Eko policija zelena povrsina ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
peljto

#1 Eko policija zelena povrsina ?

Post by peljto »

Danas parkirao na marin dvoru izmedju zgrada i nagazim na zemlju i vracam se za pola sata stoji pijava eko policije ? Da li ste se susretali s tim, kolike su kazne, kako znati da li ce doci kazna ili ne, kome se obratiti ??
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

Sudeći po pričama drugih ljudi nekome kazna stigne, nekome ne stigne nikad! Ja sam isto dobio čestitku za vjetrobran početkom aprila ove godine i do sada mi ništa nije došlo. :music:
peljto

#3 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by peljto »

Romeo 80 wrote:Sudeći po pričama drugih ljudi nekome kazna stigne, nekome ne stigne nikad! Ja sam isto dobio čestitku za vjetrobran početkom aprila ove godine i do sada mi ništa nije došlo. :music:

zna li se kolika je kazna tim sto je stizalo..od koga si doio to za vjetrobran eko ili ?
Romeo 80

#4 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.
peljto

#5 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by peljto »

Romeo 80 wrote:Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.

a kako si dobio od njih mislim napiso si do sad ti nista nije doslo
Romeo 80

#6 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

peljto wrote:
Romeo 80 wrote:Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.

Pa isto kao i tebi. Za brisač mi zakačena prijava da sam napravio prekršaj i to je to. Nikakvu kaznu do sad nisam dobio, a hoću li je dobiti bog sami zna! :D
peljto

#7 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by peljto »

Romeo 80 wrote:
peljto wrote:

Pa isto kao i tebi. Za brisač mi zakačena prijava da sam napravio prekršaj i to je to. Nikakvu kaznu do sad nisam dobio, a hoću li je dobiti bog sami zna! :D

aha a isto si na travi parkirao
Romeo 80

#8 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

Ista stvar, jebiga! :-D
peljto

#9 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by peljto »

Romeo 80 wrote:Ista stvar, jebiga! :-D

evo kazu mi sad ako te park pisao kazne od 30 do 100 u zavisnosti koliko si se zadrzao :shock: mene pisali u 2:50 ja dosao u 3:10 i nadjem tu prijavu hmm
Romeo 80

#10 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

peljto wrote:

evo kazu mi sad ako te park pisao kazne od 30 do 100 u zavisnosti koliko si se zadrzao :shock: mene pisali u 2:50 ja dosao u 3:10 i nadjem tu prijavu hmm
Nema mi to logike, jer kako oni mogu znati koliko si se ti zadržao tu?! S druge strane, činjenica je da je urađen prekršaj, za koji slijedi zakonski određena kazna, pa sad. Ja sam se zadržao bukvalno ne više od 5 min. Otišao u buregdžinicu da uzmem pite :D, a nigdje u blizini nije bilo slobodnog mjesta. Ako dobijem kaznu skupo će me pita izaći :D :lol:
peljto

#11 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by peljto »

Romeo 80 wrote:
peljto wrote:

Nema mi to logike, jer kako oni mogu znati koliko si se ti zadržao tu?! S druge strane, činjenica je da je urađen prekršaj, za koji slijedi zakonski određena kazna, pa sad. Ja sam se zadržao bukvalno ne više od 5 min. Otišao u buregdžinicu da uzmem pite :D, a nigdje u blizini nije bilo slobodnog mjesta. Ako dobijem kaznu skupo će me pita izaći :D :lol:

ma ne znam vise nista prijatelju kaze mi jedan taj eko policajac kao mene nije pisala eko policija nego park i kao eto od toga zavisi kolika ce kazna biti i u rasponu od 30 do 100 dok drugi pisu da su istu prijavu dobijali i kazne od 100 do 500 KM :-)
asafinho

#12 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by asafinho »

peljto wrote:Danas parkirao na marin dvoru izmedju zgrada i nagazim na zemlju i vracam se za pola sata stoji pijava eko policije ? Da li ste se susretali s tim, kolike su kazne, kako znati da li ce doci kazna ili ne, kome se obratiti ??
Predaju te na sud,sud te obavjesti da je podignuta prijava i nakon god dana su meni tek odredili ročište,zaboravim otići na ročište i dođe mi kazna 30 KM plus 20 KM sudskih troškova,a parkirao sam više puta na "zelenu površinu",nije vidjelo zelene površine ali ajd zemlja je..uglavnom poenta priče i ako te predaju na sud nije strašno,ali velika je mogućnost i da te ne predaju :)
Romeo 80

#13 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

Meni je prije neki dan ipak stiglo obavještenje da se javim u prostorije Kantonalne inspekcije da se izjasnim o krivici. Prekršaj sam napravio 01.04.2014 god. (da, na taj datum :D ). Nemam pojma koja je slijedeća procedura, jer do sada nisam imao ovih problema, ali nisam siguran da se mora ići na sud, ako priznam krivicu ili griješim?! :?
asafinho

#14 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by asafinho »

Romeo 80 wrote:Meni je prije neki dan ipak stiglo obavještenje da se javim u prostorije Kantonalne inspekcije da se izjasnim o krivici. Prekršaj sam napravio 01.04.2014 god. (da, na taj datum :D ). Nemam pojma koja je slijedeća procedura, jer do sada nisam imao ovih problema, ali nisam siguran da se mora ići na sud, ako priznam krivicu ili griješim?! :?
Meni je prekršaj bio 1.4.2013 u oktobru iste godine mi dolazi obavještenje da sam predat na sud,u augustu dolazi obavještenje da je ročište 13.10.2014,na koje sam zaboravio otići i došla mi je ta kazna :) a to što su tebe pozvali nije mi poznato :) znam još jedan slučaj ovako kao kod mene isto bilo :)
Romeo 80

#15 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

asafinho wrote:
Romeo 80 wrote:Meni je prije neki dan ipak stiglo obavještenje da se javim u prostorije Kantonalne inspekcije da se izjasnim o krivici. Prekršaj sam napravio 01.04.2014 god. (da, na taj datum :D ). Nemam pojma koja je slijedeća procedura, jer do sada nisam imao ovih problema, ali nisam siguran da se mora ići na sud, ako priznam krivicu ili griješim?! :?
Meni je prekršaj bio 1.4.2013 u oktobru iste godine mi dolazi obavještenje da sam predat na sud,u augustu dolazi obavještenje da je ročište 13.10.2014,na koje sam zaboravio otići i došla mi je ta kazna :) a to što su tebe pozvali nije mi poznato :) znam još jedan slučaj ovako kao kod mene isto bilo :)
Što nas hoće ti prvi aprili! :D Nemam ni ja pojma šta i kako, ali pretpostavljam da traže da se izjasnim o krivici, tj. da li sam ja upravljao vozilom kad je načinjen prekršaj. E da li onda idem na sud ili ne veze nemam! :-) :)
Romeo 80

#16 Re: Eko policija zelena povrsina ?

Post by Romeo 80 »

Samo da ažuriram situaciju! :D Otišao sam danas u Kantonalnu inspekciju. Inspektor mi je rekao da će biti pokrenut prekršajni postupak, a rekao je da će odrediti kaznu od 30 KM. Napomenuo je da je to minimalna kazna za takav prekršaj (valjda je vidio da sam fino čeljade :mrgreen: ), pa sad čekam poziv sa suda. Moram priznati da se nogom u "gujcu" udaram, jer su kazne nerijetko po 500 KM.
Post Reply