edo maajka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

ljubav_aha

#26 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

[quote="_tulumba]uglavnom, ostani ovdje i onda nesto pametuj o BIH, a ne, da mi neko sere iz ZG-a kako je sve sranje kako treba rusit sve...
pa de ziv bio dodji ovdje pa cemo zajedno, ako treba, rusit...kad bi tako svi razmisljali Bosnu bi do sad svi napustili, jer naravno lakse je biti pametan negdje drugo.... :bih: :bih: :bih:[/quote]

vecina raje iz BiH,razmislja kako dijspora ne mora uopce biti ukljucena u desavanja u BiH,ali zasto njeni politcki predstavnici iste zemlje stalno imaju sluzbena poslovna putovanja u dijasporu :mrgreen:

lijepo im recite da ne trose vas novac ;-)
Tomislav MO

#27 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Tomislav MO »

irfan2 wrote:
Edo Maajka je jedan veliki nabobani glavati idiot, koji veze s vezom nema!
.. je osnovni razlog zasto nikad ne zalazim na politiku ..toliko pacenika i bolesnika ima da jednostavno ne mozes ih izbjec, makar se pokusao ne obazirat :roll: ....
:D

Primjeti da samo kod nas vrijedi ona "pametniji popušta". Možda zato kod nas vladaju budale. Ne daj se. ;)
vee-jay

#28 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by vee-jay »

ljubav_aha wrote:
vee-jay wrote:Pa dobro i sta sad ti ocekujes od Ede konkretno? Da se on bavi politikom? On nema blage veze o politici, sta on tu ima da trazi? On je umjetnik, pa neka svoja razmisljanja na svoj nacin ispoljava. Sta ce on sa politicarima i u politici. Pa njegovo prvo izjavljivanje na politickoj sceni bi zavrsilo komentarima: "ma pusti ba njega, drogeras i pimp" i sl.
Edo ono sto radi radi dobro, nek ostane pri tom. Nisam neki ljubitelj Hip Hopa, ali Edo me udara kao sto to radi Djole, Stuke, Zoster ili drugi koji muzikom pokusavaju da promjene ovo sivilo danasnjice.
btw. sivilo foruma je tek ogledalo realnog stanja u realnom zivotu.

btw2. Slucaj Tanovic. Vratio se u Sarajevo i vidio da je situacija puno vise nego tek za*ebana. I onda porazgovara sa Bajicem i skontaju da naprave stranku. Raja prvo ono "hej super". Dani ga prozivaju novim Messiasom. A nakon dve/tri izjave Tanovica i Bajica sad raja: "ah ma ne zna Danis, nije on politicar".
Nisam neki ljubitelj Hip Hopa, ali Edo me udara kao sto to radi Djole, Stuke, Zoster ili drugi koji muzikom pokusavaju da promjene ovo sivilo danasnjice.

KAKO,to je sustina moje teme,kako narod od EM i ostalih umjentika sadasnjice ocekuje da oni konkretno nesto promjene pukim pjevanjem :?:

Pablo Picasso,cija sam djela licno vidjela,upravo pokazuju buran period ,ali njegova djela nisu pomogla da se nesto promjeni u tadasnjem drustvu,jer ih je stvrao u izbjeglistvu
djelo svakog umjetnika je emocionalno praznjenje i poruka kako se osjeca i kako bi trebalo biti,predstavlja o ostavlja trag jednog vremena i ideje umjetnika,ali nisam sigurna da je umjetnost konkretno,slika ili pjesma, promjenila sivilo necije sadasnjice,osim sto je postala inspiracija buducim generacijama

