EKOLOGIJA NA PMF U SA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
imekorisnicino

#1 EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by imekorisnicino »

Interesuje me jel studira neko? Iskustva?
Hajlac

#2 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by Hajlac »

I mene isto interesuje. Mozda i ponajvise jesu li studenti smjera Ekologija primorani biti saucesnici u ubijanju raznoraznih zivotinjskih vrsta zarad zastarjelih shvatanja pojma nauke i strucnosti.

Izmedju ostalog, navodno se konstantno i po hiljadu puta ponavljaju(za svaku generaciju/klasu) eksperimenti tipa uranjanje ekstremiteta zivih zaba u kiselinu kako bi se zaboga svakom studentu u pamcenje urezala reakcija na strasne bolove :roll:
Veliki problem napraviti kvalitetan snimak seciranja i mucenja pa kliknuti Play svakoj novoj grupi.
Kalupljenje.
voodoo chile

#3 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by voodoo chile »

ja sam mislio upisati ekologiju na pmf-u, al nikako nisam upucen u nacin studiranja (kad nema nista na stranici fakulteta):/
moze l i mi neko reci je l se studira po onom sistemu 3+2?
i je l se odma' na prvoj godini razvrstavaju studenti po smjerovima (ili je nesto k'o na etf-u: prva godina je za sve ista, a tek od druge pocinju usmjerenja)?
i je li teska matematika na ovom smjeru? :)
voodoo chile

#4 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by voodoo chile »

P.S. Ima l negdje spisak predmeta po semestrima?
mistek

#5 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by mistek »

voodoo chile wrote:ja sam mislio upisati ekologiju na pmf-u, al nikako nisam upucen u nacin studiranja (kad nema nista na stranici fakulteta):/
i je l se odma' na prvoj godini razvrstavaju studenti po smjerovima (ili je nesto k'o na etf-u: prva godina je za sve ista, a tek od druge pocinju usmjerenja)?
Mislim da ti tamo nema matematike, ili da bar nije nešto naročito teška i ako je ima.
I da su studenti "na đuture" na prvoj godini, a kasnije počinje razvrstavanje.

Ovo su info iz druge ruke :D
chengaba

#6 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by chengaba »

voodoo chile wrote:ja sam mislio upisati ekologiju na pmf-u, al nikako nisam upucen u nacin studiranja (kad nema nista na stranici fakulteta):/
4+1, nakon druge je razvrstavanje, a matematike nemaš, imaš nešto statistike za koju je dovoljno znati uraditi razlomak.
Spisak predmeta po semestrima ima na stranici odsjeka za biologiju koja naravno ne radi kako treba ima već dvije godine.
voodoo chile

#7 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by voodoo chile »

znaci nema matematike, jos da se seciranja izbjegnu i ne moze ljepse :)

a moze l mi neko napisati predmete bar za prva 2 semestra?
chengaba

#8 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by chengaba »

voodoo chile wrote:znaci nema matematike, jos da se seciranja izbjegnu i ne moze ljepse :)

a moze l mi neko napisati predmete bar za prva 2 semestra?
Ma nema puno ni tog seciranja, dva tri termina vježbi.
A na prvoj je sistematika nižih ahordata, viših ahordata, algi i gljiva, biofizika, sociologija, histologija i embriologija, anorganska hemija, organska itd. Više se i ne mogu sjetiti svih predmeta... :|
voodoo chile

#9 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by voodoo chile »

taman prekrizim matematiku, kad eto hemije :/
je l teska hemija? :)
chengaba

#10 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by chengaba »

voodoo chile wrote:taman prekrizim matematiku, kad eto hemije :/
je l teska hemija? :)
E jebiga, pa šta bi ti sad.
Nije teška, ali moraš sjesti malo...
voodoo chile

#11 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by voodoo chile »

E jebiga, pa šta bi ti sad.
Nije teška, ali moraš sjesti malo...[/quote]

ja bih, ako ikako moze, da nista ne ucim, a da naucim :)
salim se, hvala na informacijama :)
indaslag

#12 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by indaslag »

i mene zanima nesto vise o ovom smjeru, koliko je zapravo dobar? jer kad ga spomenem ljudima kazu da to upisuju oni koji ne znaju sta ce, svrstavaju ga sa fpn, socijalnim radom itd, a ja sam cula da se ima dosta uciti te da uopce nije lako... koliko je perspektivna ekologija po vasem misljenju u bih? i zna li iko da li je na medicini i biologiji prijemni iz predmeta biologija isti? i koliko u detalje ide?
voodoo chile

#13 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by voodoo chile »

kakva je pripremna nastava iz biologoije? sta vi mislite isplati li se ici na to?
ja sam mislio otici jer sam biologiju imao u gimnaziji samo prve dvije godine, a podavno je to bilo, tako da se slabo cega sjecam :)
mr_gospodin

#14 Re: EKOLOGIJA NA PMF U SA

Post by mr_gospodin »

i mene zanima nesto vise o ovom smjeru, koliko je zapravo dobar? jer kad ga spomenem ljudima kazu da to upisuju oni koji ne znaju sta ce, svrstavaju ga sa fpn, socijalnim radom itd, a ja sam cula da se ima dosta uciti te da uopce nije lako... koliko je perspektivna ekologija po vasem misljenju u bih? i zna li iko da li je na medicini i biologiji prijemni iz predmeta biologija isti? i koliko u detalje ide?
Upisi soc rad pa vidi je li stvarno tako lako :D
Post Reply