Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
milojicabrzi

#22776 Re: Cijene stanova All about

Post by milojicabrzi »

Nije isto doći u posjed nečega krivičnim djelom i doći u posjed na temelju ugovora ili dogovora o najmu.

Uglavnom, izbacivanje podstanara neplatiše nije laka, ni jednostavna ni brza procedura.

Ti kao ispravna stranka, na kraju si dobitnik 100% samo to može potrajati. Uz nepovredivost pošte i prepiske, nepovredivost stana bez sudske naredbe je kategorija svjetskih i evropskih konvencija o ljudskim pravima i to kao i sa tim povezane odredbe je to "što nije oroz a *ebe naše kokoši" i pravi problem vlasnicima (odgovor ovome što je pitao -koji tačno član zakona).

Nije svaka situacija u zakonu opisana. Npr. nigdje ne piše da se ne smije vakuumski izolovati prostorija da se onemogući dotok zraka. Nigdje to ne piše, čak imaju i prostori takve namjene, ali ukoliko tim postupkom ti počiniš ubistvo jer se neko u toj prostoriji uguši, onda si u problemu.

Da se razumijemo, u ovoj priči ja sam apsolutno na strani vlasnika stana i istom bi omogućio da svim sredstvima brani svoj posjed, ali nažalost, kod nas zakon nije tako postavljen (kao npr. u SAD gdje maltene oružjem imaš pravo braniti svoj posjed).

Ovi mangupi koji bi silom i pištoljima izbacivali nekoga,može, slažem se, izlažu se riziku počinjenja krivičnog djela.
dr_Evil

#22777 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

milojicabrzi wrote: 21/04/2026 10:54 Nije isto doći u posjed nečega krivičnim djelom i doći u posjed na temelju ugovora ili dogovora o najmu.

Uglavnom, izbacivanje podstanara neplatiše nije laka, ni jednostavna ni brza procedura.

Ti kao ispravna stranka, na kraju si dobitnik 100% samo to može potrajati. Uz nepovredivost pošte i prepiske, nepovredivost stana bez sudske naredbe je kategorija svjetskih i evropskih konvencija o ljudskim pravima i to kao i sa tim povezane odredbe je to "što nije oroz a *ebe naše kokoši" i pravi problem vlasnicima (odgovor ovome što je pitao -koji tačno član zakona).

Nije svaka situacija u zakonu opisana. Npr. nigdje ne piše da se ne smije vakuumski izolovati prostorija da se onemogući dotok zraka. Nigdje to ne piše, čak imaju i prostori takve namjene, ali ukoliko tim postupkom ti počiniš ubistvo jer se neko u toj prostoriji uguši, onda si u problemu.

Da se razumijemo, u ovoj priči ja sam apsolutno na strani vlasnika stana i istom bi omogućio da svim sredstvima brani svoj posjed, ali nažalost, kod nas zakon nije tako postavljen (kao npr. u SAD gdje maltene oružjem imaš pravo braniti svoj posjed).

Ovi mangupi koji bi silom i pištoljima izbacivali nekoga,može, slažem se, izlažu se riziku počinjenja krivičnog djela.
Ne mozes ni u SAD-u, pa imamo emisije o tome :D

https://www.imdb.com/title/tt2223758/
eeeeeee

#22778 Re: Cijene stanova All about

Post by eeeeeee »

dr_Evil wrote: 21/04/2026 10:54
eeeeeee wrote: 21/04/2026 10:44
dr_Evil wrote: 21/04/2026 10:39

:D ne mozes ga izbaciti bez presude ili nagode. Ti saljes opomene na osnovu ugovora, i onda je to kasnije hrana za advokata. Ali to se oduzi. Ili uzmi pistolj u ruke.

Jedna opcija, a to Haris, Chmoljo i ostali advokati forumski bi bolje znali da u ugovoru imas nesto o direktnom iseljenju bez parnice... mada ne znam kako ide procedura u tom slucaju.

Ovdje pričamo o isteklom ugovoru ako ga već imaš.
O kakvim opomenama ti pričaš kad je ugovor istekao ti si bespravno u stanu.

