blazh wrote:Dok Hrvatska donira Bosnu, znaci da joj je jaca ekonomija i bolji standard.

Pročitah ovo,

, dosta teško se povratih od

, pa da "bacim koju"..
1. Hr ne može sebi donirati, a kamo li drugima. Zamolio bih 2-3 konkretna primjera donacije o
kojoj "cvrkućeš". Konkretne linkove molim ali ne one šta se prikazuje kao donacija, a
pozadina "donacije" je druge prirode.
2. Dok čekam te linkove da spomenem primjer prisilne donacije (tj. klasične HR otimačine) BiH
Hrvatskoj. Buško jezero, koje je na unikatan način na cijelo zemaljskoj kugi postalo vlasništvo
HEP-a. A način je,
pazi ovo, HEP je
upisan kao vlasnik Buškog jezera... A 'DJE
SU PARE? Koliko znam da se postane vlasnik bilo čega TREBA PLATITI. Bilo ko, bilo šta.
Na isti način kako od tebe tražim da postaviš par konkretnih linkova o tim HR donacijama,
ja stavljam ovaj link koji potvdjuje ovo što sam napisao. Citat iz linka:
"Naime, 1996. godine HEP-u je ustupljeno pravo na korištenje jezera. HEP je tada dobio
uporabnu dozvolu nad ovim jezerom, a već iduće godine upisao se u zemljišne knjige kao
vlasnik Buškog jezera." Link:
http://buskojezero.com/od-buskog-jezera ... asti-sute/
Ako sam u zabludi oko toga da je BiH defacto donirala Hrvatskoj Buško jezero, evo dajem
ti priliku da me razuvjeriš: jednu sobu tvoga stana/kuće da mi daš na korištenje, a poslije
ćemo da upišemo da je ta soba moje vlasništvo... Na isti način kao što se HEP upisao kao
vlasnik Buškog jezera. A ako pristaješ na moj prijedlog ja ću svima reći da si me donirao,
jer sam GUZOVAČE dobio jednu sobu od tebe. Normalno nemoj me pitati 'DJE SU PARE, jer
to je tvoja "čista i transparentna" donacija meni.... A da li sam u svemu tome ja tebe zajeb'o?
Ma to nije bitno. Kokodakanje o donaciji je bitno... Ja ću kokodakat, a ti će biti "sretan i
ponosan" donator...
3. Još nešto o jednom drugom tipu "donacije". Ljudi u BiH su zajebanti. E sad, zamisli ovo:
kad bi se svi (ali baš svi) BiH-ovci kao zajebanti, onako iz zajebancije dogovorili da jedan
kvartal (dovoljno) ne kupe niti jedan, ali baš niti jedan Hr proizvod.... U kolikoj mjeri i
na koji način bi se to reflektiralo i industrijski "jakoj", uopšteno rečeno "naprednoj i
prosperitetnoj" Hrvatskoj, za čijim proizvodima su "ludi" u EU. A i ti što jesu potrošači HR
proizvoda u EU su uglavnom ex-YU potrošači. Ako shvaćaš šta hoću reći, neusporedivo više
BIH "donira" HR kroz potrošnju HR proizvoda, nego što HR donira ili "donira" u BiH.