Ekspanzija terorizma
- insomnia78
#1976 Re: Ekspanzija terorizma
Jah. Jadna majko svoja. Pa i ja sam pobjego 2010-e.
-
sumirprimus
- insomnia78
#1978 Re: Ekspanzija terorizma
I kak'e su to price o otupljavanju. Otupio si na pogibiju u Engleskoj al te eto nekako naostri ista stvar u Palestini?
Pusti suplje 'jeba t'
Pusti suplje 'jeba t'
-
sumirprimus
#1979 Re: Ekspanzija terorizma
ja za ovu grand prvi put cuo nakon ovog u mancestru.
- zateznistub
#1980 Re: Ekspanzija terorizma
Cura je jako uspješna i popularna, Jest da nije sa ZMBT ili zvezda graNta ali jako dobro kotira.sumirprimus wrote:ja za ovu grand prvi put cuo nakon ovog u mancestru.
-
sumirprimus
#1981 Re: Ekspanzija terorizma
ne pratim ja ni te care moj 
- Gojeni H
#1982 Re: Ekspanzija terorizma
Ho's sad da ti objasnjavam gdje je fetva u lancu obaveza, kako je proces donosenja fetve evoluirao, u kakvu komediju se u pojedinim slucajevima pretvorio ...? Jarane, plati ... svako znanje se placa.insomnia78 wrote:Je l bitno oko cega je? Vidis kako odjednom samoubistvo i ubistvo nevinog nije najveci grijeh
Sve ti to mozes naci na googlu ako ti se trazi.
- insomnia78
#1983 Re: Ekspanzija terorizma
Ma ja. Beznacajna stvar. Pogotovo kad je donese neko tako visoko u hijerarhiji u to vrijeme. Ko sto kolega rece za Homeinija " laprdanje izlapjelog starca" 
-
Bodkin
#1984 Re: Ekspanzija terorizma
Ali amerikanci ubijaju po bliskom istoku i englezi su nekad davno crtali granice i francuzi maltretiraju afrikance.zateznistub wrote:Moja starija je luda za ovom Arijanom , po čitav dan gleda njene klipove i serije u kojima igra,. Da sam kojim slučajem bio bliže ili u mogućnosti da je posaljem na koncert, to bih i u radio. I zamisli, dođu ti na vrata i kažu :znate, nama je žao, ali vaša ćerka je...animals wrote:Ubijena su djeca, to su isto tako mogla biti i nasa djeca..
ubio ih je idot, bez trunke mozga, ali nije on problem..
problem su oni koji su ga naveli na to..
i onda kazu nema islam nista sa tim..
mozda i nema, ali imaju oni koji govore u njegovo ime po raznim dzamijama..
e takvi su obrazovali ovoga samoubojicu..
razni imami, koji propovjedaju u ime Islama..
jer taj tip je rodjen u Engleskoj i njega su ideoloski obojili, razni muljatori po dzamijama..
isto onaj Bosanac u Austriji, koji je djecu slao u Siriju..
on ih je u ime Islama odgajao..Mirsad Omerovic..
Ni zamisliti ne mogu...
- insomnia78
#1985 Re: Ekspanzija terorizma
Inace kad se neko uhvati kakvog skakljivog ajeta onda ide ona cuvena o vadjenju iz konteksta i potrebi islamski obrazovanih ljudi koji izucavaju islam da ti to objasne. Kad isti ti krenu ovjasnjavati nesto sto vam se ne svidja onda se potencira individualnost i slobodna volja
- Gojeni H
#1986 Re: Ekspanzija terorizma
Nisam rekao da je beznacajno. Samo kazem da nema snagu kakvu imaju drugi izvori u islamskom ucenju.insomnia78 wrote:Ma ja. Beznacajna stvar. Pogotovo kad je donese neko tako visoko u hijerarhiji u to vrijeme. Ko sto kolega rece za Homeinija " laprdanje izlapjelog starca"
- ABH017
#1987 Re: Ekspanzija terorizma
Pa zar je tako teško deklarisati i jasno i precizno reći ko zagovara terorizam i ko stoji iza toga.uglavnomja wrote:
vezano za temu, klasika
vehabije ubijaju u ime islama, ovi sto brane islam urlaju da to nije u ime islama i napadaju trece koji to kazu, umjesto da napadaju one prve, ubice i kretene, koji stvaraju takvu sliku
mentalno stanje za koje postoje dva objasnjenja, jedno je urodjeno, drugo steceno, a mozda su i miksana
Najviše me nervira kad se krenu liječiti ideološke i političke frustracije, tako što se svi, koji inače ne misle isto, trpaju u koš zagovarača ili relativizatora terorizma.
