Zivim van BiH u Njemackoj i poznam Direktora jedne Firme.
Neki dan on meni isprica kako ce ta njegova Firma za 2-3 Mjeseca izmjenuti sve Racunare i Monitore za nove i upita me trebali mi Racunar.
Posto ja imam vec 2 i zadovoljan sam ja rekoh nemam potrebe za njiha.
Sutradan ja ga opet sretnoh on meni opet ponudih kaze nezna sta ce sa 10 Racunara i da ce ga izaci skupo ako ih odvede na Otpad za Recycling.
I tako on mene upita poznam li koga da mu treba, rekoh sad za sad neznam ali raspitat cu se.
Kad navece meni dodje Ideja kako bi se nekoh iz Bosne obradovao kad bi mu neko Racunar poklonio.
Juce ja opet vidio tog Svabu i predlozio mu da to sve spakuje u Kamion i posalje nekoj Humanitarnoj Organizaciji u BiH, ali Svabo kao Svabo i to mu skupo da plati Kamion.
Sad bi ja ti desetak Racunara od njega dobio i volio bi ih nekako do Bosne prevesti, ima dosta Djece kojima ce dobro doci.
Ali sad ja neznam kako je to sa Carinom, jel se placa, ako da koliko i jeli se uopste smiju uvesti Racunari i Monitori u BiH??
Nasao sam ja neki Dokumenat na Njemacki od Juna 2008 da je BiH ukinula Carina za EU ali nepise nista o Racunarima:
http://www.zoll.de/e0_downloads/a1_vors ... gowina.pdf
Ako neko ima iskustva i vec uvozio Racunare u BiH ili se razumije o Zakonu za Uvoz i Carinu zamolio bi vas da mi pomognete da te Racunare prebacimo nekako do BiH.
Hvala puno.