Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
Moderator: anex
-
ann001
#1 Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
Moze li mi neko nesto detaljnije reci o ovom fakultetu,kakvi su predmeti profesori,koliko se placa samofinansirajuci,kakav je prijemni iz kojih predmeta, i da li je obavezno znati matematiku dobro ,jer sam cula da je matematika na menadzmentu teska samo prvu godinu,meni se bas svidjaju svi predmeti i zanimljivo mi je ovo ali nisam baš najbolja iz matematike .. :/ ???
- dinooh
#2 Re: Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
Fakultet dobar, sto se tice ekonomije najbolji u drzavi. Profesori razliciti, zavisi od predmeta do predmeta. Placa se 1000KM plus nekih 200-300KM godisnje pa se nabere oko 1300 plus troskovi knjiga koje mozes u kopirnici naci ili u elektronskoj biblioteci koja je uracunatta ovih 1300KM. Ocjene su od 5 do 10 pa tako i matematiku mozes dobiti od 5 do 10ann001 wrote:Moze li mi neko nesto detaljnije reci o ovom fakultetu,kakvi su predmeti profesori,koliko se placa samofinansirajuci,kakav je prijemni iz kojih predmeta, i da li je obavezno znati matematiku dobro ,jer sam cula da je matematika na menadzmentu teska samo prvu godinu,meni se bas svidjaju svi predmeti i zanimljivo mi je ovo ali nisam baš najbolja iz matematike .. :/ ???
Tu su racunovodtsvo i finansijsko racunovodstvo koje neces zaobici i prilicno su teski, ali ako se nauci, moze se i polozit.
-
lolol
#3 Re: Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
Sve potpisujem, tacno tako. Fakultet nije tezak, sve se moze sjesti i nauciti ali ako imas namjeru da se provuces kroz faks bez da ucis i naucis nesto onda ipak to nije za tebe. Ovi kao tezi predmeti svi se mogu poloziti ali treba sjesti i detaljno izvjezbati zadatke i razumjeti. Znaci matematika je jedna ali imas statistiku koja je isto u zadacima, dva racunovodstva, metode, modele, operaciona istrazivanja i jos nekih predmeta koji se satoje bas od zadataka. Hocu reci kada pređes matematiku nemoj misliti da je sve ostalo teorija. Sretno s odabirom fakultetadinooh wrote:Fakultet dobar, sto se tice ekonomije najbolji u drzavi. Profesori razliciti, zavisi od predmeta do predmeta. Placa se 1000KM plus nekih 200-300KM godisnje pa se nabere oko 1300 plus troskovi knjiga koje mozes u kopirnici naci ili u elektronskoj biblioteci koja je uracunatta ovih 1300KM. Ocjene su od 5 do 10 pa tako i matematiku mozes dobiti od 5 do 10ann001 wrote:Moze li mi neko nesto detaljnije reci o ovom fakultetu,kakvi su predmeti profesori,koliko se placa samofinansirajuci,kakav je prijemni iz kojih predmeta, i da li je obavezno znati matematiku dobro ,jer sam cula da je matematika na menadzmentu teska samo prvu godinu,meni se bas svidjaju svi predmeti i zanimljivo mi je ovo ali nisam baš najbolja iz matematike .. :/ ???. U prvom semestru imas matematiku koja i nije toliko teska, ali nije ni lagana. Moze se poloziti jer ima i teorije koja bude na ispitu i seminarski pa se tako nakupi bodova. Ocjenjuje sve pa tako mozes i polovicno raditi zadatke. Poslije nemas nekih matematika ako ces smjer menadzment i organizaciju.
Tu su racunovodtsvo i finansijsko racunovodstvo koje neces zaobici i prilicno su teski, ali ako se nauci, moze se i polozit.
-
ann001
#4 Re: Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
hvalaa
a taj isti fax na engleskom ? zna li neko nešto o tome ?
-
lolol
#5 Re: Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
Mislim da je veeeelika patnja ako mislis raditi i opstati na nasim krajevima, totalno nepotrebno.ann001 wrote:hvalaaa taj isti fax na engleskom ? zna li neko nešto o tome ?
- 4m3l
-
Mali_vragolan
#7 Re: Ekonomski fakultet u Sarajevu,smjer Menadžment
poz. Da li neko daje instrukcije iz predmeta statistika u ekonomiji i menadžmentu.