Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dozer

#1 Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Dozer »

Svaki dan manje-vise svi mi vidimo po neku nebulozu na nasim ulicama. Nebitno da li se radi o vozilima ili necemu drugom ili trecem, ali jutros sam uredno pozelio da se zarati samo na minut, pa da dignem debila u zrak...
Dos'o covjek iz Svedske, za koju znamo da je totalno ruralna i zakonski neuredjena zemlja, da radi ko sta hoce, kada i gdje hoce, da niko nikoga ne moze kazniti ni za sta, da policija skoro pa i ne postoji, a o eko policiji i onima koji se brinu o zastiti okolisa, zelenih povrsina i pjesackih staza da i ne pricamo. Oni su totalno marginalizovani i postoje samo pro-frome radi.

I onda, sasvim je normalno da jedan domaci imbecil koji je ko zna kad otisao u tu s@ebanu zemlju (SveCku), tamo malo radio i zaradio za skupo auto (a mozda je i rentirano, ko zna...), danas dodje u Bosnu, jednu europsku, modernu, potpuno zakonski uredjenu i regulisanu zemlju, u kojoj i policija i eko policija reaguju momentalno na sve nepravilnosti i prekrsaje, bez obzira ko ih pravi, i parkira svoje skupocjeno vozilo kako to radi i u "svojoj" SveCkoj.

Image

Aferim!
Eko policija se nije pojavila ni nakon dva poziva i sat vremena, a policija je samo prosla autom, konstatovali ljudi (iz auta) da je debil sa slike uredno parkiran na dijelu pjesacke staze i dijelu travnjaka, dok je cesta sa parkinogm ostala malo dalje. Valjda se kreten prep'o da mu neko ne ukrade Q7, pa misli da mu tih 5 metara od ceste nesto znace...
Lokacija: ul. Kemala Kapetanovica na Grbavici, pored kafica Cacao (lik nije sjedio u kaficu nego je dosao kod nekoga u zgradi).

E sad, da smo mi normalna zemlja i normalan grad, ovaj debil bi automatski zaradio:
1. Lisice na tockovima (cca. 150 KM - ekvivalent pauka)
2. Kaznu za nepropisno parkiranje (min. 50 KM)
3. Kaznu za unistavanje zelene povrsine (min. 300 KM)
Sve po zakonu (i to vazecem).
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#2 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Big Boy »

Vec imas temu o "majstorima" parkiranja na: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a .

I... sta reci na ovo. Sigurno ce se naci neko ko ce braniti takvo ponasanje recenicama tipa, pa znas li ti koliko je to auto skupo... i ja bi ga tako "cuvao" da sam na njegovom mjestu.

Takvi smo kakvi smo... malo nas je al' smo govna. :roll:
Klodovik

#3 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Klodovik »

Samo fizičke zapreke donekle pomažu. Stubovi, visoki ivičnjaci, ograde itd. Od priče nema ništa.
JThomas

#4 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by JThomas »

živo me interesuje parkira li ga tako u švedskoj.

al sad će odmah doći neki dežurni kralj da nas proglasi ljubomornim što eto, "hađo" ima dobra kola...
teAMICA

#5 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by teAMICA »

Big Boy wrote:Vec imas temu o "majstorima" parkiranja na: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a .

I... sta reci na ovo. Sigurno ce se naci neko ko ce braniti takvo ponasanje recenicama tipa, pa znas li ti koliko je to auto skupo... i ja bi ga tako "cuvao" da sam na njegovom mjestu.

Takvi smo kakvi smo... malo nas je al' smo govna. :roll:

:thumbup:

ovo treba poslat SveCkoj policiji, more bit ga oni kazne kad već ovi naši neće para :mrgreen:
duboka_misao

#6 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by duboka_misao »

da je `hađo` iznajmio bi garazu,iznajmio bi parking mjesto u BBI, a nije seljak ko je sa sela nego u dushi ( vako je on zapregu ostavljao)
Dozer

#7 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Dozer »

Vidis...dobra ideja - poslati ovu sliku sa appropriate textom SveCkoj muriji. Mozda mu i napakovati gudru, pa neka ga malo trkeljaju gore :lol: :lol: :lol:

