Istina može biti samo jedna [emoji6]animals wrote:postoje vise istina, onoliko koliko i ljudi..El Mumin wrote:U stvari, pročitao sam samo jednu knjigu - Kur'an da bih shvatio da je Islam istina...aratet wrote: Da li si svjestan da si se sa takvim nacinom razmisljanaj i shvacanja rodio negdje gdje se stuje krscanstvo, npr.u Srbiji da bi sad tako aktivno pisao kako je Islam nasilna religija, a krscanstvo se sirilo mirom jer je religija stvar geografije.
Ukoliko si se rodio nereligiozan i dok nisi napunio jedno 30 godina i procitao jedno 100 knjiga i izracunao da je Islam prava religija, onda se ispricavam.
to je tvoja istina,ali moras akceptirati da i drugi vide svoje istine kao i ti..
i onda se zamislis i zapitas, zasto svi nemaju jednu istinu..
Ekspanzija terorizma
-
El Mumin
#1376 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
- animals
#1377 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Tvoja,naravno...El Mumin wrote: Istina može biti samo jedna [emoji6]
- derion
#1378 Re: Ekspanzija terorizma
Istina je da su sve knjige stvorene u ljudskim glavama i da su sve napisane ljudskom rukom. To je istina. Sve sami folklor, prepisivanje i dopunjavanje.
- uglavnomja
#1379 Re: Ekspanzija terorizma
derion wrote:Istina je da su sve knjige stvorene u ljudskim glavama i da su sve napisane ljudskom rukom. To je istina. Sve sami folklor, prepisivanje i dopunjavanje.
marketing je cudo
-
Hadzi Lojo
#1380 Re: Ekspanzija terorizma
Kada je krenula ekspanzija krscanskog srspskopravoslavnog terorizma 90-ih godina svi u svijetu su gledali kroz prste i pravili se naivni. Slali posmatrace i posmatrali i uveli embargo zrtvama na uvoz oruzja i nikada nisu te pravoslavne otodoksno krscanske teroriste nazvali teroristima i pored svih genocida i terora! Sada kao sude njihovim vodjama u maratonskim sudkim procesima i ni jednom ih ne nazvase teroristima!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1381 Re: Ekspanzija terorizma
de ba i hrvatska je imala embargo pa je oruzje placala 10x skuplje
ne tamburaj
srbiju su unistile sankcije bila je no fly zona a oruzje je prolazilo na sve strane
i postojao je balans snaga i linije borbe
kako to mozete porediti s ovim danas
odvadi
ne tamburaj
srbiju su unistile sankcije bila je no fly zona a oruzje je prolazilo na sve strane
i postojao je balans snaga i linije borbe
kako to mozete porediti s ovim danas
odvadi
- uglavnomja
#1382 Re: Ekspanzija terorizma
Hadzi Lojo wrote:Kada je krenula ekspanzija krscanskog srspskopravoslavnog terorizma 90-ih godina svi u svijetu su gledali kroz prste i pravili se naivni. Slali posmatrace i posmatrali i uveli embargo zrtvama na uvoz oruzja i nikada nisu te pravoslavne otodoksno krscanske teroriste nazvali teroristima i pored svih genocida i terora! Sada kao sude njihovim vodjama u maratonskim sudkim procesima i ni jednom ih ne nazvase teroristima!
to je bio rat, osvajacki genocidni napad na drugu drzavu, zajedno sa unutrasnjim neprijateljima.
procitaj sta je terorizam.
- salik79
#1383 Re: Ekspanzija terorizma
Da li tacka optuznice: "Terorisanje civilnog stanovnistva,..." podrazumijeva i terorizam, ili je to drugi par opanaka?uglavnomja wrote:Hadzi Lojo wrote:Kada je krenula ekspanzija krscanskog srspskopravoslavnog terorizma 90-ih godina svi u svijetu su gledali kroz prste i pravili se naivni. Slali posmatrace i posmatrali i uveli embargo zrtvama na uvoz oruzja i nikada nisu te pravoslavne otodoksno krscanske teroriste nazvali teroristima i pored svih genocida i terora! Sada kao sude njihovim vodjama u maratonskim sudkim procesima i ni jednom ih ne nazvase teroristima!
to je bio rat, osvajacki genocidni napad na drugu drzavu, zajedno sa unutrasnjim neprijateljima.
