Egipcani protestuju protiv serijata

Post Reply
fatamorgana

#126 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by fatamorgana »

JoseMujica wrote:
Bosanski_hibrid wrote: Zato ja više volim Arape nego Bosance :dance:
jel ovo neka Lutovska ljubav?
Ma jok, ćISTO platonska ....
kastelgomilica

#127 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by kastelgomilica »

...
Last edited by Anonymous on 03/12/2012 22:41, edited 1 time in total.
Reason: .
Chisum

#128 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by Chisum »

htcxone wrote:pusti mi se tih prica molim te ... anomalije... pa i ove slike su za jednog muslimana ANOMALIJE.... a gvantanamo je LEGALNI ZATVOR, marihuana je legalna u dobrom dijelu svijeta, u njemackoj se otvaraju centri za sigurno drogiranje :D
dalje, kamenovanje ili elektricna stolica, ili vjesanje... dakle smrtna kazna postoji u dosta zemalja pa tako i u šerijatu...

a bas me interesuje gospodine SOLIDARNI, da ti (dakle ovo ne zelim nikome samo pitam) imaš kćerku, odgajaš je 12 godina , život joj podaris, onda ti u pnoć upadne narkoman, siluje je i izbode , ubije, uhvati ga murija ... sta bi ti htio ? da odsluzi PUNOOOO PUNOOOO GODINA ( i onda izađe ) ili da ga ubijes!???

STO SE tiče sječenja ruku, nije to tek tako kako ti mislis, dođeš i odječeš, lijepo kartu kupis pa odi vidi jel svaki drugi hoda bez ruku ili NECES NI JEDNOG VIDJETI?
NARAVNO, ima slucajeva, ali LOPOV sigurno nece ni pomisliti da ukrade akda zna sta ga ceka, a ovdje u sarajevu BABU ZAPALE ZA 20 MARAKA i dobiju 2 mjeseca uslovno ...
Paralele su ti presmjesne...

Prvo, opet pominjes neki svijet... mrzak ti i gadan.... te vutra se pushi, te centri za drogiranje... te Gvantanamo...

Mislis svijet pred cijim ambasadama ti "braca" came dok ne osijede, cmizdreci i moleci za useljenicke vize... Mislis taj svijet? U koji se godisnje doseli toliko emigranata iz islamskih zemalja da ih vise bog ne moze popisati.
Je li taj svijet?

Sto se tice ovog glupog pitanja, to ostavljam tebi da zamislis... Sta bi ko uradio, i za sta bi kasnije odgovarao pred zakonom ili pred sobom, stvar je licna i nema nikakve veze sa nekim primitivcima koji u 21. vijeku kamenuju za "preljubu" itd...

Znam samo da po vukojebinama koje ovdje spominjemo, mucenje, obescascivanje i przenje djevojcica kiselinom neki pokusavaju da naguraju nekako u taj vas serijat, pravdajuci postupke uprljanom casti i povredom vjerskih nacela....

E sad, da li je to zaista serijat ili ne - da budem iskren - zivo mi se jebe. Znam samo da mi dijete ne odrasta niti ce odrastati u takvom jednoj nakaradnom sistemu, niti ce morati da osluskuje da li su "braca" shvatila Kur'an i sherijat ili ne, da li pale i vjesaju ili ne? Da, zivo mi se jebe! Ovo je sekularna zemlja, pa kome je do serijata lagano ferko, i u Somaliju....pardon, u Njemacku i Austriju - tamo "braca" bjeze......

P.S. Mislim, eno, kolega ti se hvali kako mu je one americke prostitutke i marionete, Saudijce i njima slicne banana drzave, bog pripazio naftom... pa zar mu ne bi bilo pametnije da ih je pripazio "pravim serijatom" umjesto sto im je dao igracku za ovo?

Ah, da... "cudni su putevi gospodnji", je li?
Bosanski_hibrid

#129 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by Bosanski_hibrid »

Hajde evo ti dukat, dokaži mi da je riječ o S. Arabiji :D

Koliko znam Emirati nisu KSA
Bosanski_hibrid

#130 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

I sad, ti nama stavljaš snimke nekih što lude za gologuzim pevaljkama, a u isto vrijeme kritikuješ šerijat koji to zabranjuje.
cindrlimindrli

#131 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by cindrlimindrli »

Bosanski_hibrid wrote:Koliko znam Emirati nisu KSA
Ma jok, ovi drugi vole avione :lol:

Image
zlajaBHF

#132 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by zlajaBHF »

Mursi je krenuo dobrim putem...Covjek je dobio na izborima i ima podrsku vecine u Egiptu.
Protestvovati imaju pravo svi, ali ne znaci da su ljudi u pravu svaki put kada izadju na ulice.

