Eduardu (Arsenal) slomljena noga (slika)! Grozno!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Chopper_Horrace

#1 Eduardu (Arsenal) slomljena noga (slika)! Grozno!

Post by Chopper_Horrace »

Image

Nisam navijac Arsenala, ali ovo je grozno!
Minimum godina pauze!
:-? :roll:
Last edited by Chopper_Horrace on 23/02/2008 15:24, edited 1 time in total.
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

http://vinovo.magnify.net/watch/playlis ... 8NJQVHYB2D
Snimak krvnickog udarca Tejlora na Dudua :x
colt

Post by colt »

Eduardo da Silva je pretrpio tešku ozljedu u trećoj minuti utakmice s Birmingham Cityjem koja bi ga mogla dugo udaljiti s travnjaka. Dudu je nakon oštrog starta na travi St. Andrewsa ležao punih osam minuta, a zatim je na nosilima iznesen s travnjaka i kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu Selly Oak. Prema prvim saznanjima, Eduardo je slomio gležanj.

Dudua je grubim prekršajem srušio branič Birminghama Martin Taylor te je isključen crvenim kartonom. Agencijske fotografije prikazuju kako se radi o vanjskom prijelomu gležnja, te ih je užasno za gledati.

Ozljeda hrvatskog napadača je bila toliko strašna da je Sky Sports, koji trenutno prenosi susret odbio ponoviti. Nekoliko igrača bilo je šokirano onime što je vidjelo.

Tamošnji mediji javljaju kako je ozljeda slična onoj koju je 1996. godine imao David Busst iz Coventry Cityja, a zbog koje je završio karijeru. Fotografi su usporedili Duduovu ozljedu i s ozljedom Alana Smitha, napadača Manchester Uniteda iz 2006. u susretu FA kupa s Liverpoolom

Da Silva će dugo vremena provesti izvan travnjaka, a vrlo je vjerojatno da će propustiti predstojeće Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj koje počinje u lipnju.
LSD

Post by LSD »

Kakav krvnicki start Taylora :( ...Dudu najmanje 8.mjeseci van terena...i jos na kraju napravise penal u 94 minutu :roll:
smayo

Post by smayo »

Izgledao mi je nekako krhko da bi igrao u Engleskoj, ali nisam ni pomislio da bi ga neko mogao ovako satrat.
branimir_s

Post by branimir_s »

Ovaj dabogda dozivotnu da ne dobije,., jer kod njih se to rigorozno kaznjava.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

Image

Strava i užas!!!
steelworker_

Post by steelworker_ »

prestrašno...eduardo drži se... :shock:
The__Doctor

Post by The__Doctor »

Stvarno brutalan start, ja sam navijac topnika i stvarno mi je zao Dudua nadam se da ce se sto prije oporavtiti taman covjek usao u prvih 11 i ovaj kreten mu sve upropasti :sad: :sad:
lahor

Post by lahor »

Ovog majmuna treba dozivotno udaljiti iz fudbala,ja mu nebi dao ni na tribinama da sjedi.Jadni Dudu,bas kad mu je karijera krenula da se ovo desi.
cyprus

Post by cyprus »

Ajoj, ovo je stvarno...(nemam riječi) :sad: . Nadam se da će se Edu uspješno opraviti.
slayerVares

Post by slayerVares »

a majmun ga gleda dok se previja i smjeska se... ima slika negdje, ne da mi se ni postavljati.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

ovome Tayloru mesaru treba dat dozivotnu zabranu igranja stravican start :(
Ingwar

Post by Ingwar »

http://img186.imageshack.us/my.php?imag ... siolu8.jpg

Ovaj idiot gleda kako je covjeku otvoreno prelomljena noga i smjeska se.
Za sud, definitivno.
brk

Post by brk »

To: Football fans

Football fans all over the world would like for FA to ban butcher called Martin Taylor from Birmingham city to play pro football. What he did to Eduardo Alves da Silva just can't be justified and there are not excuses for it. So for sake of fair play, he should be given lifetime ban.

