Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
jastuk1

#4101 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

LDLT wrote:
japin_mutapi wrote:
Co0l wrote:
Nista nije džaba a ponajmanje americki avioni.
ima gazda selman para

Američki avioni kupljeni od US love
A US tu lovu dobila prodajući ustvari ogromne količine naoružanja S Arabiji! Tako da je čika Selmo ipak to sve iske$hiro.

Šire stvari gledati, šire stvari gledati! Ne zaustavljati se na naslovima jednostranih medija, pa vapidno donositi nepismene, neproduhovljene zaključke.
jastuk1

#4102 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:A jbt, zar vas toliko boli sto Kairo nije razvaljen kao Alep, Bengazi, Tikrit...?
Kad misli baziraš na premisi da tvoji sagovornoci nemaju stida, onda donosiš takve hrkljuš zaključke.

I sam znaš da ako lihvarima prahne, ni 16 Sisonjetina neće spasiti Egipat, a ne jedan Sisić Saudilizac. :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4103 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

LDLT wrote: Američki avioni kupljeni od US love
Image
Egipat 1,3 mlrd. godišnje, unazad valjda 10-15 godina
što opet pobija kikijevu tezu o ubiranju i kupovanju naklonosti(hhahaha ... ovo je baš bilo smiješno - šta kao sisi će se okrenuti rusiji i kini)
ovaj aranžman i vojna pomoć egiptu kao i mnogim drugim državama traje jako dugo i nije feldmaršal sisi zaslužan za to

p.s. za kikića jedna info - turska je jako dugo primala vojnu i ekonomsku pomoć od amerike i amerika je nakon turskog učešća u korejskom ratu urgirala da se prime u nato, nakon čega je lova počela stizati
ova današnja turska vojska, moderna, jaka, organizovana, je takva velikim dijelom zahvaljujući američkim parama

egipat ide sličnim putem kao i turska
Co0l

#4104 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:A jbt, zar vas toliko boli sto Kairo nije razvaljen kao Alep, Bengazi, Tikrit...?

Ihvanije su zauvijek unistene zahvaljujuci Sisiju i egipatskom narodu koji je shvatio o kakvoj destruktivnoj ideologiji se radi...

Ihvanije su unistene zauvijek, u to nema nikakve sumnje. Iskreno se nadam da ce se clanovi i pristalice grupe integrisati u drustvo, odreci ss ideologije koja je mogla od Egipta napraviti rusevinu.
:lol:
Co0l

#4105 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

jastuk1 wrote:
LDLT wrote:
Američki avioni kupljeni od US love
A US tu lovu dobila prodajući ustvari ogromne količine naoružanja S Arabiji! Tako da je čika Selmo ipak to sve iske$hiro.

Šire stvari gledati, šire stvari gledati! Ne zaustavljati se na naslovima jednostranih medija, pa vapidno donositi nepismene, neproduhovljene zaključke.
Ova tabela je svakako stara.
LDLT

#4106 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by LDLT »

Kikibombona

#4107 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Ihvanije su zauvijek unistene zahvaljujuci Sisiju i egipatskom narodu koji je shvatio o kakvoj destruktivnoj ideologiji se radi...

Ihvanije su unistene zauvijek, u to nema nikakve sumnje. Iskreno se nadam da ce se clanovi i pristalice grupe integrisati u drustvo, odreci ss ideologije koja je mogla od Egipta napraviti rusevinu.
Greska u kucanju.... 'se' a ne 'ss', mada nisam puno pogrijesio...
Avetinho

#4108 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:

Greska u kucanju.... 'se' a ne 'ss', mada nisam puno pogrijesio...
Ovo plakanje me uvijek dirne u srce.

Ideologije ce biti dok god im se ideologija bude branila. Rjesenje je da se svakoj grupi dopusti njihova ideologija, ali svakoj, bez obzira ko je na vlasti, dok god ne tlaci nekog drugog.
Avetinho

#4109 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Slobodarski Djeneral Sisi odlucio je nastaviti s bombardovanjem Jemena, gdje svakodnevno pod naletima njegove zlocinancke avijacije nadrlja desetine civila.

CAIRO — Egypt extended Saturday its participation in the Saudi-led Arab coalition carrying out air strikes on Iran-backed Shiite rebels in Yemen for another six months, the presidency said.