Bar ovi što izdaju znaju da niko nije lud da je ugovor na neodređeno. To je sve max godina
sad si izmjenio scenario. Dakle pricali smo o tome da neko ima ugovor na recimo 2 godine i nakon pola godine prestane da placa.

Ako je ugovor istekao onda imas bolju osnovu, ali i dalje ne mozes traziti od suda direktno izvrsenje ako nemas takvu stavku u ugovoru. Moras se obratiti sudu sa zahtjevom za predajom nekretnine i hitnim postupkom. Onda sud salje izvrsitelja... opet ce to potrajati. I sve pod uslovom da je notar dobro odradio posao :D

Jednostavno ti ne mozes nista dok sud ne odradio svoj dio posla.
Ne nego me nisi upratio prčitaj gore fino sam pisao izdaš čovjeku na 10 dana, mjesec, 6 mjeseci. Nećeš ugovor potpisivati na neodredeno, a izdaš na 6 mjeseci npr.
Do tebe je
dr_Evil

#22779 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

eeeeeee wrote: 21/04/2026 11:07
dr_Evil wrote: 21/04/2026 10:54
eeeeeee wrote: 21/04/2026 10:44

Ovdje pričamo o isteklom ugovoru ako ga već imaš.
O kakvim opomenama ti pričaš kad je ugovor istekao ti si bespravno u stanu.

Bar ovi što izdaju znaju da niko nije lud da je ugovor na neodređeno. To je sve max godina
sad si izmjenio scenario. Dakle pricali smo o tome da neko ima ugovor na recimo 2 godine i nakon pola godine prestane da placa.

Ako je ugovor istekao onda imas bolju osnovu, ali i dalje ne mozes traziti od suda direktno izvrsenje ako nemas takvu stavku u ugovoru. Moras se obratiti sudu sa zahtjevom za predajom nekretnine i hitnim postupkom. Onda sud salje izvrsitelja... opet ce to potrajati. I sve pod uslovom da je notar dobro odradio posao :D

Jednostavno ti ne mozes nista dok sud ne odradio svoj dio posla.
Ne nego me nisi upratio prčitaj gore fino sam pisao izdaš čovjeku na 10 dana, mjesec, 6 mjeseci. Nećeš ugovor potpisivati na neodredeno, a izdaš na 6 mjeseci npr.
Do tebe je
Ma svakako, ali opet ako ne zeli izaci ti moras sa svojim notarski ovjerenim ugovorom otici na sud da sud pokrene izvrsenje ili ti kaze da moras ici na tuzbu pa onda izvrsenje. Nema nacin da mu ti mozes pokazati vrati ako on ne zeli. On ce koristiti svoje argumente, ti svoje, na kraju ces dobiti ali oduzi se sve to.

Ako nisi notarski ovjerio, i ako nemas potrebne tacke u ugovoru cak i nakon isteka sud nece krenuti u direktno izvrsenje.
Isner

#22780 Re: Cijene stanova All about

Post by Isner »

kakabanja213 wrote: 21/04/2026 10:34 Znaci, teoretski, odes na odmor 7 dana, neko ti udje u stan u kojem zivis, ti mu ne mozes nista bez odluke suda. Na njemu je samo da kaze dao sam kiriju za par mjeseci. I onda ti cekas sud da te vrati.
:thumbup:

Kad su fizička lica zakupodavac i zakupoprimac, sa urednim ugovorom i ako je stan 1/1 - tu problema nema, nek pišu oni šta žele.. To tipa mi otišli na godišnji, uselila porodica s troje djece pa sad vodiš pravnu borbu 10 godina da se vratiš u stan, to mačku o rep...

Al kad je pravno lice davalac prostora pod zakup, e tu ima svega, tu se dešava i ovo što pišu, koliko god bilo suludo.. Tu možeš da izigravaš budalu, da ne plaćaš kiriju, da ostaneš dužan 200.000 KM kao što je ovaj lik u centru Sarajeva ostao dužan Općini Centar pa sad nude najam iste ako platiš lapo tuđeg duga... I opet zakon na njegovoj strani :-)

Evo i dokaza:

https://www.klix.ba/biznis/privreda/opc ... /260416057
dječak sa šibicama

#22781 Re: Cijene stanova All about

Post by dječak sa šibicama »

U ratu i malo iza kraja, hiljade usle u tudje stanove i rekli ovo je sad moje.

