Ne znam što te pogrešno informirao, ali poanta tog zaustavljanja je da ti carinik opečati račun,
kao i da se po potrebi sam carinik uvjeri da je ta roba sa tobom i da ide van iz države ,
što je osnova za povrat PDV-a
Moderator: anex
Ne znam što te pogrešno informirao, ali poanta tog zaustavljanja je da ti carinik opečati račun,
Meni je receno da se mora. I meni dođe notifikacija u app ali isto tako pise da moram poslati papire u određenom roku. Upravo zbog toga je global blue koverta ustvari koverta za slanje gdje odma pise adresa gdje treba da ide. Samo se odnese na postufolder wrote: ↑07/10/2025 10:11 A zašto šaljete papire u Global Blue, je li to obavezan korak? ja sam shvatio da je to opcionalno![]()
nekoliko puta sam radio povrat, svaki put mi dođe notifikacija u Global Blue aplikaciji kad trgovac unese kupovinu, onda kad carinik ovjeri ... i nakon par dana novac se pojavi na računu.
hm, čudno. doduše ja više kupujem u Srbiji, ne znam ima li kakve veze, evo transakcije iz januara, kaže da je sve završeno i da nema više nikakvih radnjiPandakonda wrote: ↑07/10/2025 12:50Meni je receno da se mora. I meni dođe notifikacija u app ali isto tako pise da moram poslati papire u određenom roku. Upravo zbog toga je global blue koverta ustvari koverta za slanje gdje odma pise adresa gdje treba da ide. Samo se odnese na postufolder wrote: ↑07/10/2025 10:11 A zašto šaljete papire u Global Blue, je li to obavezan korak? ja sam shvatio da je to opcionalno![]()
nekoliko puta sam radio povrat, svaki put mi dođe notifikacija u Global Blue aplikaciji kad trgovac unese kupovinu, onda kad carinik ovjeri ... i nakon par dana novac se pojavi na računu.