Preko Peze i Kuduzovića i njihovog društva se pokušava cijeli Bošnjački narod strpati u isto. A vrlo dobro znamo koliku podršku imaju paradžemati, kako u IZ-i, tako i među narodom.
Kakvo li je to mentalno stanje?
- zateznistub
#1988 Re: Ekspanzija terorizma
Ne pratim ni je Arijanu ali znam neka stvari...sumirprimus wrote:ne pratim ja ni te care moj
-
sumirprimus
#1989 Re: Ekspanzija terorizma
ha imam taj neki klik,kad me ne interesuje ne interesuje me dzaba sve...zateznistub wrote:Ne pratim ni je Arijanu ali znam neka stvari...sumirprimus wrote:ne pratim ja ni te care moj
elem da mi ne prigovaraju da opet oftopicarim, zali boze zivota..
- Drvosjeca iz Dejcica
#1990 Re: Ekspanzija terorizma
Ma pojasnio sam ti na primjeru teme "Sve što ste željeli znati o četničkom pokretu pitajte ovdje", ko je shvatio shvatio je, ko nije neće nikad.insomnia78 wrote:I kak'e su to price o otupljavanju. Otupio si na pogibiju u Engleskoj al te eto nekako naostri ista stvar u Palestini?
Pusti suplje 'jeba t'
-
TomANDJerry
#1991 Re: Ekspanzija terorizma
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
i evo , preko 90% komentara na vijest je o tome kako su zapadnjaci sami sebe ubijali ... dakle nema osude napada nema nista. To su Amerikanci ubijali Britance, ne moze se ni presutiti (ako vec ne mozes osuditi) vec se zrtva ostvari proglasava krivom.
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se terorizam minimizira/opravdava/podrzava.
i evo , preko 90% komentara na vijest je o tome kako su zapadnjaci sami sebe ubijali ... dakle nema osude napada nema nista. To su Amerikanci ubijali Britance, ne moze se ni presutiti (ako vec ne mozes osuditi) vec se zrtva ostvari proglasava krivom.
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se terorizam minimizira/opravdava/podrzava.
- animals
#1992 Re: Ekspanzija terorizma
A ko uopce spominje Bosnjake..ABH017 wrote:Pa zar je tako teško deklarisati i jasno i precizno reći ko zagovara terorizam i ko stoji iza toga.uglavnomja wrote:
vezano za temu, klasika
vehabije ubijaju u ime islama, ovi sto brane islam urlaju da to nije u ime islama i napadaju trece koji to kazu, umjesto da napadaju one prve, ubice i kretene, koji stvaraju takvu sliku
mentalno stanje za koje postoje dva objasnjenja, jedno je urodjeno, drugo steceno, a mozda su i miksana
Najviše me nervira kad se krenu liječiti ideološke i političke frustracije, tako što se svi, koji inače ne misle isto, trpaju u koš zagovarača ili relativizatora terorizma.
Preko Peze i Kuduzovića i njihovog društva se pokušava cijeli Bošnjački narod strpati u isto. A vrlo dobro znamo koliku podršku imaju paradžemati, kako u IZ-i, tako i među narodom.
i kakve veze oni imaju sa ovim terorizmom,
pa se ti osjecas prozvanim..
to je isto kad bi se neki Poljak, raznio bombom, i ja se osjecao prozvanim zbog toga,
samo zato sto smo kao katolici..
- Drvosjeca iz Dejcica
#1993 Re: Ekspanzija terorizma
Ja rekoh da svako odgovara za svoje stavove i postupke ali je simptomatično da na ovakvim temam svi miševi izađu iz svojih rupa i obuku svoje pravo odijelo.TomANDJerry wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se zločin, udruženi zločinački poduhvat, logori i protjerivanje opravadava.
https://narod.hr/svijet/prijepori-mosta ... vo-a-haagu
Udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara, uz pokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, organizira veliki skup potpore hrvatskim haškim uznicima 8. lipnja na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog u Mostaru, a na kojem će uz ostale nastupiti i hrvatski pjevač Marko Perković Thompson.
