Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadam se da je tema na pravom mjestu, ako ne: moderatori slobodno prebacujte
Potreban mi je savjet od nekoga ko je imao iskustva sa slanjem novca putem DHL tj. kada pošiljka stigne na pravu adresu koji dokumenat potpisuje primaoc pošiljke i na koji način ja mogu dokazati da sam uspješno poslao novac u slučaju npr. nekog spora isl?
nisam nikad čuo da neko šalje novac DHL-om. Novac ljudi šalju western union-om ali je to isto tako glupo jer su provizije klanje bez granica. Nisi rekao da li je slanje novca preko granice ili u BiH. Ako je u BiH jednostavno ti primalac dostavi broj računa iz banke npr. Raiffeisen i ti odeš u Raiffeisen i uplatiš novac na njegov račun platiš 1 KM provizije (bez obzira na visinu doznake) i dobiješ ovjerenu uplatnicu. Ako šalješ novac preko granice onda obrazac 1450 i opet sve jednostavno. Uplatiš novac na svoj devizni račun i sa svog deviznog računa vršiš doznaku na račun primaoca. Novac će imati za dva ili tri dana na računu uz proviziju od 20 eura.
Zaboravio sam napomenuti: novac se šalje u inostranstvo. Probao sam prebaciti novac preko deviznog ali bilo je ekih komplikacija pa sam hio provjeriti da li je neko možda slao putem DHLa ali vidim da se to neisplati nikako i rizicno kao što *mima* reče. Ništa, ispuniti 1450 i šaljem odmah