"The National Defence Council agreed to prolong the participation of (Egyptian) troops engaged in a combat mission" in the Gulf, the Red Sea and the Bab al-Mandab Strait, a statement said.

At the beginning of May, the authorities renewed the mandate by three months, and Saturday's statement said the current one will "last for six months, or until the end of the combat mission" if that happens first.

It said the purpose of the mission was to "defend Egyptian and Arab national security".

President Abdel Fattah al-Sisi has previously said that Cairo's objective is to secure navigation in the Red Sea and through the strategic strait, which gives access to the Suez Canal, a key source of revenue.

Egyptian air forces have been involved in the coalition since the first strikes were launched on March 26 against the Huthi rebels who have seized much of Yemen's territory.
http://www.defensenews.com/story/defens ... /30998873/
insomnia78

#4110 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Danas je pusten u promet novi dio sueckog kanala cija izgradnja je kostala 7 milijardi €
Pocasni gost Francois Hollande
Image
insomnia78

#4111 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Image
Kikibombona

#4112 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Danas je pusten u promet novi dio sueckog kanala cija izgradnja je kostala 7 milijardi €
Image

General ubija karizmom, pored njega sve nekakve isprane face! :thumbup: :mrgreen:
Co0l

#4113 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Gay is ok :thumbup:
Avetinho

#4114 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Danas je pusten u promet novi dio sueckog kanala cija izgradnja je kostala 7 milijardi €
{...}

General ubija karizmom, pored njega sve nekakve isprane face! :thumbup: :mrgreen:
Ne znam za karizmu, ali ubija bombama po Jemenu sigurno.
Fantassin

#4115 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Fantassin »

Avetinho wrote:
Kikibombona wrote:
{...}

Ne znam za karizmu, ali ubija bombama po Jemenu sigurno.
:lol: Nevalja se smijati... Ali crni humor ti je na nivou :D
Kikibombona

#4116 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Avetinho wrote: Ne znam za karizmu, ali ubija bombama po Jemenu sigurno.
Ako ti je toliko tesko, idi pred Bijelu kucu i protestuj protiv izdajnicke americke politike koja je GENERALU donirala avione. :D

Koliko znam, ti u Americi placas porez, tako da i ti imas ucesca u ovim avionima koje je GENERAL dobio na poklon. :lol:

Savjetujem da emigriras u slobodarsku Kubu. :D
Avetinho

#4117 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
Ako ti je toliko tesko, idi pred Bijelu kucu i protestuj protiv izdajnicke americke politike koja je GENERALU donirala avione. :D

Koliko znam, ti u Americi placas porez, tako da i ti imas ucesca u ovim avionima koje je GENERAL dobio na poklon. :lol:

Ato ti je cionisticko-atlantisticko-imperijalisticka zavjera. Navuku ga na tanak led tako sto mu daju avione, a onda ih on mora koristiti po glavama jemenskih civila.
jastuk1

#4118 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Avetinho wrote:
Kikibombona wrote:

Ato ti je cionisticko-atlantisticko-imperijalisticka zavjera. Navuku ga na tanak led tako sto mu daju avione, a onda ih on mora koristiti po glavama jemenskih civila.
Ma koristit će ih on i po glavama "svojih" Egipatskih civila, samo da vojna hunta ostane na vlasti...
insomnia78

#4119 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Image

Bitch please
Image
jastuk1

#4120 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

:lol: :lol: :lol:
insomnia78

#4121 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Egipat i KSA zainteresovani za ona dva "ruska" Mistrala
Strasan posao radi Hollande na BI, strasan
Cifra prodatog oruzja i opreme je skoro pa dostigla 20 milijardi
Jos kad se tu dodaju civilni poslovi...
aldinjo

#4122 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Gdje on uđe i slični njemu tu ništa dobro ne mogu ljudi očekivati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4123 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Kakav lik, nemam riječi, kakav lik.
indiana_nije_dzons

#4124 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by indiana_nije_dzons »

i naravno svo oružje će kasnije biti upotrijebljno protiv vlastitog naroda umjesto protiv cionističkog režima a pobunjenike koji god budu, finansirat će Izrael koji liječi njihove ranjenike, USA, Francuska, Britanija itd.
sunceKOtepsija

#4125 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sunceKOtepsija »

nevjerovatno, prosirili su suecki kanal, moguca plovidba istovremeno u oba pravca
Post Reply