Efendija Muamer Zukorlic?
- cyprus
#26 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Poenta je u tome da je Sandžak unutrašnja stvar Srbije... Kako će biti uređeno pitanje Sandžaka i Bošnjaka u njemu, Zukorlić treba vidjeti sa Beogradom. Niko iz BiH nema nikakvo pravo da se miješa u to, odnosno u suprotnom nema pravo da se žali na uplitanje Srbije u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine...
Ali inače, opšta je pretpostavka da dok god šandžački Bošnjaci za lidera imaju muftiju, neće daleko dogurat...
Ali inače, opšta je pretpostavka da dok god šandžački Bošnjaci za lidera imaju muftiju, neće daleko dogurat...
- mrtva kokoš
#27 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
neka radi sta god hoce samo nek je sto dalje od bosne i sarajeva...
- memlija
#28 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
cyprus wrote:Poenta je u tome da je Sandžak unutrašnja stvar Srbije... Kako će biti uređeno pitanje Sandžaka i Bošnjaka u njemu, Zukorlić treba vidjeti sa Beogradom. Niko iz BiH nema nikakvo pravo da se miješa u to, odnosno u suprotnom nema pravo da se žali na uplitanje Srbije u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine...
radi guza ha?
dok god se drugi mješaju u pitanje Bosne sve je ok jelde?...
e kad Zukorlić aBd dođe nema više klečanja, saginjanja glave, gaženja...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
emocionalno i meni je nekad drago kad ima tamo neko da handri Tadića ko što Tadić ima vamo svoje da handre nas, ali racionalno gledajući na poziciju ljudi u Sandžaku Cyprus je potpuno u pravu. Jednostavno historija BiH nam to pokazuje
- ultima_palabra
#30 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Vala i ne vidim da se neko nešto miješa, osim raje na forumucyprus wrote:Poenta je u tome da je Sandžak unutrašnja stvar Srbije... Kako će biti uređeno pitanje Sandžaka i Bošnjaka u njemu, Zukorlić treba vidjeti sa Beogradom. Niko iz BiH nema nikakvo pravo da se miješa u to, odnosno u suprotnom nema pravo da se žali na uplitanje Srbije u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine...
- memlija
#31 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
stipu ti emocije...JoseMujica wrote:emocionalno i meni je nekad drago kad ima tamo neko da handri Tadića ko što Tadić ima vamo svoje da handre nas, ali racionalno gledajući na poziciju ljudi u Sandžaku Cyprus je potpuno u pravu. Jednostavno historija BiH nam to pokazuje
Istorija BiH pokazuje da samo klimamo glavama i šutimo (čast izuzecima), strah nas sopstvene sjene, samo merhametli i sabur, proći će...i tako vijekovima....e onda kada se pojavi neko kao Zukorlić nama nenaviknutim na to da neko stane i kaže - ne može to tako, ne diraj moje, neću kleknuti pa makar- to izgleda opasno, šta ovaj priča, jel normalan, pa to se ne smije, šta lupa itd..
jel' isto imati u avliji labradora ili dobermana....kontaš?
- slobodni armirach
#32 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Kad vidim kako prica Amfilohije, Grigorije, Puljic, Komarica i ostali krščanski vjerski predstavnici,
odkud mi pravo da Zukorlića nazivam političarem a navedene NE?
U cemu se njihovo javno djelovanje ogleda ako nije u politici?
I nije valjda da oni imaju exkluzvno pravo da govore o politickim situacijama svojih naroda, ali se to Zukorlicu zamjera,
što li je to tako
odkud mi pravo da Zukorlića nazivam političarem a navedene NE?
U cemu se njihovo javno djelovanje ogleda ako nije u politici?
I nije valjda da oni imaju exkluzvno pravo da govore o politickim situacijama svojih naroda, ali se to Zukorlicu zamjera,
što li je to tako
-
ragib
#33 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
..
Last edited by ragib on 17/05/2011 22:26, edited 2 times in total.
