Eh da je bio lijep dan...
-
clone033
#1 Eh da je bio lijep dan...
onda bi se vise studenata okupilo da izrazi svoj protest protiv prodaje marsalke, a ovako bilo je desetak ljudi, ali sta cete ko je vidio protestovat po ruznom vremenu, a iskreno nije se ni auto moglo blizu parkirati, ko ce onda od jadnih studenata pjeske da ide do Izvrsnog vjeca.
Ali nema veze, za nekih par hiljada godina mozda se i ponovi '68, i kada su studenti imali petlje da pokrenu neke stvari.
Ali nema veze, za nekih par hiljada godina mozda se i ponovi '68, i kada su studenti imali petlje da pokrenu neke stvari.
-
ChoNumb
e, bruke i sramote!
toliko o jedinstvu i zajednickim interesima studenata!
zato nas sve ovo i jos 100 puta gore i slijeduje!
zato i mogu da rade ovo sto rade od nas!
zato sto smo p....!
zato nikad u bolje sutra uci necemo!
zato ce i dalje studenti SAMO kukati i srati!
neka ih i profesori obaraju po 100x, neka ih i dalje ispituju po nekakvim nezvanicnim skriptama, neka i dalje senilni profesori budu strah i trepet.
neka, ovako nam i treba!
to nam je slika i prilika.
jadna zemlja sa ovakvim narastajem!
strah me je buducnosti kad ce nas sutra i gori poltroni od ovih danas voditi!
gorcina i bijes!
ostaje nam samo da pjevamo dobrog starog johnny-ja, i da se naduravamo po kojekavim forumima!

toliko o jedinstvu i zajednickim interesima studenata!
zato nas sve ovo i jos 100 puta gore i slijeduje!
zato i mogu da rade ovo sto rade od nas!
zato sto smo p....!
zato nikad u bolje sutra uci necemo!
zato ce i dalje studenti SAMO kukati i srati!
neka ih i profesori obaraju po 100x, neka ih i dalje ispituju po nekakvim nezvanicnim skriptama, neka i dalje senilni profesori budu strah i trepet.
neka, ovako nam i treba!
to nam je slika i prilika.
jadna zemlja sa ovakvim narastajem!
strah me je buducnosti kad ce nas sutra i gori poltroni od ovih danas voditi!
gorcina i bijes!
ostaje nam samo da pjevamo dobrog starog johnny-ja, i da se naduravamo po kojekavim forumima!
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ma ne bi ali bi bar slomili kojeg drota
:D
-
ChoNumb
a mozda i bi! dogodilo bi se i kad bi recimo studenti samo jedan odbili otici na fakultete u znak protesta zbog svega sto im se dogadja. Pa ako ni tad se niko nista ne upita u vlasti i nista se ne ucini, onda svakodnevni stalni bojkot dok se nesto ne promjeni. garantujem, vijest bi bila na BBC i CNN, jer stundenta nije malo i BTW, najjaca struktura stanovnistva! jedino oni i mogu promjeniti stvari i doglaviti i narodu (ovcama) i vlastima (cobanima). jedno oni imaju tu snagu, ali izgleda da su oni kao i narod. zao mi je zbog svega toga, ali nekontam kako se moze toliko trpiti i ne pokusati bar JEDNOM nesto promjeniti.
kao prvo, jadna je organizacija, svako svoje dupe cuva, a i nekonta da takvom politikom, bas to dupe daje svako da dere!
treba napraviti jako studentsko udruzenje na nivou drzave, napraviti program, iznijeti probleme izahtjeve u javnost, reci jasno i glasno da nam je DOSTA!
ali je zalosno to sto bi na kraju opet se pojavila grupa pametnjakovica koja bi naravno sve to sjebala svojim umrtvljenim rezonovanjem, postavljnjem kojekakvih pitanja oko novca, para i ostalih sranja, a ne kontajuci da su sretstvo manipulacije bas oni i dok traje takvo stanje i dok je 99% ljudi ubjedjeno da se nista ne moze promjeniti ostaje nam da trpimo i dalje jahace na svojim ledjima i pustiti da nam suplje mozgove!
kao prvo, jadna je organizacija, svako svoje dupe cuva, a i nekonta da takvom politikom, bas to dupe daje svako da dere!
treba napraviti jako studentsko udruzenje na nivou drzave, napraviti program, iznijeti probleme izahtjeve u javnost, reci jasno i glasno da nam je DOSTA!
ali je zalosno to sto bi na kraju opet se pojavila grupa pametnjakovica koja bi naravno sve to sjebala svojim umrtvljenim rezonovanjem, postavljnjem kojekakvih pitanja oko novca, para i ostalih sranja, a ne kontajuci da su sretstvo manipulacije bas oni i dok traje takvo stanje i dok je 99% ljudi ubjedjeno da se nista ne moze promjeniti ostaje nam da trpimo i dalje jahace na svojim ledjima i pustiti da nam suplje mozgove!
-
daredevil
Tako nekako, ali ne mozemo ni znati da li bi se nesto promjenilo ako ne pokusamo.horns&drums wrote:Ma ne bi ali bi bar slomili kojeg drota:D
Ali hebiga ruzno vrijeme, kisa, ko ce sa kisobranom tamo stajati, pa nije se ni ratovalo po kisi i snjegu zar ne...?
-
digger
Jednostavno i tacno. Posto sam ja negdje u kategoriji tvog starog, reci mu da isto mislimo. Mozda sijede kose i maladalacki entuzijazam mogu da nesto zajedno ucine.r_faruk wrote:kako kaze moj stari.................... sve je dobro dok se studenti i radnici ne ujedine.................
Za vise detalja oko ovakve akcije posjeti http://www.ulbih.netfirms.com
-
car-x
ma kod nas ne postoji pojam opozicija uopste..
u vlasti drzave je to naucna fantastika.. u radnickim kolektivima sindikat je PLACEN i SPONZORIRAN od ministarstva.. hej, gdje to ima..
glavni likovi u studentskim pokretima su stranacka omladina.. !!!!!
evo me, vec sam sebi zvucim ko margareta, ali fakat je tako.. nema uopste neke kriticke mase..
veliki protesti studenata i njih se skupi 100..
nabijem ih na kurac i njih i njihove demonstracije..
u vlasti drzave je to naucna fantastika.. u radnickim kolektivima sindikat je PLACEN i SPONZORIRAN od ministarstva.. hej, gdje to ima..
evo me, vec sam sebi zvucim ko margareta, ali fakat je tako.. nema uopste neke kriticke mase..
-
daredevil
Krivi smo mi, jer sve dok razmisljamo i njih se skupi, a ne nas se skupi bice nam ovako, ne da nam se dici cjenjene guzove sa stolice. Nemamo inicijative, niko nema svjesti da bude vodja, a i ako pokusa da bude vodja, onda su svi ljubomorni na njega i opstruiraju mu rad.car-x wrote:ma kod nas ne postoji pojam opozicija uopste..
Ma mi smo smece od ljudi, koje i treba da udaraju po glavi i treba nam biti ovako.
-
VV26AA