-
TomANDJerry
#1994 Re: Ekspanzija terorizma
dakle ako extremisti u Hrvata opravdavaju ratne zlocine nema nikakav problem da Bosnjaci opravdavaju terorizam. Hajde recimo da je to OK (samo za svrhu rasprave) , zasto onda postoje tvrdnje da opravdavanje/minimiziranje/podrzavanje terorizma kod Bosnjaka ne postoji. Isto kao sto su ustase najveca sramota Hrvatsko naroda i oni sami trebaju da taj olos odstrane, tako i Bosnjaci sami moraju da se suoce sa porastom extremiznma u vlastitim redovima (zbog cega ja ovo sve i pisem)Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja rekoh da svako odgovara za svoje stavove i postupke ali je simptomatično da na ovakvim temam svi miševi izađu iz svojih rupa i obuku svoje pravo odijelo.TomANDJerry wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se zločin, udruženi zločinački poduhvat, logori i protjerivanje opravadava.![]()
Udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara, uz pokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, organizira veliki skup potpore hrvatskim haškim uznicima 8. lipnja na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog u Mostaru, a na kojem će uz ostale nastupiti i hrvatski pjevač Marko Perković Thompson.
- ABH017
#1995 Re: Ekspanzija terorizma
Pa dobro. Imaš pravo na svoje mišljenje. Samo dozvoli i drugima isto to. Ako je Islam zaslužan za terorizam, objasni nam, molim te, kako to da ga do pojave i širenja Vehabizma, nikako nije bilo kod muslimana. Koji to škakljivi ajet nagovara luđaka da se raznese, a običnog čovjeka ne? Kako je moguće da muslimani za 1300 i kusur godina nisu tumačili ajete na taj način, pa nisu ni činili teroristička djela, a sad su došli neki "pravi muslimani" (kako vole reći pojedini forumaši, koji su frustrirani Islamom), koji vide "pravo" značenje ajeta?insomnia78 wrote:Inace kad se neko uhvati kakvog skakljivog ajeta onda ide ona cuvena o vadjenju iz konteksta i potrebi islamski obrazovanih ljudi koji izucavaju islam da ti to objasne. Kad isti ti krenu ovjasnjavati nesto sto vam se ne svidja onda se potencira individualnost i slobodna volja
Samo objašnjenje, molim te. Čisto nam otvori oči o "škakljivim ajetima".
- insomnia78
#1996 Re: Ekspanzija terorizma
Pa dobro eto. Toga nema. To su sve maskirani jevreji.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1997 Re: Ekspanzija terorizma
Vidiš tebi je bilo dovoljno da nekoliko anonimusa na KLIX-u napiše gluposti i to shvataš kao bošnjačku podršku terorizmu i izjedančavaš sa ovim u Mostaru. Vidiš razika je golema jer ovo u Mostaru je institucionalnog karaktera sa najviših nivoa vlasti u Hrvata dok je ovo u Bošnjaka benigno u odnosu na ovo u Mostaru. Isto bi bilo recimo da SDA, Bakir, ili recimo neka organizacija i institucija u Bošnjaka organizuje skup na Koševu podrške zatvorenicima Al-Qaide.TomANDJerry wrote:dakle ako extremisti u Hrvata opravdavaju ratne zlocine nema nikakav problem da Bosnjaci opravdavaju terorizam. Hajde recimo da je to OK (samo za svrhu rasprave) , zasto onda postoje tvrdnje da opravdavanje/minimiziranje/podrzavanje terorizma kod Bosnjaka nije problem. Isto kao sto su ustase najveca sramota Hrvatsko naroda i oni sami trebaju da taj olos odstrane, tako i Bosnjaci sami moraju da se suoce sa porastom extremiznma u vlastitim redovima (zbog cega ja ovo sve i pisem)Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja rekoh da svako odgovara za svoje stavove i postupke ali je simptomatično da na ovakvim temam svi miševi izađu iz svojih rupa i obuku svoje pravo odijelo.TomANDJerry wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
I onda se neki pitaju gdje su ti primjeri gdje se zločin, udruženi zločinački poduhvat, logori i protjerivanje opravadava.![]()
- ABH017
#1998 Re: Ekspanzija terorizma
Pročitaj posljednjih nekoliko stranica ove teme, pa će ti valjda bit jasno.animals wrote:A ko uopce spominje Bosnjake..ABH017 wrote:Pa zar je tako teško deklarisati i jasno i precizno reći ko zagovara terorizam i ko stoji iza toga.uglavnomja wrote:
vezano za temu, klasika
i kakve veze oni imaju sa ovim terorizmom,
pa se ti osjecas prozvanim..
