cudi, eno askim uznicima se pravi festa u Mostaru, nisu pravomocno osudeni, jelde?
Terorizam je politika, cista politika. Sluzi se organizovanim ubijanjem i zastrasivanjem i ta politika ima jasan cilj.

Ako je ubica Vedrana ucinio to u ime politike, u ime nekog politickog cilja, sa jasnim interesom da izazove neki politicki efekat, u cilju zastrasivanja ostalih i slanja poruke u politickom smislu,... onda jeste terorista.
insomnia78

#2055 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ABH017 wrote:
aratet wrote:
I?

Zar ovaj majmun nije ubio Vedrana baš zato jer je mislio da je balija? Iz Sarajeva.
Ti nas zajebavas jel de? Ne pitas ovo stvarno ozbiljno
ABH017

#2056 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote:
ABH017 wrote:
aratet wrote: Tom logikom je svako ubistvo terorizam.

Ti nas zajebavas jel de? Ne pitas ovo stvarno ozbiljno
Onaj koji u sred bijela dana, pred masom ljudi i policije, ode kući, uzme oružje, vrati se i hladno ubije nedužnog čovjeka, je TERORISTA.
Šta još nije jasno?
hAZNADAR

#2057 Re: Ekspanzija terorizma

Post by hAZNADAR »

ABH017 wrote:

Razlika je golema. Ocito neznas politiku, cilj,.. Brejvika. A potrudio se svojski da to objasni i opravda. I za razliku od vedranovog ubice - Brejvik se nije krio, racunao je da ce biti ili ubijen ili uhvacen i preuzeo odgovornost za sve.
aratet

#2058 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote: Onaj koji u sred bijela dana, pred masom ljudi i policije, ode kući, uzme oružje, vrati se i hladno ubije nedužnog čovjeka, je TERORISTA.
Šta još nije jasno?
Jel ista znas o navijackim neredima?
Nesto slicno ratu, naboj bude veliki.
ABH017

#2059 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

aratet wrote:
ABH017 wrote: Onaj koji u sred bijela dana, pred masom ljudi i policije, ode kući, uzme oružje, vrati se i hladno ubije nedužnog čovjeka, je TERORISTA.
Šta još nije jasno?
Ne. De mi objasni.
Šta ubicu Vedrana Puljića karakteriše kao navijača? Znaš li kako ga je ubio? Zbog čega?
aratet

#2060 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote:
aratet wrote:
Šta još nije jasno?
Ne. De mi objasni.
Šta ubicu Vedrana Puljića karakteriše kao navijača? Znaš li kako ga je ubio? Zbog čega?
Zalim, preveliki je to gubitak vremena za tako banalne stvari.
hAZNADAR

#2061 Re: Ekspanzija terorizma

Post by hAZNADAR »

ABH017 wrote:
aratet wrote:
Šta još nije jasno?
Ne. De mi objasni.
@ABH017
Cijenim inace tvoje postove ali ovoga puta nisi u pravu.
Nemoj sad da trosimo par stranica teme ubjedjujuci te u to. Fino popusti i preusmjeri se na drugi kolosjek u temi.
Svaki zlocin je zlocin - bez obzira na termin koji upotrebljavamo. Zar je termin toliko bitan?
uglavnomja

#2062 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

Šta još nije jasno?
"Teror (iz latinskog terror, terroris, strava ili užas) je sustavno i često naizgled planirano širenje straha i užasa kroz provođenje ili prijetnju nasiljem kako bi se ljude učinilo poslušnima ili pokornima. Korištenje terora za postizanje političkih ili ekonomskih ciljeva naziva se terorizmom."

fale mu samo planiranje i krajnji cilj.

navijacki sukob i terorizam :roll:
ABH017

#2063 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

aratet wrote: Zalim, preveliki je to gubitak vremena za tako banalne stvari.
Svaka čast.
Nemoj samo onda zamjeriti što te smatram dvoličnim. Ako ti je hladno ubistvo dječaka, na sred ulice, u sred bijela dana, pred masom ljudi i policije, banalna stvar, nisi ništa bolji od onih o kojima se satra pišući na ovom pdf-u.
Sara03

#2064 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

Koja je onda bila politička svrha tog ubistva? Koje političke ustupke je dotični svojim činom zahtjevao od države? Koje je zahtjeve uputio trećim licima? Na koji postupak je želio prinuditi vladu ili društvo? Koju je poruku tim putem želio prenijeti? Zašto je stao samo na jednoj žrtvi, ako je jedan od elemenata terorizma njegova tzv. "spektakularnost", tj. veliki broj žrtava? Zašto kao terorista nije bio spreman na najveću žrtvu? Zašto nije iskoristio i druge potencijalne mete, kako bi njegova "poruka" bila jača? Gdje je nepredvidivost terorističkog čina na događaju visokog sigurnosnog stepena rizika? Kako je ubistvom jedne osobe želio ukazati na nepovjerenje u javni poredak države? Gdje uočavamo raznovrsnost objekta, sredstava i metoda kod njegovog čina? Unutar koje organizacije je djelovao?

