EKOLOGIJA NA PMF U SA
-
imekorisnicino
#1 EKOLOGIJA NA PMF U SA
Interesuje me jel studira neko? Iskustva?
- Hajlac
#2 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
I mene isto interesuje. Mozda i ponajvise jesu li studenti smjera Ekologija primorani biti saucesnici u ubijanju raznoraznih zivotinjskih vrsta zarad zastarjelih shvatanja pojma nauke i strucnosti.
Izmedju ostalog, navodno se konstantno i po hiljadu puta ponavljaju(za svaku generaciju/klasu) eksperimenti tipa uranjanje ekstremiteta zivih zaba u kiselinu kako bi se zaboga svakom studentu u pamcenje urezala reakcija na strasne bolove
Veliki problem napraviti kvalitetan snimak seciranja i mucenja pa kliknuti Play svakoj novoj grupi.
Kalupljenje.
Izmedju ostalog, navodno se konstantno i po hiljadu puta ponavljaju(za svaku generaciju/klasu) eksperimenti tipa uranjanje ekstremiteta zivih zaba u kiselinu kako bi se zaboga svakom studentu u pamcenje urezala reakcija na strasne bolove
Veliki problem napraviti kvalitetan snimak seciranja i mucenja pa kliknuti Play svakoj novoj grupi.
Kalupljenje.
-
voodoo chile
#3 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
ja sam mislio upisati ekologiju na pmf-u, al nikako nisam upucen u nacin studiranja (kad nema nista na stranici fakulteta):/
moze l i mi neko reci je l se studira po onom sistemu 3+2?
i je l se odma' na prvoj godini razvrstavaju studenti po smjerovima (ili je nesto k'o na etf-u: prva godina je za sve ista, a tek od druge pocinju usmjerenja)?
i je li teska matematika na ovom smjeru?
i je l se odma' na prvoj godini razvrstavaju studenti po smjerovima (ili je nesto k'o na etf-u: prva godina je za sve ista, a tek od druge pocinju usmjerenja)?
-
voodoo chile
#4 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
P.S. Ima l negdje spisak predmeta po semestrima?
-
mistek
#5 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
Mislim da ti tamo nema matematike, ili da bar nije nešto naročito teška i ako je ima.voodoo chile wrote:ja sam mislio upisati ekologiju na pmf-u, al nikako nisam upucen u nacin studiranja (kad nema nista na stranici fakulteta):/
I da su studenti "na đuture" na prvoj godini, a kasnije počinje razvrstavanje.
Ovo su info iz druge ruke
- chengaba
#6 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
4+1, nakon druge je razvrstavanje, a matematike nemaš, imaš nešto statistike za koju je dovoljno znati uraditi razlomak.voodoo chile wrote:ja sam mislio upisati ekologiju na pmf-u, al nikako nisam upucen u nacin studiranja (kad nema nista na stranici fakulteta):/
Spisak predmeta po semestrima ima na stranici odsjeka za biologiju koja naravno ne radi kako treba ima već dvije godine.
-
voodoo chile
#7 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
znaci nema matematike, jos da se seciranja izbjegnu i ne moze ljepse 
a moze l mi neko napisati predmete bar za prva 2 semestra?
- chengaba
#8 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
Ma nema puno ni tog seciranja, dva tri termina vježbi.voodoo chile wrote:znaci nema matematike, jos da se seciranja izbjegnu i ne moze ljepse
A na prvoj je sistematika nižih ahordata, viših ahordata, algi i gljiva, biofizika, sociologija, histologija i embriologija, anorganska hemija, organska itd. Više se i ne mogu sjetiti svih predmeta...
-
voodoo chile
#9 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
taman prekrizim matematiku, kad eto hemije :/
je l teska hemija?
je l teska hemija?
- chengaba
#10 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
E jebiga, pa šta bi ti sad.voodoo chile wrote:taman prekrizim matematiku, kad eto hemije :/
je l teska hemija?
Nije teška, ali moraš sjesti malo...
-
voodoo chile
#11 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
E jebiga, pa šta bi ti sad.
Nije teška, ali moraš sjesti malo...[/quote]
ja bih, ako ikako moze, da nista ne ucim, a da naucim
salim se, hvala na informacijama
Nije teška, ali moraš sjesti malo...[/quote]
ja bih, ako ikako moze, da nista ne ucim, a da naucim
salim se, hvala na informacijama
-
indaslag
#12 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
i mene zanima nesto vise o ovom smjeru, koliko je zapravo dobar? jer kad ga spomenem ljudima kazu da to upisuju oni koji ne znaju sta ce, svrstavaju ga sa fpn, socijalnim radom itd, a ja sam cula da se ima dosta uciti te da uopce nije lako... koliko je perspektivna ekologija po vasem misljenju u bih? i zna li iko da li je na medicini i biologiji prijemni iz predmeta biologija isti? i koliko u detalje ide?
-
voodoo chile
#13 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
kakva je pripremna nastava iz biologoije? sta vi mislite isplati li se ici na to?
ja sam mislio otici jer sam biologiju imao u gimnaziji samo prve dvije godine, a podavno je to bilo, tako da se slabo cega sjecam
ja sam mislio otici jer sam biologiju imao u gimnaziji samo prve dvije godine, a podavno je to bilo, tako da se slabo cega sjecam
-
mr_gospodin
#14 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA
Upisi soc rad pa vidi je li stvarno tako lakoi mene zanima nesto vise o ovom smjeru, koliko je zapravo dobar? jer kad ga spomenem ljudima kazu da to upisuju oni koji ne znaju sta ce, svrstavaju ga sa fpn, socijalnim radom itd, a ja sam cula da se ima dosta uciti te da uopce nije lako... koliko je perspektivna ekologija po vasem misljenju u bih? i zna li iko da li je na medicini i biologiji prijemni iz predmeta biologija isti? i koliko u detalje ide?