to je isto kad bi se neki Poljak, raznio bombom, i ja se osjecao prozvanim zbog toga,
samo zato sto smo kao katolici..
-
TomANDJerry
#1999 Re: Ekspanzija terorizma
Ti si upravu , razlika je ogromna ... jedan je institucionalno velicanje zlocina i ubistva nevinih , drugo je pojedinacno -- sto je za pohvalu. Ali nije nekoliko pojedinaca , ja tvrdim 50% pogledaj komentare i odnos +/- na njima. Ako neko kaze da je to sve zavjera , da to Britanci/Amerikanci ubijaju sami sebe i svoju djecu na komentarima UVIJEK ti je vise pluseva nego minusa (to nije ni 50% nego vise, ali eto) .... mi Bosnjaci moramo vidjeti da trend opravdavanja terorizma postoji i da se samo povecava, jer kada se jednom probudimo na svim crnima listama kao zemlja/narod onda ce biti kasno vracati se unazadDrvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš tebi je bilo dovoljno da nekoliko anonimusa na KLIX-u napiše gluposti i to shvataš kao bošnjačku podršku terorizmu i izjedančavaš sa ovim u Mostaru. Vidiš razika je golema jer ovo u Mostaru je institucionalnog karaktera sa najviših nivoa vlasti u Hrvata dok je ovo u Bošnjaka benigno u odnosu na ovo u Mostaru. Isto bi bilo recimo da SDA, Bakir, ili recimo neka organizacija i institucija u Bošnjaka organizuje skup na Koševu podrške zatvorenicima Al-Qaide.TomANDJerry wrote:Ja rekoh da svako odgovara za svoje stavove i postupke ali je simptomatično da na ovakvim temam svi miševi izađu iz svojih rupa i obuku svoje pravo odijelo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /170525004
dakle ako extremisti u Hrvata opravdavaju ratne zlocine nema nikakav problem da Bosnjaci opravdavaju terorizam. Hajde recimo da je to OK (samo za svrhu rasprave) , zasto onda postoje tvrdnje da opravdavanje/minimiziranje/podrzavanje terorizma kod Bosnjaka nije problem. Isto kao sto su ustase najveca sramota Hrvatsko naroda i oni sami trebaju da taj olos odstrane, tako i Bosnjaci sami moraju da se suoce sa porastom extremiznma u vlastitim redovima (zbog cega ja ovo sve i pisem)Udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara, uz pokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, organizira veliki skup potpore hrvatskim haškim uznicima 8. lipnja na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog u Mostaru, a na kojem će uz ostale nastupiti i hrvatski pjevač Marko Perković Thompson.
- animals
#2000 Re: Ekspanzija terorizma
Hrvatski desicari daju podrsku Hrvatskim desnicarima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vidiš tebi je bilo dovoljno da nekoliko anonimusa na KLIX-u napiše gluposti i to shvataš kao bošnjačku podršku terorizmu i izjedančavaš sa ovim u Mostaru. Vidiš razika je golema jer ovo u Mostaru je institucionalnog karaktera sa najviših nivoa vlasti u Hrvata dok je ovo u Bošnjaka benigno u odnosu na ovo u Mostaru. Isto bi bilo recimo da SDA, Bakir, ili recimo neka organizacija i institucija u Bošnjaka organizuje skup na Koševu podrške zatvorenicima Al-Qaide.
ima logike..
vi dajete podsku Al Qaidi..
opet po islamskoj liniji..
mozel ista bez religije..