de kad zavrsi prepricaj nam sta je bilo......ziva bila na proljece se udalaPITARKA_SA wrote:evo na BHT ,emisija ''Posteno govoreci'',u vezi ove teme....
Ekskluzivno: Pismo trinaest reprezentativaca BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- taxi_driver
pitt wrote:de kad zavrsi prepricaj nam sta je bilo......ziva bila na proljece se udalaPITARKA_SA wrote:evo na BHT ,emisija ''Posteno govoreci'',u vezi ove teme....:D
upravo ivica rekao ,da mi moramo shvatiti kakav je kvalitet bih fudbala.
-
emac
upravo je ivica rekao da nece da prlja ruke sa govnima tj namataxi_driver wrote:pitt wrote:de kad zavrsi prepricaj nam sta je bilo......ziva bila na proljece se udalaPITARKA_SA wrote:evo na BHT ,emisija ''Posteno govoreci'',u vezi ove teme....:D
upravo ivica rekao ,da mi moramo shvatiti kakav je kvalitet bih fudbala.
jarane hocemo neko da dode i da kaze liga ce da funkcionise tako tako i tako
sve posteno ima neka perspektiva i da kazu ocekujemo rezultate za 5 10 godina
daj hebem mu da dozivimo da nam se reprezentacija kvalifikuje makar na evropsko
-
emac
ma nije on protiv samo ne zeli da se mijesa, covjek je u takvoj poziciji da ga boli jonson i nece da se sekira i treba postovat jer nam treba i ne mozemu mu reci mrs idi u pm a i nije zasluzioEdin H. wrote:Evo govore o Savezu na "Posteno govoreci" u ovome momentu.
Osim u biti protiv promjena
druga je stvar sada sto bi njegovu sliku ko titovu drzali da hoce da se vrati
grrrrrr da se mozemo kako osloboditi svih gadova
- taxi_driver
sve je ok bilo dok se nije javio onaj srbin iz banja luke.
uh sto mi zivku izvuce.
uh sto mi zivku izvuce.
-
BECHO1
Cim je spomen'o Srbiju, svoj entitet i da ne smatra BiH svojom zemljom, doslo mi da izbacim televizor kroz prozor. Pa stvarno, zasto uvijek dovedu takve kretene u emisiju? Sto se tice Svabe - kao sto rece Ahmo Buric: on ti je stari filozof - govori izmedju redova a ako ga malo pazljivije slusamo, skontamo ustvari da im u podsvijesti *ebe sve na kamaru. Hadzibegic je drugi tip, koji otvoreno govori ono sto misli i ne trosi rijeci na kritike prema savezu. U biti, obadvojica su potvrdila (jedan ironicno a drugi direktno) da ne zele da budu selektori repke ali da su svojim doprinosom, formiranim imidzom u svijetu i kontaktima sa fudbalskim asocijacijama, uvijek uz nas i sa nama. Dovoljno, zar ne?taxi_driver wrote:sve je ok bilo dok se nije javio onaj srbin iz banja luke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uh sto mi zivku izvuce.
- Edin H.
Pa vala nije dovoljnao.
Obadvojica bi htjeli da budu generali poslije bitke, a da bitku neko drugi vodi.
Inace slazem se sa onim (drugim) momkom iz Banjaluke koji rece da jednom kada se ova situacija rijesi sa Savezom treba dovesti stranca za selektora
Obadvojica bi htjeli da budu generali poslije bitke, a da bitku neko drugi vodi.
Inace slazem se sa onim (drugim) momkom iz Banjaluke koji rece da jednom kada se ova situacija rijesi sa Savezom treba dovesti stranca za selektora
- taxi_driver
BECHO1 wrote:Cim je spomen'o Srbiju, svoj entitet i da ne smatra BiH svojom zemljom, doslo mi da izbacim televizor kroz prozor. Pa stvarno, zasto uvijek dovedu takve kretene u emisiju? Sto se tice Svabe - kao sto rece Ahmo Buric: on ti je stari filozof - govori izmedju redova a ako ga malo pazljivije slusamo, skontamo ustvari da im u podsvijesti *ebe sve na kamaru. Hadzibegic je drugi tip, koji otvoreno govori ono sto misli i ne trosi rijeci na kritike prema savezu. U biti, obadvojica su potvrdila (jedan ironicno a drugi direktno) da ne zele da budu selektori repke ali da su svojim doprinosom, formiranim imidzom u svijetu i kontaktima sa fudbalskim asocijacijama, uvijek uz nas i sa nama. Dovoljno, zar ne?taxi_driver wrote:sve je ok bilo dok se nije javio onaj srbin iz banja luke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uh sto mi zivku izvuce.
da sam bio u studio za vrat bi mu skocio.uh
-
zzzzz
Ma meni nije krivo na kmeta sto prosipa svoje nebuloze, vec sto mu se daje prostora za to. Onaj novinar Dana samo sto mu nije po#usio (kako mrzim slihtere)BECHO1 wrote:Cim je spomen'o Srbiju, svoj entitet i da ne smatra BiH svojom zemljom, doslo mi da izbacim televizor kroz prozor. Pa stvarno, zasto uvijek dovedu takve kretene u emisiju?taxi_driver wrote:sve je ok bilo dok se nije javio onaj srbin iz banja luke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uh sto mi zivku izvuce.
