Zanima me šta bi tu moglo biti na prijemnom i slično...
Ekonomski fakultet u Tuzli
-
StepCat
#1 Ekonomski fakultet u Tuzli
Pozdrav svima, treba mi informacija o ekonomskom fakultetu u Tuzli. Našla sam na njihovoj stranici da postoji odsjek poslovna administracija.. Sad ako ima neko da studira na istom ili zna nešto o tome molim da podijeli sa mnom...
- Platformas
#2 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Sad ce ti uvazeni apsolvent, a bgm mozda i imatrikulant odgovorit 
-
moke_017
#3 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 13:58, edited 1 time in total.
-
StepCat
#4 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Jesi, hvala ti u svakom slučaju.
Razmislit ću još. 
-
colt
#5 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Trenutna situacija na bilo kojem smjeru je da nećeš tako lako dobiti posao. "Zasićenje tržišta" i to je to. Ja sam završio ekonomiju na tom fakultetu i to u doba kad se najveći baksuz čekao pola godine za posao. Čitava moja generacija ima posao, ali ove generacije poslije mene (2-3 . . . godine) je da Bog sačuva.moke_017 wrote:Evo mogu ti odgovorit odma, kao lik koji je završio isti, kad ga završiš nećeš imati posao pogotovo sa tim smjerom, jer je u Tk na birou hiljede ekonomista sa stažom na birou do deset godina koji čekaju posao.
Ako tražiš znanje na tom fakultetu, nećeš ga dobit, sistem učenja je kao osamdesetih, učiš gomilu teorije koja više nikome nije bitna, a praksa nula bodova, vjeruj da na faxu nećeš vidjet bilans stanja kako treba, ili kif ili kuf fakturu.
Gomila iskompleksiranih profesora.![]()
To su negativne stvari.
A što se tiče pozitivnih, e pa jbg dobro druženje, lijep je život dok se studira, kafa, omega ovo ono, lijepo ti prođe studentski život.![]()
Poz nadam se da sam ti pomogo.
Moj savjet za pokretača je da bježi od ekonomije bilo kojeg smjera . . .
-
moke_017
#6 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 13:58, edited 1 time in total.
- kandelabar
#7 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
ja sa gradjevinskog fakulteta radio curi prezentacije za predmete sa ekonomije tj visoka poslovna jer ona ne voli te seminarske..Tako su praktične bile prezentacije sa puno primjera,slikovnih i grafickih prikaza bez imalo suhoparne teorije da joj je profesorice uzela to da ima za predavanja,hoću da ti kažem te stvari se pofataju vrlo brzo i lako ne vidim zasto bi neko gubio godine na studiranje oko toga,tako da ne bih preporučio nekome te smjerove menadzmenti komunikacije islicno izuzev ako osoba ima neki unaprijed zagarantovan posao ili vlastiti biznis.. za mene pravi ekonomista je onaj koji izadje pred inspekciju i brani knjige preduzeća kif kuf fakture finansijsko stanje da prati trendove na trzistu znaci i menadzer i knjigovodja i finansijski ekspert ali je takvih sposobnih vrlo malo..StepCat wrote:Pozdrav svima, treba mi informacija o ekonomskom fakultetu u Tuzli. Našla sam na njihovoj stranici da postoji odsjek poslovna administracija.. Sad ako ima neko da studira na istom ili zna nešto o tome molim da podijeli sa mnom...![]()
-
colt
#8 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Tako nekako. Imam rodicu koja je završila Mašinski fakultet u Tuzli i sa znanjem jezika, bez problema su je prihvatili u Njemačkoj. Mogla je birati gdje je htjela . . .Da ne bude zabune, nema nijedno "EU" državljanstvo . . .moke_017 wrote:Upravo to, zauzet se i završit Elektrotehniku ili Mašinstvo i uporedo sa tim naučit Njemački jezik i imaš se čemu nadati u budućnosti, o ovo sve ostalo nula bodova.colt wrote:Trenutna situacija na bilo kojem smjeru je da nećeš tako lako dobiti posao. "Zasićenje tržišta" i to je to. Ja sam završio ekonomiju na tom fakultetu i to u doba kad se najveći baksuz čekao pola godine za posao. Čitava moja generacija ima posao, ali ove generacije poslije mene (2-3 . . . godine) je da Bog sačuva.moke_017 wrote:Evo mogu ti odgovorit odma, kao lik koji je završio isti, kad ga završiš nećeš imati posao pogotovo sa tim smjerom, jer je u Tk na birou hiljede ekonomista sa stažom na birou do deset godina koji čekaju posao.