A znam za temu o "Majstorima" parkiranja, ali sam najmerno ovo stavio ovako radi Eko i standardne policije. Da im je lakse pronaci ;)
amrica

#8 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by amrica »

Samo po dzepu, ali po skandinavskim cijenama, 500 KM kazne, ako saobracajna policija ne moze uzeti pasos, moze se staviti zabrana ulaska u BiH dok ne plati, ali sa (gashijevim) kamatama.
Dozer

#10 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:

Dear Swedish Police,

Here is how one of your citizens parked his vehicle during running away from your Bosnian colleagues, because of drug selling. They're catch him up, but also released because of lack of evidences (the witnesses confirmed that he dropped some bag during running away, from the bridge into the river, but police couldn't find it).
Maybe you'll have more luck when he came back to you :).

Regards,
Just an Bosnian citizen
amrica

#11 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by amrica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
teAMICA

#12 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by teAMICA »

"...when he came back to you..."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
legendo
Dozer

#13 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Dozer »

Al' je lapsus - treba comes back to you :)
irrelevant

#14 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by irrelevant »

da ponudim lekturu, i kontakt podatke - na osnovu tablica odrediti okrug kome treba slati prijavu: http://www.polisen.se/en/English/Contac ... sh-Police/

Dear Swedish Police,

The image attached hereto is to testify how one of your citizens parked his vehicle after escaping your Bosnian colleagues who pursued him on the account of drug-dealing. They managed to capture him, but had to release him right thereafter due to the lack of evidence: witnesses confirmed that he had dropped some bag in the course of his escape from the bridge down into the river, but the police did not succeed in finding this crucial piece of material evidence.
Maybe you'll have more luck when he comes back to you :)

Regards,
"just a Bosnian citizen"

al ozbiljno
:skoljka:
teAMICA

#15 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by teAMICA »

Dozer wrote:Al' je lapsus - treba comes back to you :)
ma nisam se lapsuzu smijala, skontali smo šta je pisac hOTio reć :D
chuchumbamayumbe

#16 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by chuchumbamayumbe »

Vama vokri sto nemate SveCki pasos i Q7, a da imate isto bi se 'vako ponasali!
8-)
*mima*

#17 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by *mima* »

Jel to samo dijaspora tako parkira auta?
starii

#18 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by starii »

nemoj tako, mislis da je njemu bilo lako za vrijeme rata u svedskoj,jesti onu janjetinu, guzit svedanke, pit hladno pivo i još mislit na bosnu i sarajevo...al eto pozelio se domovine pa došo malo :)
Dozer

#19 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by Dozer »

Ma nisam ja to poslao ba, sta vam je :)
Pa nisam bas tolika dzukela. Ako je on papcina, seljober, tenkre, imbecil, mamlaz, krkan, divljak, nafuran, itd. itd., ja vala nisam.

A nema potrebe ni za lekturom ba, ja to onako ofrlje nabac'o, i znam da nije smijeh oko came i comes :) :lol: :lol:

@Mimo
Ja jos nikad ne vidjeh nikoga a ga je ovdje i ovako parkirao. Pa ovo nije ni na pocetku ni na kraju zgrade, nego tacno na sredini, srednji ulaz. Ima po 50 metara i naprijed i nazad da doje do ceste. A ja bi krepo od sege da ispadne u novinama - ukraden Q7 SveCkih tablica na Grbavici :lol: :lol: :lol:
JThomas

#20 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by JThomas »

mislim, često ovdje pijem kafu, i dosta ljudi nepropisno parkira, ali ovo ovako zaista nikad, nikad, nikad nisam vidio.
bevomill77

#21 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by bevomill77 »

Uvazena gospodo.
Pogledajte malo bolje kako ljudi koji zive u Bosni parkiraju svoja auto i gdje, pa onda komentarisite o onima koji dodju sa strane .
Toliko je tema kako domaci seljaci parkiraju auta na travnjak al et vama smetaju samo oni sa strane.Sto bi nas narod rekao " pogledaj prvo sebe pa onda reci nekom nesto".