Bespotrebno je i pitanje Duske Jurisic, zasto se ne navija za BiH u entitetu. Meni uopste ne smeta sto su oni prepustili reprezentaciju nama, pa draze mi je da se svaka utakmica igra u Zenici i Sarajevu nego da jos i to moramo dijeliti sa Banja Lukom i Sirokim.
Najvise mi na zivce ide sto Bosnjaci uzimaju zdravo za gotovo da slijedeci selektor, nekim nepisanim pravilom, mora biti Srbin
Ma mi smo kreteni.....i ova emisija je primjer za to
- Edin H.
Evo CNN se ponovo uplice u nase probleme
Bosnian players threaten boycott
POSTED: 1720 GMT (0120 HKT), October 31, 2006
Adjust font size:
SARAJEVO, Bosnia (Reuters) -- Thirteen Bosnia national team players have threatened to boycott international call-ups unless the heads of the Bosnian Football Association (NFSBIH) resign.
The group, all foreign-based players, made their threat in an open letter published in Sarajevo daily Dnevni Avaz on Tuesday.
"We will no longer accept call-ups to the national team while these people are performing these functions, hoping that our gesture will mark the first step in the healing of this cancer in our soccer and a new beginning for the national team for which our hearts beat," the letter said.
Bosnia have failed to qualify for the finals of a major tournament after a decade of trying.
Their Euro 2008 qualifying campaign began with a 5-2 win away over Malta but was followed by a shock 3-1 loss at home to Hungary, then a 2-2 draw with Moldova and a 4-0 defeat at home by Greece.
Most of the Bosnian FA officials were elected or appointed because of ethnic affiliation, not professional qualifications.
A number of high-profile former players and coaches have said they would come to the rescue and fill posts after a clean-up.
The domestic league is also in a poor state, mired in allegations of corruption and match-fixing.
The NFSBIH is run on ethnic lines that reflect the delicate balance between the country's two parts, the Serb Republic and the Muslim-Croat Federation, created after the 1992-95 war.
The letter called specifically for the resignations of the NFSBIH board's Muslim, Serb and Croat members and of the national team director.
"Those gentlemen (in the NFSBIH) do not want to face the truth and admit to themselves what they have done for team, besides degrading its honor and constantly disturbing relations among us," the players added.
But the resignations were unlikely to follow, judging by the reaction of NFSBIH's deputy president Iljo Dominkovic ahead of the executive board's meeting scheduled for Friday.
"The primary responsibility lies with the players, than with the coaching staff and in the end with the association's leadership, " he told Bosnian radio.
Bosnia's best-loved player Sergej Barbarez, who retired from internationals earlier this month at the age of 35, said football in Bosnia could not move forward while it was run on ethnic lines.
Bosnian players threaten boycott
POSTED: 1720 GMT (0120 HKT), October 31, 2006
Adjust font size:
SARAJEVO, Bosnia (Reuters) -- Thirteen Bosnia national team players have threatened to boycott international call-ups unless the heads of the Bosnian Football Association (NFSBIH) resign.
The group, all foreign-based players, made their threat in an open letter published in Sarajevo daily Dnevni Avaz on Tuesday.
"We will no longer accept call-ups to the national team while these people are performing these functions, hoping that our gesture will mark the first step in the healing of this cancer in our soccer and a new beginning for the national team for which our hearts beat," the letter said.
Bosnia have failed to qualify for the finals of a major tournament after a decade of trying.
Their Euro 2008 qualifying campaign began with a 5-2 win away over Malta but was followed by a shock 3-1 loss at home to Hungary, then a 2-2 draw with Moldova and a 4-0 defeat at home by Greece.
Most of the Bosnian FA officials were elected or appointed because of ethnic affiliation, not professional qualifications.
A number of high-profile former players and coaches have said they would come to the rescue and fill posts after a clean-up.
The domestic league is also in a poor state, mired in allegations of corruption and match-fixing.
The NFSBIH is run on ethnic lines that reflect the delicate balance between the country's two parts, the Serb Republic and the Muslim-Croat Federation, created after the 1992-95 war.
The letter called specifically for the resignations of the NFSBIH board's Muslim, Serb and Croat members and of the national team director.