Naravno da predsjednik treba imati odredjene ovlasti kako bi mogao donjeti zakone koje su potrebne za razvoj drzave.
Trenutni zakon u Egiptu je nesto kao u BiH, gdje se i svaka budala treba sloziti da bi se nesto usojilo.

Mursi je igrao ulogu u rjesenju konflikta u Gazi....Gradi dobre odnose sa Iranom, Turskom, a u isto vrijeme odrzava dobar odnos sa Amerikom....

Njemu je cilj stabilnost, kako bi se obracunao sa glavnim problemima u Egiptu, a to su korupcija i efektivniji drzavni aparat...Mislim da su Muslimanska braca pravi za taj posao...
Chisum

#133 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by Chisum »

Ne, ja nemam nista protiv zenske gole guzice... cak sta vise, mogu reci da mi je vec decenijama predmet obozavanja... ja ti samo postavljam slike onih koje volis vise od Bosanaca.

A sto se gologuzih pEvaljki tice, ja sam davnih sedamdesetih i osamdesetih odrastao na nesto drugacijoj muzici, na svu srecu, dok je ovo drustvo jos bilo koliko toliko normalno pa se znalo ko na sta pada.
Bosanski_hibrid

#134 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Dobar avion, mašaAllah. Neka mu Allah dadne berićet u njemu :)
cindrlimindrli

#135 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by cindrlimindrli »

Bosanski_hibrid wrote:Dobar avion, mašaAllah. Neka mu Allah dadne berićet u njemu :)
I ja kazem, dobro njemu, dobro mrskom americkom Boeing-u...a ti se Muzafere kupaj.
Chisum

#136 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by Chisum »

Dobar, dobar avion.... sav k'o od zlata.

Nego... jos da pored ovog sto ga je pocastio avionom kane koji dinar i ovim malisanima... barem heftu sretnoga djetinjstva....

Image

Ali, shtani.... ni helera.
Last edited by Chisum on 03/12/2012 22:52, edited 2 times in total.
ArthurSpooner

#137 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by ArthurSpooner »

zlajaBHF wrote:Mursi je krenuo dobrim putem...Covjek je dobio na izborima i ima podrsku vecine u Egiptu.
Protestvovati imaju pravo svi, ali ne znaci da su ljudi u pravu svaki put kada izadju na ulice.

Naravno da predsjednik treba imati odredjene ovlasti kako bi mogao donjeti zakone koje su potrebne za razvoj drzave.
Trenutni zakon u Egiptu je nesto kao u BiH, gdje se i svaka budala treba sloziti da bi se nesto usojilo.

Mursi je igrao ulogu u rjesenju konflikta u Gazi....Gradi dobre odnose sa Iranom, Turskom, a u isto vrijeme odrzava dobar odnos sa Amerikom....

Njemu je cilj stabilnost, kako bi se obracunao sa glavnim problemima u Egiptu, a to su korupcija i efektivniji drzavni aparat...Mislim da su Muslimanska braca pravi za taj posao...
Jos jedan obozavatelj serijata koji zivi na zapadu...pa koliko vas ima :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#138 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by JoseMujica »

ma jok...to oni tamo na socijali znanstveno-kuranski istražuju šejtanluk i kako se boriti protiv zapadnjačkih uroka
htcxone

#139 !

Post by htcxone »

Paralele su ti presmjesne...

Prvo, opet pominjes neki svijet... mrzak ti i gadan.... te vutra se pushi, te centri za drogiranje... te Gvantanamo...

Mislis svijet pred cijim ambasadama ti "braca" came dok ne osijede, cmizdreci i moleci za useljenicke vize... Mislis taj svijet? U koji se godisnje doseli toliko emigranata iz islamskih zemalja da ih vise bog ne moze popisati.
Je li taj svijet?

Sto se tice ovog glupog pitanja, to ostavljam tebi da zamislis... Sta bi ko uradio, i za sta bi kasnije odgovarao pred zakonom ili pred sobom, stvar je licna i nema nikakve veze sa nekim primitivcima koji u 21. vijeku kamenuju za "preljubu" itd...

Znam samo da po vukojebinama koje ovdje spominjemo, mucenje, obescascivanje i przenje djevojcica kiselinom neki pokusavaju da naguraju nekako u taj vas serijat, pravdajuci postupke uprljanom casti i povredom vjerskih nacela....

