EFSA - DL Iskustva

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
FORCEN

#1 EFSA - DL Iskustva

Post by FORCEN »

Pozdrav

otvaram temu kako bih pitao osobe koje imaju iskustva sa DL studijem na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, te me zanimaju njihova iskustva, da li je taj nacin studiranja tezak, tj. da li je efikasan uzmemo li u obzir da je vecina nastave online i najbitnije sto me zanima je da li DL student ima pravo ici na redovna predavanja ukoliko to zeli.. Hvala unaprijed :-D
mirzadelibasic

#2 Re: EFSA - DL Iskustva

Post by mirzadelibasic »

FORCEN wrote:Pozdrav

otvaram temu kako bih pitao osobe koje imaju iskustva sa DL studijem na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, te me zanimaju njihova iskustva, da li je taj nacin studiranja tezak, tj. da li je efikasan uzmemo li u obzir da je vecina nastave online i najbitnije sto me zanima je da li DL student ima pravo ici na redovna predavanja ukoliko to zeli.. Hvala unaprijed :-D
Po mom mišljenju puno lakši način studiranja, imaš više vremena da ucis i ne moraš se sikirati oko tog famoznog prisustva na predavanjima i vježbama. Što se tiče odlaska na redovna predavanja, takodjer se ima i ta mogućnost i svaki predmet možeš ići sa redovnim.
U suštini, ništa redovni neće naučiti više od tebe koji si na DL-u i profesori imaju više razumijevanja prema DLovcima jer pretpostavljaju da oni rade i da su umorni, da su porodični i da nemaju vremena za učenje.
Na kraju, sve ti je to druže u pet deka, jer svi uče iz istog materijala. I redovni i DL, samo je bitno ko bolje nauči, a ispit je isti svima...
Pozdrav.
Post Reply