"Those gentlemen (in the NFSBIH) do not want to face the truth and admit to themselves what they have done for team, besides degrading its honor and constantly disturbing relations among us," the players added.
But the resignations were unlikely to follow, judging by the reaction of NFSBIH's deputy president Iljo Dominkovic ahead of the executive board's meeting scheduled for Friday.
"The primary responsibility lies with the players, than with the coaching staff and in the end with the association's leadership, " he told Bosnian radio.
Bosnia's best-loved player Sergej Barbarez, who retired from internationals earlier this month at the age of 35, said football in Bosnia could not move forward while it was run on ethnic lines.
-
lindjo
Pusina ...vrati se!!!
SVAKA CAST MOMCI!!!!!!...
rece pasha...ovo je zavjera vatikansko-udbasko-teheranska.
..a sve uz blagoslov Sionskih mudraca
mozda zrtvuju munibu...i to je to
...ali treba istrajat...mada ne sumnjam da ce oni pokusati unjeti razdor i smutnju medju potpisnike pisma...treba izdrzati,i ne popustati
..bice interesantno pratiti koprcanje ocajnika,medjusobna podmetanja,nozevi u ledja,ukartko borba do posljednjeg daha...fotelje etc.
td.[/url]
SVAKA CAST MOMCI!!!!!!...
rece pasha...ovo je zavjera vatikansko-udbasko-teheranska.
mozda zrtvuju munibu...i to je to
- van Basten
Momcima svaka čast, bitno je da se stvari pokrenu... ni ovoliko se nije smjelo očekivati od njih... al eto iapk su stisli i potpisali se. Sad će neko reći, lako je njima to, oni se uhljebili vani pa im svejedno, što nema onih neformiranih igrača... možda baš zato što je ova repka bila idealna za razne kerkeze, jakireviće, joliće, šabiće, vidiće, jeliće... da se preko nje prodaju i normalno je da će takvi tipovi biti uz čelnike saveza.
Jedina mana potpisa je izostavljanje ušanovića, ali i on bi pao sistemom domina kad bi zaista na čelo saveza došli novi ljudi, provjereni asovi sa imenom i prezimenom u svjetskim fudbalskim krugovima
(an passan - na pitanje zašto nije bio na tribinama AFH-a kad je mlada repka igrala protiv Češke suljo from zenica odgovara nešto kao - pa neću valjda ja zabijati golove... eto, kao on ih se nadavao u svom životu
)
Uglavnom, ako se savez i ogluši o sve jače pritiske, opet ostaje toljaga ili (pošto smo za nju postali pasivni) dugoročniji proces - nema igrača, nema gledala, nema interesa, nema sponzora, nema love, pa opet nema interesa - posljedični odlazak kobaca iz saveza.
Hirurški rečeno - tumor je više nego proširen i samo radikalna operacija može dati neku nadu u ozdravljenje. Peticija igrača se u tom kontekstu može uzeti kao završeno pranje pred operaciju. Sada treba početi sa rezovima
Jedina mana potpisa je izostavljanje ušanovića, ali i on bi pao sistemom domina kad bi zaista na čelo saveza došli novi ljudi, provjereni asovi sa imenom i prezimenom u svjetskim fudbalskim krugovima
(an passan - na pitanje zašto nije bio na tribinama AFH-a kad je mlada repka igrala protiv Češke suljo from zenica odgovara nešto kao - pa neću valjda ja zabijati golove... eto, kao on ih se nadavao u svom životu
Uglavnom, ako se savez i ogluši o sve jače pritiske, opet ostaje toljaga ili (pošto smo za nju postali pasivni) dugoročniji proces - nema igrača, nema gledala, nema interesa, nema sponzora, nema love, pa opet nema interesa - posljedični odlazak kobaca iz saveza.
Hirurški rečeno - tumor je više nego proširen i samo radikalna operacija može dati neku nadu u ozdravljenje. Peticija igrača se u tom kontekstu može uzeti kao završeno pranje pred operaciju. Sada treba početi sa rezovima
- uvjek dobar gost
Načitah se članaka po novinama, pogledah nekih emisija na televiziji i na kraju sinoć pogledah dio one emisije "pošteno govoreći"...
Naravno Osim mi je bio najjači, čovjek nije rekao ništa a opet je rekao sve, nije mi jasno kako da sada svi nisu skontali da taj čovjek neće da se spušta na nivo Pašalića i ekipe..... diplomata pravi, ali zato se Hadžibegić nagovorio... i Burić je baš neke stvari opisao onakvima kakve su....
Elem fudbalski savez je kopija države, tri predsjednika, milion nekih komisija, skupština, more nekih delegata, a svi nepismeni i neuki. Nekad se zapitam jesmo li mi fakat udure, tražimo li previše i imamo li uopšte potencijala za bolje igre naše reprezentacije ,a samim tim i bolje rezultate....
