Egzekucija na internetu
- JBT
#1 Egzekucija na internetu
Sve svijetske TV-kuce vrte snimak egzekucije jednog americkog 25-godisnjaka od strane neke teroristicke grupe, jednog ogranka al-kaide. Snimak je skinut sa stranice koja predstavlja oficijelno glasilo tog ogranka. Egzekucija je izvrsena klanjem pred kamerom od strane maskiranih, naoruzanih ljudi.
Mislim da se takvo sto nije trebalo prikazati na TV-u i da se ta internet stranica trebala ukloniti. Zeli li se prikazivanjem ovakvih brutalnosti, pocinjenim od zivotinja u ljudskom obliku, opravdati ono sto su saveznicki vojnici radili zarobljenim Iracanima?
Mislim da se takvo sto nije trebalo prikazati na TV-u i da se ta internet stranica trebala ukloniti. Zeli li se prikazivanjem ovakvih brutalnosti, pocinjenim od zivotinja u ljudskom obliku, opravdati ono sto su saveznicki vojnici radili zarobljenim Iracanima?
- Zox
Radije bih sacuvao koliko-toliko miran san veceras...
Na italijanskoj televiziji pustili film i sad ja ne gledam, okrenuo glavu, a film traje, i traje, jos na usporenom snimku, da bi na kraju rekli "momenat klanja vam, naravno, necemo prikazati". Pa, recite to odmah na pocetku, sta me trzate!
Na italijanskoj televiziji pustili film i sad ja ne gledam, okrenuo glavu, a film traje, i traje, jos na usporenom snimku, da bi na kraju rekli "momenat klanja vam, naravno, necemo prikazati". Pa, recite to odmah na pocetku, sta me trzate!
- DaysleepeR
Definitivno.
I ja evo apelujem da se link skloni.
Ja sam kliknuo iz radoznalosti i sad bi volio da nisam.
POgledao sam insert popodne a jos me zeludac boli.
Uzas.
I ja evo apelujem da se link skloni.
Ja sam kliknuo iz radoznalosti i sad bi volio da nisam.
POgledao sam insert popodne a jos me zeludac boli.
Uzas.
- sekiracija
#12 Re: Egzekucija na internetu
aferim,zijo sekirikiJBT wrote:Sve svijetske TV-kuce vrte snimak egzekucije jednog americkog 25-godisnjaka od strane neke teroristicke grupe, jednog ogranka al-kaide. Snimak je skinut sa stranice koja predstavlja oficijelno glasilo tog ogranka. Egzekucija je izvrsena klanjem pred kamerom od strane maskiranih, naoruzanih ljudi.
-
progDVB
#13 Re: Egzekucija na internetu
Vidjet' cemo hoce li ti isti "saveznici" prikazati jos teze snimke izivljavanja nad Iracanima u proteklih godinu dana. Kazu da su americki senatori plakali, dok su gledali svu brutalnost americkih vojnika, koje su poslali u Irak "da zavedu red"JBT wrote:Zeli li se prikazivanjem ovakvih brutalnosti, pocinjenim od zivotinja u ljudskom obliku, opravdati ono sto su saveznicki vojnici radili zarobljenim Iracanima?
-
SF-Mujo
Samo da dodam nesto u vezi mogucnosti da je snimak lazni. FBI sumnja da je ubijeni bio u vezi sa al-kaidom. On je, na svoju ruku, otisao u Irak a da to nije rekao Americkim nadleznim organima. Naime, obavijestio ih je da poslovno putuje u Jordan. Onda je on u Jordanu uzeo auto i rekao nadleznim da putuje u Kuvajt. U iraku je uhapsen i zatvoren od strane Iracke policije. Cak mu je i FBI dolazio u zatvor te ga ispitivao u vezi nekih nereguralnosti ali ga je ostavio u rukama Iracke policije. Nestao je ubrzo nakon sto je pusten iz zatvora.
Sada se cak otkrilo da je on prije oko godinu dana "posudio" (u USA) svoj emal covjeku koji je bio u vezi sa Zacarias Moussaouiem - nesudjenim 20-tog otmicarom jednog od aviona 11 septembra 2001. Mussaoui je uhapsen nesto prije 11-tog septembra.
Previse je "slucajnosti" oko zaklanog Berga. Zasto bi on na svoju ruku putovao u Irak znajuci kakve opasnosti tamo vrebaju za Amerikance? Previse toga smrdi oko njegovog imena.
Snimak je strasan, ako je istinit. Zato nikad ne treba zaboraviti sta su nam cetnici radili u ratu - poklali su na hiljade jadnih Bosanaca. Jedno vrijeme je cak bio i disk na prodaju (na internetu) na kojem su snimljene ne samo jedna nego desetine njihovih svirepih ubistava po Bosni, ukljucujuci klanje. Cak su i ponudili "sample" video besplatan za download, na kojem su zaklali nekog 17-20 godina svezanog mladica. Snimak sam licno vidio i mogu reci da je mnogo strasniji od ovoga Irackog - sniman izbliza. Mucno.
Sada se cak otkrilo da je on prije oko godinu dana "posudio" (u USA) svoj emal covjeku koji je bio u vezi sa Zacarias Moussaouiem - nesudjenim 20-tog otmicarom jednog od aviona 11 septembra 2001. Mussaoui je uhapsen nesto prije 11-tog septembra.
Previse je "slucajnosti" oko zaklanog Berga. Zasto bi on na svoju ruku putovao u Irak znajuci kakve opasnosti tamo vrebaju za Amerikance? Previse toga smrdi oko njegovog imena.
Snimak je strasan, ako je istinit. Zato nikad ne treba zaboraviti sta su nam cetnici radili u ratu - poklali su na hiljade jadnih Bosanaca. Jedno vrijeme je cak bio i disk na prodaju (na internetu) na kojem su snimljene ne samo jedna nego desetine njihovih svirepih ubistava po Bosni, ukljucujuci klanje. Cak su i ponudili "sample" video besplatan za download, na kojem su zaklali nekog 17-20 godina svezanog mladica. Snimak sam licno vidio i mogu reci da je mnogo strasniji od ovoga Irackog - sniman izbliza. Mucno.