ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
tare89

#1 Re: ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Post by tare89 »

Odmah izvini na brutalnosti, ali... Jeste glupi... Ali ne iz razloga što ne znate računovodstvo, nego iz razloga što se niste pobunili do sada... :x
marakes

#2 Re: ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Post by marakes »

Iz iskustva govorim da je ipak do nas studenata. Nikada nisam otisla ni na vježbe, ni na predavanja. Teoriju sam spremala 15 dana i to iz skripte. Otišla sam 6 puta na instrukcije u trajanju po 2 sata i bez problema iz prvog puta položila ispit. Uradila sam 90% promjena iako je za prolaza trebalo mnogo manje. Istina je da sam 2 godine odgadjala izlaske na ispite, da nisam htjela uzeti knjigu u ruke, jer su nas prijašnje generacije plašile svojim iskustvima. Ista stvar je i sa Poslovnim pravom, od predmeta su napravili bauk, a dovoljno je samo zagrijati stolicu i malo više vremena posvetiti ovom predmetu. Ne treba slušati druge, svi smo mi sami za sebe, nekome treba manje, nekome više, a neko nije nikad ni otvorio knjigu a kuka kako ne može da položi. Oko mene masa takvih!

Nego, sretno svima, možete vi to!
marakes

#3 Re: ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Post by marakes »

Vjerovatno da ima takvih slucajeva, koji znaju a ne mogu položiti....al vjeruj mi da ima i onih koje veze nemaju a ocekuju da ce poloziti....Nije mi jasno da neko izlazi na ispit i nada se prolazu a ne zna uraditi najjednostavniju nabavku ili izdavanje materijala što je osnova svega....Uostalom imas 10 promjena koje su uvijek iste samo se brojevi mijenjaju i sasvim su ti dovoljne za prolaza ako vodis i glavnu knjigu i dnevnik....Samo malo truda....
Ima njih dosta koje urade zadatak tacno, ali im je bilans pogresan, znaci onaj sami start koji nije ok..onda nece ni promjene da gleda.....e to je vec pad koncentracije, strah ili sta vec
hadzinicasa

#4 Re: ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Post by hadzinicasa »

ne kmeči nego se prihvati knjige!

ja sam ga dala iz prve, bez štele, bez instrukcija uz radno vrijeme od 8-4, ali uz stolicu zagrijanu do usijanja!
prema tome - to sve što ljudi pričaju su izgovori za nerad.

šic!
Last edited by hadzinicasa on 16/04/2012 15:58, edited 1 time in total.
marakes

#5 Re: ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Post by marakes »

hadzinicasa wrote:ne kmeči nego se prihvati knjige!

ja sam ga dala iz prve, bez štele, bez instrukcija uz radno vrijeme od 8-4, ali uz stolicu zagrijanu do usijanja!
evo jos jedne :)

sve se može, nista od šupljih prica studenata, najlakše reci ne da Jadranka :P
marakes

#6 Re: ekonomski fax-RACUNOVODSTVO

Post by marakes »

Takav pristup se traži :)

Samo vježbaj i vježbaj i to na vrijeme, a ne u junu 5 do 12 :) svaki dan po par promjena, i kad se abd zahajcas na ispitu, maaa siguran prolaz :)
Post Reply