-
Davud4
#34 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Mufty je king,insan koji je napravio vise za državnost i suverenitet BiH nego sav SDP kad se skupi na hrpu.Ja bih da mu se kupi najnoviji bmw iz budžeta Federacije jer je to zaslužio
-
theTruePath
#35 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
svidja mi se ono sto on ima za reci,slusao sam ga na tv par puta...pametno razmislja,vidi se i da je skolovan
mogu dodati,zna pricati i u akademskim krugovima i s obicnim covjekom
mogu dodati,zna pricati i u akademskim krugovima i s obicnim covjekom
- JoseMujica
#36 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
eh sad labrador ili doberman...ne znam jel to baš ta komparacija...jel ima kakva sorta što mlogo laje a nema zuba ni kandži pa da to poredimo s dobermanom?memlija wrote:stipu ti emocije...JoseMujica wrote:emocionalno i meni je nekad drago kad ima tamo neko da handri Tadića ko što Tadić ima vamo svoje da handre nas, ali racionalno gledajući na poziciju ljudi u Sandžaku Cyprus je potpuno u pravu. Jednostavno historija BiH nam to pokazuje
Istorija BiH pokazuje da samo klimamo glavama i šutimo (čast izuzecima), strah nas sopstvene sjene, samo merhametli i sabur, proći će...i tako vijekovima....e onda kada se pojavi neko kao Zukorlić nama nenaviknutim na to da neko stane i kaže - ne može to tako, ne diraj moje, neću kleknuti pa makar- to izgleda opasno, šta ovaj priča, jel normalan, pa to se ne smije, šta lupa itd..
kako ono kažu da ne laje ćuko radi sela nego radi sebe...tako je i u politici.....referendum druga Miće i autonomija muftije Zukorlića su ista priča, a njih dva ko sijamski blizanci. Mića je bar pošteniji ne krije se iza mantije već izađe na izbore svake 4 godine.
-
jarancuga
#37 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
covjek na svom mjestu, bori se za prava bosnjaka u sandzaku i svaka mu cast...
- sarajlija_ba
#38 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Tvoje nepoznavanje islama je prekrasno, nepoznavanje povijesti Bošnjaka predivno a politička neukost prelijepa.JoseMujica wrote:i ja bih ovo šibnuo na politiku pošto se Zukorlić i bavi politikom. Da skine ahmediju i postane političar imao bi dobru karijeru, a ovako sjedeći na dvije stolice samo šteti svome narodu. Beograd čitavo vrijeme reducira Bošnjake na vjersku skupinu, a sada je na programu samoreduciranje.
Meni je samo žao što ljudi ne vide toi ne razumiju koliko je opasna ovakva zajebancija da se hodže bave politikom, opasna i po narod i samu vjeru, koju ko fol proklamiraju, jer u politici nema vjere, niti joj je tamo mjesto.
hebiga, čak su i u plemenskim društvima funkcije bile razdvojene, pa imate poglavicu koji vodi pleme i vrača, koji se bavi duhovnim poslovima.
Prekrasno je to što ne znaš da je Muhamed a.s. bio Poslanik, POLITIČAR, vojskovođa, državnik...
Predivno je to što nemaš pojma da je Sandžak dio našeg naroda i istorijski i vjerski i da se ti ljudi i danas osjećaju pripadnicima Bosne i Bošnjaka iako žive u drugoj državi. Nešto kao Srbi iz RS-a...možda ćeš tako lakše shvatiti.
Prelijepa je tvoja politička neukost kad ti ne vidiš da su Srbi konstitutivni u BiH a Bošnjaci nisu u Srbiji, da su Hrvati konstitutivni u BiH a Bošnjaci nisu u Hrvatskoj.
I taj avatar. Pošprdno si ga stavio i glumiš sekularistu a nemaš pojma šta je sekularizam. Nije bolan sekularizam da se vjera pod noge baci.