Opet kad pogledam Letoniju, Latviju, Poljsku, Sloveniju pa i Hrvatsku ako hoćemo baš... kontam da nismo ni loši... što to oni imju toliko bolje igrače od nas.... nemaju samo su oni bolje organizovani i uvezani...
Pa mi danas imamo 20% manje fudbalskih terena nego prije rata, sportista imamo sve manje jer ljudi nemaju adekvatne uslove, kad uzmemo u obzir trajanje karijere sportiste... ko ima vremena da ga troši na kojekakve Munibe i slične likove... pa karijera i vrijeme za postizanje rezultata je kratko.....
O domaćoj ligi da ne govorim uopšte.... jer nije vrijedna rasprave sa bilo kim....
Sad da se vratim na komparaciju sa državom... ista slika je meni u glavi... mislim nema nikakvih rezultata.....
Vrijeme je da se krene !!!!
Naravno Osim mi je bio najjači, čovjek nije rekao ništa a opet je rekao sve, nije mi jasno kako da sada svi nisu skontali da taj čovjek neće da se spušta na nivo Pašalića i ekipe..... diplomata pravi, ali zato se Hadžibegić nagovorio... i Burić je baš neke stvari opisao onakvima kakve su....
Elem fudbalski savez je kopija države, tri predsjednika, milion nekih komisija, skupština, more nekih delegata, a svi nepismeni i neuki. Nekad se zapitam jesmo li mi fakat udure, tražimo li previše i imamo li uopšte potencijala za bolje igre naše reprezentacije ,a samim tim i bolje rezultate....
Opet kad pogledam Letoniju, Latviju, Poljsku, Sloveniju pa i Hrvatsku ako hoćemo baš... kontam da nismo ni loši... što to oni imju toliko bolje igrače od nas.... nemaju samo su oni bolje organizovani i uvezani...
Pa mi danas imamo 20% manje fudbalskih terena nego prije rata, sportista imamo sve manje jer ljudi nemaju adekvatne uslove, kad uzmemo u obzir trajanje karijere sportiste... ko ima vremena da ga troši na kojekakve Munibe i slične likove... pa karijera i vrijeme za postizanje rezultata je kratko.....
O domaćoj ligi da ne govorim uopšte.... jer nije vrijedna rasprave sa bilo kim....
Sad da se vratim na komparaciju sa državom... ista slika je meni u glavi... mislim nema nikakvih rezultata.....
-
hak
Čuj vozdra. Pa nema sad vozdra.shana_majka wrote:Sigurno da je ODGOVORNOST i na igracima.Ogroma.hak wrote:Ma ja, lopovi im se sve postave na terenu, pa ne mogu ni prići protivničkom golu.GandalfSivi wrote: Na zadnjoj utakmici su nam falili: Barbarez, Salihamidzic, Rahimic, Medunjanin, Music, Beslija i milion ostalih koji ZNAJU igrati. Na klupi nam je trebao biti jedan Osim, Vaha, Bajevic ili bilo ko drugi od PROSLAVLJENIH trenera, a ne trener Zrinjskog. Zasto njih nema. Pa nisu ludi da budu dio tala. Odu nesretnici u Iran i Juznu koreju kao dio priprema za EVROPSKE kvalifikacije. Nigdje veze. Onda ti kaze Bolic da je vidio Pasalica da uzima pare ispod stola. Pa ja bolan vise nikad nebi igrao.
Imamo mi igrace legendo, odlican kapacitet, ali ne mogu igrati dok je lopova.
Niko od vas ne gleda IGRU koje nema. Samo pogledaj koliko su nas samo Mađari mogli napuniti. A nama je uvijek kriv sudija. Naravno.
Grke da ne spominjem.
Fudbal se igra NA TERENU. Prije svega.
Odgovornost Pašalića, Ušanovića i ostalih lopova u Savezu je velika ali je odgovornost selektora i igrača NAJVEĆA. Po definiciji.
Ali je interesantno da o njihovoj odgovornosti niko ni riječi.
E pa ne može tako, gospodo.
U nasem slucaju je mnogo vise od same igre.Cija je ODGOVORNOST organizovati zadnju utakmicu kv. za SP u BG? Igraca ili uprave? Zar mislis da je bilo jednostavno igrati tamo zadnju odlucujucu utakmicu?(i dobit). Ili nekom od pocetka nije bili stalo da idemo na SP?Sa mojih 30god. prevedenih u sportu dobro mi je poznat psiholoski faktor i razne igrice bez igraca
VOZDRA
Evo ti pitanje? Da smo kojim slucajem imali bod ili dva više i u prošlim kvalifikacijama prošli, ko bi se najviše slavio: Pašalić, Ušanović & co ili selektor i igrači?