Pa eto i to je nesto, zar ne? Sta sad treba da Edo dodje na neke mirne proteste gdje bi inace bilo nekih 100 ljudi, a kad se sazna da Edo dolazi, onda odjednom eto njih 5.000. Ne, njih treba da bude 10.000 i da im bude svijedno hocel' dolazit Edo, Laka, Danis, Tifa ili tko vec. Raja sama treba da spozna svoju velicinu i moc. A od toga su predaleko. Pa nisu protesti zajebancija ili kocert. Protesti su izrazavanje nezadovoljstva politickom i socijalnom stanju. Ti napisa u svome postu:
ljubav_aha wrote:umjetnik, mnogo je " edi majki" u BiH
Ne znam, ali Edo kaze "barem" glasno i jasno ono sto misli, bez obzira na konzvekvenciju. Sta to nasa raja radi. Pljuje po Edi zato sto on ne zivi u Sarajevu. Eh, da je barem mnogo Edi Maajki u BiH.
Nazalost izgleda da vrijeme jos nije doslo. Raja tek mora da pocne razmisljati (Edo je vec davno poceo razmisljati), nakon razmisljanja se mora preci prvom koraku djelovanja: Reci glasno ono sto mislis (Edo je taj korak vec davno napravio), a tek nakon toga dolazi ono lupanje u kante i zvizdaljke i gromoglasne kolone (u kojima Edo mora da bude, ali i da raji bude svjedno jel to Edo Maajka medju njima ili Edin Osmic). Toga svega nece biti do otprilike 2012. Optimisticno gledano...
JEDRILICA

#29 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by JEDRILICA »

Ma treba napraviti zemlju DIJASPORIJU ! Svi bi rahat bili!
ljubav_aha

#30 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

vee-jey,tacno

EM jeste napravio mozda neobican korak u pjevanju pjesama o stanju u BiH,i to je SVE,prva cool faza je davno prosla,sve kasnije faze su se upravo utopile sa sredinom
ljubav_aha

#31 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

JEDRILICA wrote:Ma treba napraviti zemlju DIJASPORIJU ! Svi bi rahat bili!
odlicna ideja, ima drugih planeta u kosmosu ,zar ne :mrgreen:
vee-jay

#32 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by vee-jay »

_tulumba_ wrote:
@tulumba. Jel tulumba? Hare1964 smije o drzavi prosipati svoje neznanje, jer ipak on bez obzira sto ne zivi u njoj i nema blage on njoj, najvaznije je: da imate isto misljenje. Ma bjazi ba. I da, Edo JESTE Bosanac. Sta si ti? Ma nemoj mi reci: rodjeni!!! Sarajlija. Idi nek ti stari kaze. A mozda ti stara skonta da joj je nana rodjena u Isti ili Dalmaciji, pa da vam nabavi Hrvatsko drzavljanstvo. Pa da barem tebe salju van....

:-) 8-) :(
ok mozda grijesim, jer ne znam vise ko je ovdje u dijaspori a ko nije..
Fakat nisam Sarajlija niti bi to zelio biti, kazem jos i hvala Bogu....ZENICA je moj grad...
nego mi samo smeta to sto se fol Edo klinci citavo vrijeme kao ne bi on nista u politiku, cak ima i pjesmu, ne sjecam se tacno naziva uglavnom kaze, svi bi sad htjeli biti politicari......osudjuje druge a sam je takav :D inace, textovi su po meni odlicni, ali mislim da on i na tom samo treba i ostati, odnosno da radi ono sto najbolje zna a to je rep...Sad ako ce i on u neku politiku :-) ....
uglavnom, ostani ovdje i onda nesto pametuj o BIH, a ne, da mi neko sere iz ZG-a kako je sve sranje kako treba rusit sve...
pa de ziv bio dodji ovdje pa cemo zajedno, ako treba, rusit...kad bi tako svi razmisljali Bosnu bi do sad svi napustili, jer naravno lakse je biti pametan negdje drugo.... :bih: :bih: :bih:
Tulumba, nemoj me molim te pogresno razumjeti ali: znas li ti tko ili sto je dijaspora. Pa to nije raja koji su van isli radi love kao Gastarbejteri sedamdesetih i osamdesetih. Covjece, to su ljudi koji su dozivjeli orgomne tragedije, ljudi koji su istjerani i koji su bjezali samo da zive glave sacuvaju. Imas vrlo losu i iskvarenu sliku o ljudima koji su bili primorani da napuste svoju domovinu. Isto tako su to ljudi koji imaju pravo valjda da kazu svoje misljenje -> pa barem sad, ako nisu imali tada nikakva prava.*

