Dobro, idiote balavi!savjest wrote:
Vec jednom si dokazao da nemas blage veze sto se tice ekonomije:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... p&start=75
Jer poredivati bruto proizvod jedne zemlje od preko 20 miliona stanovnika sa nekom od 3.5 miliona moze samo neko ko nema ni minimum znanja. To se nauci na drugom casu ekonomije, najdalje!
Sada da se osvrnem na recenicu od Car-x jer ocito da si los i u matematici ili bolje reci statistici. Zasto je gornja recenica besmislena?
Recenica bi bila ispravna da se umjesto procenta nalaze samo brojevi. Nemoguce je rasti sa 1% na 9%(ako se ne doda cega iza tih procenata). Ne proizvode se procenti(sto se da zakljuciti iz gornje recenice). Procenti moraju da se odnose na nesto, u ovome slucaju na proizvodnju. Stoga, moze se reci da je proizvodnja povecala sa 10 na 15 a povecanje se izrazava u procentima to jeste 50%. (primjer)
Ono, valjda sto je on htio reci je da je bolje povecati proizvodnju sa 51.6 na 51.8(recimo milijardi $ ) nego sa 1 na 9mil$.
No ekonomski gledano i to je sasvim besmisleno i to nece podrzati niti jedan ekonomista. Svaki ce od njih vise pozeljeti da se nade u drugom nego u prvom, gore navedenom primjeru.
Ono sto se racuna u ekonomiji je povecanje u procentima. "VAZDA I UVIJEK". Sami "bruto " brojevi nemaju aposlutno nikakvo znacenje. Nacin na koji neki razmisljaju ovdje nema blage veze sa ekonomskim pricipima.
A sto se tice ovoga sto sam ga citirao, dva puta: prosto receno ; glup si covjece i nemas blage veze o ekonomiji i zato se ne javljaj na ovakvim temama jer nizes biser za biserom.
Imas hrpu debilnih tema kao ova gdje se skupila kamarila idiota i "raspravljauju" o tome kako bi bilo bolje da smo ostali u "krnjoj jugoslaviji". Vidim na istoj ste "talasnoj duzini". Ne zacatavaj na temama o kojima nemas blage veze.
Na puno toga bih odgovorio da imam kome. Ali posto si ti jedan neodgojeni, uobrazeni papak, dovoljno je samo da ti kazem da su ti glupi mamica i tatica koji su te tako odgojili i sredina u kojoj zivis i koja te trpi takvog kakav jesi!
Pored mene sa svojom "savjescu" i svojim "argumentima" sasvim sigurno ne bi dobro prosperirao!
Sto se tice mog poznavanja ekonomije, da imam s kim, ponosali bi se, ali posto ti sve sto znas preuzimas sa neta, ne mozemo mi o tome!
Na one komentare za koje si link postavio nisam ti htio ni odgovoriti, ali svakom bi pametnom bilo jasno na sta sam mislio i zasto sam onako napisao!
Samo nadobudni, ubrazeni, slijepi i bolesni idiot moze o jednoj zemlji koja je na pragu ulaska u Evropu pisati ovako:
Bitno je da ti znas koji su kriteriji za ulazak u istu!savjest wrote:Rumunija? haha
Njihov glavni izvoz su im cure i djeca koja se nalaze po trotoarima, zeljeznickim stanicama i javnim kucama tzv. zapadne Evrope.No istini za volju nisu jedini. Tu su jos i Poljska, Madarska i Moldavija. Daleko poznate po izvozu "te vrste robe".
Time oni dizu svoju ekonomiju(koja je bijedna da bijednija ne moze biti).
Njihov ulazak u tzv. EU nema nikakve veze sa ekonomskim razvojom, demokratijom i tome slicno... Ovi "zapadnjaci " ne zele da ista spadne pod rusku sferu uticaja i zato je i guraju u EU i NATO.
To je zemlja gdje na desetine hiljada djece zivi u kanalizacijama i koja su zrtve raznih trafika(organi,prostitucija, itd..). Plata je ispod 100 eura.
Bezvrijedno je davati bilo kakav daljni komentar. Dovoljno je otici u Bijeljinu i okolinu pa da vidis rumune koji rade na njivama kao sezonski radnici... pored tolikog bogatstva.
Mozda si ti i Terzicev savjetnik kad nam ovako dobro ide?
Toliko od mene!
Od sad si za mene samo vazduh (iliti zrak, sta ti vise pashe!)
Eliminisan si djecak!
Na bljuvotine koje pises se vise ne osvrcem!
Nisi vrijedan!
Adios muchachos!