Ekrem Jevric R.I.P

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kinzekonze

#51 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by kinzekonze »

trambusek88 wrote:Sudbina je odredila da mu se život okonča onako kako kaže naslov pjesme koja ga je učinila poznatim "Kuća-pos'o"

Rahmet mu duši. Pamtiće se još dugo njegove provale koje su nasmijale desetine hiljada Balkanaca.

-"Sida se prenosi ako se ne peru ruke"
-"Gdje se nalazi kip slobode?" - "U Beograd"
-"Zadruga dajte mi kurdome"
-Svađa sa Zoricom Z: "Ko si ti?" E: "Ja sam zvijezda nad zvijezdama a ti si niko i ništa, ljudi te ne vole"
-"Šta pjeva taj Novak Đoković"
-"Pozdravljam Baraku Obamu"
-"Śet"
-"Foken"
itd...
Ima i ona da mu je omiljeni film Katanik.

090/222-333
Nazovite da vratite Ekrema.
:lol:
Nepass

#52 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Nepass »

Hakiz wrote:
Nepass wrote:Ne treba da radi :) ali ne treba ni da se velica kao umjetnik, komicar ili sta je vec bio.
Niko ga i ne veliča kao umjetnika. Naprosto, bio je čovjek kojem si se mogao smijati i time je ljudima postao drag. Ne mora neko biti super umjetnik, naučnik itd da bi ljudima bio drag.

Nastranu to što razlog zbog kojeg su se ljudi Ekremu smijali pokazuje kakvi smo mi, ne kakav je bio on.
Ima temu na forumu, portali pisu o njemu. A bio je cista sprdancija, smijali se njegovoj gluposti.
Skroz je nebitan lik.
Nemam ja nista protiv njega da se razumijemo.
Raigor Stonehoof

#53 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Raigor Stonehoof »

kinzekonze wrote:
090/222-333
Nazovite da vratite Ekrema.
:lol:
smijesno pravo, ha ha
Banksy

#54 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Banksy »

JThomas wrote: za mene pozitivna i pomalo tragična ličnost.

refren pjesme kuća pos'o je sažeo u sebi cijelo marksovo djelo. sve je rečeno u deset riječi, šta kapitalizam radi radniku.
Ne znam zašto, al mi ga je baš nekako žao ...
Jel ono bi njegovo Gudbaj Čarli? :mrgreen:
JThomas

#55 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by JThomas »

Nepass wrote:Ne treba da radi :) ali ne treba ni da se velica kao umjetnik, komicar ili sta je vec bio.
umjetnik nije. ali baš zbog toga je zanimljivije kako je efektivno nepismen čovjek, koji natuca maternji jezik (ne možeš odrediti ni koji je u pitanju po ovim novim podjelama :mrgreen: ) u deset riječi sažeo poentu kapitalizma.
Ripicipi

#56 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Ripicipi »

Pitali Ekrema ko je Nikola Tesla, a on kaze... onaj sto je napravio aerodrom u Beogradu :lol:
Hakiz

#57 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Hakiz »

Nepass wrote:
Hakiz wrote:
Niko ga i ne veliča kao umjetnika. Naprosto, bio je čovjek kojem si se mogao smijati i time je ljudima postao drag. Ne mora neko biti super umjetnik, naučnik itd da bi ljudima bio drag.

Nastranu to što razlog zbog kojeg su se ljudi Ekremu smijali pokazuje kakvi smo mi, ne kakav je bio on.
Ima temu na forumu, portali pisu o njemu. A bio je cista sprdancija, smijali se njegovoj gluposti.
Skroz je nebitan lik.
Nemam ja nista protiv njega da se razumijemo.
Svako mjesto, svako selo je imalo seosku ludu, osobu kojoj su se svi smijali i koja je bila toliko bezveze da su svi tu ludu voljeli i dobro pazili da joj neko nešto loše ne uradi. I cijelo selo je žalilo kada ta luda umre.
Hakiz

#58 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Hakiz »

JThomas wrote:
umjetnik nije. ali baš zbog toga je zanimljivije kako je efektivno nepismen čovjek, koji natuca maternji jezik (ne možeš odrediti ni koji je u pitanju po ovim novim podjelama :mrgreen: ) u deset riječi sažeo poentu kapitalizma.

Upravo. Kao jedan od onih likova koji mortus pijani buncaju, i ako slučajno skontaš o čemu buncaju, pogodi te koliko istine u tom buncanju ima.
Samprotivsviju

#59 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by Samprotivsviju »

Ima onaj komunalac KJKP RAD.... Elvin..Elvir...kako se vec zove...isto se ponasa Ekrem, samo treba malo medijske paznje
dječak sa šibicama

#60 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by dječak sa šibicama »

JoseMujica wrote:jedini istinski predstavnik Postmoderne sa Balkana....njegova djela če se tek proučavat...zapamtite
"Scio me nihil scire (znam da nista ne znam)" Sokrat

"Ko zna, ah niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!" Dobrisa Cesaric

"Nista ne znam, a dze da znam" Ekrem Jevric, za sva vremena
utopijabih

#61 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by utopijabih »

RIP
ivan_ch

#62 Re: Ekrem Jevric R.I.P

Post by ivan_ch »

RIP
radostan dan