Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Del_Boy1 wrote: ↑14/12/2025 17:05
A šta bi se desilo ako u Bugarsku pošaljem BAM sa računa, da li bi ta osoba dobila BAM ili Bugarsku valutu?
Slao sam novac vani preko QR koda koji sam dobio od primaoca.Procedura je da kada skeniras kod app ti postavi njegovu valutu za slanje. Ako nemas sredstava u toj valuti moras prvo uraditi konverziju kroz mjenjacnicu.
Koliko vidim kad izaberes primaoca iz telefonskog imenika mozes birati valutu slanja.
starboy018 wrote: ↑14/12/2025 10:45
objavili su pojasnjenje za osobe sa dvojnim drzavljanstvom (HR i BiH). morace se odluciti za jedno, nece moci na isti racun i HR i BiH kartice
@Zlo wrote: ↑13/12/2025 15:15
Evo odgovora od podrske:
Poštovani,
Za sada još nije moguće povezati Aircash Mastercard karticu s Apple Pay ili Google Pay u Bosni i Hercegovini. Radimo na implementaciji ove mogućnosti te ćemo Vas pravovremeno obavijestiti o svim promjenama.
Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i pomoć.
Lijep pozdrav,
Iva
Aircash BA Customer Support
Pitaj ih hoce li biti moguce uplatiti pare koristenja bankovne kartice.
tvojkomsija wrote: ↑14/12/2025 21:49
Aircash je dobra opcija i ako se putuje, npr u Hrvatsku?
Uplatis 1000 KM sa kartice i prebacis u eure unutar aircasha, i trosis u EU
Izadje li povoljnije nego placati nasom karticom s kojom ti banka pri svakom placanju racuna konverziju BAM-EUR?
pisali smo vec nekoliko puta
nije potrebno mijenjati BAM u EUR kako bi se placalo karticom u EU, automatski ce ti vrsiti konverziju BAM>EUR po Mastercard kursu 1.95583 bez ikakve provizije
jest povoljnije nego placati nasom karticom jer, kao sto napisah, nema provizije za konverziju valuta i koristi se stvarni kurs
gidra wrote: ↑12/12/2025 08:52
Radilo mi je ranije sasvim uredno dok smo imali Hrvatske kartice, Ziraat banka
Radilo je dok banke nisu pocele skontavati da sa Aircash mozes "kupovati crypto i kurve" i onda su poceli blokirati depozite.. Da li imaju neki regex koji matchira na Aircash pa je to i dalje ostalo.. Ostaje da se vidi
drugi je “terminal” sad, nije vise Aircash EU (PBZ) nego Aircash AC (Nova Banka).
ali nisu oni to dobro napravili, npr preko Raiffeisen prolazi samo prva transakcija i onda svaki put moras ponovo dodavati karticu, preko UCB prolazi svaka (nije do banke, nazvao, ne blokiraju nista - da blokiraju, bila bi svaka transakcija blokirana).
Da apdejtujem...
Banka mi blokirala uplatu, Ziraat.
Iz Aircasha mi kazu da se javim istoj, ima li fajde?
Radilo je dok banke nisu pocele skontavati da sa Aircash mozes "kupovati crypto i kurve" i onda su poceli blokirati depozite.. Da li imaju neki regex koji matchira na Aircash pa je to i dalje ostalo.. Ostaje da se vidi
drugi je “terminal” sad, nije vise Aircash EU (PBZ) nego Aircash AC (Nova Banka).
ali nisu oni to dobro napravili, npr preko Raiffeisen prolazi samo prva transakcija i onda svaki put moras ponovo dodavati karticu, preko UCB prolazi svaka (nije do banke, nazvao, ne blokiraju nista - da blokiraju, bila bi svaka transakcija blokirana).
Da apdejtujem...
Banka mi blokirala uplatu, Ziraat.
Iz Aircasha mi kazu da se javim istoj, ima li fajde?
fajde nema jer nisu dovoljno pismeni da shvate da Aircash EU i Aircash BiH nije isto.
zakonski ne smiju blokirati uplate ka drugoj domacoj finansijskoj instituciji
Lova.ba je prije par godina tuzila RFB i pobijedila na sudu zbog onemogucavanja uplata/isplata
dakle, jedino da im se ovi iz Aircash jave
sta su ti uopste rekli iz banke (ako nisi zvao, nazovi mozda je nesto po automatizmu)
dzenanalic22 wrote: ↑15/12/2025 10:24
Da li je neko probao preko Intesine kartice? Znam da su oni bili najrigorozniji prije nego što je Aircash dobio licencu kod nas?
RF i UCB isto prolaze normalno.
Evo isprobano, ne radi intesa jos.
Zapne se na 3DS provjeri, i onda dobije Deposit failed error u Aircash appu