E sad, da li je to zaista serijat ili ne - da budem iskren - zivo mi se jebe. Znam samo da mi dijete ne odrasta niti ce odrastati u takvom jednoj nakaradnom sistemu, niti ce morati da osluskuje da li su "braca" shvatila Kur'an i sherijat ili ne, da li pale i vjesaju ili ne? Da, zivo mi se jebe! Ovo je sekularna zemlja, pa kome je do serijata lagano ferko, i u Somaliju....pardon, u Njemacku i Austriju - tamo "braca" bjeze......

pominjem jer kazes da su ANOMALIJE a kao sto vidis NISU nego LEGALNA MJESTA I LEGALNE radnje! nauci razliku između anomalije i legalne i česte pojave

bold 1.
reci mi iz kojih zemalja se doseljavaju?= pa znas li ti koliko ljudi se odselilo u DUBAI i inace u UAE :) ? ????
bjeze iz zemalja koje su AMERIKANCI unistili "u ratu protiv terorista :lol: :lol: :lol: " gdje su im srusene kuce i zemlja ... gdje je radijacija od ko zna kakvog oruzja dovela da je povisenost radioaktinosti oko 130% veča nego inače
bjeze iz zemalja gdje je dosla "demokratija" u vidu američke potrage za naftom

bold 2.
ne pOStoje glupa pitanja VEĆ SAMO GLUPI ODGOVORI ...
I rekoh već,inekcija,kamenovanje,vješanje,el. stolica... s,rtna kazna kako god okrenes

bold 3. dakle pricas o nečemu o čemu NEMAŠ pojma al bitno je da pljujes ;) dovoljno

bold 4. pogledaj pod bold 1.
zlajaBHF

#140 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by zlajaBHF »

ArthurSpooner wrote:
zlajaBHF wrote:Mursi je krenuo dobrim putem...Covjek je dobio na izborima i ima podrsku vecine u Egiptu.

Gospodne Spooneru,
Neznalico jedna

Sta drugo da ti kazem.

Ti ces jednom Egipcaninu odlucivati da li ce on zivjeti po serijatu ili necem trecem, jeli?
Ljudi su na izborima rekli koga zele za predsjednika. Covjek sad radi sto je obecao na izborima.

Pricam sigurno sa osobom koja misljenje o arapima kreira gledanjem CNN-a :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#141 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by JoseMujica »

evo jel more win-win

treba sve to liberalno posmatrati..pa brate ko je za šerijat neka potpiše pa će se na tu osobu primjenjivati šerijatski zakoni, ko nije na tu osobu građansko zakonodavstvo..i svi sretni
ArthurSpooner

#142 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by ArthurSpooner »

zlajaBHF wrote:
Gospodne Spooneru,
Neznalico jedna

Sta drugo da ti kazem.

Ti ces jednom Egipcaninu odlucivati da li ce on zivjeti po serijatu ili necem trecem, jeli?
Ljudi su na izborima rekli koga zele za predsjednika. Covjek sad radi sto je obecao na izborima.

Gdje sam ja to rekao? Sto se mene tice, neka se guse u vlastitoj bijedi. Ja cu sa distance da ih posmatram (kao i ti uostalom, jer kao i svi nasi turbomuslimani koji propagiraju serijat, neces nikad ici u jednu "serijatsku" zemlju da zivis), i da ih zalim.

I da, moje misljenje o Arapima kreiraju oni sami. Zivim na zapadu, vidjam ih svaki dan oko sebe :dance:
FOČANSKI PROPISI

#143 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by FOČANSKI PROPISI »

JoseMujica wrote:evo jel more win-win

treba sve to liberalno posmatrati..pa brate ko je za šerijat neka potpiše pa će se na tu osobu primjenjivati šerijatski zakoni, ko nije na tu osobu građansko zakonodavstvo..i svi sretni
Jel' može ovo kod nas da se proba.
drug_profi

#144 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by drug_profi »

Pa evo sad se bune protiv toga.
Pametan ce shvatiti da se takav rigidan prepotopski zakon moze uvesti samo po cijenu gradjanskog rata, sto i jeste plan iz Rijada.
Evo samo gledajte.
sasamatic

#145 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sasamatic »

zlajaBHF wrote:
ArthurSpooner wrote:

Gospodne Spooneru,
Neznalico jedna

Sta drugo da ti kazem.

Nisu ovi nasi dogurali do CNN-a, na nizem levelu su. Oni su jos uvijek hipnotizirani Darijanom Babicem i dnevnikom Federalne.
Bosanski_hibrid

#146 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

ArthurSpooner wrote:
zlajaBHF wrote:
Gospodne Spooneru,
Neznalico jedna

Sta drugo da ti kazem.