Stid me što ovo pišem, al' jbg. :run:
animals

#2065 Re: Ekspanzija terorizma

Post by animals »

Svako ubistvo neduzni ljudi je zlocin..
pa tako i ubistvo tog malog Vedrana..
ali ja svoje dijete nikad ne bi poslao ,
niti mu dao da bude clan neke navijacke skupine, nigdje,
a kamoli ga pustiti da ide na tako rizicna mjesta..
ja kao roditelj ne bi krivio te ubice, nego sebe..
aratet

#2066 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote:
Svaka čast.
Nemoj samo onda zamjeriti što te smatram dvoličnim. Ako ti je hladno ubistvo dječaka, na sred ulice, u sred bijela dana, pred masom ljudi i policije, banalna stvar, nisi ništa bolji od onih o kojima se satra pišući na ovom pdf-u.
Ljudi gube vrijeme na tebe, niko ne kaze da je banalna stvar nego da nije terorizam, kapiras?
ABH017

#2067 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

hAZNADAR wrote:
ABH017 wrote: @ABH017
Cijenim inace tvoje postove ali ovoga puta nisi u pravu.
Nemoj sad da trosimo par stranica teme ubjedjujuci te u to. Fino popusti i preusmjeri se na drugi kolosjek u temi.
Svaki zlocin je zlocin - bez obzira na termin koji upotrebljavamo. Zar je termin toliko bitan?
Svo pisanje oko ovoga je krenulo od toga da sam htio reći da imamo masu potencijalnih terorista u našem okruženju, koji su spremni da počine terorizam. Kao banalne primjere sam naveo dešavanja oko polaganja kamena temeljca na Ferhadiji, ubistvo Vedrana Puljića i LGBT šetnje, kako bih rekao da ih imamo na svim stranama.
Insomnia se zakačio za Vedrana i od toga je sve krenulo. To su potencijalni teroristi. Samo im fali prilika i sponzor.
ABH017

#2068 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

aratet wrote:
ABH017 wrote:
Svaka čast.
Ljudi gube vrijeme na tebe, niko ne kaze da je banalna stvar nego da nije terorizam, kapiras?
Zaobiđi jarane, ako gubiš vrijeme.
Meni tvoje vrijeme ništa ne znači. Izvini, ali tako je.
aratet

#2069 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote: Zaobiđi jarane, ako gubiš vrijeme.
Nisi mi uopste mrzak forumas, nego si ovdje nasao braniti neobranjivo i relativiziras nesto gdje nema prostora za relativizaciju.
Fudo387

#2070 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Fudo387 »

Pa dobro sad, neke sustinske razlike izmedju isisa, alkaide, republike srpske, hrvatske republike hercegbosne, i nema.
Civilizacijski odron, sljam najgore vrste i goli terorista. Najgore sto pizda moze izbaciti.
ABH017

#2071 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

aratet wrote:
ABH017 wrote: Zaobiđi jarane, ako gubiš vrijeme.
Nisi mi uopste mrzak forumas, nego si ovdje nasao braniti neobranjivo i relativiziras nesto gdje nema prostora za relativizaciju.
Ma kakve to veze ima jesam li mrzak ili nisam? Al' eto, drago mi je da nisam.
Samo pokušavam da objasnim da terorizam nema ime i predznak. Terorizam je terorizam, činio ga kinez, arap, amerikanac, indijanac, musliman, hindus, kršćanin, ateista... Nebitno.
Ono što se naziva Islamskim terorizmom je terorizam određenih militantno-političkih skupina, koje svoje ciljeve maskiraju islamom.
Ako nije tako, zašto ubijaju nevine ljude? Zašto ubijaju muslimane, koji ne misle isto kao oni, na kraju krajeva?
Bodkin

#2072 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

ABH017 wrote:
aratet wrote:
I?

Kakva relativizacija tito te jebo
ABH017

#2073 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Bodkin wrote: Kakva relativizacija tito te jebo
Uranio, naspav'o.
Rampage

#2074 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Rampage »

Fudo387 wrote:Pa dobro sad, neke sustinske razlike izmedju isisa, alkaide, republike srpske, hrvatske republike hercegbosne, i nema.
Civilizacijski odron, sljam najgore vrste i goli terorista. Najgore sto pizda moze izbaciti.
To je to, jednostavno. :thumbup:

Djela svih nabrojanih govore tisuce rijeci.
Kikibombona

#2075 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

First He Became an American—Then He Joined ISIS

When the FBI discovered a network of Bosnian-Americans giving support to terrorists, they also discovered Abdullah Ramo Pazara, a U.S. citizen and a battalion commander in Syria.

https://www.theatlantic.com/amp/article/527622/

:-) :-)
Post Reply