Eko policija zelena povrsina ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
peljto
#1 Eko policija zelena povrsina ?
Danas parkirao na marin dvoru izmedju zgrada i nagazim na zemlju i vracam se za pola sata stoji pijava eko policije ? Da li ste se susretali s tim, kolike su kazne, kako znati da li ce doci kazna ili ne, kome se obratiti ??
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Sudeći po pričama drugih ljudi nekome kazna stigne, nekome ne stigne nikad! Ja sam isto dobio čestitku za vjetrobran početkom aprila ove godine i do sada mi ništa nije došlo. 
-
peljto
#3 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Romeo 80 wrote:Sudeći po pričama drugih ljudi nekome kazna stigne, nekome ne stigne nikad! Ja sam isto dobio čestitku za vjetrobran početkom aprila ove godine i do sada mi ništa nije došlo.
zna li se kolika je kazna tim sto je stizalo..od koga si doio to za vjetrobran eko ili ?
- Romeo 80
#4 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.
-
peljto
#5 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Romeo 80 wrote:Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.
a kako si dobio od njih mislim napiso si do sad ti nista nije doslo
- Romeo 80
#6 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Pa isto kao i tebi. Za brisač mi zakačena prijava da sam napravio prekršaj i to je to. Nikakvu kaznu do sad nisam dobio, a hoću li je dobiti bog sami zna!peljto wrote:Romeo 80 wrote:Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.
-
peljto
#7 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Romeo 80 wrote:Pa isto kao i tebi. Za brisač mi zakačena prijava da sam napravio prekršaj i to je to. Nikakvu kaznu do sad nisam dobio, a hoću li je dobiti bog sami zna!peljto wrote:Romeo 80 wrote:Bogami, cifre su kako sam čuo pravo velike. Od par stoja pa do 500 KM. Ja sam dobio čestitku o KJKP Park. Ako ništa, barem sad možeš platiti pola kazne u roku od 8 dana, a druga polovina ti se oprašta.
aha a isto si na travi parkirao
- Romeo 80
#8 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Ista stvar, jebiga! 
-
peljto
#9 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Romeo 80 wrote:Ista stvar, jebiga!
evo kazu mi sad ako te park pisao kazne od 30 do 100 u zavisnosti koliko si se zadrzao
- Romeo 80
#10 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Nema mi to logike, jer kako oni mogu znati koliko si se ti zadržao tu?! S druge strane, činjenica je da je urađen prekršaj, za koji slijedi zakonski određena kazna, pa sad. Ja sam se zadržao bukvalno ne više od 5 min. Otišao u buregdžinicu da uzmem pitepeljto wrote:Romeo 80 wrote:Ista stvar, jebiga!
evo kazu mi sad ako te park pisao kazne od 30 do 100 u zavisnosti koliko si se zadrzaomene pisali u 2:50 ja dosao u 3:10 i nadjem tu prijavu hmm
-
peljto
#11 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Romeo 80 wrote:Nema mi to logike, jer kako oni mogu znati koliko si se ti zadržao tu?! S druge strane, činjenica je da je urađen prekršaj, za koji slijedi zakonski određena kazna, pa sad. Ja sam se zadržao bukvalno ne više od 5 min. Otišao u buregdžinicu da uzmem pitepeljto wrote:Romeo 80 wrote:Ista stvar, jebiga!
evo kazu mi sad ako te park pisao kazne od 30 do 100 u zavisnosti koliko si se zadrzaomene pisali u 2:50 ja dosao u 3:10 i nadjem tu prijavu hmm
, a nigdje u blizini nije bilo slobodnog mjesta. Ako dobijem kaznu skupo će me pita izaći
![]()
ma ne znam vise nista prijatelju kaze mi jedan taj eko policajac kao mene nije pisala eko policija nego park i kao eto od toga zavisi kolika ce kazna biti i u rasponu od 30 do 100 dok drugi pisu da su istu prijavu dobijali i kazne od 100 do 500 KM
-
asafinho
#12 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Predaju te na sud,sud te obavjesti da je podignuta prijava i nakon god dana su meni tek odredili ročište,zaboravim otići na ročište i dođe mi kazna 30 KM plus 20 KM sudskih troškova,a parkirao sam više puta na "zelenu površinu",nije vidjelo zelene površine ali ajd zemlja je..uglavnom poenta priče i ako te predaju na sud nije strašno,ali velika je mogućnost i da te ne predajupeljto wrote:Danas parkirao na marin dvoru izmedju zgrada i nagazim na zemlju i vracam se za pola sata stoji pijava eko policije ? Da li ste se susretali s tim, kolike su kazne, kako znati da li ce doci kazna ili ne, kome se obratiti ??
- Romeo 80
#13 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Meni je prije neki dan ipak stiglo obavještenje da se javim u prostorije Kantonalne inspekcije da se izjasnim o krivici. Prekršaj sam napravio 01.04.2014 god. (da, na taj datum
). Nemam pojma koja je slijedeća procedura, jer do sada nisam imao ovih problema, ali nisam siguran da se mora ići na sud, ako priznam krivicu ili griješim?! 
-
asafinho
#14 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Meni je prekršaj bio 1.4.2013 u oktobru iste godine mi dolazi obavještenje da sam predat na sud,u augustu dolazi obavještenje da je ročište 13.10.2014,na koje sam zaboravio otići i došla mi je ta kaznaRomeo 80 wrote:Meni je prije neki dan ipak stiglo obavještenje da se javim u prostorije Kantonalne inspekcije da se izjasnim o krivici. Prekršaj sam napravio 01.04.2014 god. (da, na taj datum). Nemam pojma koja je slijedeća procedura, jer do sada nisam imao ovih problema, ali nisam siguran da se mora ići na sud, ako priznam krivicu ili griješim?!
- Romeo 80
#15 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Što nas hoće ti prvi aprili!asafinho wrote:Meni je prekršaj bio 1.4.2013 u oktobru iste godine mi dolazi obavještenje da sam predat na sud,u augustu dolazi obavještenje da je ročište 13.10.2014,na koje sam zaboravio otići i došla mi je ta kaznaRomeo 80 wrote:Meni je prije neki dan ipak stiglo obavještenje da se javim u prostorije Kantonalne inspekcije da se izjasnim o krivici. Prekršaj sam napravio 01.04.2014 god. (da, na taj datum). Nemam pojma koja je slijedeća procedura, jer do sada nisam imao ovih problema, ali nisam siguran da se mora ići na sud, ako priznam krivicu ili griješim?!
a to što su tebe pozvali nije mi poznato
znam još jedan slučaj ovako kao kod mene isto bilo
- Romeo 80
#16 Re: Eko policija zelena povrsina ?
Samo da ažuriram situaciju!
Otišao sam danas u Kantonalnu inspekciju. Inspektor mi je rekao da će biti pokrenut prekršajni postupak, a rekao je da će odrediti kaznu od 30 KM. Napomenuo je da je to minimalna kazna za takav prekršaj (valjda je vidio da sam fino čeljade
), pa sad čekam poziv sa suda. Moram priznati da se nogom u "gujcu" udaram, jer su kazne nerijetko po 500 KM.