Ti bi trebao poštivati jednog muftiju, ako si musliman, i poštivati Reisa, ako si musliman...a ako nisi onda je to druga priča.
- JoseMujica
#39 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
prvo ne bacam vjeru pod noge već je vraćam tamo gdje joj je mjesto u privatnu sferu kao odnos insana i boga. Sa vjernicima koji vjeruju iz srca nemam nikakvih sporova i čak se volim družiti sa takvim ljudima i uvijek dobro promuhabetimo iako naše spoznaje i diskursi dolaze, naizgled, iz drugih ćitaba. I nisam musliman, to je moj izbor, niti imam želju da postanem dio gomile gimnastičara koji glume muslimane, a dok izađu iz džamije lažu, kradu i piju pive.sarajlija_ba wrote: Tvoje nepoznavanje islama je prekrasno, nepoznavanje povijesti Bošnjaka predivno a politička neukost prelijepa.
Prekrasno je to što ne znaš da je Muhamed a.s. bio Poslanik, POLITIČAR, vojskovođa, državnik...
Predivno je to što nemaš pojma da je Sandžak dio našeg naroda i istorijski i vjerski i da se ti ljudi i danas osjećaju pripadnicima Bosne i Bošnjaka iako žive u drugoj državi. Nešto kao Srbi iz RS-a...možda ćeš tako lakše shvatiti.
Prelijepa je tvoja politička neukost kad ti ne vidiš da su Srbi konstitutivni u BiH a Bošnjaci nisu u Srbiji, da su Hrvati konstitutivni u BiH a Bošnjaci nisu u Hrvatskoj.
I taj avatar. Pošprdno si ga stavio i glumiš sekularistu a nemaš pojma šta je sekularizam. Nije bolan sekularizam da se vjera pod noge baci.
Ti bi trebao poštivati jednog muftiju, ako si musliman, i poštivati Reisa, ako si musliman...a ako nisi onda je to druga priča.
Poznajem dobro i historiju Islama i historiju BiH i na temelju toga i zaključujem da koncept miješanja vjere i politike vodi u propast. Gdje su danas islamske države? Jel ima iti jedna da je vodeća u nekoj oblasti bitnoj za čovjčanstvo? Pošto vidim da si slijepo patriotski nastrojen onda sigurno znaš kolateralnu štetu ovog koncepta koji je BiH trpjela u mrtvim i iseljenima. Ako ništa drugo "patriote" su nenadjebive u brojanju mrtvih, a uvrijede se kad se pita zašto ih iznova svako malo brojimo?. Lako se kurčiti i lajati, evo i mi to radimo na ovom forumu, ali trebamo se zapitati svi mi, a posebno ljudi čije se riječi javno čuju, kuda vodi naša priča i da li imamo pokriće za riječi koje izgovorimo i ideje koje propagiramo? Misliš da će ako se slučajno tamo zakuha Zukorlić na prvu liniju
A glede starih dešavanja i toga da je neko mogao biti ALL-IN-ONE danas si valjda svjestan da su druga vremena i da to više nije moguće. Ja iskreno poštujem instituciju reisa, bez obzira na moj ateizam jer mislim da je to izuzetno značajna funkcija kako za bh. muslimane isto tako i za one koji to nisu. I još što je meni ličnobitno, to je značajna funkcija za državu BiH. Mustafu Cerića, i pored najbolje volje i želje, nemrem da poštujem jer se isti trudi, ko da ga neko hudog ćera, da bude veći vladika i od Kačavende. Ja sam politički Bosanac i moja prva opcija je država BiH a ne virtualni ummet Bosne i Sandžaka, uzor mi je kao država Švedska a ne Pakistan tako da i ne očekujem da shvatiš moje stavove.