- Truba
#1384 Re: Ekspanzija terorizma
jes
al pada gore ona glupost jer su prije granatirani vukovar i ostali gradovi u hrvatskoj
na kraju krajeva nasi ratovi su zavrsili i bili su lokalni
a ovo danas je skoro pa planetarni problem od balija do floride...
al pada gore ona glupost jer su prije granatirani vukovar i ostali gradovi u hrvatskoj
na kraju krajeva nasi ratovi su zavrsili i bili su lokalni
a ovo danas je skoro pa planetarni problem od balija do floride...
-
aratet
#1385 Re: Ekspanzija terorizma
Evo jedne pjesme o takvoj vrsti terorizma.salik79 wrote:Da li tacka optuznice: "Terorisanje civilnog stanovnistva,..." podrazumijeva i terorizam, ili je to drugi par opanaka?uglavnomja wrote:Hadzi Lojo wrote:Kada je krenula ekspanzija krscanskog srspskopravoslavnog terorizma 90-ih godina svi u svijetu su gledali kroz prste i pravili se naivni. Slali posmatrace i posmatrali i uveli embargo zrtvama na uvoz oruzja i nikada nisu te pravoslavne otodoksno krscanske teroriste nazvali teroristima i pored svih genocida i terora! Sada kao sude njihovim vodjama u maratonskim sudkim procesima i ni jednom ih ne nazvase teroristima!
https://www.youtube.com/watch?v=wuEhhPbAAdA
- uglavnomja
#1386 Re: Ekspanzija terorizma
to je drugi par opanaka. rat je rat.salik79 wrote:Da li tacka optuznice: "Terorisanje civilnog stanovnistva,..." podrazumijeva i terorizam, ili je to drugi par opanaka?uglavnomja wrote:Hadzi Lojo wrote:Kada je krenula ekspanzija krscanskog srspskopravoslavnog terorizma 90-ih godina svi u svijetu su gledali kroz prste i pravili se naivni. Slali posmatrace i posmatrali i uveli embargo zrtvama na uvoz oruzja i nikada nisu te pravoslavne otodoksno krscanske teroriste nazvali teroristima i pored svih genocida i terora! Sada kao sude njihovim vodjama u maratonskim sudkim procesima i ni jednom ih ne nazvase teroristima!
a terorizam se desava u "neratnom" stanju.
hoce li hitler biti proglasen teroristom i drugi svjetski rat postatati teroristicki napad na ostatak europe ili ce ostati "samo"
- insomnia78
#1387 Re: Ekspanzija terorizma
Drugi par opanakasalik79 wrote:Da li tacka optuznice: "Terorisanje civilnog stanovnistva,..." podrazumijeva i terorizam, ili je to drugi par opanaka?uglavnomja wrote:Hadzi Lojo wrote:Kada je krenula ekspanzija krscanskog srspskopravoslavnog terorizma 90-ih godina svi u svijetu su gledali kroz prste i pravili se naivni. Slali posmatrace i posmatrali i uveli embargo zrtvama na uvoz oruzja i nikada nisu te pravoslavne otodoksno krscanske teroriste nazvali teroristima i pored svih genocida i terora! Sada kao sude njihovim vodjama u maratonskim sudkim procesima i ni jednom ih ne nazvase teroristima!
Isto ko sto terorisanje zene i djece ne podrazumjeva terorizam
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- salik79
#1388 Re: Ekspanzija terorizma
Pravno ne postoji formulacija "terorisanje zene i djece", nego je to zlostavljanje, odnosno nasilje u porodici. Ovo sto sam ja naveo je pravna formulacija i tacka optuznice u Hagu, Sudu BiH i sl. .
- insomnia78
#1389 Re: Ekspanzija terorizma
Dobro, eto pored muslimana i Srbi su teroristi 
Mislim, bezveze zapinjete oko gluposti
Po meni se ratna dejstva tesko mogu okarekterisati kao terorizam al eto
-
aratet
#1390 Re: Ekspanzija terorizma
Desava se i u ratu, primjeri ISIL i Nusra, pa i Hamas.uglavnomja wrote:
to je drugi par opanaka. rat je rat.
a terorizam se desava u "neratnom" stanju.
hoce li hitler biti proglasen teroristom i drugi svjetski rat postatati teroristicki napad na ostatak europe ili ce ostati "samo"RAT?