Da je Edo Sarajlija, Tuzlak ili Zenicanin onda bih te mozda mogao djelimicno i shvatiti. Ali sta da on ide sad nazad u Brcko? Pa da ga Cetnici na po ulice koknu (da, po Brckom hodaju jos uvijek oni ist cetnici koji su se 90im setali selima istocne Bosne). A da ide u Sarajevo bi mu bilo isto kao i da je u Zagrebu -> i tu i tamo nije kod kuce. A drugo, sto on kao muzicar ima jednostavno PUUUUNO bolje uvjete za izvrsavanje svoje profesije u Zagrebu nego u Brckom ili Sarajevu.

* o dijaspori ne zelim ovdje vise pisati, jer ona nije tema. Inace Edo je pisao i govorio i o dijaspori. A ja inace vidis imam ne bas pozitivno misljenje o dijaspori radi drugog razloga -> zato sto su a) puni nacionalizma i primitivizma b) ti sto su puni nacionalizma uvijek redovno idu na izbore i c) ona manjina koja hoce da se nesto promijeni je previse pasivna. Ali to valjda nije do dijaspore nego do naseg naroda jer u Bosni je situacija ista.
Bosanac in Lederhosen

#33 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Bosanac in Lederhosen »

user_friendly wrote:
irfan2 wrote:prije svega, uopste ne kontam temu ..
a ovo
Tipicni bosanski papak izgubljen u vremenu i prostoru a babo prodo par duluma zemlje da se sin provali po svaku cjenu
Edo ne seri matereti nego uzmi hrvatski pasos pa njima seri o politici
i ovo..
Edo Maajka je jedan veliki nabobani glavati idiot, koji veze s vezom nema!
.. je osnovni razlog zasto nikad ne zalazim na politiku ..toliko pacenika i bolesnika ima da jednostavno ne mozes ih izbjec, makar se pokusao ne obazirat :roll: ....
Nema to veze sa pačeništvom, uostalom jesl ikad sluš'o tog lika kad progovori, a pogotovo kad počne trljat o "politčkoj situaciji u BIH", "pravom islamu", "kako je počeo rat" i ostale njegove interpretacije i nebuloze? Dobro je reko ovaj lik gore, totalno izgubljen u vremenu i prostor. Vjerovatno od silnih leksaurina, "žutog", alkohola i vutre!
on je crko od "zutog" al je bio tako znacajan za rock-musiku i drustvo ! :D

vee-jay

#34 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by vee-jay »

ljubav_aha wrote:vee-jey,tacno

EM jeste napravio mozda neobican korak u pjevanju pjesama o stanju u BiH,i to je SVE,prva cool faza je davno prosla,sve kasnije faze su se upravo utopile sa sredinom
pa jel sad treba da prestane da pjeva i govori o politici ili sta? ili da kaze: raja glasajte za SDPe i Nasu Stranku (ili koju god trecu "gradjansku" opozicionu stranku)? Koji je naredni korak koji on treba da napravi?
jai

#35 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by jai »

Mislim da danasnji muzicari zloupotrebljavaju trenutno raspolozenje BiH javnosti,profitirajuci na univerzalnim (BH) temama---siromastva,notornog pesimizma,kao i mana vlasti...

Dok sa jedne strane FOLK pjevaci u svojim pjesmama stvaraju idilicnu atmosferu,drugi pjevaci poput Frenkija,Ede,Dubioze nastoje prikazati stanje gorim nego sto jest.Naime davno su shvatili da imamo "neodgovoran" narod zeljan "traca","kukanja" i "pesimizma",pa im dobro dodje...
vee-jay

#36 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by vee-jay »

jai wrote:Mislim da danasnji muzicari zloupotrebljavaju trenutno raspolozenje BiH javnosti,profitirajuci na univerzalnim (BH) temama---siromastva,notornog pesimizma,kao i mana vlasti...