A avatar nije pošprdan, niti moj nick, naprotiv on baš oslikava moja opredjeljenja...magic word is google
- sarajlija_ba
#40 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Uredu jeJoseMujica wrote: prvo ne bacam vjeru pod noge već je vraćam tamo gdje joj je mjesto u privatnu sferu kao odnos insana i boga. Sa vjernicima koji vjeruju iz srca nemam nikakvih sporova i čak se volim družiti sa takvim ljudima i uvijek dobro promuhabetimo iako naše spoznaje i diskursi dolaze, naizgled, iz drugih ćitaba. I nisam musliman, to je moj izbor, niti imam želju da postanem dio gomile gimnastičara koji glume muslimane, a dok izađu iz džamije lažu, kradu i piju pive.
Poznajem dobro i historiju Islama i historiju BiH i na temelju toga i zaključujem da koncept miješanja vjere i politike vodi u propast. Gdje su danas islamske države? Jel ima iti jedna da je vodeća u nekoj oblasti bitnoj za čovjčanstvo? Pošto vidim da si slijepo patriotski nastrojen onda sigurno znaš kolateralnu štetu ovog koncepta koji je BiH trpjela u mrtvim i iseljenima. Ako ništa drugo "patriote" su nenadjebive u brojanju mrtvih, a uvrijede se kad se pita zašto ih iznova svako malo brojimo?. Lako se kurčiti i lajati, evo i mi to radimo na ovom forumu, ali trebamo se zapitati svi mi, a posebno ljudi čije se riječi javno čuju, kuda vodi naša priča i da li imamo pokriće za riječi koje izgovorimo i ideje koje propagiramo? Misliš da će ako se slučajno tamo zakuha Zukorlić na prvu liniju?! Jašta će ko što je bio Alijin Bakir sa mnom u rovu i Mustafina šćer sa mnom na humanitarnoj.
A glede starih dešavanja i toga da je neko mogao biti ALL-IN-ONE danas si valjda svjestan da su druga vremena i da to više nije moguće. Ja iskreno poštujem instituciju reisa, bez obzira na moj ateizam jer mislim da je to izuzetno značajna funkcija kako za bh. muslimane isto tako i za one koji to nisu. I još što je meni ličnobitno, to je značajna funkcija za državu BiH. Mustafu Cerića, i pored najbolje volje i želje, nemrem da poštujem jer se isti trudi, ko da ga neko hudog ćera, da bude veći vladika i od Kačavende. Ja sam politički Bosanac i moja prva opcija je država BiH a ne virtualni ummet Bosne i Sandžaka, uzor mi je kao država Švedska a ne Pakistan tako da i ne očekujem da shvatiš moje stavove.
A avatar nije pošprdan, niti moj nick, naprotiv on baš oslikava moja opredjeljenja...magic word is google
-
GOLFER
#41 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Koliko god se ja ne slagao sa Zukorklicem u njegovoj prezentaciji sa automobilima i to, upravo mi ista misao dodje... historija BiH nam pokazuje sa samo klimamo glavama i sutimo i pravimo nekakve kompromise na nasu licnu stetu, dok druge strane nas sva vise i vise tjeraju u cosak...memlija wrote:stipu ti emocije...JoseMujica wrote:emocionalno i meni je nekad drago kad ima tamo neko da handri Tadića ko što Tadić ima vamo svoje da handre nas, ali racionalno gledajući na poziciju ljudi u Sandžaku Cyprus je potpuno u pravu. Jednostavno historija BiH nam to pokazuje
Covjeka sam gledao na TV-u par puta i iskreno sam se iznenadio njegovom retorikom, elokvencijom i jasnim stavom, i to pozitivno sam se iznenadio... Uglavnom su novniari oko njega pricali gluposti i on je uglavnom vrlo kratko i jasno govorio sta misli i radi cega to misli i nije dozvoljavao da ga novinari poluinformacijama i laznim navodima deskoncentrisu i odvedu pricu u nekom drgom pravcu, i sve to ga je u svim tim istupima (koje sam ja gledao) prezentovalo kao jednu zaista cvrstu i jasnu osobu koja zna sta hoce i radi cega i koja bez ikakvog kompleksa sa odlicnom retorikom to i govori...