http://www.petitiononline.com/mataylor/petition.html
van Basten

Post by van Basten »

Nažalost, fudbal je još uvijek pun takvih mesara. Ne sumnjam da će FA znati adekvatno "nagraditi" krvnika za ovo klanje. Da se ja pitam dužina kazne bi bila - sve dok se povrijeđeni igrač ne vrati treninzima. Pa se smješkaj ženi kući dok ti suigrači igraju utakmice
pirmin

Post by pirmin »

van Basten wrote:Nažalost, fudbal je još uvijek pun takvih mesara. Ne sumnjam da će FA znati adekvatno "nagraditi" krvnika za ovo klanje. Da se ja pitam dužina kazne bi bila - sve dok se povrijeđeni igrač ne vrati treninzima. Pa se smješkaj ženi kući dok ti suigrači igraju utakmice
Dobar prijedlog + ja bih dodao jos jednu premasnu novcanu kaznu tako da mu se sjeme zatre sa zelenog terena.

Ovo je fakat brutalno :( .
Better Man

Post by Better Man »

Eduardo će zbog ovog krkana biti 8 mjeseci van terena i propustiće evropsko prvenstvo. Krkanu treba doživotno zabraniti igranje nogometa.

Image
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Pokvari mi dan ovaj engleski siledzija,mater mu je..m hajvansku :x
shadow

Post by shadow »

Los dan za Aduarda i generalno za Arsenal. Igraca osakatili, ukrali 2 boda u 95 minuti, katastrofa.
Zao mi ga u pm, a taman je svojim marljivim radom i trudom zaradio mjesto u prvoj postavi. Sad Bog zna kad i kakav ce se vratiti, karijera mu je pod velikim upitnikom. :sad:
d2

Post by d2 »

Better Man wrote:Eduardo će zbog ovog krkana biti 8 mjeseci van terena i propustiće evropsko prvenstvo. Krkanu treba doživotno zabraniti igranje nogometa.

Image
gledaj blazene face ovom u plavom dresu
madner

Post by madner »

Dozivotno mu zabranit igranje fudbala.

I suditi mu za tesku tijelesnu povredu. Zamalo nisam povratio.
Edin H.

Post by Edin H. »

boki071 wrote:Jedina utjeha je sto je Eduardo finansijski obezbijedjen do kraja zivota. Najveca je tuga kad se ovo desi nasim fudbalerima kokuzima!
Vala stvarno, barem je uzeo lopatom

Sada se ovi digli iz Arsenala kao da Edwardo kolazi iz njihove skole fudbala :shock:

Problem je sto ova povreda ima ozbiljan utjecaj na sanse Hrvatske da osvoje Evropsko prvenstvo.

Edwardo im je kljucni igrac.
Ibrahimovski

Post by Ibrahimovski »

shadow

Post by shadow »

elSaik wrote:Jbg, dešava se. Što nije pazio!? :oops:
Smisao za humor cista desetka, evo grohotom se smijem.
Pa gledaj da izbrises ovo sranje jer ti je to preslo u naviku otkako si dobio nekakve ovlasti pa ih fino (zlo)upotrebljavas.

Edin H. wrote: Da li svi Bosanci moraju navijati samo za velike klubove?
zar neko mora navijati za bilo koji klub da bi ovaj mesarski potez morao osuditi? I da li neko ko mrzi taj klub automatski treba da se raduje ovom sranju?

Navijam za Sarajevo, samo Sarajevo a od engleskih klubova najvise simpatisem gunnerse. Da se ovo desilo bilo kome iz ManU-a, Chelsea, Liverpoola ili bilo kojeg drugog kluba (ma koje boje :-) on bio) meni bi bilo jednako zao, pogotovo kad je u pitanju igrac koji se dobro napatio da izgradi svoju karijeru.
Ali eto, cestitajmo Birminghamu na "zasluzenom" bodu, to je bitnije.
Post Reply