E pa onda je pošteno da se i odgovornost podijeli na isti način.
Da budem precizan još jednom: Odgovornost igrača i selektora je NAJVEĆA.
Meni samo smeta što se jedino priča o mafiji u savezu, što ona i jeste a o odgovornosti igrača ni riječi.
Nego se oni, pazi boga ti još javljaju i svu odgovornost prebacuju SAMO na savez.
E to ipak ne ide.
- Murat Sabanovic
tesko da ce ici,ukoliko sud ne donese pozitivnu presudu o malverzacijama.
lopovi su to,znaju oni kako se radi,a vjerovatno imaju podrsku i od politicara.
pogledajte,nasi politicari niti jedan komentar da upute na racun saveza.
nebi me iznenadilo da savez finansira njihove kampnje..
sve u svemu ,ovo je pozitivno za bh fudbal,i bit ce intersantno vidjeti rasplet
ovih desavanja.
nasim "repkasima"treba podrsku da daju i klubovi:sarajevo,zeljo,velez,celik
i ostali ,ukoliko zele dobrobit za bh fudbal.naravno i mi ne smijemo tu izostati.........
pocelo je pocelo........
smradovi napolje!!!!!!!!!!!!!!!!
lopovi su to,znaju oni kako se radi,a vjerovatno imaju podrsku i od politicara.
pogledajte,nasi politicari niti jedan komentar da upute na racun saveza.
nebi me iznenadilo da savez finansira njihove kampnje..
sve u svemu ,ovo je pozitivno za bh fudbal,i bit ce intersantno vidjeti rasplet
ovih desavanja.
nasim "repkasima"treba podrsku da daju i klubovi:sarajevo,zeljo,velez,celik
i ostali ,ukoliko zele dobrobit za bh fudbal.naravno i mi ne smijemo tu izostati.........
pocelo je pocelo........
smradovi napolje!!!!!!!!!!!!!!!!
-
BECHO1
Ja mislim da nase garibe iz saveza nemoze ni bager iz fotelje izvalit. Ali ko bi napustio tako lijepo radno mjesto, gdje se moze radit sta hoce i gdje u dzepove uhljupa svaki mjesec kapa min. 10 000 marona ciste pare. Baska premije, baska ono sto su nahapali, baska ono sto su dobili kao nagradu za 'trud i rad'. U svakoj normalnoj drzavi bi kompletno rukovodstvo samo podnijelo ostavku, samo sto mi jedini godinama trpimo kojekakve Pusine, Uslje, Pasalice, Jelice i ostale pusace.
- GandalfSivi
"Ne bježeći od svog dijela odgovornosti, spremni smo suočiti se s propustima koje smo načinili na terenu, ali smo naivno očekivali da i vrh Nogometnog saveza BiH učini to isto."hak wrote:Nego se oni, pazi boga ti još javljaju i svu odgovornost prebacuju SAMO na savez.
E to ipak ne ide.
Sad te ja optuzujem da svjesno lazes, ili da ispadnes pametan ili iz nekog drugo razloga. Ti mi objasni zasto je to? Ali fakat ocekujem da mi barem jednom odgovoris na pitanje koje ti ja postavim, posto do sada nisi ni jednom.
- uvjek dobar gost
Ja mislim da je Hak na platnom spisku saveza...
Kako možeš braniti nekog ko nam razvaljuje fudbal, nekog ko nije kompetentan da čuva ovce nacrtane a ne da se bakće sa savezom...
Zar ti Ivicu sinoć nisi slušao, zar nisi čitao interviju sa Zlatanom Ibrahimovićem... zar ne živiš u BiH pa da vidiš šta su nam od lige napravili.. pa nema skoro ni jedna tekma na TV-u... možeš misliti šta se zbiva... kao vade se nije A selekcija jedini tim... pa gdje su te omladinske škole nama je najbolji igrač prmier lige čovjek od tridesetak godina, nismo izbacili talenta kako treba odavno, tu i tamo bljesne neki igrač ali ga ajkule iz saveza prodaju il preprodaju za komad pite...
Ja glasam da podržimo igrače i to ne samo verbalno, kao i do sada već da svaki dan bar po sat vremena budemo pred savezom dok se ne promjeni statut.... kao što sam rekao već savez je personifikacija naše države koja nema ni glave ni repa, treba od nečeg krenuti...
Kako možeš braniti nekog ko nam razvaljuje fudbal, nekog ko nije kompetentan da čuva ovce nacrtane a ne da se bakće sa savezom...