- BiH-x
#42 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
memlija wrote:stipu ti emocije...
-
Only1
#43 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Zukorlic je jedan od rijetkih Bosnjaka koji smije da podigne glavu i da se protivi nepravdi protiv Bosnjaka u Srbiji. Veliki je lider i ima moje potpuno postovanje. Naravno on smeta neprijateljima Bosnjaka i Islama kao sto su domace komunjare i izdajice, Srbima, Crnogorcima, i drugim.
- NIN
#44 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Opomena pred ban!Only1 wrote:Naravno on smeta neprijateljima Bosnjaka i Islama kao sto su domace komunjare i izdajice, Srbima, Crnogorcima, i drugim.
Mani se generalizacije kada uzimas narode i necija ubjedjenja u svoja usta! Takodjer, ako vidim da neko komuniste naziva komunjarama, muslimane balijama, hrvate ustasama, itd. bice mu ban.
-
zonbirile
#45 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Zukorlić je jedan obični opsjenar,manipulator i samo sa par poteza pokaže pravo lice,što zabludjele ovčice ne vide,smađijane lijepom pričom.Vozni park,tablice,fame o više žena,pištolji,droga pa to je toliko ponižavajući,diskvalifikujuće za funkciju koju obavlja,a još se natura kao narodni tribun.Ko to ne vidi,stvarno je slijep kraj očiju.
S druge strane je smiješno prozivanje nekih forumaša tvrdanjama da se Bošnjaci stalno poginju i sklanjaju.Možda donekle i tačno,ali neka kažu kome i kada.Mislim da je pametnom dovoljno zadnje ratno iskustvo,budale bulazne o nekom revanšu,drugom poluvremenu,zajednici sa Sanđakom i sl.Scenario je nemoguć,ali da se budalama i posreći,od ovog 1/4 Bosne ne bi ni toliko ostalo.
S druge strane je smiješno prozivanje nekih forumaša tvrdanjama da se Bošnjaci stalno poginju i sklanjaju.Možda donekle i tačno,ali neka kažu kome i kada.Mislim da je pametnom dovoljno zadnje ratno iskustvo,budale bulazne o nekom revanšu,drugom poluvremenu,zajednici sa Sanđakom i sl.Scenario je nemoguć,ali da se budalama i posreći,od ovog 1/4 Bosne ne bi ni toliko ostalo.
-
Agic Nurija
#46 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Problem i jeste u tome što su Bosanci, alias Bošnjaci od historijskog državnog naroda/nacije srpskohrvatskom podlom političkom igrom i falsifikovanjem historijskih činjenica unutar jugoslavenskih saveznih tvorevina pretvoreni u vjerske skupine, pravoslavce, katolike i muslimane, od kojih su po srpskohrvatskoj logici naravno proizvedeni bosanski srbi, bosanski hrvati, a po logici islamske zajednice i bosanski muslimani/bošnjaci...JoseMujica wrote:i ja bih ovo šibnuo na politiku pošto se Zukorlić i bavi politikom. Da skine ahmediju i postane političar imao bi dobru karijeru, a ovako sjedeći na dvije stolice samo šteti svome narodu. Beograd čitavo vrijeme reducira Bošnjake na vjersku skupinu, a sada je na programu samoreduciranje.
Meni je samo žao što ljudi ne vide toi ne razumiju koliko je opasna ovakva zajebancija da se hodže bave politikom, opasna i po narod i samu vjeru, koju ko fol proklamiraju, jer u politici nema vjere, niti joj je tamo mjesto.
hebiga, čak su i u plemenskim društvima funkcije bile razdvojene, pa imate poglavicu koji vodi pleme i vrača, koji se bavi duhovnim poslovima.
Tako danas imamo bivšu bosansku državu pod takođe nasilno nametnutim nazivom Bosna-Hercegovina, u kojoj živi najnesrećnije stanovništvo u Evropi, narod koji ima državu, a nema pri ruci savremena sredstva/alatke da istu izgradi po evropskim standardima - pošto se ulaskom vjerskih institucija/poglavara u bosansku politiku historija ovih predjela vratila u mrak srednjeg vijeka i inkvizicijskog progona vještica.