Dok sa jedne strane FOLK pjevaci u svojim pjesmama stvaraju idilicnu atmosferu,drugi pjevaci poput Frenkija,Ede,Dubioze nastoje prikazati stanje gorim nego sto jest.Naime davno su shvatili da imamo "neodgovoran" narod zeljan "traca","kukanja" i "pesimizma",pa im dobro dodje...
O cemu ti to??!?!?!? Providan si Jai!
ljubav_aha

#37 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

vee-jay wrote:

pa jel sad treba da prestane da pjeva i govori o politici ili sta? ili da kaze: raja glasajte za SDPe i Nasu Stranku (ili koju god trecu "gradjansku" opozicionu stranku)? Koji je naredni korak koji on treba da napravi?
nema potrebe da EM prestane pjevati,raja voli da baca na pare slusajuci vijesti,crnu hroniku na hip hop nacin
Vodenjak

#38 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Vodenjak »

vee-jay wrote:
dobar_skroza wrote:
hare1964 wrote:Sad najednom ta drogirana stoka prica ko ga je popusio a ko nije a to kao mi neznamo bez njega
samo pokazao da ima komleks Sarajeva i malo vecih mjesta
Tipicni bosanski papak izgubljen u vremenu i prostoru a babo prodo par duluma zemlje da se sin provali po svaku cjenu
Edo ne seri matereti nego uzmi hrvatski pasos pa njima seri o politici
Ja ba hare, da je kakva dzigara u Perth dosla valjalo bi jelde? Sta ti Edo smeta svega ti? Dijete za rata naraslo, iz Brckog (carsija prava), snalazi se kako moze, i veci je Bosanac nego sto ces ti 100 puta biti.
Koji ti pasos imas papak?
Bozemesacuvaj!!!!!!!! Pa kakva svijeta...

Grupa 1. Ljudi koji su ostali i koji samo klimaju glavom i pasu travu ali nema veze sve je ok jer -> nestat ce RS kad tad jer eto to je Hare obecao i tako ce biti. I onda ti klimaci glavama, kad dodje Edo kao gradjanin BiH koji eto pak ne zivi u Sarajevu (wow pa kako je to moguce, sta on to ima protiv Sarajeva???) i sebi dopusti kritiku ove nadasve apsurdne situacije u kojoj se BiH nalazi, kao da su jedva sacekali da ga bombardjuju svojom zavisti i nebuloznoscu. Hej ba, pa da nije Ede i ljudi kao on citav svijet bi mislio da smo mi svi kao nasa aktuelna vlada. Hvala Edi, jedan je jedan od najboljih ambasadora nase zemlje.

Grupa 2. Dijasporci koji nemaju ama bas blage veze sa desavanjima u i oko BiH i samo se "kurce" svojom glupostima i nacionalizmom.
-->Izgubljen u vremenu i prostoru!!!
Jel ti Australijanac uopste znas o cemu to Edo pjeva?????? Koliko ja znam frajer ne repa o drugom svjetskom, Hiroshimi ili kengurima. Nego o onome sto njega danas brine i zanima: politika i zenske (premda Edo kaze "ljubav"). Uhhh reci ces, repa on i o drogama. I? Sad to znaci, da svatko ko krikuje vlast je drogeras i pimp. Aha aha, klimaj glavom. Nego, idi ti poslusaj i pogledaj si Cecu preko satelita, pa da te nahrani golim nogama i medenim usnama. A nakon toga jedna ili dve izjave Hareta pa da te nastela u tvoju nirwanu.
--> Kompleks Sarajeva i vecih mjesta????
Halo ba, frajer zivi u Zagrebu -> pa ti sad uporedi ta dva grada. Zagreb: glavni grad jedne zemlje koja je naredne godine/dve (ako Bog da) u EU. Sarajevo glavni grad hmmm cega??? mafije, kriminala, korupcije, ludila, carstvo Radoncica i Miskovica i vladajuce politicke elite, koja gleda kako se djeca po gradu ubijaju i starci pale. Grad drzave koje samo ima na papiru. Grad koju najvaznija politicka licnost nase domovine ne smatra niti svojim niti svojim glavnim gradom!!!!!!!
--> Babo prodao dulum zemlje?!?!
Na ovo no comment. Prenisko mi je.
--> Edo ne seri matereti nego uzmi hrvatski pasos pa njima seri o politici.
Eto vidis, nemas blage o cemu on to tamo ili vamo kome sere. Dragi moj Vlado.
--> A na kraju krajeva, kao sto Dobar_Skorz napisa. Sta se ti imas kurciti covjece, pa ti sa tvojom domovinom imas isto toliko kao eto predpostavljam Edo sa baletom. Poklopi se i umukni. Papak glupi!!! :skoljka:

