Egzekucija na internetu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JBT

#1 Egzekucija na internetu

Post by JBT »

Sve svijetske TV-kuce vrte snimak egzekucije jednog americkog 25-godisnjaka od strane neke teroristicke grupe, jednog ogranka al-kaide. Snimak je skinut sa stranice koja predstavlja oficijelno glasilo tog ogranka. Egzekucija je izvrsena klanjem pred kamerom od strane maskiranih, naoruzanih ljudi.
Mislim da se takvo sto nije trebalo prikazati na TV-u i da se ta internet stranica trebala ukloniti. Zeli li se prikazivanjem ovakvih brutalnosti, pocinjenim od zivotinja u ljudskom obliku, opravdati ono sto su saveznicki vojnici radili zarobljenim Iracanima?
kame

Post by kame »

Seha, jedno licno pitanje. Ako moze. :) Jesi li ti zavrsio fakultet u USA? Ako jesi sta si diplomirao?
kame

Post by kame »

:)
kame

Post by kame »

Sto ce ti to? Sjebaces si dan.
winetou

Post by winetou »

Ima link na temi "Grozno"
Pravo klanje :shock:
Ni na filmu nema onako...
Zox

Post by Zox »

Radije bih sacuvao koliko-toliko miran san veceras...
Na italijanskoj televiziji pustili film i sad ja ne gledam, okrenuo glavu, a film traje, i traje, jos na usporenom snimku, da bi na kraju rekli "momenat klanja vam, naravno, necemo prikazati". Pa, recite to odmah na pocetku, sta me trzate!
JBT

Post by JBT »

Samo izvodjenje egzekucije ne bih preporucio nikome. Jedna od najruznijih stvari koje sam u zivotu vidio. Mozda bi se i onaj link sa teme Grozno trebao ukloniti. Nije mu mjesto na ovom forumu.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Definitivno.
I ja evo apelujem da se link skloni.
Ja sam kliknuo iz radoznalosti i sad bi volio da nisam.
POgledao sam insert popodne a jos me zeludac boli.
Uzas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

partizani su bili gospoda za ove drugove

naime ubijali su strijeljanjem 8)
Ivy

Post by Ivy »

Tri dana mi je vec muka od tog snimka. Ne mogu da zaspem po noci, sve mi se vraca scena i vristanje i samrtni hropac. KAKO NEKO MOZE TO URADITI?
AhMeT

Post by AhMeT »

ja sam pogledao samo 10 sekundi tog sranja i nikako da izbrisem iz memorije.

stoka,nista drugo nego samo stoka.jadan covjek i to jos civil.. :( :(
sekiracija

#12 Re: Egzekucija na internetu

Post by sekiracija »

JBT wrote:Sve svijetske TV-kuce vrte snimak egzekucije jednog americkog 25-godisnjaka od strane neke teroristicke grupe, jednog ogranka al-kaide. Snimak je skinut sa stranice koja predstavlja oficijelno glasilo tog ogranka. Egzekucija je izvrsena klanjem pred kamerom od strane maskiranih, naoruzanih ljudi.
Mislim da se takvo sto nije trebalo prikazati na TV-u i da se ta internet stranica trebala ukloniti. Zeli li se prikazivanjem ovakvih brutalnosti, pocinjenim od zivotinja u ljudskom obliku, opravdati ono sto su saveznicki vojnici radili zarobljenim Iracanima?
aferim,zijo sekiriki
progDVB

#13 Re: Egzekucija na internetu

Post by progDVB »

JBT wrote:Zeli li se prikazivanjem ovakvih brutalnosti, pocinjenim od zivotinja u ljudskom obliku, opravdati ono sto su saveznicki vojnici radili zarobljenim Iracanima?
Vidjet' cemo hoce li ti isti "saveznici" prikazati jos teze snimke izivljavanja nad Iracanima u proteklih godinu dana. Kazu da su americki senatori plakali, dok su gledali svu brutalnost americkih vojnika, koje su poslali u Irak "da zavedu red"
r_faruk

Post by r_faruk »

cime su mu odsjekli glavu i jel bio ziv kad su mu to uradili
blablacura

Post by blablacura »

Daj, ba, r_faruk ne pitaj to!
AhMeT

Post by AhMeT »

e faruk jebi se. podsjecas me na onih 10 sekundi filma,koje sam skoro pa bio i zaboravio...ali eto kad te toliko interesuje bio je poveci noz i nevin covjek je jecio ko janje kad se kolje.eto jebi se
mag

Post by mag »

ne znam sta da napisem a ne mogu ni da ovako nesto ostavim bez komentara
nisam mogla vjerovati...
i na kraju svega prozivati Boga!...

jos pogotovu kada je juce Miror izjavio, da su slike plagijat
ogorcena sam
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

Samo da dodam nesto u vezi mogucnosti da je snimak lazni. FBI sumnja da je ubijeni bio u vezi sa al-kaidom. On je, na svoju ruku, otisao u Irak a da to nije rekao Americkim nadleznim organima. Naime, obavijestio ih je da poslovno putuje u Jordan. Onda je on u Jordanu uzeo auto i rekao nadleznim da putuje u Kuvajt. U iraku je uhapsen i zatvoren od strane Iracke policije. Cak mu je i FBI dolazio u zatvor te ga ispitivao u vezi nekih nereguralnosti ali ga je ostavio u rukama Iracke policije. Nestao je ubrzo nakon sto je pusten iz zatvora.

Sada se cak otkrilo da je on prije oko godinu dana "posudio" (u USA) svoj emal covjeku koji je bio u vezi sa Zacarias Moussaouiem - nesudjenim 20-tog otmicarom jednog od aviona 11 septembra 2001. Mussaoui je uhapsen nesto prije 11-tog septembra.

Previse je "slucajnosti" oko zaklanog Berga. Zasto bi on na svoju ruku putovao u Irak znajuci kakve opasnosti tamo vrebaju za Amerikance? Previse toga smrdi oko njegovog imena.

Snimak je strasan, ako je istinit. Zato nikad ne treba zaboraviti sta su nam cetnici radili u ratu - poklali su na hiljade jadnih Bosanaca. Jedno vrijeme je cak bio i disk na prodaju (na internetu) na kojem su snimljene ne samo jedna nego desetine njihovih svirepih ubistava po Bosni, ukljucujuci klanje. Cak su i ponudili "sample" video besplatan za download, na kojem su zaklali nekog 17-20 godina svezanog mladica. Snimak sam licno vidio i mogu reci da je mnogo strasniji od ovoga Irackog - sniman izbliza. Mucno.
mag

Post by mag »

p.s.
da ne bi doslo do zabune- ovo sto sam pisala za Miror- to se tice onih slika mucenih iracanina od strane engleskih vojnika koje su bile objavljene pocetkom maja i u koji povod, izgleda, da je bio ubit ovaj vojnik
winetou

Post by winetou »

Mujo ima li neki link za to bosansko klanje?
Post Reply