Zukorlić je samo jedan od onih "narodnih mudraca" koji dobro znaju kako se u ovim prilikama dolazi do cilja, samo ne znaju šta im je zaista stvarni cilj i kako bi na kraju izgledao stvarni svijet koji za sada buja samo u njihovoj bolesnoj mašti.
....ja lijepa vakta, ko obraza nema!
- JoseMujica
#47 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
hvala Nurija....to je problem koji pokušavam osvijetliti ali nemaju ljudi sluha...valjda su odveć zatvoreni u novootkriveno samoljublje 
- zateznistub
#48 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
JoseMujica wrote:hvala Nurija....to je problem koji pokušavam osvijetliti ali nemaju ljudi sluha...valjda su odveć zatvoreni u novootkriveno samoljublje
-
Pertini
#49 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Vidim da neki miješaju Zukorlića i Zilkića. Afera sa pištoljima i hapšenjima je vezana za Zilkića.
Neki Zukorliću zamjeraju zbog BMW, neki njegovu elokvenciju podvlače pod ubleharenje, i to me podsjeti na ratne godine kada su u Hrvatskoj, zbog nekakve kritike tamošnjim vlastima, napali Harisa Silajdžića, tadašnjeg Ministra vanjskih poslova Republike BiH. Mislim da da ga je napao Šeks, i to rijecima: Šta misli taj Silajdžić, da je dovoljno biti ljepuskast, nositi lijepa odjela, znat engleski i praviti se pametan, pa da možes pričati protiv suverene, nezavisne, bla. bla. bla.
Odgovoro mu je Džermano Senjanović Ćićo u Feralu: Jok, trebaš biti ružan, glup, nosat štrace i ne znat engleski.
Zbilja zar bi bilo ljepše da je Muftia ružan i mastan kao Paravac koji nam je sjedio u Predsjedništvu.
Ljudi u Sandžaku poštuju instituciju Muftije i ako oni to tolerišu onda je i meni u redu. Sjećam se kad ih je posjetio Reis Cerić u pratnji je bilo 20 potpuno istih mercedesa. ko nije znao o čemu se radi mislio je da je Klinton stigao u Novi Pazar.
- zateznistub
#50 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Pertini wrote:Ja pitah, a vi mi odgovoriste i vise nego sto sam pitao.
Vidim da neki miješaju Zukorlića i Zilkića. Afera sa pištoljima i hapšenjima je vezana za Zilkića.
Neki Zukorliću zamjeraju zbog BMW, neki njegovu elokvenciju podvlače pod ubleharenje, i to me podsjeti na ratne godine kada su u Hrvatskoj, zbog nekakve kritike tamošnjim vlastima, napali Harisa Silajdžića, tadašnjeg Ministra vanjskih poslova Republike BiH. Mislim da da ga je napao Šeks, i to rijecima: Šta misli taj Silajdžić, da je dovoljno biti ljepuskast, nositi lijepa odjela, znat engleski i praviti se pametan, pa da možes pričati protiv suverene, nezavisne, bla. bla. bla.
Odgovoro mu je Džermano Senjanović Ćićo u Feralu: Jok, trebaš biti ružan, glup, nosat štrace i ne znat engleski.
Zbilja zar bi bilo ljepše da je Muftia ružan i mastan kao Paravac koji nam je sjedio u Predsjedništvu.
Ljudi u Sandžaku poštuju instituciju Muftije i ako oni to tolerišu onda je i meni u redu. Sjećam se kad ih je posjetio Reis Cerić u pratnji je bilo 20 potpuno istih mercedesa. ko nije znao o čemu se radi mislio je da je Klinton stigao u Novi Pazar.
Vjerski dostojanstvenik NIJE JEDNAKO političar!