Potrajalo je ali vlasnici (bilo privatna lica ili kompanije) vratili svoju imovinu. Privatna imovina je svetinja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22782 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

kakabanja213 wrote: 21/04/2026 10:34 Znaci, teoretski, odes na odmor 7 dana, neko ti udje u stan u kojem zivis, ti mu ne mozes nista bez odluke suda. Na njemu je samo da kaze dao sam kiriju za par mjeseci. I onda ti cekas sud da te vrati.
ovo slicno bilo na temi o izraelu kad je 1946 ili koje vec ovakav scenarij usle izbjeglice iz europe ljudima u stan koji su ih primili privremeno :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22783 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

eeeeeee wrote: 21/04/2026 10:20
Didier wrote: 21/04/2026 10:14
dr_Evil wrote: 21/04/2026 09:44 koliko god zvucalo nelogicno on je upravu. Ne bavis se takvim sportom ako nisi u stanju uzeti pistolj i istjerati istog, a onda biti spreman ici u zatvor za to. S druge strane kad to uradis oni se sigurno vratiti nece u tvoj stan
Ja takođe ne znam po kojem članu zakona je zabranjeno odjaviti struju u sopstvenom stanu, odnosno prestati ju plaćati. Isto tako i druge režije. Vodu i Toplane ti neće isključiti, ali sve ostalo hoće, uključujući i plin.

Pored toga, sudovi su prespori za ovakve stvari, i to ne samo kod nas, nego svugdje. Ali su prespori i kad pravdu uzmeš u svoje ruke. Teoretski ste u pravu, ne bi trebalo ljude lišiti struje čak i ako ne plaćaju, ali u praksi to nema nikakvog smisla, niti mislim da je nešto posebno kažnjivo. I čak ako dođe do sudskog procesa, gdje podstanar tebe tuži, imaš priliku da kontratužbom pokušaš naplatiti dugovanja, i takvu kontratužbu ćeš uvijek dobiti.
Ni po jednom pusti ove šuplje bez pokrića.

Ti si vlasnik 1/1 elektroprivreda mora isključiti, ako se odlučiš na takav korak, a samo je može vratiti ako ti opet podneseš zahtjev ostalo sve je velika šuplja vjeruj mi.
i šta on ode s plaćenim računima ženom i djecom u ektroprivredu na šalter i počne praviti scene

ok ti si vlasnik mora isključiti dođu da isključe a on ekipi napravi scenu nalupa dvojicu trojicu i oni odu
ili sjebe struju cijelom haustru
ajde kad pokrećemo pandorinu kutiju i hipotetske situacije
njemu nestane struje i on izleti i vidi neko čeprka pa ga natjera da prikopča :D
Isner

#22784 Re: Cijene stanova All about

Post by Isner »

Vidi se da preferiraš SF :D
Haris.ba

#22785 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Isner wrote: 21/04/2026 11:17
Al kad je pravno lice davalac prostora pod zakup, e tu ima svega, tu se dešava i ovo što pišu, koliko god bilo suludo.. Tu možeš da izigravaš budalu, da ne plaćaš kiriju, da ostaneš dužan 200.000 KM kao što je ovaj lik u centru Sarajeva ostao dužan Općini Centar pa sad nude najam iste ako platiš lapo tuđeg duga... I opet zakon na njegovoj strani :-)

Iako opcina jeste pravno lice, to sa dugovima komunalijama u opcinskim prostorima je posebna prica.
I to obicni smrtnik ne moze.

Tu ima svasta. Ima jedan, bio vijecnik jos. Pa mu vijece u kojem je bio oprastalo desetine hiljada duga za vodu. :D
dr_Evil

#22786 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 21/04/2026 11:27 U ratu i malo iza kraja, hiljade usle u tudje stanove i rekli ovo je sad moje.

Potrajalo je ali vlasnici (bilo privatna lica ili kompanije) vratili svoju imovinu. Privatna imovina je svetinja.
Svi smo se slozili oko toga, i da ce na kraju vlasnik pobijediti. Ali jedino sta se govori je da ne mozes ti nekoga izbaciti ako on ne zeli izaci, promijeniti bravu, ugasiti vodu i slicno. Moras ici preko suda pa dobiti direktno izvrsenje i/ili ici u tuzbu ako nemas sve crno na bijelo.
dr_Evil

#22787 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 21/04/2026 12:39
Isner wrote: 21/04/2026 11:17

Iako opcina jeste pravno lice, to sa dugovima komunalijama u opcinskim prostorima je posebna prica.
I to obicni smrtnik ne moze.