-
El Mumin
#1391 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Nisu Srbi teroristi, oni punoljetni i maloljetni civili u masovnim grobnicama su pucali sami sebi u glavu.insomnia78 wrote:Dobro, eto pored muslimana i Srbi su teroristi
- insomnia78
#1392 Re: Ekspanzija terorizma
Pises gluposti. Ja nigdje, nikad nisam tvrdio da nisu pocinioci genocida, agresori i ratni zlocinciEl Mumin wrote:Nisu Srbi teroristi, oni punoljetni i maloljetni civili u masovnim grobnicama su pucali sami sebi u glavu.insomnia78 wrote:Dobro, eto pored muslimana i Srbi su teroristi
- insomnia78
#1393 Re: Ekspanzija terorizma
Drugi je par opanaka sto bi vi sad najradije svako ubistvo proglasili terorizmom nebil kako oprali "braću"
- uglavnomja
#1394 Re: Ekspanzija terorizma
i hrvati naravno, teroristicka oluja, pa mostar, srednja bosna ...insomnia78 wrote:Dobro, eto pored muslimana i Srbi su teroristi
- salik79
#1395 Re: Ekspanzija terorizma
DakleM, ako smijem zakljuciti, oni koje su popovi SPC sluzbeno blagosiljali u pohodima na civilno stanovnistvo BiH, u ciljanom snajperisanju zena, djece i nemocnih, u stanovima, pred zgradama, na raskrsnicama i sl., ne mogu biti proglaseni krscanskim, pravoslavnim teroristima, jer, Boze moj, bio je rat, dok nam, recimo, konkretno ti, stalno trubis o Hamasovom i Hizbullahovom islamskom terorizmu!?insomnia78 wrote:Pises gluposti. Ja nigdje, nikad nisam tvrdio da nisu pocinioci genocida, agresori i ratni zlocinciEl Mumin wrote:Nisu Srbi teroristi, oni punoljetni i maloljetni civili u masovnim grobnicama su pucali sami sebi u glavu.insomnia78 wrote:Dobro, eto pored muslimana i Srbi su teroristi
- insomnia78
#1396 Re: Ekspanzija terorizma
Ma mogu, svi mogusalik79 wrote:DakleM, ako smijem zakljuciti, oni koje su popovi SPC sluzbeno blagosiljali u pohodima na civilno stanovnistvo BiH, u ciljanom snajperisanju zena, djece i nemocnih, u stanovima, pred zgradama, na raskrsnicama i sl., ne mogu biti proglaseni krscanskim, pravoslavnim teroristima, jer, Boze moj, bio je rat, dok nam, recimo, konkretno ti, stalno trubis o Hamasovom i Hizbullahovom islamskom terorizmu!?insomnia78 wrote:Pises gluposti. Ja nigdje, nikad nisam tvrdio da nisu pocinioci genocida, agresori i ratni zlocinciEl Mumin wrote: Nisu Srbi teroristi, oni punoljetni i maloljetni civili u masovnim grobnicama su pucali sami sebi u glavu.
Samo nemoj da su muslimani krivi
-
El Mumin
#1397 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Tako je. Zna se da pravoslavna ideologija ima debele veze sa ubistvima nevinih civila za vrijeme rata.insomnia78 wrote:Pises gluposti. Ja nigdje, nikad nisam tvrdio da nisu pocinioci genocida, agresori i ratni zlocinciEl Mumin wrote:Nisu Srbi teroristi, oni punoljetni i maloljetni civili u masovnim grobnicama su pucali sami sebi u glavu.insomnia78 wrote:Dobro, eto pored muslimana i Srbi su teroristi
Na gotovo svakom ratnom snimku je obavezno bio pop koji je blagosiljao Srpske ratnike, a isti su nedugo zatim pucali civilima u glavu.
Dakle, poenta je da vi Srbi ne bi trebali previše glumiti nevinašcad i kritikovati muslimane, obzirom da je i vaša nedavna historija neslavna...
Ne može vas ISIS po broju ubistava nevinog stanovništva stići za čitav vijek...
Last edited by El Mumin on 07/08/2016 11:16, edited 1 time in total.
- Truba
#1398 Re: Ekspanzija terorizma
svi su krivi bili nekad u povijesti
ali
ali
- insomnia78
#1399 Re: Ekspanzija terorizma
[emoji23][emoji23][emoji23]
- Truba
#1400 Re: Ekspanzija terorizma
treba objasniti obiteljima mrtvih francuza i belgijanaca o blagoslovu skorpijona i teroru srpske artireljije
da im bude lakse
da im bude lakse