Gdje sam ja to rekao? Sto se mene tice, neka se guse u vlastitoj bijedi. Ja cu sa distance da ih posmatram (kao i ti uostalom, jer kao i svi nasi turbomuslimani koji propagiraju serijat, neces nikad ici u jednu "serijatsku" zemlju da zivis), i da ih zalim.

I da, moje misljenje o Arapima kreiraju oni sami. Zivim na zapadu, vidjam ih svaki dan oko sebe :dance:
Pa dobro, pojasni nam šta je to što mrziš kod tih koje poznaješ? Jeli to što su Arapi, što su muslimani, što u njihovim zemljama vlada/ne vlada šerijat? Šta je od svega nabrojanog?
zlajaBHF

#147 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by zlajaBHF »

ArthurSpooner wrote:
zlajaBHF wrote:
Gospodne Spooneru,
Neznalico jedna

Sta drugo da ti kazem.

Ma covjece, ako oni hoce serijat, ko si ti da im branis?
Druga stvar koju ne kontam, odakle ti serijat u glavi?? Ko vam je taj strah zadao od nekakvog serijata?
Egipat nikad nece biti Saudijska Arabija, iz milion razloga....
Taj strah od serijata bi usporedio sa strahom jedne amerikanke na mom poslu, koja mi je rekla da joj se roditelji brinu za nju, jer nije sigurno za Amerikance van SAD-a :lol: Zamisli da cura koja je obrazovana govori tako nesto....toliko su joj mozak isprali....

Ti misljenje o Arapima kreiras na osnovu izbjeglica iz Palestine....e svaka ti cast...
Sve si mi rekao....jer to znaci, da ti POJMA nemas o Arapima....eeee POJMA!
Jednog dana mozda to shvatis....nadam se da hoces
Chisum

#148 Re: !

Post by Chisum »

htcxone wrote:Paralele su ti presmjesne...

Je li taj svijet?

pominjem jer kazes da su ANOMALIJE a kao sto vidis NISU nego LEGALNA MJESTA I LEGALNE radnje! nauci razliku između anomalije i legalne i česte pojave

bold 1.
reci mi iz kojih zemalja se doseljavaju?= pa znas li ti koliko ljudi se odselilo u DUBAI i inace u UAE :) ? ????
bjeze iz zemalja koje su AMERIKANCI unistili "u ratu protiv terorista :lol: :lol: :lol: " gdje su im srusene kuce i zemlja ... gdje je radijacija od ko zna kakvog oruzja dovela da je povisenost radioaktinosti oko 130% veča nego inače
bjeze iz zemalja gdje je dosla "demokratija" u vidu američke potrage za naftom

bold 2.
ne pOStoje glupa pitanja VEĆ SAMO GLUPI ODGOVORI ...
I rekoh već,inekcija,kamenovanje,vješanje,el. stolica... s,rtna kazna kako god okrenes

bold 3. dakle pricas o nečemu o čemu NEMAŠ pojma al bitno je da pljujes ;) dovoljno

bold 4. pogledaj pod bold 1.
O cemu ti? :lol: Ko je ozracen?

Pola Turske se sjatilo po gradovima sirom zapadne Evrope, i i dalje pristizu bez zastoja... Pola Maroka, Libije, Egipta, Tunisa ne bi vise bog otac mogao da izvuce iz Svedske, Norveske, Danske, Svabije, Engleske, Francuske,Svice... Pola Bangladesa, Pakistana, Indije i slicnih vukojebina prodaje organe ne bi li se dokopali Britanije ili Amerike....Kakva crna radioaktivnost 130% u Kony gdje svaki drugi vrti tespih do poda dug i sanja kako da se docepa Minhena....

Ovi pokusaju da se zanemari KRISTALNO JASNA slika danasnjice u kojoj islamski svijet, prije svega arapski, bio on pod serijatom, ili pod "serijatom" izgleda kao jedan veliki crikus - su tako pateticni da je to potalo mucno za citati (gledati)... Nazalost, mnogi, oni koji se nisu uspjeli dokopati kakve civilizacije, protracise zivote, igrajuci u tom cirkusu.
sasamatic

#149 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sasamatic »

http://www.youtube.com/watch?v=lavWYmJP7yo

Srce mi je ko planina, dusmani gledajte i placite.

Vidite li koliko vam prozapadni mediji peru mozak. Oni nece objaviti ovakav snimak i prikazati pravo stanje nacije.
Man of steel

#150 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by Man of steel »

Nikakav to šerijat nije već mračnjaštvo iz Saudijske Arabije, ili ti ga konačno provođenje ideje pan-islamizma.

A iole upućenom je jasno iz kojeg pravca zaista vjetar duva.
Post Reply