Tu ima svasta. Ima jedan, bio vijecnik jos. Pa mu vijece u kojem je bio oprastalo desetine hiljada duga za vodu. :D
Ako ti kao vlasnik mozes iskljuciti struju, sta sprijecava ovog drugog koji ima prijavljenu adresu u tom stanu/kuci da je ukljuci ponovo. A prebivaliste je dobio na osnovu tvog ugovora o najmu stana. Moze li on sa ugovorom i prebivalistem prebaciti ugovor/prikljucak na sebe?

Ne znam stvarno, pitam.
milojicabrzi

#22788 Re: Cijene stanova All about

Post by milojicabrzi »

Evo zanimljive ideje...ne bi bilo loše za ove velike firme, koje imaju zemljište u svom vlasništvu, da nešto ovako realizuju, pa neka i zarade.

Ako je izgradbena cijena kvadrata 1500 KM, neka prodaju po 2-2,5 hiljade, dosta zaposlenih bi kupilo takvu nekretninu.

Još jedna dobra stvar iz socijalizma zbog koje je takva praksa i nastala, da ti stan treba biti blizu posla (to je logika kojom se mnogi moji drugovi i kolege i danas vode iako su u prošlosti promijenili brdo adresa gdje su bili pod kirijom).

Zapadnjačka je praksa da se putuje 50-100 km na posao i sa posla.

Za velike konglomerate tipa Bingo, Hifa itd. koji imaju svoje zemljište, ovo nije loša solucija, garantovana prodaja, poznati kupci :)

https://www.klix.ba/biznis/privreda/sta ... /260421057

Samo je problem ove ideje, da sve firme koje imaju novac i ulažu kapital u stanogradnju, više vole te stanove prodati na tržištu za cca 4000 KM/m2, nego dati radnicima po 2500 KM.
Last edited by milojicabrzi on 21/04/2026 13:07, edited 1 time in total.
ReymondReddington

#22789 Re: Cijene stanova All about

Post by ReymondReddington »

Po meni ako je ugovor istekao tu ne treba nikakav sud vec bi policija trebala da uhapsi provalnike u stanu. Jer oni to i jesu.

Sva prava koja stanar ima ostvaraju na osnovu ugovora. Ako je ugovor istekao on vise nema nikakva prava i treba ga tretirati kao nekog provalnika kojeg uhvatis u stanu.

Ako ugovor jos vazi ili ako nema ugovora te situacije bi trebalo sudom rjesavati. Ali i ovdje treba zakonom jasno utvrditi da ako ugovor istekne prije donosenja presude stanar mora napustiti stan osim ako mu vlasnik ne dozvoli da ostane.

Neko ti ukrade auto i policija ga ufati jel praksa da se sudski ganjas da vratiš svoje auto? Nije. Sto ni onda to morao raditi za stan?
Isner

#22790 Re: Cijene stanova All about

Post by Isner »

Ne možeš ukljuciti (prikljuciti) struju ako nisi vlasnik objekta i ako objekat nije legalizovan...

Vrtimo se oko ovoga danima...
milojicabrzi

#22791 Re: Cijene stanova All about

Post by milojicabrzi »

Probali su ljudi zvati policiju, da izbaci stanara iz stana, pokazivali ZK izvadak, ne pije vode, neće policija da izvodi iz posjeda bez naredbe suda...

Opet kažem, ja sam na strani vlasnika u potpunosti, ali nažalost zakon nije tako postavljen, što ne znači da ne bi trebao biti u budućnosti :-D
eeeeeee

#22792 Re: Cijene stanova All about

Post by eeeeeee »

milojicabrzi wrote: 21/04/2026 13:09 Probali su ljudi zvati policiju, da izbaci stanara iz stana, pokazivali ZK izvadak, ne pije vode, neće policija da izvodi iz posjeda bez naredbe suda...

