Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gentoo wrote: ↑11/12/2025 20:19
U Zenici ima na Almy iako lik prvobitno nije znao da ima i rekao mi je da nema. Onda kad sam vec izasao vani leti za mnom da mi kaze da je nasao
Jel zna neko nakon svih ovih izmjena, da li su u funkciji one prve aircash kartice koje su dosle ovdje, sa HR postavkama.
Ili moraju sada ove nove da bi funkcionisalo sve na pravi nacin
Mislim da imam jednu ili dvije ove ranije, pa da provejerim jesu li iskoristive na bilo koji nacin
Hercegoviina wrote: ↑12/12/2025 07:03
Nema dopune preko x bona niti uplate direktno novca. samo kartica. mislim da je ovo najgluplji potez koji će odbiti većinu korisnika
Nema dopune preko x bona niti uplate direktno novca. samo kartica. mislim da je ovo najgluplji potez koji će odbiti većinu korisnika
gidra wrote: ↑12/12/2025 08:25
Meni upravo uplata neuspješna putem kartice od banke.
Dobijem i SMS 3D secure kod i nakon što unesem, uplata neuspjela...
eh ovo je bio problem i ranije nekih banaka npr ASA dok sam bio išlo je bez problema dok kod prijatelja NLB Banka nije prolazilo.
Treba to vidjeti sa bankom da se dozvoli prenos sredstava.
da mi je znati koji se strucnjak sjetio to ukinuti juce iz cista mira
to da su uradili u HR, nastao bi cirkus, tamo velika vecina dopunjuje gotovinom
gidra wrote: ↑12/12/2025 08:25
Meni upravo uplata neuspješna putem kartice od banke.
Dobijem i SMS 3D secure kod i nakon što unesem, uplata neuspjela...
eh ovo je bio problem i ranije nekih banaka npr ASA dok sam bio išlo je bez problema dok kod prijatelja NLB Banka nije prolazilo.
Treba to vidjeti sa bankom da se dozvoli prenos sredstava.
Radilo mi je ranije sasvim uredno dok smo imali Hrvatske kartice, Ziraat banka
cable_stayed_bridge wrote: ↑12/12/2025 07:19
Jel zna neko nakon svih ovih izmjena, da li su u funkciji one prve aircash kartice koje su dosle ovdje, sa HR postavkama.
Ili moraju sada ove nove da bi funkcionisalo sve na pravi nacin
Mislim da imam jednu ili dvije ove ranije, pa da provejerim jesu li iskoristive na bilo koji nacin
Nisu u funkciji tj ne mogu se aktivirati. I ja isto imam dvije od prošle godine
gidra wrote: ↑12/12/2025 08:52
Radilo je dok banke nisu pocele skontavati da sa Aircash mozes "kupovati crypto i kurve" i onda su poceli blokirati depozite.. Da li imaju neki regex koji matchira na Aircash pa je to i dalje ostalo.. Ostaje da se vidi
gidra wrote: ↑12/12/2025 08:52
Radilo je dok banke nisu pocele skontavati da sa Aircash mozes "kupovati crypto i kurve" i onda su poceli blokirati depozite.. Da li imaju neki regex koji matchira na Aircash pa je to i dalje ostalo.. Ostaje da se vidi
drugi je “terminal” sad, nije vise Aircash EU (PBZ) nego Aircash AC (Nova Banka).
ali nisu oni to dobro napravili, npr preko Raiffeisen prolazi samo prva transakcija i onda svaki put moras ponovo dodavati karticu, preko UCB prolazi svaka (nije do banke, nazvao, ne blokiraju nista - da blokiraju, bila bi svaka transakcija blokirana).
Ne radi ni Google Pay jos, tacnije ne moze se dodati u Google Wallet. Neko je ranije spominjao ne radi ni Apple Pay. Vjerovatno peglaju jos stanje, ako je navedeno (pro)radice nekad....