@tulumba. Jel tulumba? Hare1964 smije o drzavi prosipati svoje neznanje, jer ipak on bez obzira sto ne zivi u njoj i nema blage on njoj, najvaznije je: da imate isto misljenje. Ma bjazi ba. I da, Edo JESTE Bosanac. Sta si ti? Ma nemoj mi reci: rodjeni!!! Sarajlija. Idi nek ti stari kaze. A mozda ti stara skonta da joj je nana rodjena u Isti ili Dalmaciji, pa da vam nabavi Hrvatsko drzavljanstvo. Pa da barem tebe salju van....

:-) 8-) :(
Uhhh, napokon neko da im koju kaze! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Fair Life

#39 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Fair Life »

Edo Maajka svojim estradnim nastupima porucuje BiH glasackom tijelu: "Muchnite svojim ispraznjenim glavama, muchnite... Da li je istina ono sto pjevam? Jeste!!
Muchnite, muchnite... Ne kukajte kad vas jebu dok sami gace spustate dole..."
jai

#40 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by jai »

vee-jay wrote:
jai wrote:Mislim da danasnji muzicari zloupotrebljavaju trenutno raspolozenje BiH javnosti,profitirajuci na univerzalnim (BH) temama---siromastva,notornog pesimizma,kao i mana vlasti...

providan?

Samo naglasavam da imamo dvije krajnosti na estradnoj sceni>Sa jedne strane prenaglaseni optimizam(folk),a sa druge strane potpuni pesimizam(Frenki,Edo,Dub..),,,jedino Laka i alternativa(iskonska) ispadose neutralni :bih:
Risto Kuglarić

#41 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Risto Kuglarić »

jai wrote:
vee-jay wrote:

providan?

Samo naglasavam da imamo dvije krajnosti na estradnoj sceni>Sa jedne strane prenaglaseni optimizam(folk),a sa druge strane potpuni pesimizam(Frenki,Edo,Dub..),,,jedino Laka i alternativa(iskonska) ispadose neutralni :bih:
kako to misliš da folk pjevači stvaraju idiličnu atmosferu? Hoćeš da kažeš da pjevaju društveno angažovane pjesme o kojima ističu pozitivne aspekte društva, dok frenki, edo i dubioza ističu negativnu? I još uz to da je ovo društvo neka zlatna sredina? Jel fakat ovo misliš, il nas sve redom zajebavaš?

EDIT: typo
Fair Life

#42 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Fair Life »

O ukusima se ne raspravlja...

:lol:
:lol:
ljubav_aha

#43 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

Fair Life wrote:

Edo Maajka svojim estradnim nastupima porucuje BiH glasackom tijelu: "Muchnite svojim ispraznjenim glavama, muchnite... Da li je istina ono sto pjevam? Jeste!!
pa zar narodu treba EM,da plate njegov koncert i saznaju napokon o sebi i o drustvu u kojem zive :lol:

opcet cu podvuci,EM poziva narod na promjene,a EM isto tako nije spreman za promjene o kojima tako glasno prica,pardon pjeva
ljubav_aha