Opet kažem, ja sam na strani vlasnika u potpunosti, ali nažalost zakon nije tako postavljen, što ne znači da ne bi trebao biti u budućnosti :-D
Ne treba ti policija ugasiš struju kao vlasnik stana kod EP jer ti ne treba (zalediis priključak) pa neka se on dokazuje da živi u stanu vrlo jednostavno.
ReymondReddington

#22793 Re: Cijene stanova All about

Post by ReymondReddington »

milojicabrzi wrote: 21/04/2026 13:09 Probali su ljudi zvati policiju, da izbaci stanara iz stana, pokazivali ZK izvadak, ne pije vode, neće policija da izvodi iz posjeda bez naredbe suda...

Jesi kad zvao policiju provalniku?.sta radi sa njim? Isto treba da uradi i sa stanarom ako je ugovor istekao.
dr_Evil

#22794 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

ReymondReddington wrote: 21/04/2026 13:06 Po meni ako je ugovor istekao tu ne treba nikakav sud vec bi policija trebala da uhapsi provalnike u stanu. Jer oni to i jesu.

Sva prava koja stanar ima ostvaraju na osnovu ugovora. Ako je ugovor istekao on vise nema nikakva prava i treba ga tretirati kao nekog provalnika kojeg uhvatis u stanu.

Ako ugovor jos vazi ili ako nema ugovora te situacije bi trebalo sudom rjesavati. Ali i ovdje treba zakonom jasno utvrditi da ako ugovor istekne prije donosenja presude stanar mora napustiti stan osim ako mu vlasnik ne dozvoli da ostane.

Neko ti ukrade auto i policija ga ufati jel praksa da se sudski ganjas da vratiš svoje auto? Nije. Sto ni onda to morao raditi za stan?
Pa dobro to je po meni i po tebi, i po zakonu, ali ga opet ne mozes ti izbaciti ako nece da izadje nego mora sud :D

Ne mozes vuci pravne paralele izmedju auta i stana.
dr_Evil

#22795 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

Isner wrote: 21/04/2026 13:08 Ne možeš ukljuciti (prikljuciti) struju ako nisi vlasnik objekta i ako objekat nije legalizovan...

Ti kao podstanar mozes da imas struju na sebi na osnovu ugovora o najmu, te isti mozes da iskljucis i ukljucis. Ali opet kazem ne znam kako ide u ovom slucaju i necu da se pravim pametan.
VladaFBiH

#22796 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

ReymondReddington wrote: 21/04/2026 13:13

Jesi kad zvao policiju provalniku?.sta radi sa njim? Isto treba da uradi i sa stanarom ako je ugovor istekao.
izaberi koji ti se slučaj sviđa - ima ih i kod nas i u Hr i u Srb:
https://www.klikni.hr/aktualno/2025/08/ ... i-na-kraj/
https://n1info.hr/vijesti/podstanari-ne ... h-iselite/
https://www.banjaluckeprice.net/post/po ... Dajni-foto
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/poro ... ju/f9p4dcy
dr_Evil

#22797 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

VladaFBiH wrote: 21/04/2026 13:16
ReymondReddington wrote: 21/04/2026 13:13

izaberi koji ti se slučaj sviđa - ima ih i kod nas i u Hr i u Srb:
https://www.klikni.hr/aktualno/2025/08/ ... i-na-kraj/
https://n1info.hr/vijesti/podstanari-ne ... h-iselite/
https://www.banjaluckeprice.net/post/po ... Dajni-foto
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/poro ... ju/f9p4dcy
I ako mu iskljucis struju, onda on tebe tuzi, i jos produzi agoniju za godinu-dvije :D
peca777

#22798 Re: Cijene stanova All about

Post by peca777 »