Zar ti Ivicu sinoć nisi slušao, zar nisi čitao interviju sa Zlatanom Ibrahimovićem... zar ne živiš u BiH pa da vidiš šta su nam od lige napravili.. pa nema skoro ni jedna tekma na TV-u... možeš misliti šta se zbiva... kao vade se nije A selekcija jedini tim... pa gdje su te omladinske škole nama je najbolji igrač prmier lige čovjek od tridesetak godina, nismo izbacili talenta kako treba odavno, tu i tamo bljesne neki igrač ali ga ajkule iz saveza prodaju il preprodaju za komad pite...
Ja glasam da podržimo igrače i to ne samo verbalno, kao i do sada već da svaki dan bar po sat vremena budemo pred savezom dok se ne promjeni statut.... kao što sam rekao već savez je personifikacija naše države koja nema ni glave ni repa, treba od nečeg krenuti...
-
armin00
Saopštenje za javnost!
Jučerašnje pismo potpisano od strane 13 fudbalskih reprezentativaca o neodazivanju u bh. državni tim sve dok isti vodi tročlano predsjedništvo i Ahmet Pašalić, mi BHF u potpunosti podržavamo. Iako za bosanskohercegovačku javnost ova vijest bila dosta iznenađujuća, moramo reći da je BHF u velikoj mjeri bio upoznat sa ovim. Mi – BHFanaticos-i – zadivljeni smo i ponosni što imamo ovakve igrače koji su pokazali da, osim što su svjetski priznati fudbaleri, imaju visoke ljudske i moralne vrijednosti te s ovim gestom sačuvali obraz nacije.
Ističemo da smo pismo naših igrača isti dan kada je objavljeno (31.10.2006.g) preveli na: francuski, engleski, njemački, španski, norveški, danski, švedski i italijanski jezik i da se ova vijest već nalazi na udarnim vijestima Evropskih medija (u to se možete uvjeriti ukoliko posjetite web portale ovih medija).
Sada imamo presedan koji se još nigdje u svijetu nije desio. Imamo reprezentaciju bez igrača i navijača. Na jednoj strani imamo situaciju da kompletna javnost Bosne i Hercegovine traži smjene nekompetentnih ljudi u savezu i fudbalere koji se neće odazvati i igrati za bh. reprezentzaciju sve dok se ovi isti ne povuku iz Saveza. Na drugoj strani imamo ljude u Savezu koji su za sebe napravili sistem koji ih održava na funkcijama i koji svi do jednog kao papagaji ponavljaju dobro naučene rečenice tipa: «nas je skupština postavila i ona je legitimna...» ili «nas navijači ne mogu skinuti, jer nas oni nisu niti izabrali...» ili «igrači su ti koji ostvaruju rezultate - ne možemo mi igrati za njih...» itd. Vidimo da se svi pozivaju na statut koji je i napravljen da bi «njih» štitio, a što aludira da su vjerovatno bili spremni na ovakav razvoj situacije.
Ako Vam svjetski priznati fudbaleri kažu da neće da igraju za svoju državu dok se tamo nalaze «oni» i ako ovome dodamo sve što izjavljuju bivši asovi bh. nogometa, navijači, poznate ličnosti iz svih segmenta života (da ne spominjemo informacije o pronevjerenom novcu koje dolaze iz tužilaštva), onda bi svakako ko ima i malo morala dao ostavku i poštedio sebe i svoju porodicu od dalje bruke.
Osim reprezentativnog, ni malo ružičasta situacija je i u klupskom fudbalu / nogometu. Ovaj i ovakav Savez zbog svog statuta i ljudi koji sjede na funkcijama čini sve da se u takmičenjima u Premijer, ali i u ostalim ligama više vodi računa o nacionalnom balansu nego o kvalitetu pojedinih klubova. Tako se naprimjer prilikom osvajanja titula ili ispadanja «slučajno» dešava da su pobjednici kupova ili šampioni iz različitih entiteta ili Bosne i Hercegovine (s-h-b klubovi), a isto vrijedi i za ispadanje (sjećamo se situacije kada su ispala 2 kluba iz RS-a i protesta iz ovog entiteta, ali se situacija nekako «zataškala» i našao kompromis ?!). U ovoj i ovakvoj ligi u kojoj većinom pobjeđuju domaćini, gdje se kupuju sudije, gdje se klubovi unaprijed dogovore da igraju «3 za 3», gdje rade sumnjivi menadžeri, ovaj i ovakav Savez zbog svog statuta i konstitucije nije poduzeo niti jednu disciplinsku mjeru da se pojedine sudije i klubovi najrigoroznije kazne, da se pojedine utakmice ponove ili rezultat poništi, da se radi promoviranja bh. fudbala sklopi ugovor sa nekom od TV kuća u BiH i da se vrše prenosi i naše lige, da se u cilju suzbijanja nacionalizma i huliganstva na stadionima radi sa navijačima, itd.