Ako tražiš znanje na tom fakultetu, nećeš ga dobit, sistem učenja je kao osamdesetih, učiš gomilu teorije koja više nikome nije bitna, a praksa nula bodova, vjeruj da na faxu nećeš vidjet bilans stanja kako treba, ili kif ili kuf fakturu.
To su negativne stvari.
A što se tiče pozitivnih, e pa jbg dobro druženje, lijep je život dok se studira, kafa, omega ovo ono, lijepo ti prođe studentski život.![]()
Moj savjet za pokretača je da bježi od ekonomije bilo kojeg smjera . . .
- paja patak
#9 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Informatika, sociologija i demokratija i ljudska prava. Tako je bilo bar dok je bila VPS umjesto Administracije. Ali sve je to isto, samo mijenjaju nazive.StepCat wrote:Pozdrav svima, treba mi informacija o ekonomskom fakultetu u Tuzli. Našla sam na njihovoj stranici da postoji odsjek poslovna administracija.. Sad ako ima neko da studira na istom ili zna nešto o tome molim da podijeli sa mnom...![]()
Moja topla preporuka: AKO NISI JOS NISI ODLUCILA, IMAS DOVOLJNO AMBICIJA U ZIVOTU, ZNANJA I VOLJE - UPISI NESTO DRUGO.
Ukoliko trazis NESTO da zavrsis i da imas fakultet, onda si na pravom mjestu.
Nece biti lahko, ucit se mora (osim ako si poput onih koji prepisuju na ispitima) ali moze se zavrsiti uz minimalnu dozu stresa. Za razliku od mnogih fakulteta.
Spremi 2000 KM godisnje za skolarinu i to je to.
-
Drinski
#10 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Meni se onaj Umihanić cini praktičarem, druga je stvar sto fura privatni biznis i politiku, ali mi se cini da je praktican.moke_017 wrote:Evo mogu ti odgovorit odma, kao lik koji je završio isti, kad ga završiš nećeš imati posao pogotovo sa tim smjerom, jer je u Tk na birou hiljede ekonomista sa stažom na birou do deset godina koji čekaju posao.
To su negativne stvari.
-
moke_017
#11 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 13:57, edited 1 time in total.
-
Drinski
#12 Re: Ekonomski fakultet u Tuzli
Nisu bas tako stvari jednostavne.
Ja recimo njega cijenim zbog praktičnosti. Tu ima 100 dokaza, počev od privatnog biznisa pa dalje. Naravno, u nekim stvarima, mislim da nije u pravu.
To nema veze sa premijerskom pozicijom, mislim da je on tu dosao po zadatku da malo smiri plenime i sl., sa pričom o solidardnosti i sl. bezze stvarima a i da malo prosiri biznis, a svima je bilo jasno da od toga nema nista, niti je ovaj imao zelju da bilo sta uradi niti se moglo nesto vise uraditi.
To bi isto bilo kada bih ja kazao, kako to da svi ekonomisti mogu objasniti kako se treba obogatiti i/ili kako su uspjeli sadašnji bogatasi a niko od njih nema 5 KM u dzepu.To bi bila vulgarizacija ekonomije.
Ja recimo njega cijenim zbog praktičnosti. Tu ima 100 dokaza, počev od privatnog biznisa pa dalje. Naravno, u nekim stvarima, mislim da nije u pravu.
To nema veze sa premijerskom pozicijom, mislim da je on tu dosao po zadatku da malo smiri plenime i sl., sa pričom o solidardnosti i sl. bezze stvarima a i da malo prosiri biznis, a svima je bilo jasno da od toga nema nista, niti je ovaj imao zelju da bilo sta uradi niti se moglo nesto vise uraditi.
To bi isto bilo kada bih ja kazao, kako to da svi ekonomisti mogu objasniti kako se treba obogatiti i/ili kako su uspjeli sadašnji bogatasi a niko od njih nema 5 KM u dzepu.To bi bila vulgarizacija ekonomije.