LJubomorni ste nego sta , al koga briga sta vi mislite o nama mi ionako dodjemo u Bosnu da bi se proveli , nit smo vas zeljni nit nas briga sta PRICATE O NAMA . I onako nam nemozete nista samo vam je to preostalo da nas ogovarate , imamo i mi ovama stosta reci al mi to necemo vama vec kad se vratimo nazad onda vas ismijavamo .
Jadni vi sve vam nesto nevalja iz dijaspore a pokupili ste sve strane rijeci vise nerazumijem svoj rodjeni jezik kad dodjem u Bosnu , pa da ih makar izgovarate kako treba , a jos se vam smeta kad ljudi sa strane dodju pa kazu koju stranu rijec , oni makar zive vani a zasto ih vi koristite ? da pokazete svoju glupost mozda!.

Preporucujem vam da se vi sami naucite kulturi ponasanja jer vam je kultura 0,kad se vi budete ponasali kulturno ponasace se i oni koji dodju u posjetu.
JThomas

#22 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by JThomas »

pa ništa, nemoj više dolaziti, i svi tvoji problemi s bezobraznim domicilnim stanovništvnom riješeni.

a ako si stvarno zajeban i principijelan, ostavi ga ovako i u švedskoj, i onda policajcu koji ti napiše kaznu reci da je ljubomoran što ti imaš dobra kola...pa nam javi kako je prošlo.
zambaklija

#23 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by zambaklija »

bevomill77 wrote:Uvazena gospodo.
Pogledajte malo bolje kako ljudi koji zive u Bosni parkiraju svoja auto i gdje, pa onda komentarisite o onima koji dodju sa strane .
Toliko je tema kako domaci seljaci parkiraju auta na travnjak al et vama smetaju samo oni sa strane.Sto bi nas narod rekao " pogledaj prvo sebe pa onda reci nekom nesto".

LJubomorni ste nego sta , al koga briga sta vi mislite o nama mi ionako dodjemo u Bosnu da bi se proveli , nit smo vas zeljni nit nas briga sta PRICATE O NAMA . I onako nam nemozete nista samo vam je to preostalo da nas ogovarate , imamo i mi ovama stosta reci al mi to necemo vama vec kad se vratimo nazad onda vas ismijavamo .
Jadni vi sve vam nesto nevalja iz dijaspore a pokupili ste sve strane rijeci vise nerazumijem svoj rodjeni jezik kad dodjem u Bosnu , pa da ih makar izgovarate kako treba , a jos se vam smeta kad ljudi sa strane dodju pa kazu koju stranu rijec , oni makar zive vani a zasto ih vi koristite ? da pokazete svoju glupost mozda!.

Preporucujem vam da se vi sami naucite kulturi ponasanja jer vam je kultura 0,kad se vi budete ponasali kulturno ponasace se i oni koji dodju u posjetu.

hehehee,dobro si im rekao :mrgreen: :mrgreen:

sjedim neki dan sa prijateljem u jednom našem restoranu,do nas veća grupa vrlo bučna grupa ljudi,konobar reče neka naša delegacija iz BiH,kaže konobar-poznanik jebote vidiš onog zalizanog,onaj ti je predsjednik neke opštine došli da pregovaraju o ulaganjima u tu opštinu,kaže jaro kad su poručivali jela,veli onaj predsjednik :JA ĆU LIGNJE i ja ga (konobar)priupitam kako će te te lignje misleći na priloge i način pripreme A ON ĆE KO IZ TOPA:TELEĆE BRATE,TELEĆE LIGNJE!!!! :lol: :lol: :lol:
BSn

#24 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by BSn »

Haj' se ponisti, djece t'! :D
I bolje je sto to sto imas reci zadrzavas za sebe, jer ti ocito konstruisanje recenica ne ide od ruke.
Prvo kazes kako ima bruku tema o tome kako domaci parkiraju, pa onda kazes kako ne cistimo ispred svoje avlije... :lol: :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#25 Re: Eko Policija, Policija i nadobudni gastarbajteri...

Post by grunt »

ImageImageImageImageImage

Nikako ne mogu da shvatim vas dijasporce ukljucujuci i moju mnogobrojnu familiju koja se uglavnom nalazi po skandinaviji.Dok zivite u toj svojoj drugoj domovini ponasate se po svim pravilima zivljenja u toj zemlji,a kada dodjete ovdje kao da su vas pustili sa lanca i sada mi ovdje treba da vam jos aplaudiramo na to.
Svasta :-) !!!
Locked