Zbog svega navedenog, pozivamo i uprave bh. klubova da daju bezrezervnu podršku bosanskohercegovačkoj javnosti koja se digla protiv Saveza (iako i u pojedinim klubovima postoje «simpaziteri saveza» i «savezovi igrači») i da prekinu sa takmičenjima u Premijer i svim ostalim ligama.
Mišljenja smo da će naredna sjednica Saveza biti dobro osmišljena i montirana, i još jedan u nizu poraza bh. fudbala. Ukoliko se ovo desi, BHF najavljuje nastavak svojih aktivnosti uz primjenu svih dozvoljenih oblika građanske neposlušnosti. U okviru ovoga BHFanaticos-i će uskoro objaviti nove materijale koji će zasigurno biti interesantni bh. javnosti.
bh. fudbal - bh. stručnjacima!!!
BHFanaticos
PS: Svi medij koji budu preuzimali ovo saopštenje za javnost, dužni su navesti izvor informisanja - http://www.bhfanaticos.com
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
na sta je NS BiH napisao slijedece
A BHF odgovorio ovako
Nakon jučer objavljenog pisma trinaest BH reprezentativaca u kojem su istakli kako više ne žele igrati za reprezentaciju dok se na čelu saveza nalaze Jelić, Dominiković, Čolaković i Pašalić, s nestrpljenjem se ...
... očekivao odgovor iz Saveza. A iz Saveza su odgovorili u stilu koji će malokoga iznenaditi...
"Do ovog trenutka na adresu NS BiH nije službeno dostavljen bilo kakav zahtjev od strane igrača "A reprezentacije" Bosne i Hercegovine, niti NS BiH putem Predsjedništva NS BiH, ili na bilo koji drugi način, može zauzimati stav o ovom pitanju.
Također, obzirom na sve učestalije napade na NS BiH u posljednje vrijeme ubuduće će se putem priopćenja Savez izjašnjavati o svim pitanjima sve dok Predsjedništvo i Izvršni odbor ne zauzmu drugačiji stav", stoji u priopćenju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Nešto raspoloženija za razgovor bila je glasnogovornica Saveza Slavica Pecikoza koja je za BHT1 kazala: "Jučer su na adrese 13 reprezentativaca i njihovih klubova upućeni upiti, kojima se traži autorizacija njihovog navodnog pisma.
Kada dobijemo odgovore, onda će članovi Predsjedništva i direktor reprezentacije odrediti stav o pismu u skladu s aktima NSBiH. To će biti na sjednici Izvršnog odbora, koja će se održati u petak."
A BHF odgovorio ovako
Saopštenje za javnost!
Jučerašnje pismo potpisano od strane 13 fudbalskih reprezentativaca o neodazivanju u bh. državni tim sve dok isti vodi tročlano predsjedništvo i Ahmet Pašalić, mi BHF u potpunosti podržavamo. Iako za bosanskohercegovačku javnost ova vijest bila dosta iznenađujuća, moramo reći da je BHF u velikoj mjeri bio upoznat sa ovim. Mi – BHFanaticos-i – zadivljeni smo i ponosni što imamo ovakve igrače koji su pokazali da, osim što su svjetski priznati fudbaleri, imaju visoke ljudske i moralne vrijednosti te s ovim gestom sačuvali obraz nacije.
Ističemo da smo pismo naših igrača isti dan kada je objavljeno (31.10.2006.g) preveli na: francuski, engleski, njemački, španski, norveški, danski, švedski i italijanski jezik i da se ova vijest već nalazi na udarnim vijestima Evropskih medija (u to se možete uvjeriti ukoliko posjetite web portale ovih medija).
Sada imamo presedan koji se još nigdje u svijetu nije desio. Imamo reprezentaciju bez igrača i navijača. Na jednoj strani imamo situaciju da kompletna javnost Bosne i Hercegovine traži smjene nekompetentnih ljudi u savezu i fudbalere koji se neće odazvati i igrati za bh. reprezentzaciju sve dok se ovi isti ne povuku iz Saveza. Na drugoj strani imamo ljude u Savezu koji su za sebe napravili sistem koji ih održava na funkcijama i koji svi do jednog kao papagaji ponavljaju dobro naučene rečenice tipa: «nas je skupština postavila i ona je legitimna...» ili «nas navijači ne mogu skinuti, jer nas oni nisu niti izabrali...» ili «igrači su ti koji ostvaruju rezultate - ne možemo mi igrati za njih...» itd. Vidimo da se svi pozivaju na statut koji je i napravljen da bi «njih» štitio, a što aludira da su vjerovatno bili spremni na ovakav razvoj situacije.