#44 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

vee-jey sve si tacno napisao,ali ,molim te obrazlozi ovu izjavu : " Hej ba, pa da nije Ede i ljudi kao on citav svijet bi mislio da smo mi svi kao nasa aktuelna vlada. Hvala Edi, jedan je jedan od najboljih ambasadora nase zemlje."
Vodenjak

#45 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Vodenjak »

ljubav_aha wrote:
Fair Life wrote:

pa zar narodu treba EM,da plate njegov koncert i saznaju napokon o sebi i o drustvu u kojem zive :lol:

opcet cu podvuci,EM poziva narod na promjene,a EM isto tako nije spreman za promjene o kojima tako glasno prica,pardon pjeva
Tebi ocito to treba samo sto to jos ne znas... :oops:
Uostalom, ti ovu temu otvori tek kad Edo sve ono onako lijepo izjavi! :wink:
jai

#46 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by jai »

kako to misliš da folk pjevači stvaraju idiličnu atmosferu? Hoćeš da kažeš da pjevaju društveno angažovane pjesme o kojima ističu pozitivne aspekte društva, dok frenki, edo i dubioza ističu negativnu? I još uz to da je ovo društvo neka zlatna sredina? Jel fakat ovo misliš, il nas sve redom zajebavaš?
Ocigledno nisi upoznat sa socioloskim aspektom turbo folka,naime svoj uspjeh sund sound temelji na negativnosti savremenosti.Upravo zbog raznih ratova kao i ekonomskih kriza on se mogao prodefilisati na prostorima bivse Jugoslavije.Konkretno turbo folk je kao sapunica koja nudi bijeg od stvarnosti njegovom konzumentu,on stara idilicnu sliku ne u smislu promoviranja pozitivnih drustvenih vrijednosti(cak naprotiv) vec prije u kontekstu opijuma za sire drustvene mase.
Medjutim alternativa(koja se ogleda u navednim pjevacima) uporno potencira suprotne realnosti koje se manifestiraju u bijesu,buntu,te cak i pozivu na revoluciju(???).
Upravo zato i smatram da je Laka zlatna sredina :mrgreen:
ljubav_aha

#47 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

Vodenjak wrote:Tebi ocito to treba samo sto to jos ne znas... :oops:
Uostalom, ti ovu temu otvori tek kad Edo sve ono onako lijepo izjavi!
:wink:

vodenjak,da nisam znala sto me ceka nakon rata u BIH,ostala bih u BiH i cekala EM da mi prosiri pogled na horizont danasnjeg drustva :lol:
popajic

#48 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by popajic »

@ljubav aha
da nisam znala sto me ceka nakon rata u BIH,ostala bih u BiH i cekala EM da mi prosiri pogled na horizont danasnjeg drustva :lol:
horizont:zamisljena linija koja spaja nebo i zemlju.Buljeci u horizont nista ti se nece reci ni u BiH,ni van nje.Za to je potrebno nesto(neceg)vise. :idea:
Vodenjak

#49 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Vodenjak »

ljubav_aha wrote:
Vodenjak wrote:Tebi ocito to treba samo sto to jos ne znas... :oops:
Uostalom, ti ovu temu otvori tek kad Edo sve ono onako lijepo izjavi!
:wink:

vodenjak,da nisam znala sto me ceka nakon rata u BIH,ostala bih u BiH i cekala EM da mi prosiri pogled na horizont danasnjeg drustva :lol:
Ali ko kaze da je on pokusao da prosiri TVOJE vidike?
Jesi li se kad upitala ima li ih koji ne vide stvari kao ti? :-) :)
ljubav_aha

#50 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

popajic wrote:
@ljubav aha
da nisam znala sto me ceka nakon rata u BIH,ostala bih u BiH i cekala EM da mi prosiri pogled na horizont danasnjeg drustva :lol:
horizont:zamisljena linija koja spaja nebo i zemlju.Buljeci u horizont nista ti se nece reci ni u BiH,ni van nje.Za to je potrebno nesto(neceg)vise. :idea:
nisi me razumio,ali drugom prilikom cu koristiti " " :)
Post Reply