Neka nam @semsasuljakovic napise iz prve ruke

viewtopic.php?t=141078

Za ove teoreticare sta i kako. Sve se moze, pitanje je cijene!
Ne mozes mu pera odbiti,imao sam takav slucaj.Rijesio tako da mu iskljucim energente,samo sam morao njegove dugove izmiriti.U elektricnom nisu htjeli da iskljuce struju pa sam napismeno trazio da mi izdaju da ne zele,nakon prijetnje da cu ih tuziti jer su napravili ugovor sa podstanarom da (lafo) izmiruje dug u ratama bez mog znanja pristali su.Srecom mogli su iskljuciti na banderi jer nije bila u mom dvoristu a podstanar nije dao do sata.Policija je mene htjela uhapsiti jer sam zelio uci u svoj posjed i rekli mi da ne uznemiravam stanara a da sudom trazim da me uvedu a njega isele.Advokat je rekao da to moze trajati godinama tako da to nije opcija,i jos mi je rekao da taj ugovor ne pije vode a nisam ga ni imao doduse.
Ja sam samo student prava bolonjac ali ako mu promijeniš bravu on može podnijeti tužbu zbog smetanja posjeda i 100% će dobiti spor. Međutim upitno je da li on zna da to može uraditi. Baš takav slučaj smo radili na fakultetu a i imaš na ovom forumu (http://www.legalis.hr/forum/archive/ind ... 37625.html) istu takvu situaciju objašnjenu. Pogledaj četvrti post. Kod tužbe za smetanje posjeda uspostavlja se stanje kakvo je bilo prije smetanja posjeda (u konkretnom slučaju prije promjene brave). Svrha toga je da se eliminiše samopomoć, dakle uzimanje stvari u svoje ruke, a da o tome ko ima a ko nema koje pravo odluči sud.
bez obzira na koga glase režije. podstanar može tužiti za smetanje posjeda te u roku 24h prijevremenom mjerom dobiti struju ili vodu natrag.
Last edited by peca777 on 21/04/2026 13:24, edited 1 time in total.
Isner

#22799 Re: Cijene stanova All about

Post by Isner »

dr_Evil wrote: 21/04/2026 13:15
Isner wrote: 21/04/2026 13:08 Ne možeš ukljuciti (prikljuciti) struju ako nisi vlasnik objekta i ako objekat nije legalizovan...

Ti kao podstanar mozes da imas struju na sebi na osnovu ugovora o najmu, te isti mozes da iskljucis i ukljucis. Ali opet kazem ne znam kako ide u ovom slucaju i necu da se pravim pametan.
Ne, drug, griješiš.. Možeš imati struju na sebi kao korisnik ali ne možeš prikljuciti jer nisi vlasnik objekta.. Ne možeš čak ni promjeniti napon npr sa najmanjeg priključka da dokupiš recimo srednji priključak, jer to isto mora vlasnik...

Prije nekoliko godina ja povecavao prikljucnu snagu, mogao sam samo ja kao vlasnik... Moraš uplatiti oko 3.500 KM ili više zavisi od snage napona, pa odabrati atesiranog izvođaca kojeg ti oni ponude i sve to čekaš mjesec do tri mjeseca...
dr_Evil

#22800 Re: Cijene stanova All about

Post by dr_Evil »

Isner wrote: 21/04/2026 13:22
dr_Evil wrote: 21/04/2026 13:15

Ne, drug, griješiš.. Možeš imati struju na sebi kao korisnik ali ne možeš prikljuciti jer nisi vlasnik objekta.. Ne možeš čak ni promjeniti napon npr sa najmanjeg priključka da dokupiš recimo srednji priključak, jer to isto mora vlasnik...

Prije nekoliko godina ja povecavao prikljucnu snagu, mogao sam samo ja kao vlasnik... Moraš uplatiti oko 3.500 KM ili više zavisi od snage napona, pa odabrati atesiranog izvođaca kojeg ti oni ponude i sve to čekaš mjesec do tri mjeseca...
Nemam razlog da ti ne vjerujem ako kazes da je tako :D

S druge strane ne vjerujem da ti kao vlasnik mozes iskljuciti ako je on kao korisnik na ugovoru, niti da je mozes ukljuciti ponovo. Prikljucak je sad nesto drugo mislim i nije isto kao ponovno ukljucenje struje, npr. kad ti ugase struju zbog neplacanje.

Ali hipoteticki scenario gdje si ti vlasnik i ugovor je na tebi,a on zivi, i ti mu iskljucis struju dok mu traje ugovor jer ti nije kirije placao. Jednostavno si sebi odnemogao u pravnoj borbi da ga izbacis. On ce tebe tuziti za povredu doma - u najmanju ruku.
Post Reply