Ako Vam svjetski priznati fudbaleri kažu da neće da igraju za svoju državu dok se tamo nalaze «oni» i ako ovome dodamo sve što izjavljuju bivši asovi bh. nogometa, navijači, poznate ličnosti iz svih segmenta života (da ne spominjemo informacije o pronevjerenom novcu koje dolaze iz tužilaštva), onda bi svakako ko ima i malo morala dao ostavku i poštedio sebe i svoju porodicu od dalje bruke.
Osim reprezentativnog, ni malo ružičasta situacija je i u klupskom fudbalu / nogometu. Ovaj i ovakav Savez zbog svog statuta i ljudi koji sjede na funkcijama čini sve da se u takmičenjima u Premijer, ali i u ostalim ligama više vodi računa o nacionalnom balansu nego o kvalitetu pojedinih klubova. Tako se naprimjer prilikom osvajanja titula ili ispadanja «slučajno» dešava da su pobjednici kupova ili šampioni iz različitih entiteta ili Bosne i Hercegovine (s-h-b klubovi), a isto vrijedi i za ispadanje (sjećamo se situacije kada su ispala 2 kluba iz RS-a i protesta iz ovog entiteta, ali se situacija nekako «zataškala» i našao kompromis ?!). U ovoj i ovakvoj ligi u kojoj većinom pobjeđuju domaćini, gdje se kupuju sudije, gdje se klubovi unaprijed dogovore da igraju «3 za 3», gdje rade sumnjivi menadžeri, ovaj i ovakav Savez zbog svog statuta i konstitucije nije poduzeo niti jednu disciplinsku mjeru da se pojedine sudije i klubovi najrigoroznije kazne, da se pojedine utakmice ponove ili rezultat poništi, da se radi promoviranja bh. fudbala sklopi ugovor sa nekom od TV kuća u BiH i da se vrše prenosi i naše lige, da se u cilju suzbijanja nacionalizma i huliganstva na stadionima radi sa navijačima, itd.
Zbog svega navedenog, pozivamo i uprave bh. klubova da daju bezrezervnu podršku bosanskohercegovačkoj javnosti koja se digla protiv Saveza (iako i u pojedinim klubovima postoje «simpaziteri saveza» i «savezovi igrači») i da prekinu sa takmičenjima u Premijer i svim ostalim ligama.
Mišljenja smo da će naredna sjednica Saveza biti dobro osmišljena i montirana, i još jedan u nizu poraza bh. fudbala. Ukoliko se ovo desi, BHF najavljuje nastavak svojih aktivnosti uz primjenu svih dozvoljenih oblika građanske neposlušnosti. U okviru ovoga BHFanaticos-i će uskoro objaviti nove materijale koji će zasigurno biti interesantni bh. javnosti.
bh. fudbal - bh. stručnjacima!!!
BHFanaticos
PS: Svi medij koji budu preuzimali ovo saopštenje za javnost, dužni su navesti izvor informisanja - http://www.bhfanaticos.com
- uvjek dobar gost
-
dripac
Zbog takvih kao ti kojima je bitno da li je selektor bošnjak, srbin ili hrvat i jesmo tu gdje jesmo. Zbog takvih ti momci i odbijaju se javiti na poziv u reprezentaciju. Nije bitno koje je nacionalnosti nego zna li svoj posao ili ne, a boli me neka stvar šta je po nacionalnosti.zzzzz wrote:Ma meni nije krivo na kmeta sto prosipa svoje nebuloze, vec sto mu se daje prostora za to. Onaj novinar Dana samo sto mu nije po#usio (kako mrzim slihtere)BECHO1 wrote:Cim je spomen'o Srbiju, svoj entitet i da ne smatra BiH svojom zemljom, doslo mi da izbacim televizor kroz prozor. Pa stvarno, zasto uvijek dovedu takve kretene u emisiju?taxi_driver wrote:sve je ok bilo dok se nije javio onaj srbin iz banja luke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uh sto mi zivku izvuce.
Bespotrebno je i pitanje Duske Jurisic, zasto se ne navija za BiH u entitetu. Meni uopste ne smeta sto su oni prepustili reprezentaciju nama, pa draze mi je da se svaka utakmica igra u Zenici i Sarajevu nego da jos i to moramo dijeliti sa Banja Lukom i Sirokim.
Najvise mi na zivce ide sto Bosnjaci uzimaju zdravo za gotovo da slijedeci selektor, nekim nepisanim pravilom, mora biti SrbinSve i da treba ici po nacionalnom kljucu (a ne treba) ne vidim zasto Srbin ima prednost nad Bosnjakom? Ne znam treba li napominjati, da od kako su se ovi iz manjeg entiteta prikljucili FSBiH, Bosnjak nikad nije bio selektor. Nije valjda da sad racunaju vrijeme kad nisu ni sudjelovali niti priznavali ovaj savez
![]()
Ma mi smo kreteni.....i ova emisija je primjer za to