"ekonomska etika i duh patriotizma"
Moderator: anex
-
LjepoticaiZvjer
#1 "ekonomska etika i duh patriotizma"
vase misljenje i iskustva:
recimo teoretski da sam u inostranstvu( mada i ne moram biti) i dobijem ponudu za dobar i kreativan posao u bih u stranoj firmi ( haj recimo lupit cu da bude slikovitije mercator), zadatak projekta -sirenje iste na bh trzistu.
i sta sam ja tu- mladi i uspjesni intelektualac(-ka) ili obicni shupak koji pomaze u izrabljivanju rodjene drzave sa izgovorom " sta me briga dokle god je meni dobro" ?
recimo teoretski da sam u inostranstvu( mada i ne moram biti) i dobijem ponudu za dobar i kreativan posao u bih u stranoj firmi ( haj recimo lupit cu da bude slikovitije mercator), zadatak projekta -sirenje iste na bh trzistu.
i sta sam ja tu- mladi i uspjesni intelektualac(-ka) ili obicni shupak koji pomaze u izrabljivanju rodjene drzave sa izgovorom " sta me briga dokle god je meni dobro" ?
-
kub lajkan
Valjda je drzava ta koja treba da brine hoce li u avliju pustiti nekog ko ce da je "izrabljuje", a ne ti...
- Motokultivator
E to te sigurno neko nalijepio, jer si se htio ili vec jesi prijavio u neku stranu firmu. Znas kako mrzim te nadripatriote, fuj, bljak. Ja radim u stranoj firmi i svaki mjesec firma uplati dobrinosa kolko ima platu taj nadripatriota (SDA-ovac) negdje u misijoj rupi u opstini, na budzetu. Joojk, kako sam se smao iznerviro
. Ja sam bio aktivni clan SDA, al vec odaavno, srecom nisam.
-
Sarafcina
#7 Re: "ekonomska etika i duh patriotizma"
LjepoticaiZvjer wrote:vase misljenje i iskustva:
ako neces ti, ima ko hoce .... pa onda razmisli jel bolje da ti uzimas lovu ili neko drugi...
-
Deb's
#9 Re: "ekonomska etika i duh patriotizma"
Baš zbog ovoga i ne bi trebao/la da osjećaš potencijalnu grižnju savjesti, već iskoristi priliku.Sarafcina wrote:ako neces ti, ima ko hoce .... pa onda razmisli jel bolje da ti uzimas lovu ili neko drugi...
-
LjepoticaiZvjer
ma smatram da se ne mozemo niti smijemo vaditi na drzavu, koliko si sposoban/snalazljiv/uporan/vrijedan/sretan ( ili sve zajedno) tako ces i uspjeti. tako isto ne mogu se vaditi na potkupljene politicare, drzava je institucija, a ljudi su ono sto cini neku zemlju.
s druge strane biti dobar je biti budala...
ma iskreno ja nesto vise ne vjerujem da cu se ikako i vratiti, mislim u bih su mi svi, porodica, najbolji prijatelji, uvijek mi je lijepo kad dodjem , ali mi je (na zalost) isto tako lijepo i otici. nekako kad se vani osjetim kao stranac ne smeta to uzmem kao normala, ali kad se kod kuce isto tako osjetim to fakat zaboli. evo sama zachatavam svoju temu, ali i sama razmisljam sta cu.
s druge strane biti dobar je biti budala...
ma iskreno ja nesto vise ne vjerujem da cu se ikako i vratiti, mislim u bih su mi svi, porodica, najbolji prijatelji, uvijek mi je lijepo kad dodjem , ali mi je (na zalost) isto tako lijepo i otici. nekako kad se vani osjetim kao stranac ne smeta to uzmem kao normala, ali kad se kod kuce isto tako osjetim to fakat zaboli. evo sama zachatavam svoju temu, ali i sama razmisljam sta cu.
-
LjepoticaiZvjer
ma ja sam ti se uvijek furala na unutrasnju ljepotu, nisam ko ona sponzorusa pepeljugaFair Life wrote:Zvijeri nisu sto su nekad bile...
Cuvaj se "ljudi"...